• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 7 aylık bebeğimde alerji

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

aylinmetin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2010
13
0
36
İstanbul
arkadaşlar,

dün oğlumu 7 aylık kontrolüne götürdük. son 10 gündür burun akıntısı, tıkanıklığı ve hafif öksürük vardı. dr. alerji belirtisi dedi. evimizde oğlunuza alerji yapan birşey varmış. bunu tespit etmeniz lazım diyor. arkadaşlar başına böyle birşey gelen var mı? oğlum çok huzursuz. hem böyle bir durumda allerjeni nasıl tespit edebilirim ki?

merhaba geçmiş olsun ..benim oğlumdada aynı rahatsızlık vardı .ilk önce yattığı yastık ve yorgandan başla değiştir .mesela benim oğlum yün yastıta yatıyodu değiştirdim bikaçgün sonra rahatsızlar çok azaldı ...böyle böyle deneyerek giydiği yedi,ği şeylerde tek tek deneyerek bulacaksın biraz zor ama gözüğn korkmasın odasında halı varsa kaldır halının üstüne bırakma belki halıdaki akarlara vardır allah yardımcın olsun inşallah biran önce bulursun

aynen benim oğlumda alerjik ark.dediği önce yatağını yorganını yastık çarşaf hepsi antibakteriyel olcak odasında tüylü halı faln olmasın yün ceket mreket giydirme en önemlisi evde kesinlikle özellikle odasında hava nemlendiricisi bulundur soğuk buhar makinası bu çok önemli .evde toza dikkat et geçmiş olsun

arkadaşlar teşekkür ederim. kusura bakmayın birkaç gündür ufaklıkla ilgilenmekten foruma giremedim
yatağı filan değiştirmişsiniz de. kafama takılan birşey var. mesela doğduğundan beri aynı yatakta yatıyor alerji belirtisinin şimdiye kadar çıkması gerekmez miydi. bu kadar geç mi belli olur.
odasındaki tüm peluş oyuncakları kaldırdım. kullandığım yatak ortopedik yataktı onuda değiştirmem gerekli mi?
kullandığım yastık elyaftı. artık yastıksız yatırmaya çalışıyorum.
özellikle kullandığınız bir örtü filan var mı?

merhaba geçmiş olsun ..benim oğlumdada aynı rahatsızlık vardı .ilk önce yattığı yastık ve yorgandan başla değiştir .mesela benim oğlum yün yastıta yatıyodu değiştirdim bikaçgün sonra rahatsızlar çok azaldı ...böyle böyle deneyerek giydiği yedi,ği şeylerde tek tek deneyerek bulacaksın biraz zor ama gözüğn korkmasın odasında halı varsa kaldır halının üstüne bırakma belki halıdaki akarlara vardır allah yardımcın olsun inşallah biran önce bulursun

tekrar merhaba,

oğlunuz kaç aylık, alerji belirtileri ne zaman başladı. odasındaki değişikliklerle hemen alerjisi hafifledi mi yoksa çok uğraştınız mı?

şimdiden teşekkürler

kusura bakma yeni farkettim benim oğlumda kreşe ilk başladığında belirtiler ortaya çıktı 4 yaşında ondan önce çok rahatsızlık olmadı kreş ortamıfarklı etkiliyo ama ilk bitakım şeylere alerjik tepki verdiğini 3 aylık ken anladık büyüdükçe azalıyo telaşlanma dikkat et yeter

çok şeye alerji yok yüne toza sigara dumanı bildiğimiz bu kadar oyüzden çok uğraşmadık

canım benim oğlum 4.ayında atopik dermatiti ortaya çıktı hemen alerji testi yaptırdık yumurta ve fındık alerjisi çıktı .biz herşeye dikkat ediyoruz .hava nemlendiricisi kullanıyorum halı sermiyorum odasına yünlü giysi giydirmiyorum egzaması olduğu için bunlar yasaktı .oğlum şuan b ir yaşında egzaması geçti diyebilirim ama alerjimiz devam ediyo çok hassas uzun bir sürede devam edicek ikinci kez alerjisi devam ediyomu diye test yaptırık hala alerjisi var sizde dikkat ederseniz bir sıkıntı olmaz inş.geçmiş olsun tekrardan

benim kızımında fındık alejisi kedi köpek ve bazı ağçlara alerjisi var tavsiyem kesinlikle doktor kontrolünde olun Hacettepe Allerji bölümü bu konuda bir numara

bebeğim 7 aylık.fındık alerjisi var.vücudunda ürtiker oldu. 5 gün devam etti.7 gün kortizon tablet ve alerji şurubu+damlası kullandık.artık ben fındı fıstık ceviz gibi kabuklu yemişler yemeyi kestim emzirdiğim için.bir süre bebeğimi fındık unu dahil fındıklı ürünlerden tamamiyle uzak tutucaz.1 yaşında alerji testi yapılacak.1 yaşından önce çok anlamlı sonuç çıkmadığından.
bu şekilde fındık alerjisi yaşayan oldumu.hala sürüyor mu?

Back