6bb Embriyo kalitesi

ceygun

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2024
34
7
24
Merhabalar, 6bb embriyo kalitesi nasıl oluyor acaba iyimi ortamı? 6aa embriyom tutmadı miyom varmış onu aldırdıktan sonra yeniden deneyeceğim sıradaki 6bb, sanırım 6bb daha düşük kalite embriyo ama sizlerin de duyumlarınızı, bilgilerinizi almak isterim?

Benim kızım 6bb embriyosu. Allah nasip ettikten sonra sayıların pek önemi yok sanırım

Öylemi ne kadar güzel kızınız size sıkı sıkı tutunmuş, umarım benim de nasip olur ikinci transferle pozitif sonucum🙏🏻negatif sonuçtan sonra moral olarak biraz düştüm ama dediğiniz gibi herşey de nasip Allah yeter ki ol desin

Mrb 11 temmuzda opu oldum 1 adet 5 gün 4cc embriyom ve 2 adet 3.gün embriyom donduruldu miyom olduğu için önce onu aldırıcam ama doktorum bikere daha ameliyattan önce yumurta toplama yapalım dedi...bende 4 cc duyunca üzüldüm tabi şimdi yumurta kalitem artsın diye bu ay herşeyi yapıyorum...inşallah pozitif sonuç alırsınız allah ol dedikten 3.gün 5.gün kalite farketmiyor.miyom ameliyatı sonrası iyileşme uzun sürüyor mu

Embriyo kalitesini neye göre değerlendiriyosunuz? Beni laboratuvardan 1 gün arıyorlar bir gün aramıyorlar gelişimleri sağlıklı ilerlediği için. 12 tane toplamadan 9-10 tanesine işlem yapılmış 8 tanesi sağlıklı ilerliyor bir sorun yok dedi

Merhabalar, 6bb embriyo kalitesi nasıl oluyor acaba iyimi ortamı? 6aa embriyom tutmadı miyom varmış onu aldırdıktan sonra yeniden deneyeceğim sıradaki 6bb, sanırım 6bb daha düşük kalite embriyo ama sizlerin de duyumlarınızı, bilgilerinizi almak isterim?
Miyomunuz nerede acaba?

Mrb 11 temmuzda opu oldum 1 adet 5 gün 4cc embriyom ve 2 adet 3.gün embriyom donduruldu miyom olduğu için önce onu aldırıcam ama doktorum bikere daha ameliyattan önce yumurta toplama yapalım dedi...bende 4 cc duyunca üzüldüm tabi şimdi yumurta kalitem artsın diye bu ay herşeyi yapıyorum...inşallah pozitif sonuç alırsınız allah ol dedikten 3.gün 5.gün kalite farketmiyor.miyom ameliyatı sonrası iyileşme uzun sürüyor mu
Miyomunuz nerede acaba?

Embriyo kalitesini neye göre değerlendiriyosunuz? Beni laboratuvardan 1 gün arıyorlar bir gün aramıyorlar gelişimleri sağlıklı ilerlediği için. 12 tane toplamadan 9-10 tanesine işlem yapılmış 8 tanesi sağlıklı ilerliyor bir sorun yok dedi
En son dondurulurken söylüyorlar veya ben kendim sordum nasıl kaç hücreli a b c kalite mi diye...

Miyom aldırdınız mı,kaç cm miyom nuz var?benimde miyom aldirdiktan sonra transfer olacak

En son dondurulurken söylüyorlar veya ben kendim sordum nasıl kaç hücreli a b c kalite mi diye...
Ben hiç sormadım çünkü böyle kalitelerini bilmiyordum. 5. güne kadar giden sağlıklı embriyo kalitesi nasıl oluyor bilginiz var mı? Bu konuları hiç bilmiyorum ilk tedavi daha

Ben hiç sormadım çünkü böyle kalitelerini bilmiyordum. 5. güne kadar giden sağlıklı embriyo kalitesi nasıl oluyor bilginiz var mı? Bu konuları hiç bilmiyorum ilk tedavi daha
5.güne gitmesi evet iyi... birde embriyonun şekli vs o kendi içinde değerlendiriliyor gelişim hızı embriyonun çevresi iç kısımdakı yoğunluk gibi bazı detaylar var... aa ab bc cc kalite dağılımı oluyor...a ve b iyi kalite olarak geçiyor genelde

