• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

ben bunu gülbeyzadan alıp geldim denesemmi diyorum yoksa yine bozarmıyım oturmayan düzenimi... emelimde geldi şicik o kesin karşı çıkarda offf yaaa çok sıkıldım hep az vermekten sanki hiç ilerlemiyor yerimde sayıyorum..


sizin için hemen buldum bak kalistecim ve mihricim...

Ender Saraçtan 3 günlük toksin atıcı diyet

1.GÜN:
Öğlene kadar yeşil elma kompostosu 2-3 kase içilecek


  • KOMPOSTO TARİFİ:2-3 yeşil elma,3-4 kabuk tarçın,5-6 karanfil,14-15 tane kuru üzüm komposto hazırlanacak


    • gün boyu 7-8 kase lahana çorbası içilecek

      LAHANA ÇORBASI TARİFİ:1 lahana,3-4 diş sarımsak,1 soğan,maydanoz.kimyon,zerdeçal(karaciğerden toksin atar),1 tatlı kaşığı zencefil(yağ yakıcı özelliği vardır),acı sivri biber (metabolizmayı hızlandırır),1 tatlı kaşığı sıvı yağ.tencerede hepsini pişir blendırdan geçir.
      • 2.GÜN:

      öğlene kadar 2 elma ve istediğin kadar salatalık

      • Öğlen:domatessiz yeşil salata özellikle tere konulacak.üstüne 1 kase yağsız yoğurt yenecek
        • 2 saatte bir yeşil elma yada salatalık yenecek
        o Akşam:hafif haşlanmış kabak,2-3 kaşık yağsız yoğurtla yenecek yeşil elma yenecek

        o 3.GÜN:
        SABAH:1 bardak yağsız süt 2-3 ceviz içi,elma
        ÖĞLEN:1 Porsiyon kabak yağsız yoğurt avuç içi kadar lor peyniri
        AKŞAM:Taze fasülye ıspanak yada brokoli.ayrıca akşam bol bol kivi yenecek
        birde tüm günler bol miktarda bitki çayı içilecek(yeşilçay,rezene ısırgan vb)
 
okuduğum kitabı yanıma aldım geldim şimdi aspirini kilo almayı kolaylaştıran ilaçlar başlığı altında yazmış

alkolle ilgili olanı da aynen yazıyorum şimdi

Alkol: Kaloriden zengindir ve kolayca yağa dönüşür. Basit şekerdir. Ayrıca alkol vücudun yağı yakma yeteneğini de azaltır. En az doygunluk veren bir maddedir. İştah açıcıdır.

böyle yazıyo işte ben size mani olmıyım arada içmek istiyosanız sizin bileceğiniz bişey tabi ben kokusunu bile bilmem şükür
 
Narın bilinen bazı faydaları:
Tansiyonumuzu olumlu bir şekilde düzenler
Kalbimizi korur düzenli çalışmasına destek olur
Enfeksiyona karşı vücut direncini korur ve artırır
Enerji verir, yorgunluğu giderir
İdrar söktürücü etkisiyle toksin atımını sağlar
Bağışıklık sistemini güçlendirir hastalıklara karşı korur
Kolesterol ve kan şekerimizi regüle eder artmasını engeller
Bağırsak parazitlerinin düşmanıdır, iyi bakterilerin artmasını sağlar
İshali (diare) önler tedavide destek sağlar
Ciltte olumlu katkısı vardır, pürüzsüz görünüm sağlar
Cilt enfeksiyonlarında olumlu katkısı vardır
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Açken yemekten çekinmeyin. Hatta sık sık yerseniz, hiç aç kalmazsınız. Fakat son yemeğinizi yatmadan en az üç saat önce yiyin.
Bunları her gün yiyin; Toplam dokuz avuç sebze ve meyve, en az bir avuç fındık, özellikle sabahları bol lifli tahıl ekmeği.
Midenizi doldurmak için her yemekten önce bir-iki bardak su için.
Eğer kabızlık sorunuyla karşılaştıysanız; çavdar ekmeği ve yoğurt karışımı yemek borunuzu temizleyecektir.
 
