...

zeytinagaci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
15.807
18.335
Geçenlerde borçlarımla ilgili bir konu açmıştım.
Buradan aldığım yorumlarla bir ödeme planı oluşturdum ve tam yoluna girdi diyordum.

Az önce tesadüfen arabamın plakasını sorgulattım.
Vergi dairesinden YAKALAMALI HACİZLİ olmuş.
Sebep de yaklaşık 10 sene önce eşimin annesinin kocası (üvey babası) bir arsa alıyor. Tapuyu eşimin üstüne yapıp satış işlemi gerçekleştiriyor. 200 tl bir TAPU HARCI çıkıyor ve ödemiyorlar. Eşim o sırada 18 yaşında ve borcu da bilmiyor.

3-4 ay önce eve bilgilendirme zarfı geldi. borç olmuş 450 tl. (sadece bilgilendirme amaçlıdır yazıyordu zarfta.)
Eşim annesini aradı.
Annesi bana ne, biz ödemeyiz dedi. :KK53:
eşim de bana ben ödeyeceğim mecburen dedi. sonuçta borç eşimin üstüne.

Biz de ödeyecektik ama araya başka masraflar ve askerliği girdi. Unutmuşuz bile.
23 ekimde vergi dairesi Yakalamalı Haciz koydurmuş.

Arabayı trafikte görseler bağlarlarmış yani.
Ben bu arabayı taksit taksit aldım ya.
eşim senin üstüne alalım demişti, işten izin alamadığım için gidemedim (şehir dışından almıştık)
arabam da 23 yaşında eski bişey.
3 bin lira zaten hepi topu.
işe gelir giderken biniyorum sadece ya yakalanır da çekilirse :KK14:

ben yarın vergi dairesine gitsem eşimin adına işlem yapıp bu borcu taksitlendirebilir miyim?
borç bitmeden bu hacizi kaldırmazlar mı?

Bu konularda bilgisi olan var ise yardımlarınızı bekliyorum.

Ve kayınvalidemden nefret ediyorum.
Daha önceki konularda eşimin görüşmesini istemiyorum dediğimde bana kızanlar olmuştu. O kadının oğluyla tek irtibatı çıkarı olduğunda zaten. Sonra da böyle biz çekiyoruz yine cezasını. Yani ben çekiyorum şu an eşim de askerde olduğundan.

bir de bu haciz nereden kaldırılacak?
vergi dairesinden mi?

şu hayatta çok yalnızım ya, şu yaşımda uğraştığım şeylere bak.
benim şu anda derslerime çalışmam gerekiyordu..

Geçenlerdeki konunu da okumuştum ,allah yardımcın olsun bence bir şansını dene eşinin askerde olduğunu ama borcunu üstlendiğini ve taksitlendirmek istediğini söyle umarım şansın yaver gider,sevgiler...........

Geçenlerdeki konunu da okumuştum ,allah yardımcın olsun bence bir şansını dene eşinin askerde olduğunu ama borcunu üstlendiğini ve taksitlendirmek istediğini söyle umarım şansın yaver gider,sevgiler...........

Sağol valla. Ne bitmez çilem varmış.
Annemin hastalığına mı üzüleyim, babamla aramın iyi olmamasına mı üzüleyim, asker yolu mu bekleyeyim, bankalarla mı uğraşayım,okuldaki derslerime mi çalışayım.. of bin parçaya bölündüm.
sabahları mutlu uyandığımda ya da gün içinde güldüğümde, hala nasıl mutlu olabiliyorum diye şaşırıyorum kendime. :KK53:
Allah beterinden saklasın ne diyeyim...

İşten izin alabilirsem gideceğim yarın vergi dairesine.
Eşim adına işlem yapacaklarını da sanmıyorum ama belki askerde diye yardımcı olurlar.

Taksit diye bir olay var mı?
Ya da hepsini ödeyeceğim desem indirim yapılır mı faizde?

Bir aralar faiz affı gibi bişey vardı, yok mu artık?

Arkadaşlar bir de X Vergi Dairesi haciz koydurmuş
ama biz o şehirde değiliz.
Bu yaşadığımız yerdekine gideceğim.
Sorun olur mu?

Canim sen haline sukret bence benim karsilstigiml karsi karsiya kalsaydin oho..

Evet vergi dairesinden hallediliyor
Ama araba senin uzerine.olmadigi icon.haledebilirmisin bilmiorum.
eger yapamiyosanda esin izine falan gelirse hemen halletmelisin.