Eklentiler

• 1000080337.jpg
    1000080337.jpg
    60,1 KB · Görüntüleme: 52
Merhaba embriyo kalitesine çok takılmayın. Bebeğin tutunmasını sağlayan şey genetik olarak sağlıklı olması. Bu da özel genetik testlerle tespit ediliyor. Benim ilk 3 transferim iyi kalitede 5.gün embriyosunda fakat tutmadı. 4.transferde genetik testten geçen embriyo transfer ettik ve sonuç pozitif. Kısacası örneğin 5aa kalitesindeki bir embriyo down sendromuna sahip olabilir ve rahim mükemmeli istediği için tutmaz.

Ben geçen yıl da polip operasyonu geçirmiştim 20 dakikalık bir işlemdi genel anestezi altında oldu sonrasında birkaç saat dinlendim ve taburcu oldum takip eden birkaç gün lekelenme şeklinde kanama oldu ama çok değil belki bünyeden bünyeye değişiklik gösterebilir bende ki süreç bu şekildeydi sadece ilk gün adet ağrısı gibi ağrılarım oldu zaman zaman ama abartılacak hiçbirşey yaşamadım şükür bunun da onun gibi olacağını düşünüyorum inşallah her şey yolunda giderde 🙏🏻🙏🏻

Merhaba embriyo kalitesine çok takılmayın. Bebeğin tutunmasını sağlayan şey genetik olarak sağlıklı olması. Bu da özel genetik testlerle tespit ediliyor. Benim ilk 3 transferim iyi kalitede 5.gün embriyosunda fakat tutmadı. 4.transferde genetik testten geçen embriyo transfer ettik ve sonuç pozitif. Kısacası örneğin 5aa kalitesindeki bir embriyo down sendromuna sahip olabilir ve rahim mükemmeli istediği için tutmaz.
Aslında doğru söylüyorsunuz ve bütün bunların da farkındayım ama insanoğlu işte takacak bir şey mutlaka buluyor 😔benim 6aa pgt li embriyom tutmadı tutar gözüyle bakılıyordu ama olmadı meğer miyom varmış ve bası yapıyormuş yüzde yüz bu sebepten demiyor tabi doktor ama bu bir faktör dolayısı ile ortadan kaldırmalıyız çünkü en iyi kalite embriyo tutmadı diyor, şimdi sırada 6bb var o da pgt li ancak 6bb orta kalite diye geçiyor sanırım nette yaptığım araştırmalarda öyle anladım bilmiyorum doğru anladım mı tabi ama, şimdi vesvese veriyorum kendime en iyi embriyo tutmadı şimdi bu nasıl tutunacak ki diye ama Allah bilir ne mucizeler gerçekleşiyor bunu da biliyorum karışık bir ruh halindeyim bazen iyi bazen kötüyü düşünüyorum umarım herşey hepimiz için yolunda ilerler sonuçta hayırlısını istiyoruz her zaman🙏🏻

5aa embriyom genetikten iyi gelmedi mesela benim de ama 6bb iyi geldi çok farklı parametreler var ama yine de takıyor insan öylemi böylemi diye🙄

Embriyo kalitesini embriyolog söylüyor aradığında ama yanılmıyorsam en son aradığında söylemişti dondurmadan hemen önce

Miyom aldırdınız mı,kaç cm miyom nuz var?benimde miyom aldirdiktan sonra transfer olacak
Miyomu ay sonu gibi aldıracağım adet bitiminde gideceğim ama geçen sene polip aldırmıştım bildiğim bir süreç o yüzden, 1 cm civarı, benim mesela rahim üzerinde de var hatta o daha büyük bir miyom ama onun bebeğin tutunmasıyla herhangi bir ilgisi yok dedi doktorlar onu almaya gerek duymadılar, bu almak istedikleri rahim iç duvarında O bölge embriyo için önemli bir bölge ve riske atmak istemiyor doktorlar, hoş miyomu olup hamile kalan çok arkadaşım da var benim ama işte olmayınca da doktorlar problem olabilecek herşeyi bertaraf etmek istiyorlar haklı olarak

X