7 aylık bebeğin babada haftasonu yatılı kalması

Bunların hepsi yapılabilir şeyler ama karşı taraf pisliğin tekiyse bir duruyorsunuz. İki tane erkek kardeşim var neler yaparlar kestiremiyorum bu olaylar büyür tek korkum onlar. kaybedecek hiçbir şeyim olmasa dediklerinizi kesinlikle yapardim
Aklı selim kalmaya çalışın,zor biliyorum ama bebiş için sakin kalın. Bunlar gerçekten son nokta, bunlardan önce hukuk yoluyla yapabileceklerinizin üzerine gidin. Olmadı bir süre karşı aileye "olan oldu, ben de çok şok oldum yaşadıklarıma, hayal kırıklığı yaşadım ama çocuk için el birliği içinde olalım, sulh olalım, karsi karşıya kalmamizin kimseye yararı yok" deyin. Gerekirse sadece kayınvalidenizi karşınıza alıp kadın kadına konuşmayı deneyin. Bir eş olarak yaşadığınız hayal kırıklığını anlaması için ikna etmeye çalışın, bunları yaparken de samimi olun, kalbinizle konuşun. Bir anne olarak onu da anladığınızı ifade edin. Baktınız hiç bir şekilde olmuyor, ikna edemiyorsunuz, o zaman bakarsınız savaş olaylarına..Umarım bir gıdım vicdanları var ise dile gelir. Oğullarının durumunu ailenin de öteden beri bildiğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
Çok üzücü bir durum, öncelikle geçmiş olsun. 🙏🏻 hukukçu olarak şunu söyleyebilirim ki boşanma davanızda gariplik var. Dipnot şunu söyliyeyim; biseksüel, gay ya da lezbiyen olmak velayet açısından önemli değil. Yani gay olduğunu mahkemede deseydeniz de yine görme hakkı vardır. Ancak
1. Anlaşmalı boşanmada hakim sizin anlaştıklarınız haricinde çocuğun üstün yararını gözetip kişisel ilişki tesisi zamanlarını kendi düzenleyebilir. Sizin olayda maalesef önceki kararlardan copy paste yaparken düzeltilmemiş, kalmış diye düşünüyorum. Çünkü 4 yaşından küçük çocuklara genel olarak yatılı ilişki tesis edilmiyor. Bir garabetlik var.
2. Çocuk teslimden bebeğinizi getirmenizi söylemek için aramaları için KESİNLEŞMİŞ bir boşanma kararı olması gerekiyor (siz anlaşmalı olarak açtığınız için diyorum). Normal çekişmeli açsaydınız hakim geçici velayeti size verecekti, babayla da 2 haftada bir yatılı olmayan bir şekilde kuracaktı. Siz kararı beğenmeyip istinafa gittiğinizde ordan kesinleşip dönene kadar bu geçici velayet geçerli olacaktı. Ama sizin durumunuzda anlaşmalı açıldığı için şuan kesinleşene kadar ortak velayet söz konusu.
3. Anlaşmalı boşanmak için duruşmada sizin ve eşinizin de olması gerekiyordu. Avukat ya da siz nasıl fark etmediniz? Ya da duruşmada 2 haftada bir yatılı olmayan şekilde verdi de sonradan yazılan gerekçelide mi hatalı yazdı? Eğer bu şekilde ise tavzihle düzelir. Ama duruşma zaptı da gerekçeli de bu şekildeyse maalesef istinaf çözer.
4. Söylediklerinizde hukuki olarak bazı sıkıntılar var bunlar hukuki terimlere hakim olmamanızdan kaynaklı olabilir ya da düşünmek istemiyorum ama avukatınız bir hata yapmış olabilir. Bu gerekçeli karar, esas karar 15 gün sonra demişsiniz ve avukatınızın istinafa gittiğinden söz etmişsiniz. Sıralama şu şekilde olmalı; duruşmada karar verilir genel hatlarıyla, 15-30 gün sonra gerekçeli karar yazılır. Gerekçeli size tebliğ olunca da istinaf süresi başlar. (İstinaf süre tutum vermiş olabilir) Size bu durum farklı anlatıydıysa lütfen başka bir avukata gidip danışmanlık alın. Uyap vatandaştan siz de dosyanızda ne olmuş bakabiliyorsunuz.
5. Eğer karar gerçekten böyle çıktı, düzeltilemedi ve istinafa gittiniz bu durumda öne alım dilekçesi verin. Çünkü istinaf süreci de 2 seneye yakın sürüyor.
Umarım bir an önce çözülür 10 aylık kızım var böyle bir durumda kalmayı düşünemiyorum bile.
İyi ki her işin bir ehli var 🙏