Canim sen haline sukret bence benim karsilstigiml karsi karsiya kalsaydin oho..

Evet vergi dairesinden hallediliyor
Ama araba senin uzerine.olmadigi icon.haledebilirmisin bilmiorum.
eger yapamiyosanda esin izine falan gelirse hemen halletmelisin.

eşim izne gelmeyecek :KK43:
daha 1 hafta olmadı gideli.

sana da geçmiş olsun arkadaşım.
Vergi dairesi başka şehirde ben başka yerdeyim, buradakine gitsem de olur mu?

Vergi Ad
TAPU HARCI

Detay
TAPU HARÇLARI

Asli Borç
191,00

Gecikme Zammı
261,42

Borç Toplamı
452,42

En azından gecikme zammının hepsini almasalar bari.
Bir yolu var mı ki?

Son düzenleme:
Sağol valla. Ne bitmez çilem varmış.
Annemin hastalığına mı üzüleyim, babamla aramın iyi olmamasına mı üzüleyim, asker yolu mu bekleyeyim, bankalarla mı uğraşayım,okuldaki derslerime mi çalışayım.. of bin parçaya bölündüm.
sabahları mutlu uyandığımda ya da gün içinde güldüğümde, hala nasıl mutlu olabiliyorum diye şaşırıyorum kendime. :KK53:
Allah beterinden saklasın ne diyeyim...

İşten izin alabilirsem gideceğim yarın vergi dairesine.
Eşim adına işlem yapacaklarını da sanmıyorum ama belki askerde diye yardımcı olurlar.

Taksit diye bir olay var mı?
Ya da hepsini ödeyeceğim desem indirim yapılır mı faizde?

Bir aralar faiz affı gibi bişey vardı, yok mu artık?[/Q

SORDUĞUN SORULARUN CEVAPLARINI BENDE BİLMİYORUM KONU BAŞLIĞINI DEĞİŞTİRMEYİ DENE VERGİ DAİRESİNDE ÇALIŞAN ARKADAŞLARA SESLEN BENCE UMARIM SİTEDE VARDIR,BENDE MERAK ETTİM YARIN BİZİ AYDINLATIRSIN ARTIK ,UMARIM İŞLERİNİ HALLEDERSİN İSTEDİĞİN ŞEKİLDE,SEVGİLER...........

Vergi Ad
TAPU HARCI

Detay
TAPU HARÇLARI

Asli Borç
191,00

Gecikme Zammı
261,42

Borç Toplamı
452,42

En azından gecikme zammının hepsini almasalar bari.
Bir yolu var mı ki?

Sana yardimci olacaklarini dusunuyorum canim esin.askerde cunku evlilik.cuzdaninla.git.
Bu tarz seylerde.indirim.oluyor merak etme. taksitlendirmeye bak bir an once

SORDUĞUN SORULARUN CEVAPLARINI BENDE BİLMİYORUM KONU BAŞLIĞINI DEĞİŞTİRMEYİ DENE VERGİ DAİRESİNDE ÇALIŞAN ARKADAŞLARA SESLEN BENCE UMARIM SİTEDE VARDIR,BENDE MERAK ETTİM YARIN BİZİ AYDINLATIRSIN ARTIK ,UMARIM İŞLERİNİ HALLEDERSİN İSTEDİĞİN ŞEKİLDE,SEVGİLER...........

Teşekkürler esel iyi dileklerin için, keşke konuyu hukukla ilgili olan yere açsaymışım..
sorularımdan çok derdimi birine anlatmaya ihtiyacım var diye buraya açtım işte. :KK50:

içim sıkılıyor, ağlayasım geliyor :KK43:

Sana yardimci olacaklarini dusunuyorum canim esin.askerde cunku evlilik.cuzdaninla.git.
Bu tarz seylerde.indirim.oluyor merak etme. taksitlendirmeye bak bir an once

evlilik cüzdanını almak aklıma gelmemişti.
çok sağol mrw, inşallah ya.

içimden kaynanayı arayıp bağırıp çağırmak geliyor.
eşim bu olaydan sonra da "annem" "annemi görcem" "ama o benim annem" vs. derse onu da silerim.

Ben burada enayi gibi onun yediği arsa parasının borcunu ödeyeyim, vallahi eşim de bunu görmez ya da annesinin bu kazığını yine unutursa çok kötü olur
saf mıyım ben ya, daha ne masraflarımız oldu onların yüzünden.