Et, yumurta, peynir gibi protein grubuna dahil olan besinler ülkemizde özellikle çok tüketilir. Proteinin kas ve kemik gelişimine katkısı küçümsenemez. Ayrıca metabolizmayı hızlandırdığı da gerçektir. Ancak gereğinden fazla alındığında kilo alma ve kolesterole, dolayısıyla kalp-damar hastalıklarına da sebep olabilir.
Şekeri mümkün olduğunca kesin. Vücudunuzun şeker ihtiyacını meyvelerle karşılayın. Ancak meyveyi mutlaka bir proteinle birlikte alın ki hemen kana karışıp daha sonra da yağa çevrilmesin!
Egzersizin yararları büyüktür, ama yalnızca bir egzersiz planına bağlı olarak hızlı bir zayıflama umut etmeyin. Zayıflama düzenli olmalıdır ve en iyi olarak doğru yeme alışkanlıklarının düzenli egzersizle birleştirilmesiyle elde edilir. Ancak küçük bir egzersizin bile yağın yakılmasına yardımcı olacağını unutmayın. Yakılan bu yağ, günlük kilo dalgalanmalarında görünmeyecek kadar küçük olabilir, ama her küçük parçanın yardımı vardır. Ayrıca egzersizin protein ihtiyaçlarını da arttırabileceğini unutmayın.
Günde beş porsiyon salata tüketmeniz sağlığınıza olumlu katkı yapacaktır. Bunun içine yiyeceğiniz meyveler de dahildir. Eğer günlük beslenme stilinizde salata hiç yoksa bugünden başlayarak en az bir porsiyon ekleyin. Sonrasında iki bardak meyve suyu ile bu oranı arttırın. Sağlığınızdaki mükemmel gelişmeleri fark edeceksiniz./ Mehmet Öz
 
Vitamin bakımından zengin olan narın 100 gr.da 20 mgr. C vitamini bulunur. Vücuda enerji veren meyvalardan biri olan narın 100 gr.ında 62 kalori vardır. Ayrıca bol miktarda şeker, mineral içerir ve potasyum bakımından da zengindir.

bende sabah merak etmiştim püsküütüm.. artık 2 ufakla bile avutmamaya karar verdim kendimi 1 yenecek:mymeka:
 
Balzamik Sirke

Balsemik sirke yoğun çeşnilendirilmiş bir sirke türüdür. Zeytinyağı ile kombine edilerek salata sosu olarak da çok sık kullanılır. Normal sirkeden farklı olarak renk ve kıvam bakımından koyu ve tatlımsı tadda olup fiyatı çok pahallıdır.

Beyaz üzümlerin konsantre edilmiş şırasından üretilir ki, hacmı takriben %50 azalacak şekilde kaynatılır ve alkol oluşturan fermentasyon meydana gelir. Bu, daha sonra bir defa daha fermente edilerek balsamik sirke elde edilir. İşlem, çeşnilerin konsantre olabilmesi için yavaş bir proseste gerçekleştirilir. Her yıl faklı ağaçtan yapılmış fıçılarda (toplam 3-50 yıl) bekletilen sirkede çeşitli tadlar yoğunlaşır.

birde püsküütüm yenisi değil yıllanmışı makbulmüş:1rolleyes:
 
Gıda paketlerinin üzerinde bulunan kj (kilojül) rakamını 4’e bölerek, kcal (kilo kaloriyi) cinsinden değerini bulabilirsiniz.
Light ibareli ürünlerdeki yağ miktarına dikkat edin. Ürün yağı için değil de şekeri azaltılmış olduğu için light olarak nitelendirilmiş olabiir. Bir gıdanın yağsız kabul edilebilmesi için 100 gr. ında 3 gr. dan az yağ olması gerekiyor.
Günde 6 gr. dan fazla tuz zararlı. Gıdaların üzerinde tuz ölçüsü ile her zaman verilmeyebiliyor. Bu tip durumlarda “sodyum” ibaresiyle verilen miktaru 2.5 ile çarparak, gıdanın içerdiği tuz oranını bulabiliyoruz. Yani 1 gr. sodyum, 2.5 gr tuza eşit.
Sebzelerin daha fazla yarar sağlaması için çiğ yenmesi gerektiği söylense de bu her sebze için geçerli olmayabiliyor. Örneğin domates pişirildiğinde içinde bulunan ve güçlü bir antioksidan olan likopen pişirildiğinde daha fazla açığa çıkıyor.
 