Bi daha bebegini yatili olarak verme kanim dondu ya minicik bebek daha disleri cikmamis 2 gun anneden ayri ne demek ya
O yalanci pislik babasina da asla guvenme
Vermeme gibi bı durum
Çok üzücü bir durum, öncelikle geçmiş olsun. 🙏🏻 hukukçu olarak şunu söyleyebilirim ki boşanma davanızda gariplik var. Dipnot şunu söyliyeyim; biseksüel, gay ya da lezbiyen olmak velayet açısından önemli değil. Yani gay olduğunu mahkemede deseydeniz de yine görme hakkı vardır. Ancak
1. Anlaşmalı boşanmada hakim sizin anlaştıklarınız haricinde çocuğun üstün yararını gözetip kişisel ilişki tesisi zamanlarını kendi düzenleyebilir. Sizin olayda maalesef önceki kararlardan copy paste yaparken düzeltilmemiş, kalmış diye düşünüyorum. Çünkü 4 yaşından küçük çocuklara genel olarak yatılı ilişki tesis edilmiyor. Bir garabetlik var.
2. Çocuk teslimden bebeğinizi getirmenizi söylemek için aramaları için KESİNLEŞMİŞ bir boşanma kararı olması gerekiyor (siz anlaşmalı olarak açtığınız için diyorum). Normal çekişmeli açsaydınız hakim geçici velayeti size verecekti, babayla da 2 haftada bir yatılı olmayan bir şekilde kuracaktı. Siz kararı beğenmeyip istinafa gittiğinizde ordan kesinleşip dönene kadar bu geçici velayet geçerli olacaktı. Ama sizin durumunuzda anlaşmalı açıldığı için şuan kesinleşene kadar ortak velayet söz konusu.
3. Anlaşmalı boşanmak için duruşmada sizin ve eşinizin de olması gerekiyordu. Avukat ya da siz nasıl fark etmediniz? Ya da duruşmada 2 haftada bir yatılı olmayan şekilde verdi de sonradan yazılan gerekçelide mi hatalı yazdı? Eğer bu şekilde ise tavzihle düzelir. Ama duruşma zaptı da gerekçeli de bu şekildeyse maalesef istinaf çözer.
4. Söylediklerinizde hukuki olarak bazı sıkıntılar var bunlar hukuki terimlere hakim olmamanızdan kaynaklı olabilir ya da düşünmek istemiyorum ama avukatınız bir hata yapmış olabilir. Bu gerekçeli karar, esas karar 15 gün sonra demişsiniz ve avukatınızın istinafa gittiğinden söz etmişsiniz. Sıralama şu şekilde olmalı; duruşmada karar verilir genel hatlarıyla, 15-30 gün sonra gerekçeli karar yazılır. Gerekçeli size tebliğ olunca da istinaf süresi başlar. (İstinaf süre tutum vermiş olabilir) Size bu durum farklı anlatıydıysa lütfen başka bir avukata gidip danışmanlık alın. Uyap vatandaştan siz de dosyanızda ne olmuş bakabiliyorsunuz.
5. Eğer karar gerçekten böyle çıktı, düzeltilemedi ve istinafa gittiniz bu durumda öne alım dilekçesi verin. Çünkü istinaf süreci de 2 seneye yakın sürüyor.
Umarım bir an önce çözülür 10 aylık kızım var böyle bir durumda kalmayı düşünemiyorum bile.
Bu arada bu karşıma çıktı baştan anlatayim aslında başta çekişmeli olacakti ama babam boşan gitsin anlaşmalı olsun dedi ve ben anlasmaliyi kabul ettim bizim protokolde pazar sabah 10dan akşam 1800a kadar anne refakati ile görecekti baba. Duruşmada zaten bizim maddelerinin disinda hiçbir şey konuşulmadı yani hakim şu maddeyi böyle duzenliyorum diye bir şey asla söylemedi. Gerekçeli karar tebliğ edilecek dedi avukatım ve muhtemelen o bile fark etmedi tamamen onun sorumsuzluğundan duruşmada böyle bahsedilmedigi için gerekçeli kararın bu şekilde olacağını dusunmemis ama kontrol etmesi gerekirdi. İki tarafta istinaftan feragat dilekçelerini sununca da boşanma kesinleşmiş oldu. Hakim duruşmada böyle bir şey söylemediği halde bu kararı duzeltemeyeceklerini söylüyor. Yeniden bir dava açacağız yarın birkaç avukatla görüşeceğim