Son düzenleme:
teşekkürler esel iyi dileklerin için, keşke konuyu hukukla ilgili olan yere açsaymışım..
Sorularımdan çok derdimi birine anlatmaya ihtiyacım var diye buraya açtım işte. :KK50:

Içim sıkılıyor, ağlayasım geliyor :KK43:

geçmişte zorluklar bizde yaşadık ,ama zamanla herşey yola giriyor ,biraz sabret canım kafayı fazla yorma ,herşey olacağa varıyor,allah yardımcın olsun ,bu arada eşinin kaç ayı var askerden dönmesine ?

su aralar faiz indirimi var diye duydum ama bu indirim belirli yerlerde mi geciyor yoksa her yerde mi geciyor bilmiyorum.
:KK50:

yeni evlendiğimizde doğuda görevdeydim.
evimizde halı yoktu, eşim annesini aradı, anne eski halılarından bi tane varsa bize kargoya verir misin dedi.
kadın yok dedi, var ama diğer eve götürdük dedi.
bunu bile yapmayan birinin borcunu ödemek bana çok ağır geliyor düşününce :KK43:

400 değil 4 lira bile olsa..

geçmişte zorluklar bizde yaşadık ,ama zamanla herşey yola giriyor ,biraz sabret canım kafayı fazla yorma ,herşey olacağa varıyor,allah yardımcın olsun ,bu arada eşinin kaç ayı var askerden dönmesine ?

9 ay var daha.
uzun dönem yapıyor. 3 ay oldu işte gideli..

evlilik cüzdanını almak aklıma gelmemişti.
çok sağol mrw, inşallah ya.

içimden kaynanayı arayıp bağırıp çağırmak geliyor.
eşim bu olaydan sonra da "annem" "annemi görcem" "ama o benim annem" vs. derse onu da silerim.

Ben burada enayi gibi onun yediği arsa parasının borcunu ödeyeyim, vallahi eşim de bunu görmez ya da annesinin bu kazığını yine unutursa çok kötü olur
saf mıyım ben ya, daha ne masraflarımız oldu onların yüzünden.

Sakin.oyle.birsey yapma canim. sen suan.onu kendi.paranla odeyeceksin.dimi ? esin.askerden.gelip ise basladiginda catir catir al. Sen yokken.odedim ben.zorluk cektim.de. evet annesinin derdini.sen cekmek.zorunda.degilsin. Ama annesini gorecek.diye onu silemessin o annesi.sonucta...
Suan.sinirle soyluyosun bunlari . Sen bi yarin bak bakalim ne.oluyor.vergi dairesinde.. :KK66:

Ayni dertleri bende cektim cekiyorum suan daha yeni evliyim bak .Esimin uzerinde 16 milyar vergi borcu warmis ve ben bunu ewlendikten sonra ogrendim bi trafik cezasini sorgulatirken. borc babasinin borcu ama.resmiyette onda.
Simdilik dogal olarak hibirsey yapamiyoruz ama zamani gelince yapacagimi iyi biliyorum... biraz sabirli ol..

su aralar faiz indirimi var diye duydum ama bu indirim belirli yerlerde mi geciyor yoksa her yerde mi geciyor bilmiyorum.
:KK50:

inşallah vardır ya... ödeme yöntemlerini bilerek gitsem orada kendimi daha iyi ifade ederim diye düşünüyorum.

Sakin.oyle.birsey yapma canim. sen suan.onu kendi.paranla odeyeceksin.dimi ? esin.askerden.gelip ise basladiginda catir catir al. Sen yokken.odedim ben.zorluk cektim.de. evet annesinin derdini.sen cekmek.zorunda.degilsin. Ama annesini gorecek.diye onu silemessin o annesi.sonucta...
Suan.sinirle soyluyosun bunlari . Sen bi yarin bak bakalim ne.oluyor.vergi dairesinde.. :KK66:

yine bankalara borçlanarak ödeyeceğim tabi...
Eşimden parasını alırım zaten çalışırken de maaş aldığı gibi elime getirir eşim. harcamaları ben düzenlerdim.

annesi bir kere hayırlı bir şey yapmadı ki.
insan en azından bir kısmını ödemeyi teklif eder.
gezmeye, tatile, kurban kesmeye, ev almaya, eşya yenilemeye, diğer oğluna para göndermeye gelince var. kendine ait borcu ödemeye gelince paraları yok.

X