Danıştay, binlerce öğrencinin girdiği 7. sınıf Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ilgili kritik bir karar verdi.
Danıştay, oy çokluğuyla sınavın yürütmesini durdurdu. Bir üyenin aksi yönde oy kullandığı öğrenildi.
Davayı açan Avukat Sevinç Özer konuştu.
Avukat Özer, “MEB bu yıl itibariyle kademeli olarak kaldırılmasına karar vermişti. Biz bu gerekçeleri incelediğimizde aynı gerekçeyle bu yılki sınavın da iptal edilmesi gerektiğini, aksi halde eşiksizlik olacağını düşündük. Mahkeme, eşitsizlik olacağı gerekçesi yürütmenin durdurulmasına karar verdi” dedi. (egıtımgazetesi)
Bir öğretmen olarak cok uzuldum.Velılerı dusunemıyorum..o kadar emek o kadar oara ..
Cocuklarımız yarış atı gıbı cocuklugunu yaşayamadan sınavlara hazırlanıyor..
Sonuç ıptal....
Bızım eğitim sistemi kadar yap boz bır sıstem yok..
Bu yıl bunu uygulayalım tutmadı hadı değiştirelım...
Bu yıl yurt dısından şunu alalım yok olmadı değiştirelım..
Ben öğretmen olarak takıp edemıyorum ..Yazık velılere yazık öğrencılere.....
Eğitim sıstemı en cıddı sıstemlerden bırı..Gelecegımızle oynanıyor..
Bır yandan da danıştay ıptal edıyor..
Cok uzuluyorum cok
Danıştay, oy çokluğuyla sınavın yürütmesini durdurdu. Bir üyenin aksi yönde oy kullandığı öğrenildi.
Davayı açan Avukat Sevinç Özer konuştu.
Avukat Özer, “MEB bu yıl itibariyle kademeli olarak kaldırılmasına karar vermişti. Biz bu gerekçeleri incelediğimizde aynı gerekçeyle bu yılki sınavın da iptal edilmesi gerektiğini, aksi halde eşiksizlik olacağını düşündük. Mahkeme, eşitsizlik olacağı gerekçesi yürütmenin durdurulmasına karar verdi” dedi. (egıtımgazetesi)
Bir öğretmen olarak cok uzuldum.Velılerı dusunemıyorum..o kadar emek o kadar oara ..
Cocuklarımız yarış atı gıbı cocuklugunu yaşayamadan sınavlara hazırlanıyor..
Sonuç ıptal....
Bızım eğitim sistemi kadar yap boz bır sıstem yok..
Bu yıl bunu uygulayalım tutmadı hadı değiştirelım...
Bu yıl yurt dısından şunu alalım yok olmadı değiştirelım..
Ben öğretmen olarak takıp edemıyorum ..Yazık velılere yazık öğrencılere.....
Eğitim sıstemı en cıddı sıstemlerden bırı..Gelecegımızle oynanıyor..
Bır yandan da danıştay ıptal edıyor..
Cok uzuluyorum cok