...

ALLAH yardımcın olsun yardım etmek isterdim sana :KK31:

ettin sayılır :KK19:
buradan başka dert anlatabileceğim biri de yok, iyi ki siz varsınız...

Ayni dertleri bende cektim cekiyorum suan daha yeni evliyim bak .Esimin uzerinde 16 milyar vergi borcu warmis ve ben bunu ewlendikten sonra ogrendim bi trafik cezasini sorgulatirken. borc babasinin borcu ama.resmiyette onda.
Simdilik dogal olarak hibirsey yapamiyoruz ama zamani gelince yapacagimi iyi biliyorum... biraz sabirli ol..

offf sizinki çok fenaymış :KK43:
umarım babası borcunu öder.
insan evladını böyle sıkıntıda bırakınca nasıl rahat uyuyabiliyor ki...

ettin sayılır :KK19:
buradan başka dert anlatabileceğim biri de yok, iyi ki siz varsınız...

offf sizinki çok fenaymış :KK43:
umarım babası borcunu öder.
insan evladını böyle sıkıntıda bırakınca nasıl rahat uyuyabiliyor ki...

Anlatsam roman olur bacim :)
o kaadr sinirlerim bozuluyoki bu konu acilinca guluyorum sadece . ogullarini alirlar bigun iceri o zaman afedersin essegim gibi oder. yoksa baska turlu odemez..

sen gidip eşinin adına böyle bir işlem yapamazsın. Ancak sana vekalet vermesi gerekir o zaman yapabilirsin. Taksitlendirmeyi her zaman yapmıyorlar ama borç tamamen bitmeden haczi kaldırmazlar

Anlatsam roman olur bacim :)
o kaadr sinirlerim bozuluyoki bu konu acilinca guluyorum sadece . ogullarini alirlar bigun iceri o zaman afedersin essegim gibi oder. yoksa baska turlu odemez..

işte siz de bi mal mülk alırsanız sıkıntı olur.
aklınızda olsun da eşinin üzerine bir şey olmasın en azından...

düşünmeyeceğim artık çok sıkıldım :KK43:

eşimin babasına (çalışmasına rağmen) kıyafet, yiyecek yardımı yaparız. çünkü parasını içkiye harcıyormuş.
kardeşi 25 yaşında kazık kadar, çalışmaz ama erkek haliyle utanmaz yenge 10 lira versene der. eski telefonumu verdim telefonu yok diye, lazım diye. satmış anında. (ben öğrenciyken ne şartlarda akşamlara kadar çalışarak almıştım halbuki)
annesi zaten malum...
(benim aileme de direkt para şeklinde olmasa da yardımımız var.
ona da yaranılmıyor ya neyse.)

bütün bunların karşılığında bize 100 tl lazım desek kimse vermez.
babam verir bir tek, ama o da öyle laf yapar ki.. tamam al arabayı hacze ver gitsin dersin yani. adam bi yönden de haklı yani.

eşim bunları unutmuyordur umarım.
ben kenara yazıyorum çünkü.

öf sinirlerim bozuldu, gülsem mi ağlasam mı halime şaşırdım. :KK36:

Son düzenleme:
sen gidip eşinin adına böyle bir işlem yapamazsın. Ancak sana vekalet vermesi gerekir o zaman yapabilirsin. Taksitlendirmeyi her zaman yapmıyorlar ama borç tamamen bitmeden haczi kaldırmazlar

ben de bundan korkuyordum :KK43:
peki borcu en ödeyebilir miyim? tamamını?

ve arabadaki haczi ben kaldırtabilir miyim?