Ayrıca kızlar bu uyku ilacı şüphelerimden bahsetmiştim özele götürdük hiçbir şey çıkmadı. Amcamın tanıdığı avukatlar var yarın görüşüp karar vereceğiz çok dua edin lütfen. Ayrica eşcinsel olmasini ben atlattım artık kendi içimde hallettim normal aldatma olsaydı bile biz bosanacaktik. Mahkemeye sunsaydiniz diyorsunuz beni bu konuda suçlayanlar var mahkemeye babanın eşcinsel olduğunu sunsam bile böyle bir degisiklik yapıldığı takdirde yine hiçbir şey degismeyecekti. Burdaki tek suçlu benim avukatım.
Hukukçu arkadaşlar da yazmış, ki onlar kanun insanları biz onların bildiği detayları bilemeyiz ama mantıken düşününce babanın eşcinsel olması bebeğine hukuken babalık yapmasına engel değil bu yüzden siz davanızı eşcinsellik üzerine açsaydınız belki de bir sürü çirkinliklere maruz kalacaktınız eski eşiniz ve ailesi tarafından ve babalık konusunda da karara bir etkisi olmayacaktı, zira burada bebeğinizin için diyorum mevzu babanın eşcinsel olması değil, yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla ailenin karakteri kötü.

Şu anda mühim olan bebeğinizin hakları, 7 aylık bir bebek babada yatılı kalamaz, baba hetero olsa da kalamaz, anneye ihtiyacı var.

Umarım babada kalma kararı bozulur🙏

Hukukçu arkadaşlar da yazmış, ki onlar kanun insanları biz onların bildiği detayları bilemeyiz ama mantıken düşününce babanın eşcinsel olması bebeğine hukuken babalık yapmasına engel değil bu yüzden siz davanızı eşcinsellik üzerine açsaydınız belki de bir sürü çirkinliklere maruz kalacaktınız eski eşiniz ve ailesi tarafından ve babalık konusunda da karara bir etkisi olmayacaktı, zira burada bebeğinizin için diyorum mevzu babanın eşcinsel olması değil, yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla ailenin karakteri kötü.

Şu anda mühim olan bebeğinizin hakları, 7 aylık bir bebek babada yatılı kalamaz, baba hetero olsa da kalamaz, anneye ihtiyacı var.

Umarım babada kalma kararı bozulur🙏
Evet gerçekten ailenin karakteri çok kötü. Hemde tazminat almak için bu kadar uzatmak istemedim para pul umrumda değil olsaydı zaten 2500tl nafakayı kabul etmezdim şuan tek istediğim bebeğime iyi annelik yapabilmek. Evet türlü zarar verdi bana eski eş doğum yaptığımda da yardımı dokunmadı. Bebegimizle hiçbir zaman aman aman ilgilenmedi ama yine de babası. İçinde ona karşı sevgiden başka bir şey olmadığını biliyorum. O gece annesine götürelim diye teklif bile etmiştir belki ama ailesi çirkef. Tek zoruma giden şey herrr seferinde mağdur olmam ben buna dayanamıyorum artık. Uzatmak istemedim diye bile mağdur oldum. Zaten eski eşin ailesi olmasa eski eş ne desem kabul ederdi.

Ben ztn bunlari yazdim avukata dava ac rapor al gibi gibi...

Isyan ettigim msjlar baska idi ayni seyi soyluyoruz ama gidipte kadina dost olmalisin hic kotusunu gormedim duygusal olurlar demeyi akil almiyor tabi ki uyaracagiz kadinin akli gitmis ztn
Ustune biz nefret saciyor oluyoruz adam cok duygusal oldugundan sabaha kadar aglatmis herhalde ne diyim ortada 4 gun sonra yine kabusu yasayacak bir bebek var dusundukce icim parcalaniyor ben sık sık bu konuya girmeyecegim artik..
Bu haftasonu bende bebeğim. Bir dahaki haftasonu babasında kalacak hiç geçmesin istiyorum günler. Aynı şeyleri tekrar tekrar yaşayacağız bu dava açılıp da duruşma günü belirlenene kadar. Çocuk resmen ağlamaktan halsiz düşmüştü artık nasıl bir vicdansizlik aklım almıyor. Beni ailem bile anlamıyor kalamaz diyorum kalacak babası yani diyorlar hiçbir şekilde 0-4 yaş arası çocukları yatılı vermezler diyorum eninde sonunda olacak alış diyorlar. Yahu zaten ben çocuğun 7 aylık olmasindayim hiçbir zaman babasıyla görüşmesin ya da kalmasın demiyorum 7 aylık bebeğin babada kalamayacağını herkese anlatıyorum ama etraftakilerin beyni durmuş sanki.

