Tacizcinin takıntı yapması çok tedirgin hissediyorum

zeydill

Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2024
127
72
13
Daha önce bu konudan asla bahsetmedim burada. 20 yaşındayım öncelikle. Benim 13 yaşımda bir erkek arkadaşım vardı. O dönem zorlu bir ergenlik geçirdim depresyon tanısı almıştım bu kişi o dönemlerde internet ortamında karşıma çıkmıştı. Tabi sonra reele döndü bu ilişki. Kendisi benden 5-6 yaş büyüktü reşitti. İstismar edip kullanmıştı. Zorla olan birşey değildi hatta o dönem o yaştayken bana göre sevgililikti bu tamamen o yaşın bakış açısı ve cahilliği ile ama ben kendimi çok suçlamıştım zarar vermiştim. Bu kişi asosyal, yaşına göre kısa boylu özgüvensiz kendi içinde ailesinde sorunları olan bir tipti. İstemiyordum yakınlıkları ilişkiyi ama olmazsa ayrılırım diyordu işte bir kez öptüm zaten bundan sonra ayrılamam gibi bir psikolojiye bürünmüştüm bende. Kendimden tiksiniyorum o dönemler bazen kendimi kesiyordum öyle zarar veren bir durumdu. Ayrılamıyordum en son bir. Psikoloğa gittim 16 yaşımda özelde ağlayarak anlattım herşeyi. Şikayet etmem ve aileme söylemem için çok dil döktü ama korktum hem ailem sıkıntı çeker hem de bana zarar verebilir diye. 17 yaşında ablama açtım ama elimizde kanıt yoktu ve ailemin öğrenmesini istemedim hiç hala da istemiyorum. O kişiyi hayatımdan çıkarmış numaramı değiştirmiştim. Yani 4 senedir yoktu hayatımda. Bugün instagrama girdim, ben açık kullanırım hesabımı uzun bir süre soyismimi bile yazmaya korkuyordum sırf bunu yenmek artık birşeylerden korkmamak için gizlenmeyi bırakmıştım ama bugün hikayeme bakmış. Öyle öfkelendim elim ayağım boşaldı ki kendimde değilim kimden yardım isteyeceğimi bilemedim. Çevremde yakın bir arkadaşım yok. Yalnız hissediyorum. Doğru muydu bilmiyorum ama o öfkeyle soru işareti attım mesaj atıp. Cevap verse ağzıma geleni söyleyeceğim. Bir de eski mesajlar yok istismara dair tek bir kanıt yok elimde nereye şikayet etsem bile sonuçlanmaz. Psikoloğu şahit olarak göstermek aklıma geldi ama gitsem görüşsem aynı yerde mıdır ya da beni hatırlar mı bilmiyorum. Tedirgin hissediyorum bir yandan da korkmak istemiyorum artık 13 yaşındaki çocuk olmadığımı bilmiyorum kime anlatsam bilmiyorum buraya konu açabildim. Üniversite kazandım sevdiğim bölümü okuyorum hayatımı düzene sokmuşum yine korkmak tedirgin olmak başıma birşey gelmesini istemiyorum kurtulmak istiyorum

Piskologu internetten ismini aratıp bulabılırsınız . Ağzınıza gelenı saymayın hakaret davası yemeyin karşı taraftan . Gecmıs olsun
Teşekkür ederim ama hala ne yapacağimı bilmiyorum maddi gelirim yok öğrenciyim çalışmıyorum bir de mesajlar yok eskiye dair hiçbir kanıt yok ne yapabilirim? Hakaret etmeden ne yazabilirim korksun istiyorum elim ayağım titredi eski günlere döndüm sanki

Niye mesaj attın ki? Engelleyip geçmen lazımdı. Şimdi o da yazacak, mevzu uzayacak, sakın hakaret falan edip eline yazılı koz verme.
Öyle haberler görüyorum ki cinayet takıntı vs yani ben ucuz kurtuldum o dönem şiddet de görebilirdim ölebilirdim de belki ama 4 sene sonra aklına gelmek bile korkuttu. Ne yapacağim bilemedim korkutmak için yazdım cevap verirse elimde eski mesajlar var vs demeyi düşündüm bir de gerçekten karakola gidip şikayetçi olmayı düşündüm ama şahit yok mesajlar yok fiziki kanıt yok 4 sene geçti ne yapacağimı bilmiyorum şikayet etsem bile serbest kalacak muhtemelen ve ondan sonra iyice bana bilenir diye korkuyorum

korkunu ve tedirğinliğini bir nebze anlayabiliriz de lütfen bu șahıșla hiç bir șekilde iletișime geçme. için kin ve öfkeyle dolu olsa da bunu sakın yapma. hikayene bakması bir șeyi değiștirmez. kendini de kandırma. ne olursa olsun engelle.

Yıllarınızı korkuyla geçirmenize üzüldüm.. Bu kişiyle aynı yerde mi yaşıyorsunuz, yani aniden karşınıza çıkabilme ihtimali var mı yoksa sadece sosyal medya üzerinden mi rahatsız edebilir sizi? Bence bian önce annenizle konuşup bu durumu onunla paylaşın. Annenizin biliyor olması size özgüven verecektir.

