Çocuk Hastalıkları 7 Aylık Kızımda Skolyoz

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

asitane161719

Umma ki Küsmeyesin
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2018
2.082
3.689
53
Merhabalar,
Kızım 7 aylık. Bir süredir yatarken ya da destekli oturttuğumda bazen dik duramadığını sağa meyilli şekilde eğri durduğunu gözlemliyorduk. En sonunda bugün doktora götürdük. Hem çocuk doktoru hem ortopedi doktoru muayene etti. Röntgen çekildi. Ortopedi doktoru omurgasında hafif bir eğrilik olduğunu ama omurilikte doğuştan bir anomali bulunmadığını şu an yapılacak pek bir şeyin bulunmadığını sürecin takip edileceğini söyledi ve iki ay sonrası için bizi tekrar çağırdı. En son odadan çıkarken geçici bir durum mu diye sorduğumda geçici dedi ama nedense içim hiç rahat etmedi. İster istemez çok üzüldüm. Hiç istemem ama böyle bir tecrübesi olan var mı bizi neler bekliyor olabilir ya da neler yapabiliriz yardımcı olabilecek kimseler var mı bize ?

Bir akrabamızın kızı skolyoz hastasıydı.
Ailesi ortaokulda çıplakken yürüterek tespit etmişlerdi.(Doktor önermiş)
Tam anlaşılmıyordu dikkatli bakılmazsa.
Lise yıllarında ameliyat oldu. Şu an çok güzel bir fiziği var.

Onun için sevindim ama biraz araştırdığımda gördüm ki bebeklik dönemi skolyozu ile ergenlik dönemi skolyozu arasında fark oluyormuş. Bebeklik döneminde gelişim daha hızlı olduğu için etkisi daha büyük olabiliyormuş. İnşallah ciddi bir boyuta ulaşmadan bu süreci atlatırız. Çok teşekkür ederim bu arada cevap verdiğiniz için .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…