hem eğitimci hem de 1 ya da iki arkadaş demişsiniz ama konunuzu görünce benim de ağzımın suyu aktı.. ben sadece genel kültür genel yeteneğe hazırlanması gerekip onu da düzenli yapamayan biriyim. kasımda işimden ayrıldım sonra kitapları araştırıp aldım ancak düzenli, planlı programlı çalışamıyorum. hesap vermem gereken birileri olması lazım ki ben işi sıkıya alayım. hem elimden geldiğince sizi de motive etmeye çalışırım :)
elimdeki kaynakları ve ne durumda olduğumu yazayım.
yargı 2009 konu anlatımlı modüler seti ==> 2010 için almıştım matematiğinin yarısını çözdüm o yıl hazırlanmaktan öte denemek için girmiş oldum. coğrafyadan bir konu bitirdim tarihten osmanlıya kadar geldim
data tarih a dan z ye konu anlatımlı kitabı ==> arkadaşımın tavsiyesiyle aldım. osmanlı devleti kültür ve medeniyet konusunu okumaya çalışıyorum (çok uzun dikkatimi toplayıp da bitiremedim bir türlü)
ihtiyaç konu anlatımlı modüler set ==> forumlarda en çok bu kaynağı gördüğüm için aldım. memnunum. matematikten bölme bölünebilme bitti. tarihten osmanlı devleti dağılma dönemindeyim. coğrafyadan ve türkçeden birer ünite bitirdim.
güvenderin konu anlatımlı tüm dersler kitabı==> tarihten osmanlı devletine geldim.
pegem 5000 soru bankası ==> henüz hiç çözmedim tekrarları yaptıktan sonra çözeceğim.
beyaz kalem genel kültür çek kopart ==> tarihten osmanlıya kadar olan kısmı çözdüm.
sürekli gözüme az görünüyor kitaplar ama yazarken farkettim baya da varmış üstelik hiçbiri bitmedi.
tarihten hiçbişey bilmiyor olarak başladım (lisede tarih derslerini matematik sorusunu vs. düşünerek geçirdiğim için.) önceden hiç ilgim yoktu. yazarak çalışmaya başladım öğrenmekten de zevk alıyorum. ilk 2 üniteyi 3 ayrı kaynaktan karşılaştırıp yazarak çalıştım, baktım olmuyor çok yavaş gidiyorum okuyarak aklımda tutmaya çalışıyorum. merak da ettiğim için aslında çok zor olmuyor. senelerce kendimi kandırmışım ben tarih öğrenemem diye. şimdi önce bi kaynaktan bitirip sorularını çözüyorum sonra diğeri sonra diğeri... ama sıkılıyorum okumak istemiyorum hele bu osmanlı konusu data tarihte bölünmeden tek ünite olarak anlatılmış tümünü tek oturuşta hiç çalışamadım nerdeyse. sürekli başa dönmeye mecbur hissediyorum. (kendimi oyalamkta üstüme yok sanırım)
matematiği bitirip kendimi rahatlatmaya karar verdim. tarihten bu üniteyle beraber matematiğin bi kitabını bitireyim diyorum. en azından bi kitap bitirmiş olmanın verdiği güvenle, şevkle daha iyi çalışırım gibime geliyor.
bu arada bir ajanda tutuyorum. hergün ne çözdüğümü ne çalıştığımı yazıyorum. buraya da yazarım artık :)