Kallisim az önce bişey okudum bi yerimle güldüm afidersin.. Burun deliklerine dikkat et bundan sonra :roflol: :roflol: Ama açıkçası bi yerimle gülerken, diğer bi yerimle de şaşakaldım..

Yemek yedikten sonra yorucu fiziksel ve zihinsel faaliyetlerden kaçının. Yemek sırasında bedenin tüm enerjisi, bedenin kan sindirim organları için gereklidir. Kanı fiziksel işler için kaslara veya yoğun düşünceyi sağlamak için beyne göndermek kişinin fiziksel ve zihinsel yeterliliğini azaltır, aynı zamanda sindirimi de engeller.

Bedende omuriliğin çevresinde halkalar çizerek geçen ve her bir burun deliğinde son bulan iki büyük enerji kanalı vardır. Soluk ağırlıkla sol burun deliğinden aktığı zaman, beden sakin, duyarlı durumda kalır. Ruhsal enerji bedende dolaşır ve zihin de bilincin daha duyarlı durumuna yükselir. Bu durum derin düşünce ya da meditasyon için çok uygundur.

Soluk, ağırlıklı olarak sağ burun deliğinden aktığı zaman, beden daha fazla ısıtılmış, zihinle beden fiziksel faaliyet için hazır hale gelmiştir. Bedenin sindirim için ısıya ihtiyacı olacağından, sağ burun deliği yemek sırasında ve yemekten sonra sürekli olarak açık olmalıdır. Yemek sırasında sağ burun deliği kapalı ve sol burun deliği açıksa kuru ve ağır besinler yememek daha iyidir. Çünkü bunları sindirmek daha güç olacaktır. Yemekten sonra soluğun sağ delikten akmasına dikkat ediniz, solunuza doğru yatmak da tavsiye edilebilir, bu sayede sağ burun deliği kendiliğinden açılacaktır.
 
bizim listemiz ile benzeyen bir kahvaltı seçeneği var...
toplam kalorisini yazacağım için birebir yazıyorum.. üstelik diyet boyunca kahvaltı seçeneğini hiç değiştirmeyin diyor..

-1 dilim kepek ekmeği
-1 dilim az tuzlu peynir
-5 zeytin
-istenildiği kadar dom-sal-biber
-10 fındık veya 3 ceviz veya elma,armut yada portakal
ieçecekler sınırsız
-su-soda- her türlü bitki çayı-suni tatlandırıcı ile


bu kahvaltı seçeneğinin toplam kalorisi 360 arkadaşlar...bizim kahvaltımız ile tek farkı sebzelerin sınırsız olması ve meyve alternatifi olarak fındık ceviz olması..
 
istediğiniz her yemeğin tarifinide yazarım.. yeterki isteyin yerimseniben.. içlerine koyulan malzeme ve miktarları var beğendiğiniz varsa söylersiniz... bende seçeceklerimi yazarım.. ayy ben çok açımmmm.. yemeklere bakmak iyi gelmedi....sırnaşık şey
1-ton balıklı salata(323 kalori)
2-akdeniz salatası(390 kalori)
3-tavuklu salata(320 kalori)
4-makarna salatası(480 kalori)
5-50gr tuzlu beyaz peynir, 1 dilim kepek ekmeği, yarım kg meyve(345 kalori)
6-peynirli sandviç,ayran,salata(460 kalori)
7-simit,ayran, salata
8-sebzeli spagetti, salata(585 kalori)
 
şimdiii.. ara öğün olarak sadece ikindi vermiş ve her gün meyve var çoğunlukla yarım kg.. çeşide göre miktar azalıyor mesela 3 kivi 250 gr kayısı var...

akşam seçeneklerine gelince...

