6aylık bebeğin büyük tuvaletini yapamıyor

Sunshine0758

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2022
3
1
1
34
Acil yardımcı olabilirmisiniz?6 aylık bebeğim var bugün 5inci gün tuvaletini yapmadı.gazını çıkarmada sorun yok ama tuvaletini yapmadı.ek gıdaya yavaştan geçiş yaptım diş çıkarma döneminde ikinci dişide patladı.böyle durum yaşayan varmı ne yapabilirim önerisi olan varmı acaba?

Öncelikle ek gıdayı bir süre kesin. Yediği herhangi bir şey kabızlık yapmış olabilir.
Dayanabileceği kadar sıcaklıkta bir suya oturdun. Su yaklaşık göğsüne kadar gelsin. Sıcak suyun etkisi ile bağırsakları ve karın kasları gevşeyecek. Sudan çıkarttıktan sonra üstünü giydirmeden bir losyon/krem yardımı ile karın bölgesine masaj yapın. Ardından iki bacağını yavaş yavaş karnına doğru bastırın ve uzatın, bu hareketi bir süre tekrarlayın. Yetişkin insanlar bile çömelerek tuvaletlerini daha kolay yapıyorlar. Eğer şanslıysanız bu esnada tuvaletini yapmaya çalıştığını fark edersiniz. Öyle bir durum olursa iki bacağını da karnına toplayın, hafif bastırın ve o şekilde bekleyin. İşe yaramazsa bu hareketleri gün içerisinde işlemleri tekrarlayın.

Emiyor mu mama mı alıyor?
Ve ek gıda olarak ne yemişti?
Emiyor ek gıdada daha tam başlamadık yumurta sarısı lor peyniri zeytinyağı veriyorum 3çay kaşığı kadar sabahları.bazende tarhana yada tavuk suyu çorbası veriyorum genelde beni emdiği için fazla bişey vermiyorum aslında

Çok teşekkür ederim denicem mutlaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…