• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

7 aylık bebeğim nesnelere uzanmıyo lütfen okuyun

nurcan82

HAYIRLISI NE İSE O OLSUN ...
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
377
112
648
iyi günler arkadaşlar bebeğim önümüzdeki hafta 7 aylık olucak.kızım yerde yuvarlanıyo iki elini havaya kaldırıp saatlerce bakıyo parmaklarını inceliyo.eline bişey verirsem avcunu açıp tutup geri bırakıyo ama oyuncaklarını yere koyuyorum önüne uzanıp almıyo .bu konuda takıntılı olmamın sebebi kızım epilepsi nöbetleri geçiriyo.bu da onda gelişim ve zeka geriliği yaparmış ama %5 ihtimalle normal olma şansı varmış.bebeği benim gibi nesnelere uzanmayan var mı bu ayda onu merak ediyorum.kızım bana gülüyo beni emiyo ama dedğim gibi sadece yerde yuvarlanıyo emeklemiyor destekli oturuyor .şimdiden teşekkür ederim .ne olur bize dua edin bebeşim kurtulsun bu illet hastalıktan.

merhaba canım..aynı sorun benim kızımdada vardı..kızım erken doğdu..dediğiniz gibi eline verince oyuncağı alıyodu ama ben uzatınca elini uzatıp almıyodu..fizik terapiye götürdüm bazı hareketler gösterdi..hergün bu hareketleri yaptırdım..1 ayda düzeldi..kendi uzanıp almaya başladı.. fizik terapiye en yakın sürede git çok kısa sürede gelişmeleri sende görüceksin..korkmana gerek yok canım.geçmiş olsun.

canım sen kaç aylık olduğunda fark ettin durumu benim kızım 7 bitmek üzre .birde ne tür hareketler yaptın bana anlatırmısın şimdiden başlayayım.

canım çok geçmiş olsun.senin konularını okumuştum.rabbim inşallah en kısa zamanda şifa veriir yavruna.daha bebişin 7 aylık.tek başına oturamaz.destekli oturabiliyormuş bak ne güzel.emeklemesi de 8_ 9 ayı bulur.en azından benimki öyle olmuştu.bence gelişimi normal.peki bebeğinde göz teması nasıl?
benim oğlum 2 kez havale geçirdi.havale tıpkı epilepsi nöbeti gibi oluyo.gözler sabitleniyo,kasılıyo,ağzından köpük geliyo.... çok zor.rabbim kimseye yaşatmasın.eeg çektirdik çok kez.son eegsi problemli çıktı.şimdi convulex adında ilaç kullanıyoruz.ve 2 sene kullanıcaz.rabbim kimseyi evladıyla sınmasın çok zor..sizi çok iyi anlıyorum.doktorunuzun dediklerini aksatmayın.ve tabiki ilaçlar da çok önemli....
inşallah herşey düzelir.

10 kez avuçlarını açıp kapat,10 kez bileklerini bük,10 kez kolunu dirseklerinden bük.10 kez iki kolunu yanlara doğru açıp kapat,10 kez başına doğru yukarı açıp kapat,kollarını sıvazlar gibi masaj yap.bu hareketleri sık sık yap ve ona ilgisini çekicek özellikle kırmizı objeler gösterip uzanmasını sağla canım..ne kadar anlatabildim bilmiyorum ama umarım anlamışsındır..hareketleri yazılı olarak anlatmak zor iş!..geçmiş olsun canım.

10 kez avuçlarını açıp kapat,10 kez bileklerini bük,10 kez kolunu dirseklerinden bük.10 kez iki kolunu yanlara doğru açıp kapat,10 kez başına doğru yukarı açıp kapat,kollarını sıvazlar gibi masaj yap.bu hareketleri sık sık yap ve ona ilgisini çekicek özellikle kırmizı objeler gösterip uzanmasını sağla canım..ne kadar anlatabildim bilmiyorum ama umarım anlamışsındır..hareketleri yazılı olarak anlatmak zor iş!..geçmiş olsun canım.
ben 6 aylıkken fark ettim canım

canım çok geçmiş olsun.senin konularını okumuştum.rabbim inşallah en kısa zamanda şifa veriir yavruna.daha bebişin 7 aylık.tek başına oturamaz.destekli oturabiliyormuş bak ne güzel.emeklemesi de 8_ 9 ayı bulur.en azından benimki öyle olmuştu.bence gelişimi normal.peki bebeğinde göz teması nasıl?
benim oğlum 2 kez havale geçirdi.havale tıpkı epilepsi nöbeti gibi oluyo.gözler sabitleniyo,kasılıyo,ağzından köpük geliyo.... çok zor.rabbim kimseye yaşatmasın.eeg çektirdik çok kez.son eegsi problemli çıktı.şimdi convulex adında ilaç kullanıyoruz.ve 2 sene kullanıcaz.rabbim kimseyi evladıyla sınmasın çok zor..sizi çok iyi anlıyorum.doktorunuzun dediklerini aksatmayın.ve tabiki ilaçlar da çok önemli....
inşallah herşey düzelir.

göz teması çok iyi canım.rabbim yardımcımız olsun.

allah razı olsun canım..

Back