1-8 lahana sarması-2 kaşık yoğurt-salata( 391 kalori)
2-güveçte türlü, salata(465 kalori)
3-kıymalı semizotu, 2 kaşık yopurt, salata(372 kalori)
4-tavuklu kuru fasülye, salata(550 kalori)
5-balık ızgara, salata(430 kalori)
6-kıymalı yumurta, salata(460 kalori)
7-etli nohut, salat(562 kalori)
8-tavuk sote, salata(525 kalori)
9- mantarlı ıspanaklı omlet, salata(435 kalori)
10-kıymalı ıspanak, 2 kaşık yoğurt, salata(354 kalori)
11-sebzeli tavuk,salata(519 kalori)
12-mantarlı pirinç pilavı, salata(522 kalori)
13-peynirli, domatesli spagetti, salata(602 kalori)

 
silviyacım benim diyetisyenime göre en az 2,5-3 l su içmek kilo vermek isteyen biri için şart yaz mevsiminde benimiçin miktar 4 l ye çıkmıştı ölçü şu bana dediği kadarıyla idrarın renksiz ve kokusuz olacak bunu hergün sağlamalısın yoksa metabolizman yavaşlıyo demektir kilo veremiyosun anlamına geliyo bunu tv de murat topoğlu da söyledi ayrıca

şok diyet hiçuygulamadım 1 dilim eksik ekmek yesem kızar metabolizm hızın düşüyo diye bu hızı aylık olarak çıplak ayakla bilgisayarlı bir cihazla ölçüyo bu ölçüm sırasında kıyafetlerimin ağırlığı yazılıyo cihaza yaşım cinsiyetim boyum gibibilgiler giriliyo ve sonuç olarak bir döküman çıkarıyo cihaz bu kağıtta da vücudumdaki kas yağ su kemik ağırlığım yağ yüzdesi metabolizma hızı gibi bilgiler var her ay bu ölçümü yapıp değerlendiriyo ben son görüşmeye kadar 135 kilo iken aldığım kalori ile beslendim ama hasta olup yürüyüşyapamayınca harcadığım enerji miktarı azaldı diyetteki kalori de azaldı eskiden 2000 kal idi şimdi 1900 kal galiba rakamları net vermez kendileri biliyoki ben yiyeceklerin kalori değerlerini hesaplar onun programı dışında bişeyler yerim nasıl olsa sınırı aşmadım diye
niye çıplak ayak dersen metal bir tartı gibi bu cihaz ayak bastığın yerler işaretli oradan elektrik geçiyo işlemler sırasında vücudundan akım geçiyo ve sonuçta çıkan elektriğin dalga boylarına göre hesalama yapıyo bilgisayar elektik dalgaları kastan farklı hızda sudan ve yağdan farklı hıda ve dalga boyuyla geçermiş

şoklara gelince 10 ayı geçtik diyetisyenimle birlikte nerdeyse 40 kilo verdim onunla ama kilo vermemde henüz şükür ki duraklama yok duraklama döenminde uygulıycak sanırsam ama şimdiye kadar şok taraftarı hiç olmadı

hızlı ve dengesiz beslenmeyle verilen kiloların kesinlikle gr yağ yakmıyacağını söyledi zaten sadece kas ve su gidiyomuş ilk 8 kiloda 5 kilo su 3 kilo kas erirmiş

bütün bildiklerim bu kadar ne takılırsa aklına sor bildiğimkadarına cevap vermekten mutluluk duyarım canım

pamukum aman aman derken pastalar gitmiş gibi bir hisse kapıldım canım bilmem sen ne dersin bu duruma
 
wow!açıkcası bukadar hızlı cevap beklemiyosum .saol.efet idrarın reksiz kokusuz olması gerektirğini senden öğrenmiştim yine.metabolizma hız ölçümüne gelince bende bir kez eczanede buna benzer bişeyle ölçüm yaptımıştım bednede bu aletin sanırm ne basit şekilleirnde biri olan tefal bodysignal var yani metabolizma hız ölçmüyo ama toplam kilo ve yağı gösteriyo.(nedar doğrudur bilemiycem ama ilk başladığım zamana baktığımda yağ da baya düşüş var) senin ölçülüş şeklini sormam yine yukarıdaki alntıyı yaptığım topikte yazan şu bilgiydi :

Peki DOĞRU ÖLÇÜM NASIL YAPILMALIDIR?