Son düzenleme:
vergi borcunu yalnız mükellef öder. Yani siz gidip ödeyemezsiniz ancak eşinizin size bu konuda vekalet vermesi ile ödeyebilirsiniz die düşünüyorum. Zaten borç ödendiğinde, onlar aracın üzerindeki haczi kendileri kaldıracaklar.

işte siz de bi mal mülk alırsanız sıkıntı olur.
aklınızda olsun da eşinin üzerine bir şey olmasın en azından...

düşünmeyeceğim artık çok sıkıldım :KK43:

eşimin babasına (çalışmasına rağmen) kıyafet, yiyecek yardımı yaparız. çünkü parasını içkiye harcıyormuş.
kardeşi 25 yaşında kazık kadar, çalışmaz ama erkek haliyle utanmaz yenge 10 lira versene der. eski telefonumu verdim telefonu yok diye, lazım diye. satmış anında. (ben öğrenciyken ne şartlarda akşamlara kadar çalışarak almıştım halbuki)
annesi zaten malum...
(benim aileme de direkt para şeklinde olmasa da yardımımız var.
ona da yaranılmıyor ya neyse.)

bütün bunların karşılığında bize 100 tl lazım desek kimse vermez.
babam verir bir tek, ama o da öyle laf yapar ki.. tamam al arabayı hacze ver gitsin dersin yani. adam bi yönden de haklı yani.

eşim bunları unutmuyordur umarım.
ben kenara yazıyorum çünkü.

öf sinirlerim bozuldu, gülsem mi ağlasam mı halime şaşırdım. :KK36:

Suan.maddi dyrumumuz iyi olsa benim kide aynilarini yapar . ama.kimse bize bisey sormaz
Allah yardimcimiz olsun ..

vergi borcunu yalnız mükellef öder. Yani siz gidip ödeyemezsiniz ancak eşinizin size bu konuda vekalet vermesi ile ödeyebilirsiniz die düşünüyorum. Zaten borç ödendiğinde, onlar aracın üzerindeki haczi kendileri kaldıracaklar.

offfff ki ne offff...
iyi de bu adam 9 ay gelemeyecek ki :KK43:
notere de gidemeyeceğine göre vekalet de veremez. eğer benim de olmam gerekiyorsa hele hiç veremez çünkü bana izin vermezler iş yerinden.
o zamana kadar hem bu borç artar, hem de arabayı kullanamayız.
yarın detaylıca vergi dairesinden soruşturmam gerek galiba benim bu olayı.
çok moralim bozuldu şimdi.

bilgiler için teşekkür ederim elsa..

vergi dairesinden sen yarın bilgi al. Ama vekalet vermek şöyle oluyor, eşin şuan bulunduğu yerdeki herhangi bir notere gidecek, orada notere ne için vekalet verdiğini sölicek, noter hazırlar o şekilde vekletnameyi, sonra vekaleti alıp sana kargoyla gönderecek. Sende eline gelen o vekaletname ile o işlemi eşin olmadan yapabilirsin. Yarın git görüş tabi, inşallah bunlara gerek kalmaz...

Bak şöyle bir şey buldum. Yani eşinin adına olan vergi borcunu ödeyebilirsin.
Hatta gib.gov.tr den direkt kredi kartıyla ödeyebilirsin. Kredi kartımdan arabamın vergilerini ve trafik cezalarını ödedim 6 taksit yapmışlar. (ben tercih etmezdim ama otomatik yapılıyor demek ki)

Bankalar Üzerinden Vergi Borcu Ödenmesinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Vergi borcunu ödemek için bankaya gidildiğinde, olası yanlış işlemlerin yapılmasının önlenmesi, hem mükellefin hem de çalışanların gereksiz yere zaman ve iş kaybının önüne geçilmesi açısından çok önemlidir.
Bu bakımdan aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir:
1- Bankadan ödeme yaparken bağlı bulunulan vergi dairesinin adı mutlaka kontrol edilmelidir. Aksi halde başka vergi dairesinin hesabından ödeme yapılarak işlerin uzamasına sebep olunabilmektedir,
2- Yatırılan verginin kodu doğru işaretlenmelidir,
3- İsim ve vatandaşlık kimlik numaraları tutarlı olmalıdır. Örneğin, eşinin vergi borcunu ödeyen bir mükellef eşinin vatandaşlık kimlik numarasını vermelidir, kendi vatandaşlık kimlik numarasını eşi için veya bir başkası için kullanmamalıdır,
4- Bankaya ödeme yapıldıktan sonra verilen
“Vergi Tahsil Alındısı”ndaki bilgiler mutlaka kontrol edilmelidir,
5-Bankaya yapılan ödeme bilgilerinin teknik nedenlerle vergi dairesi kayıtlarına birkaç gün gecikmeli geçtiği göz önünde bulundurulmalıdır. Aksi halde bu süre içinde vergi dairesinden “borcu yoktur” yazısı alınmak istendiğinde borç ödenmemiş görüleceği için mükerrer ödeme yapılması söz konusu olabilecektir.

