• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

7/24 Çınlama

Papatya129

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
2.031
2.472
133
Merhaba herkese böyle bir durum yaşayan var mı burada bilmiyorum ama oldukça yaygın bir hastalıkmış.
3 hafta önce sağ kulağım çınlamaya başladı bundan 5-6 gün sonra da sol kulağım.
Kafamın içinde tiz bir siren sesi var ve asla susmuyor, geceleri sessizlikte yatmak işkenceye döndü.
Doktor tinitus teşhisi koydu, tıpta tedavisi yok çünkü çınlamaya neyin sebep olduğunu bilmiyoruz, bunu 50-60 yıl çeken insanlar var sen de mecburen bununla yaşamaya alışacaksın dedi.

Korkumdan yüksek ses olan yerlere falan giremiyorum, zaten depresyondaydım, bu da üstüne tuzu biberi oldu.

Hiç böyle bir şey yaşayıp atlatan oldu mu? Olduysa nasıl?

Valla küçükken hep kulağım çınladı, ara ara şimdide olur geçer hiç umursamıyorum ben. Duymazdan gelin. Benim orta kulak iltihabı ve vertigo geçmişim var onlardan dolayı mı demir eksikliğim var kronik şekilde onlardan dolayı mı bilmiyorum belki de başka sebeptendir. Bizim ailede kulaklar hep problemli.

Muhtemelen ilk kez yaşadığınız için işkence olarak görüyorsunuz ama işkencelik bir durum yok. Bunları yazarken dikkat ettim sağ kulağım ince ince çınlıyor inanın dikkat etmesem fark etmezdim bile. Geçenlerde akşam motor çalışır gibi bi ses vardı kulağımda o geçti 1 haftada felan.

Valla küçükken hep kulağım çınladı, ara ara şimdide olur geçer hiç umursamıyorum ben. Duymazdan gelin. Benim orta kulak iltihabı ve vertigo geçmişim var onlardan dolayı mı demir eksikliğim var kronik şekilde onlardan dolayı mı bilmiyorum belki de başka sebeptendir. Bizim ailede kulaklar hep problemli.

Muhtemelen ilk kez yaşadığınız için işkence olarak görüyorsunuz ama işkencelik bir durum yok. Bunları yazarken dikkat ettim sağ kulağım ince ince çınlıyor inanın dikkat etmesem fark etmezdim bile. Geçenlerde akşam motor çalışır gibi bi ses vardı kulağımda o geçti 1 haftada felan.
Tinitus teşhisi konulmuş birisine işkencelik bir durum yok duymazdan gelin ne demek ya? Normal kulak çınlaması değil ki bu. Dereceleri var. Hatta bazı insanları intihara bile sürükleyebiliyor bu illet hastalık.
Konusahibi benim babamda da var yıllardır. Geçmiyor.. Allah şifa versin hepinize..

Tinitus teşhisi konulmuş birisine işkencelik bir durum yok duymazdan gelin ne demek ya? Normal kulak çınlaması değil ki bu. Dereceleri var. Hatta bazı insanları intihara bile sürükleyebiliyor bu illet hastalık.
Konusahibi benim babamda da var yıllardır. Geçmiyor.. Allah şifa versin hepinize..
Bilmiyorumdum ciddi bir hastalık olduğunu ben kulak çınlamasının tıptaki ismi sanmıştım.

Konu sahibi kusura bakmayın çok geçmiş olsun

Bende de 1 ay sürekli sağ kulağım da çınlama oldu.doktor birşey yok ,kendiliğinden geçer dedi.tansiyon olabilir dedi.nette baktığımda B vitamini eksikliği yol açabilir diye okumuştum.evde eşimin B12 vitaminleri vardı. 2 hafta içtim,geçti.ama geçeceği mi vardı, vitamin yüzünden mi bilmiyorum

Bende 10 yıldır var. İlk yıl zorlanmıştım, uyurken müzik, white noise filan açıyordum hatta. Sonra yavaş yavaş alıştım. Şimdi pek kafama takmıyorum. İçki içince, uykusuz kalınca, çok yorulunca filan artıyor.

Tinnitus ara ara olan bir şey değil yalnız, hiç geçmeyen bir şey.

Merhaba herkese böyle bir durum yaşayan var mı burada bilmiyorum ama oldukça yaygın bir hastalıkmış.
Kafamın içinde tiz bir siren sesi var ve asla susmuyor, geceleri sessizlikte yatmak işkenceye döndü.
Doktor tinitus teşhisi koydu, tıpta tedavisi yok çünkü çınlamaya neyin sebep olduğunu bilmiyoruz, bunu 50-60 yıl çeken insanlar var sen de mecburen bununla yaşamaya alışacaksın dedi.

Korkumdan yüksek ses olan yerlere falan giremiyorum, zaten depresyondaydım, bu da üstüne tuzu biberi oldu.

Ya bende bir tartışma sonrası başlamıştı kulak çınlaması. Kbb doktoruna gittiğimde bir ay kullanmam için ilaç yazdı. İlk zamanlarda yaşadığım şiddetli çınlamayı azaltmıştı. İlacı kullanalı uzun zaman geçti, ismini hatırlamıyorum. Ama böyle ani başlayan çınlamalarda bu ilacı verdiklerini söylemişti.

Bende daha sonradan kesin olarak bitmedi, çınlama ara ara hissediyorum kulağımdaki çınlamayı. Benim çok stres yaşadığım bir andan sonra başlamıştı. Ama vitamin eksikliği, tansiyon gibi şeylerden de oluyor diyenler var

Kulağınızdaki ses neye benziyor? O sesin olduğu alanda bir travma yaşamışsınız.