Bunun bilimsel temele dayanan cevabı tektir. Gerçek metabolizma hızı formüllerle hesaplanmamalıdır. Yapılması gereken, kişinin oksijen tüketimi ile yapılan ölçümdür. Her bireyin enerji ihtiyacını da en doğru şekilde saptayabilmek; sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmesini sağlayabilmek için de bireyin metabolizma hızının ölçülmesi gerekmektedir. Bu anlamda, metabolizma hızını ölçerek, arttırmak hedefiyle, diyetisyen kontrolünde beslenme önerileri verilmelidir. 6-10 dakika arası süren bu ölçümde, burun tıkalıdır. Tüm solunum tek merkezden (ağızdan) yapılır. Metabolizmanın timeline dayanan tüm işlemlerde görev alan "Oksijen" tüketim kapasitesine göre metabolizma hızınız ölçülür.


şok diyetlere karşı antipati geliştirdim acaip :) şu takılıyo aklıma bide ağırlığın %10 kaybedildiktne sonra vücut bi süre bu kiloda kalması onu bi süre koruması gerekliymiş?sende böyle bi uygulama yapıdımı yoksa başladığından beri güzenli olarak verme programımı uyguluyosunuz?eğer uygulandıysa nekadr süre sabit olarak bekledin?

ay bide bu olay süper!ben anlamam ydinci takım 1-0 önde! nekadar şanslısnız ya böyle bi direğiniz oluğu için :) çok kıskandım.Şeniz emelcim çok tatlısın ya
 
silviyacım ben 1 şubat 2007 de başladım diyete ilk hafta rezaletti öyle bi azar işittim ki bi daha böyle devam edemiyceğimi anladım ve kendimi kontrol etmeyi öğrendim şükür
ilk hafta 3 kilo verdimama diyetisyenin verdiği listeyle alakası yoktu aşure haftasıydı ve benim dayanamadığım iki şeyden biri aşure malesef

sonraki haftalar haftalık verdiğim kilolar 3 basamaklı gramlarla ölçülüyodu sonra ben azmettim yürüyüş egzersiz derken haftalık 1 kiloya ve bazen 1,5 kiloya çıktı verdiğim kilolar ama bu 1,5 kiloda yediklerimden yani verilen listeden hiçbişey eksik değildi hergün düzenli yürüyüş yaptım ve liste dışında lokma atmadım ağzıma tartılmamış yiyecek ölçüsüz su bile içmedim arada sapıttım böyle tabi birilerine inat olsun diye

10 ay oldu ve benim verdiğim kilolarda düşüş olmadı şükür sadece metabolizma hızım düştü doğal olarak vücudumun 1/3 ü beni terketti çünkü ve vücutta ne kadar yağ çoksa hız okadar fazla
düşen metabolizma hızıma karşılık diyetim daha yeni değişti çünkü ben bu düşüşü aktivitemi artırarak ve düzenli program uygulayarak tolere ettim şimdi hastalandığım için hareketlerim kısıtlı ama en kısa zamanda yeniden yürüyüşe başlıycam havalar az ısınsın bahar gelsin tamamdır yaralarım iyileşince de evde steppera başlarım çünkü yerleşik kilolara az kaldı ben son 12-13 yldır 90 ın altında hiç olmadım bu da beni ürkütüyo açıkçası ama bu kararlılık ve azim bende olduğu sürece her zorlu aşamayı geçeceğimden eminim
 
10 PRATİK DİYET YEMEĞİ AFİYET OLSUN

PATATESLİ PATLICAN SANDVİÇ
215 kalori...Hazırlama süresi: 30 dakika...1 kişilik

Gerekli malzeme
2 kalın dilim
bostan patlıcanı
1 küçük patates
1 dal dereotu
2 dal semizotu
1 çorba kaşığı soya filizi
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
Teflon tavayı yarım kaşık yağla yağlayıp patlıcan dilimlerini kızartın. Patatesi haşlayıp kabuklarını soyun ve çatalla ezerek püre haline getirin. Dereotunu yıkayıp dal dal ayırın. Semizotunu temizleyip yapraklarını ayırın. Dereotu, semizotu, kalan yağ, tuz ve karabiberi püreye ekleyip karıştırın. 1 patlıcan dilimini servis tabağına yerleştirin. Üzerine püreli karışım ve soya filizini ilave edip kalan dilimi kapatın. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

