• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 7 aylik olduk ek gidalara gecemedik.yardim.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar sizin yine iyi.benim bebek 15. ayına girdi.hala ek gıda yemiyor.5 aylıktan beri uğraştım ama hiç yemiyor.varsa yoksa meme.akşama kadar aç bıraktım meme vermedim belki mecbur kalırda yer sandım ama daha beter oldu.valla sormadığım doktor,kocakarı,eş dost yabancı,kimse kalmadı.bi çözüm bulamadım.haliyle kilosu da çok düşük 15 aylık 8 kilo sadece ama accayip hareketli ve neşeli.şehirdeki bütün dr.lara götürdüm çok şükür hiçbir hastalığı yok ama niye yemiyor anlamadım.dr.lar karakteri böyle keyfi biri ve sadece kendi istediğini yapan bir kişiliği oturmaya başlıyor dedi.zaten biraz ısrar edecek olsam tekmeleyip tırmalıyor.resmen evdekileri emrine sunmuş bu çocuk.yarabbim sen yardım et.

arkadaşlar ben bir de muz mucizesini keşfettim kızım 8. ayını bugün doldurdu ve Allah a şükür muz hayatımı kurtardı. kahvaltıya muhallebiye yoğurda az koyuyorum alışınca muz vermiyorum.tavsiye ederim

Benim bebeğimde 6. ayın içinde ek gıdalara geçmekte zorlanıyoruz. İlk günlerde güzel havuç patates elma yoğurt pekmez yiyordu bir iki kaşık ama şimdi veremiyorum. Ağzını kilitliyor kaçmaya çalışıyor. Mamalar devam sütleri denedim ama kabul etmedi. Şu anda sadece anne sütüyle besleniyor. Nasıl ek gıdalara alışacacak bilemiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım:((

benim kızımda da aynı şey başladı yaa.. düne kadar en iğrenç şeyleri bile yiyordu şimdi kaşığı yakalayıp ısırıyor çok yemiyor..nazar mı ettik diye düşünürken inşallah diştendir diyorum

arkadaslar tavsiyeler icin cok tesekkurler. hepsini deniyorum.

ben sorunumu birazcık da olsa cozdum gibi. dediginiz gibi asla ısrar etmedim.
ben yanlıs zamanda vermeye calıstıgım icin yemiyormus. bir gun uykudan kalktı. annem, kızım bir emzirme de yemeyi yedir dedi ve yedi.

yani ben sık sık emzirdigim icin cok sık emdigi ve doydugu icin yemiyormus.

ha cok istahlı bir bebek oldugunu soyleyemem. gunde ancak 1 ogun falan ek gıda yiyoruz onun dısında hep meme. ama olsun. o 1 ogunde de ozel hazırlamıyorum cunku mama krema muhallebi vs tatlı seyler yemiyor.

kuru fasulye, biber dolması vs vs o tarz ev yemekleriniş sevdigini anladım. ben de o gun ne varsa kasıkla ezip hafif puturlu halde veriyorum. kıymasını da salcasını da posasını da veriyorum.

sorun tam cozulmus degil ama ısrar etmek en saglıksızı. zaten ısrar edecek ne zamanım ne de enerjim var. Allah tan biraz yiyor da cok takmıyorum.

insallah daha guzel yerler.

bu arada gun icinde eline kurabiye cicibebe kalhvatıda domates salatalık ekmek vs veriyorum kemiriyor. cicibebe zaten hemen cozundugu icin kolay yiyor.

Back