Evet gerçekten ailenin karakteri çok kötü. Hemde tazminat almak için bu kadar uzatmak istemedim para pul umrumda değil olsaydı zaten 2500tl nafakayı kabul etmezdim şuan tek istediğim bebeğime iyi annelik yapabilmek. Evet türlü zarar verdi bana eski eş doğum yaptığımda da yardımı dokunmadı. Bebegimizle hiçbir zaman aman aman ilgilenmedi ama yine de babası. İçinde ona karşı sevgiden başka bir şey olmadığını biliyorum. O gece annesine götürelim diye teklif bile etmiştir belki ama ailesi çirkef. Tek zoruma giden şey herrr seferinde mağdur olmam ben buna dayanamıyorum artık. Uzatmak istemedim diye bile mağdur oldum. Zaten eski eşin ailesi olmasa eski eş ne desem kabul ederdi.
Tüm yorumlarınızı okuyamadım ama galiba kayınvalidenizdi değil mi eşyalarınızın arasına kaşar koyup gönderen?
Cinsel yönelim bir yana, çoğunlukla kadınlarımızın yaşadığı boşanırken çirkinleşen eş ve ailesi sorunu var sizde de :KK43:
Ellerinden gelen her türlü pisliği yapmak isteyeceklerdir, muhtemelen annesi yönetiyor şu an, o ne derse onu yapıyor eski eşiniz, bebek de umurlarında değil, yine genel olarak boşanmak isteyen kadından intikam almak isteyen eş ailesinin klasik yöntemi çocukla vurmak.

Hadi eski eşi geçtim, kayınpederi de geçtim ama insanı en çok acıtan kayınvalidelerin de kadın ve anne olduğu, başka bir anneye anneyi geçtim minicik bebeğe bunları nasıl reva gördüğü.

İnşallah bir an önce kurtulursunuz bu eziyetten, size de bebeğinize de yazık, yavrum sabaha kadar iç çekerek ağlamıştır, sizi aramıştır kokunuzu aramıştır, meme istemiştir.

Allah vicdan versin de insafa gelsin babası🙏

Tüm yorumlarınızı okuyamadım ama galiba kayınvalidenizdi değil mi eşyalarınızın arasına kaşar koyup gönderen?
Cinsel yönelim bir yana, çoğunlukla kadınlarımızın yaşadığı boşanırken çirkinleşen eş ve ailesi sorunu var sizde de :KK43:
Ellerinden gelen her türlü pisliği yapmak isteyeceklerdir, muhtemelen annesi yönetiyor şu an, o ne derse onu yapıyor eski eşiniz, bebek de umurlarında değil, yine genel olarak boşanmak isteyen kadından intikam almak isteyen eş ailesinin klasik yöntemi çocukla vurmak.

Hadi eski eşi geçtim, kayınpederi de geçtim ama insanı en çok acıtan kayınvalidelerin de kadın ve anne olduğu, başka bir anneye anneyi geçtim minicik bebeğe bunları nasıl reva gördüğü.

İnşallah bir an önce kurtulursunuz bu eziyetten, size de bebeğinize de yazık, yavrum sabaha kadar iç çekerek ağlamıştır, sizi aramıştır kokunuzu aramıştır, meme istemiştir.

Allah vicdan versin de insafa gelsin babası🙏
Sadece kayınvalide değil 3 tane de görümce var yani karakterleri de o kadar çirkin ki anne babalarını bile onlar yönetiyorlar. Kayınvalide biz evliyken çocuk olana kadar çok anlayışlı bir insandı bebeğim doğduktan sonra bu hale geldi. Klasik oğlumun çocuğu benim sanan kayinvalidelerden yani. Ki yani ben onlara oğullarının neler yaptığını açık açık anlattım kendisine dönüp ."Bak sende kadınsın ayrıca 3 tane kızın var boşanmak istiyorum rahat bırakın beni. Benim midem oğlunla aynı ortamda bile bulunmayı kaldırmıyor, resmen kandırdı beni." dedim. "1 ay miden almaz 2 ay almaz 3.ay alışırsın." Dedi. Şu cümleden sonra zaten ben onlardan öyle tiksindim ki...Hiç tanışmamış olmayı dilerdim. Bebeğimi her şeyden çok seviyorum iyi ki var onunla olmak bambaska bı duygu ama ben beni "keşke çocuğum olmasaydi" diye aglamama sebep olanlari unutamıyorum. Ne ona bir şey oldu ne bana. ikimizde üzülüyoruz görmeyince ikimizde kahroluyoruz ama o çocuk komple perişan oluyor.