KABAK MÜCVER

185 kalori..Hazırlama süresi: 15 dakika..Pişirme süresi: 10 dakika...2 kişilik

Gerekli malzeme
2 kabak
2 dal dereotu
1 çorba kaşığı un (30 gr)
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı
rendelenmiş kaşarpeyniri
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
Kabakları temizleyip iri iri rendeleyip fazla suyunu sıkın. Yumurta akını ayrı bir kapta kar halinde çırpın. Dereotunu yıkayıp kıyın. Unu bir kaba alıp kaşarpeyniri, tuz ve karabiberle harmanlayın. Dereotu ve kabağı ekleyip karıştırın. Yumurta akını azar azar ilave ederek yedirin. Düzgün bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Kızartmak için sıvıyağı tavada kızdırıp kabaklı karışımdan kaşık kaşık alarak ilave edin. İki tarafı da kızarınca kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.

EKMEKLİ YAZ SALATASI

275 kalori..Hazırlama süresi: 15 dakika.1 kişilik

Gerekli malzeme
2 dilim diyet ekmek
1 taze soğan
1 salatalık
1 domates
2 dal maydanoz
1 dal nane
Yarım demet roka
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı sirke
Tuz, kekik, pulbiber

Hazırlanışı
Ekmeklerin iki tarafına fırça ile zeytinyağı sürüp fırında önlü arkalı kızartın. Domatesi ve salatalığı dilimleyin. Rokayı temizleyin. Soğan ve sarımsağı temizleyip ayrı ayrı kıyın. Ekmekleri servis tabağına yerleştirin. Üzerlerine kıyılmış sarımsağı serpiştirin. Roka, soğan ve salatalığı ilave edin. Üzerine domates dilimlerini dizip nane ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Zeytinyağı, limon suyu, sirke, tuz, kekik ve pulbiberi karıştırıp salatanın üzerine gezdirerek dökün. Servis yapın.


KÖRÜLİ VE YOĞURTLU TAVUK

280 kalori...Hazırlama süresi: 15 dakika...Pişirme süresi: 20 dakika...2 kişilik

Gerekli malzeme
200 gr tavuk but
Yarım küçük kâse
light yoğurt
1 soğan
1 kahve fincanı sıcak su
2 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1'er tutam köri ve zencefil
Tuz

Hazırlanışı
Tavuk budunun derilerini temizleyin. Soğanı soyup kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın. Yoğurdu krema kıvamında çırpın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Köri ve zencefili ekleyip karıştırın. Soğan ve eti ilave edip sote edin. Suyu ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Ocaktan alıp tavuğun üzerine yoğurdu sürün. 10 dakika kapağı kapalı olarak bekletip servis tabağına alın. Kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

Püf noktası
Tavuğu pişirirken derisini mutlaka alın. Derisi alınmamış 100 gr tavuğun kalorisi 171, derisi çıkarılmış tavuğunki ise 110'dur.


SUSAMLI VE HARDALLI ET

355 kalori..Hazırlama süresi: 20 dakika..Pişirme süresi: 15 dakika..1 kişilik

Gerekli malzeme
1 kuzu külbastı veya biftek
1 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi
1 çay kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz, kekik, karabiber

Hazırlanışı
Ekmek içi, susam, tuz, kekik ve karabiberi bir kapta harmanlayın. Hardalı fırçayla etin iki tarafına sürüp ekmekli karışıma bulayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp eti kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.