Annenize ablaniza anlatin durumu. Elinizde kanit olasa ne olacakki seneler once olan bir olay. Eger size suan ulasir rahatsiz ederse şoyle bir mesaj atabilirsiniz beni rahatsiz etmeye devam edersen seni savciliga veririm diye. Yada bir erkek arkadasiniz kuzenini komsunuz varsa bir gozdagi verebilir. Cep herkulune bak sen. Bi tane cak yerine otursun neyinden korkup kendini tedirgin ediyorsun su bamyanin.

Aynı öyle dedim karşında 14 yaşindaki çocuk yok dedim artık. Tekrar rahatsız edersen şikayetçi olurum vs dedim hakaret etmedim biri dava açar falan demişti dikkat ettim bilerek. Amacım rahatsızlık değil diyip korkup engelledi hemen

Aynı il ama ilçeler farklı

Anneme anlatsam konu babama falan da gider insanları üzmek seneler sonra ortaya çıkarmak istemiyorum hiçbir şeyden haberleri yokken. Ablam biliyor o da annem gibi ilgilenir 35 yaşinda o yüzden ona güvenip anlatmıştım niye zamanında söylemedin şikayetçi olurduk vs demişti. Bu mesaj olayından henüz bahsetmedim. Tekrar rahstsız edersen vereceğim cevap bu kadar basit olmaz şikayet ederim rahat bırak beni falan yazdım. Engellemiş bende engelledim. Soyadımı falan silmedim yine çünkü numaramı değiştirmiştim bir dönem sosyal medya da kullanmadım. Şimdi yine korkuyla yaşamak kendimi kısıtlamak istemiyorum artık. 14-15 yaşındaki çocuk yok senin karşında yazdım

Bir insan neden sosyal medya hesabını herkese açık kullanır hiç anlamam. Niye bu kadar zaman sonra bu kişiyle bu kadar muhatap olundu, onu da anlayamadım. Engellemen gerekirken, ailenle paylaşman gerekirken bir de mesaj yazmışsın. Eğer bu kişi rahatsızlık verirse polise gidersiniz. Sosyal medyanın ayarlarını da herkes mesaj atamaz sadece takipçilerim şeklinde güncelleyebilirsin. Tabi istiyorsan.

Canım öyle istediği için açık kullandım. Senelerce soyadımı bile yazmadım bazen sildim komple sosyal medya kullanmadım ama öyle yaşanmaz. Korkarak mı ya da önlem alarak mı yaşamak zorundayım çok saçma değil mi korkması gereken o kişi

Öncelikle hesaplarınızı başkalarına kapatın.ve asla cevap vermeyin.

Korkmayın bir şey yapamaz. Motivasyonunuzu, hayat enerjinizi düşürmeyin.
Hayatınızı düzene koymuşsunuz aynı modda devam edin.

Tabi eğer ki elinize onu şikayet edebileceğiniz bir fırsat da çıkarsa mutlaka değerlendirin.

Yok bir çaresi de yoksa önceden unuttuğunuz gibi unutun. Terapiye devam edebilirsiniz.

Kendinizi de sevin asla tiksinmeyin.

Neden mesaj attınız ki? Ona iletişim fırsatı vermeden direkt engellemeliydiniz şimdi iletişimi siz başlatmış oldunuz kötü olmuş. Tedirginliğinizi anlıyorum ama siz asla muhattap olmayın ve hemen ailenizi bilgilendirin. Evinizi okulunuzu vs biliyor mu aniden karşınıza çıkma ihtimali var mı?

Yaşadığım ilçeyi biliyor evet ama haftaya yurda döneceğim farklı uzak bir ilçeye

Çok tedirgin biriyim bir de haberlerde görüyoruz takıntılı erkekler kızı öldürüyor vs korktum aklıma türlü türlü şeyler geldi kimisi ömür boyu takıntı yapıyor bundan korktum. Sadece merak edip ondan mı baktı bilmiyorum 4 sene sonra ilk kez böyle oldu çünkü

Tamam o kisinin hesabını engelle hemen. Su an ortada takipcilik durumu henuz yok bir kere bakmis gecmis de olabilir. Israrla yeni hesaplar acip takip ederse o zaman takipcilik durumu olusur.

Belki (iyi niyetle bakiyorum) sadece merak etti bakti gecti ki sikayet etsen oyle ifade verecektir.

E tamam korkmasi gereken kisii oysa gorecegiz bundan sonra.daha cok tedirgin olan sensin ki buraya konu actin. Ben esim inanilmaz kiskanc eski sevgilimi arastirdi diye senelerce sosyal medya hesabi kullanmadim. Agirmayan basim neden ağrısın..kaldiki kullanadabilirdim ama hesabimi herkese acmazdm.bazen muge anli o kadar hakli ki belayi bile bile cekiyoruz. Daha 20 yasindasin hala hata yapmaya cok meyillisin. Bari bundan sonra dikkat et. O tarz sorunlu insanlar hayat boyu boyle devam ediyor. Coguda sapikliga meyilli. Suan yaşi itibariyle daha da tehlikeli duruma gelmis olabilir.tamam soyleyecegini soyledin engeli basmis baska sekild eyine ulassa hikayene baksa vs asla bisey yazma

Tamamen yeni hesap açmayı ve soyadımı falan yazmamayı düşündüm en iyisi devamlı o şekilde kullanmak kullancaksam da. Korktum gerçekten 4 sene sonra niye pat diye aklına düşerim ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…