Mesela bir hanımınki, kombinin yanında dururken çalan telefonda babasının vefatını öğrenmesiydi. Kombi sesi onu tehlikeyle kodladığı için kulağında o ses vardı. Sonra o ana giderek çalışma yaptı, tekrar yaşattı kendine o dakikaları ve kulak çınlaması bitti.

Her rahatsızlık bilinçaltımızın bizi koruma isteği.

Kulağınızdaki ses neye benziyor? O sesin olduğu alanda bir travma yaşamışsınız.

Mesela bir hanımınki, kombinin yanında dururken çalan telefonda babasının vefatını öğrenmesiydi. Kombi sesi onu tehlikeyle kodladığı için kulağında o ses vardı. Sonra o ana giderek çalışma yaptı, tekrar yaşattı kendine o dakikaları ve kulak çınlaması bitti.

Her rahatsızlık bilinçaltımızın bizi koruma isteği.
Bilimsel olmayan, saçma sapan bir şeyden bahsediyorsunuz. Kulak çınlaması değil bu. Bilmediğiniz konularda yorum yapmayın rica ediyorum.

damaged lemon damaged lemon beğememe sebebiniz nedir? Yoksa taşıdığınız bilinçaltı hakkında hiç bilginiz yok mu? Bence bir an önce bu konuyu araştırın 👍🏼
Sözdebilimden, kişisel gelişim zırvalarından öğrendiğiniz safsataları bilmediğiniz konularda korkunç bir bilinçsizlik ve duyarsızlıkla kusuyorsunuz.

Tinnitus gerçek bir rahatsızlık ve ben 10 yıldır her saniye çekiyorum. Kanser olan birine de bilinçaltına dön, her hastalığın sebebi bilinçaltı diyor musunuz? Sizi linç ederler.

Tinnitusun pek çok sebebi olabiliyor. Benim genetik bir rahatsızlığım var, adı da otoskleroz. İşitme engelliyim, sebebi bu yani. Fakat aynı zamanda yoğun bir stres ve üzüntü sonrasında ortaya çıkmıştı. Kulak hastalıkları, nörolojik hastalıklar, depresyon, anksiyete, vitamin eksikliği, anemi ve daha pek çok şey sonucu ortaya çıkabiliyor ve bununla yaşamak hiç kolay değil. Bir sene doğru düzgün uyuyamadım ben. Delirme noktasına geldiğim anlar oldu. Ama insan güçlü bir varlık ve her şeye alışıyor. Yine de konu hakkında hiçbir bilgisi olmayan biri çıkıp "bilinçaltına dön, her hastalığın sebebi bilinçaltı" deyince insanın siniri bozuluyor. Biraz kendinizi sorgulayın diyeceğim ama her hastalığın sebebinin bilinçaltı olduğunu düşünen birinden böyle bir şey beklememek lazım. Umarım doktora gitmiyorsunuzdur hasta olduğunuzda, kendiniz bilinçaltına dönerek tedavi ediyorsunuzdur.

Otosleloz olabilirsiniz duyman nsl

Hayatımın sonuna kadar böyle yaşayacağımı kabullenmek çok zor. Bazen 1-2 dakikalığına susuyor o ses o kadar dinlenmiş hissediyorum ki. Özellikle geceleri korkunç şeyler düşünmeye başladım…

Hayatımın sonuna kadar böyle yaşayacağımı kabullenmek çok zor. Bazen 1-2 dakikalığına susuyor o ses o kadar dinlenmiş hissediyorum ki. Özellikle geceleri korkunç şeyler düşünmeye başladım…
Bende liseden beri var, sessizliğin nasıl bir şey olduğunu unuttum 🤷‍♀️ Alışıyor insan, gerçekten. Ama siz yine de umudunuzu kaybetmeyin, şimdi olmasa bile gelecekte bir çaresi bulunur belki.

Kulak çınlamasının pek çok farklı nedeni olabilir ama ben yanlış hatırlamıyorsam siz sağlık problemleri konusunda bayağı kaygılı birisiniz. Bir dönem ben de sizin gibiydim ve aynı sorunu da yaşadım. Asla geçmezse ne yaparım diye düşünüp delirme noktasına geldiğimi biliyorum. Sizin durumunuzun psikolojik kökenli olması bence yüksek bir olasılık, hiç geçmeyecek diye kendinizi şartlamayın derim. Zaten düşündükçe o sesi kafanızın içinde daha da net duyuyorsunuzdur muhtemelen 😢

5 senedir var bende, cinlamayla beraber her iki kulaktada da duyma kaybi tespit edildi, biri %40biri daha fazla, oranlari yanlis hatirliyo olabilirim. Ama o cinlama bende duyma kaybina neden oldu maalesef. Nedeni, tedavisi yok dendi. Alistim artik ama bi donem asiri takmıştım, yorulunca falan iyice artiyo gibi hissetsem de zamanla fark bile etmez oldum.

İşitme kaybına baktı mı doktorunuz? Ben de ani işitme kaybı ile olmuştu. Kortizon tedavisi gördüm o dönem. İlk zaman ki kadar şiddetli olmasa da çınlama kalıcı oldu. Özellikle regl dönemi artar. Ben bir şeyler dinleyerek ya da izleyerek uyuyorum. Artık alıştım rahatsız etmiyor. Bir parçanız oluyor. Böyle denildiğinde nasıl alışacağım diye çok şaşırmıştım doktora. Ama alışılıyor. Yılda bir işitmemi kontrol ettiriyorum. İlerlemiş mi diye. İsterseniz bir doktora daha giidin. Araştırma hastanesinde gidin.

Back