MAYONEZLİ CEVİZLİ SALATALIK

315 kalori...Hazırlama süresi: 15 dakika...1 kişilik

Gerekli malzeme
1 salatalık
2 çorba kaşığı mayonez
4 yarım ceviz içi
4 nane yaprağı
2 damla worcester sosu
Tuz

Hazırlanışı
Salatalığı soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Uç kısımlardan 2 cm bırakıp iç kısmını kaşıkla oyarak çıkarın ve doğrayın.Mayonez, doğranmış salatalık ve worcester sosunu bir kapta karıştırıp salatalık kayıklarına paylaştırın. Yarım çeviz ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

FIRINDA FASULYE GRATEN

220 kalori..Hazırlama süresi: 20 dakika..Pişirme süresi: 10 dakika..2 kişilik

Gerekli malzeme:
300 gr taze fasulye
1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri (100 gr)
50 gr dilpeyniri
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı (30 gr)
Tuz, kırmızı pulbiber

Hazırlanışı
Fasulyeyi temizleyin. Tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Sarımsakları soyup kıyın. Bir tencerede tereyağını eritin. Sarımsak ve fasulyeyi ilave edip orta ateşte 2-3 dakika soteleyin. Fasulyeyi fırın kabına alın. Üzerine dil peyniri ve kaşarpeynirini ilave edip pulbiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında peynir eriyinceye kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


MEYVELİ TRAMİSU

280 kalori..Hazırlama süresi: 20 dakika..2 kişilik

Gerekli malzeme:
125 gr light labne peyniri
125 gr light yoğurt
1 çorba kaşığı bal
150 gr frambuaz
1 şeftali
Yarım su bardağı
maden suyu
4 kedidili bisküvi

Hazırlanışı
Frambuazları yıkayıp blendere alın. Yarım su bardağı maden suyunu ekleyip püre halinde ezin. Şeftaliyi ince ince dilimleyin ve teflon tavada 1 kaşık su ile hafif pişirin. Peynir, bal ve yoğurdu frambuazlı karışıma ilave edip çırpın. Bisküvileri iri iri ufalayıp 2 servis kâsesine paylaştırın. Üzerine hazırladığınız frambuazlı karışımı ilave edin. Nane yaprakları ve şeftali dilimleriyle süsleyip buzdolabında katılaşıncaya kadar bekletin. Servis yapın.

Daha hafif bir tatlı için
100 gr kavunun kalori miktarı 30, aynı miktar karpuzunki ise 10 kaloridir. Bu durumda sırf karpuz
ve karpuzlu dondurma kullanarak bu tatlıyı hazırlayabilirsiniz.

KİRAZLI VE ŞEFTALİLİ KEK

180 kalori..Hazırlama süresi: 15 dakika..Pişirme süresi: 20 dakika..4 kişilik

Gerekli malzeme:
2 yumurta o 4 çorba kaşığı un (65 gr)
3 çorba kaşığı patates nişastası
3 çorba kaşığı soğuk su
Yarım paket kabartma tozu
1 limonun rendelenmiş kabuğu
4 çorba kaşığı light reçel
3 şeftali o 10 kiraz

Hazırlanışı
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Sarıları 3 kaşık soğuk suyla çırpın. Un, nişasta, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip düzgün bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar halinde çırpıp karışıma azar azar yedirerek ilave edin. 24 cm çapındaki bir fırın kalıbını alüminyum folyoyla kaplayıp karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.

Kekin ortasını daire şeklinde bir kalıp veya bardak ağzıyla kesin. Kenar kısmından yaprak şeklinde ve eşit büyüklükte oval parçalar kesin. Kek parçalarının üzerine reçel sürün. Yuvarlak keki servis tabağının ortasına, diğerlerini etrafına çiçek şeklinde yerleştirin. Orta kısma doğranmış kirazları yerleştirin. Yaprak motifli keklerin üzerine şeftali dilimlerini dizin ve servis yapın.


RENKLİ KUPA

250 kalori..Hazırlama süresi: 15 dakika..2 kişilik

Gerekli malzeme:
200 gr kavun
100 gr karpuz
125 gr kavun dondurması
1 çorba kaşığı jülyen doğranmış limon kabuğu

Hazırlanışı
Kavun ve karpuzdan top kaşıkla parçalar çıkarıp bir kâseye alın. Kâseyi buzdolabında 20 dakika bekletin. Dondurmayı 2 servis kâsesine paylaştırıp karpuz, kavun topları ve limon kabuğu ile süsleyip servis yapın.
 
Back