- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- Konu Sahibi zeytinagaci
Geçenlerde borçlarımla ilgili bir konu açmıştım.
Buradan aldığım yorumlarla bir ödeme planı oluşturdum ve tam yoluna girdi diyordum.
Az önce tesadüfen arabamın plakasını sorgulattım.
Vergi dairesinden YAKALAMALI HACİZLİ olmuş.
Sebep de yaklaşık 10 sene önce eşimin annesinin kocası (üvey babası) bir arsa alıyor. Tapuyu eşimin üstüne yapıp satış işlemi gerçekleştiriyor. 200 tl bir TAPU HARCI çıkıyor ve ödemiyorlar. Eşim o sırada 18 yaşında ve borcu da bilmiyor.
3-4 ay önce eve bilgilendirme zarfı geldi. borç olmuş 450 tl. (sadece bilgilendirme amaçlıdır yazıyordu zarfta.)
Eşim annesini aradı.
Annesi bana ne, biz ödemeyiz dedi.
eşim de bana ben ödeyeceğim mecburen dedi. sonuçta borç eşimin üstüne.
Biz de ödeyecektik ama araya başka masraflar ve askerliği girdi. Unutmuşuz bile.
23 ekimde vergi dairesi Yakalamalı Haciz koydurmuş.
Arabayı trafikte görseler bağlarlarmış yani.
Ben bu arabayı taksit taksit aldım ya.
eşim senin üstüne alalım demişti, işten izin alamadığım için gidemedim (şehir dışından almıştık)
arabam da 23 yaşında eski bişey.
3 bin lira zaten hepi topu.
işe gelir giderken biniyorum sadece ya yakalanır da çekilirse
ben yarın vergi dairesine gitsem eşimin adına işlem yapıp bu borcu taksitlendirebilir miyim?
borç bitmeden bu hacizi kaldırmazlar mı?
Bu konularda bilgisi olan var ise yardımlarınızı bekliyorum.
Ve kayınvalidemden nefret ediyorum.
Daha önceki konularda eşimin görüşmesini istemiyorum dediğimde bana kızanlar olmuştu. O kadının oğluyla tek irtibatı çıkarı olduğunda zaten. Sonra da böyle biz çekiyoruz yine cezasını. Yani ben çekiyorum şu an eşim de askerde olduğundan.
Buradan aldığım yorumlarla bir ödeme planı oluşturdum ve tam yoluna girdi diyordum.
Az önce tesadüfen arabamın plakasını sorgulattım.
Vergi dairesinden YAKALAMALI HACİZLİ olmuş.
Sebep de yaklaşık 10 sene önce eşimin annesinin kocası (üvey babası) bir arsa alıyor. Tapuyu eşimin üstüne yapıp satış işlemi gerçekleştiriyor. 200 tl bir TAPU HARCI çıkıyor ve ödemiyorlar. Eşim o sırada 18 yaşında ve borcu da bilmiyor.
3-4 ay önce eve bilgilendirme zarfı geldi. borç olmuş 450 tl. (sadece bilgilendirme amaçlıdır yazıyordu zarfta.)
Eşim annesini aradı.
Annesi bana ne, biz ödemeyiz dedi.
eşim de bana ben ödeyeceğim mecburen dedi. sonuçta borç eşimin üstüne.
Biz de ödeyecektik ama araya başka masraflar ve askerliği girdi. Unutmuşuz bile.
23 ekimde vergi dairesi Yakalamalı Haciz koydurmuş.
Arabayı trafikte görseler bağlarlarmış yani.
Ben bu arabayı taksit taksit aldım ya.
eşim senin üstüne alalım demişti, işten izin alamadığım için gidemedim (şehir dışından almıştık)
arabam da 23 yaşında eski bişey.
3 bin lira zaten hepi topu.
işe gelir giderken biniyorum sadece ya yakalanır da çekilirse
ben yarın vergi dairesine gitsem eşimin adına işlem yapıp bu borcu taksitlendirebilir miyim?
borç bitmeden bu hacizi kaldırmazlar mı?
Bu konularda bilgisi olan var ise yardımlarınızı bekliyorum.
Ve kayınvalidemden nefret ediyorum.
Daha önceki konularda eşimin görüşmesini istemiyorum dediğimde bana kızanlar olmuştu. O kadının oğluyla tek irtibatı çıkarı olduğunda zaten. Sonra da böyle biz çekiyoruz yine cezasını. Yani ben çekiyorum şu an eşim de askerde olduğundan.