Ya seni sanırım yorumlarından hatırlıyorum. Sanki eşin iyi biriydi gibi aklımda kalmış, boşanma sebebine de çok şaşırdım. Bu kadar küçük bebeğin annesinden ayrı gece geçirmesi de ayrı şaşırttı. Twitterda konu etiketi oluşturursan burada da paylaş destek olalım 🙌

Bu haftasonu bende bebeğim. Bir dahaki haftasonu babasında kalacak hiç geçmesin istiyorum günler. Aynı şeyleri tekrar tekrar yaşayacağız bu dava açılıp da duruşma günü belirlenene kadar. Çocuk resmen ağlamaktan halsiz düşmüştü artık nasıl bir vicdansizlik aklım almıyor. Beni ailem bile anlamıyor kalamaz diyorum kalacak babası yani diyorlar hiçbir şekilde 0-4 yaş arası çocukları yatılı vermezler diyorum eninde sonunda olacak alış diyorlar. Yahu zaten ben çocuğun 7 aylık olmasindayim hiçbir zaman babasıyla görüşmesin ya da kalmasın demiyorum 7 aylık bebeğin babada kalamayacağını herkese anlatıyorum ama etraftakilerin beyni durmuş sanki.
Çok saçma yaa çok saçma! Nasıl emen bebek anneden ayrılır. Yani mahkeme kararı dahi olsa çocugun iyiliğini düşünen baba, babane, dede annesinde kalsın der! Siz bunlarla hiç konuştunuz mu? Ya da daha sakin konuşabilecek birisi bunun bebek için zararlı olduğunu söyleyip onlara yapmayın böyle dedi mi?

Ortada bir bebek var Allah sağlıklı uzun ömürler versin kaderi de güzel olsun inşallah 🙏
Bu sebeple maalesef eski eşle ömür boyu yüz yüze gelmeniz gereken zamanlar olacak, ki şu an minicik bir bebeğin babada kalması uygun değil, affınıza sığınıyorum ama aileniz de bir hoşmuş, tamam kalacak ama şimdi değil en erken 4 yaşında.

Size bir şey soracağım, normalde eski eşin karakteri nasıldır ? Boşanma yeni olduğundan belki şu an ne söylerseniz ters teper ama bebeğinizin haklarını korumak için yeri gelecek istemeseniz de muhatap olmak zorundasınız, vicdanına dokunacak şekilde konuşsanız anlayacak ve size hak verecek biri mi yoksa annesinin aklıyla hareket etmeye devam edebilecek biri mi?

Annesini durduracak tek kişi o çünkü, bunu bebek için yapacak vicdanı da mı yoktur?

Allah düşürmesin ama gelecek hafta sonu babaya gitmesin diye doktoru ile konuşup hastanede kalmalı gibi bir pembe yalanla kurtarabilir misiniz acaba kuzuyu? 1 gece hastanede sizinle kalması onlarda kalmasından daha iyi olabilir.. bilmiyorum vermemek için birseyler yapmak lazım sanki..

Yani iki gun emmeyen bebek nerdeyse sutten acilir en zoru iki gundur zaten bunlar nasil vicdansiz insanlar
Bence de nolur bisey bulun avukatlara falan sorun bi daha kalmasin her ay 2 3 kez bunu mu yasayacak minik yavru

Hic inanmadim, escinsel adamdan sirf cocugu korumak icin bosanirken mahkemeye sunar her anne.
???
adam eşcinsel değil biseksüel
bir erkek eşcinsel de olsa biseksüel de olsa bu velayet almasına, çocuk görmesine engel değil ki

adam seks işçisi olarak filan çalışmıyorsa, cinsel tercihleri yüzünden mahkemede bir şey iddia edemiyorsunuz hanımefendi. böyle bir yasa ya da teamül yok.
mahkeme ancak boşanma için haklı sebep olarak görür bunu. ama çocukla olan birşeyi değiştirmez.

hangi hukuki bilginize dayanarak şöyle bir laf ediyorsunuz yahu?

X