• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 7 aylık kzıma hangi besinleri vermeliyim.????

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

zehram_26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2008
87
4
98
42
Kayseri
kızım 7.ayının içinde.ek besinlere başladım.sütüm kızımı doyurmadığı için yaklaşık 2 aydır mama veriyorum.mama dışında neler verebilirim.birde bu hazır meyveli yoğurtlardan versemmi acaba.katkısız oluyormuş.teşekkürler..

Biz oğluma ilk olarak meyve suyu ve yoğurtla başlamıştık. Doktorumuz oğlumun kilosuna ve gelişimine göre günde kaç cc vermemiz gerektiğini bize açıkladı. Yoğurt olarak ben evde mayaladım yemeyice sütaş babymix sade verdim. Her kontrolde yeni miktar ve yeni ek gıdalara başladı. Sanırım en iyi pediatristiniz yönlendirir bebeğinizin gelişimine göre sizi. Sevgiler..

dr umuz 7 aylık olsun herşey yiyebilir,inek sütü yumurta beyazı ve bal hariç demişti.tabi bi de tuz hariç.
o hazır meyveli yoğurtlarda şeker var,şeker de tavsiye edilmiyor.ama 40 yılda bir veriyorum ben.kendin yoğurt yapabiliyorsan ne ala.yoğurdum ekşi olunca mecbur pınarın hazır yoğurdundan veriyorum ben.

canım prof konuşuyor:roflol:havuç suyu ve elma suyuyla başla ardından sebze çorbasına ıspanak,maydonoz,havuç,patates,yeşil biber(c vitamini çok)sebzeleri haşla kevgirden geçir ver.kendin bir bardaga yogurt mayala ver hergün taze taze yesin onun dısında ha kahvaltıyı unuttum yumurta sarısı,peynir,az pekmezi ez biberon mamasıyla sulandır yedir gece yatarkende kaşık maması ben böyle yaptım ogluma

canım "bebişlere bugün ne yedirdiniz" diye bir başlığımız var. oraya aşağı yukarı hergün ne yedirdiğmizi öğün öğün yazıyoruz. çok işimize yarıyor, sen de bir bak istersen
biz kahvaltı, meyve ve çorbayı sorunsuz yiyoruz. yayla, mercimek, tarhana, şehriyeli tavuk, domatesli pirinç ve her türlü sebze çorbasını veriyorum kızıma. tabi tuzsuz, baharatsız ve sonradan zeytinyağı ekleyerek
meyveli yoğurt kesinlikle vermiyorum

canım yogurt ve meyve suyu ile basla once ,daha sonra sebze purelerı ver ,mevsım sebzelerını kullanmaya calıs,farklı seylerı aynı gun verme
mesala yogurt ver sadece bır gun ,alerjı felan yapıyorsa farkedebılırsın boylelıkle,sebze verırkende aynı sekılde yap.
bal,yumurta akı,ve tropikal meyveler 1 yasından once verılmıyor
mercımek,nohut gıbı gaz yapabılen besınler ıcın 8. ayı bekle
sebze purelerıne basladıktan 10 gun sonra felan içerısıne kıyma eklıyerek ver
birde eger emzırıyorsan once yemegını yedır sonra emzır ,yoksa ek gıdaları kabul etmıyebılır
kolay gelsın canım

Back