kredi kartı ile öder tabiki ama kendisi vergi dairesine gidip talsitlendirme yapacağım dediği için o konu hakkında cevap vermeye çalıştım. Sana yapılan 6 taksiti de vergi dairesi yapmıyor zaten, kredi kartın hangi bankaya aitse o banka yapmıştır onu.

Bak şöyle bir şey buldum. Yani eşinin adına olan vergi borcunu ödeyebilirsin.
Hatta gib.gov.tr den direkt kredi kartıyla ödeyebilirsin. Kredi kartımdan arabamın vergilerini ve trafik cezalarını ödedim 6 taksit yapmışlar. (ben tercih etmezdim ama otomatik yapılıyor demek ki)

Bankalar Üzerinden Vergi Borcu Ödenmesinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Vergi borcunu ödemek için bankaya gidildiğinde, olası yanlış işlemlerin yapılmasının önlenmesi, hem mükellefin hem de çalışanların gereksiz yere zaman ve iş kaybının önüne geçilmesi açısından çok önemlidir.
Bu bakımdan aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir:
1- Bankadan ödeme yaparken bağlı bulunulan vergi dairesinin adı mutlaka kontrol edilmelidir. Aksi halde başka vergi dairesinin hesabından ödeme yapılarak işlerin uzamasına sebep olunabilmektedir,
2- Yatırılan verginin kodu doğru işaretlenmelidir,
3- İsim ve vatandaşlık kimlik numaraları tutarlı olmalıdır. Örneğin, eşinin vergi borcunu ödeyen bir mükellef eşinin vatandaşlık kimlik numarasını vermelidir, kendi vatandaşlık kimlik numarasını eşi için veya bir başkası için kullanmamalıdır,
4- Bankaya ödeme yapıldıktan sonra verilen
“Vergi Tahsil Alındısı”ndaki bilgiler mutlaka kontrol edilmelidir,
5-Bankaya yapılan ödeme bilgilerinin teknik nedenlerle vergi dairesi kayıtlarına birkaç gün gecikmeli geçtiği göz önünde bulundurulmalıdır. Aksi halde bu süre içinde vergi dairesinden “borcu yoktur” yazısı alınmak istendiğinde borç ödenmemiş görüleceği için mükerrer ödeme yapılması söz konusu olabilecektir.

Marjinaly yine imdadıma yetiştin. (ben senden çok şey öğreniyorum yahu)
ben ulaşamamıştım bu bilgilere.
gib.gov.tr yi de ilk kez duydum hatta.
şimdi araştırayım.
yarın da gidip vergi dairesiyle görüşeyim.

kredi kartımın limiti dolu ama bulucam bi çaresini artık.
şimdi biraz daha rahat uyuyabilirim sanırım... :KK14:

Marjinaly yine imdadıma yetiştin. (ben senden çok şey öğreniyorum yahu)
ben ulaşamamıştım bu bilgilere.
gib.gov.tr yi de ilk kez duydum hatta.
şimdi araştırayım.
yarın da gidip vergi dairesiyle görüşeyim.

kredi kartımın limiti dolu ama bulucam bi çaresini artık.
şimdi biraz daha rahat uyuyabilirim sanırım... :KK14:

Allah sağlık sıhhat versin canım, halledilemeyecek hiç bir sorun yoktur.
Evet biraz sıkıntı çekilir ama geçer her şey..
Rahat uyu sen :)
Allah rahatlık versin..

:KK34:

Şmdi gördüm sonucnu cok sewındım canım inşallah bir daha böyle birşey cıkmaz karşına :KK34:

X