66 aylık çocuğumla alakalı okul konusundaki sıkıntımız..Lütfen hanımlar el atın..

o halde benim görüşüm,

illa devlete gidecek ise, sınıf mevcudundan dolayı bu yıl gönderme.

1 yaş daha olgunlaşır, kendi işlerini kolayca halledince çocuğun o zaman gönderirsin okula.

bu sene de biraz lobicilik faaliyetlerinde bulunursun o halde.

dilekçe yazarsın sınıf mevcuduyla ilgili, örgütlersin anneleri, sosyal medyayı kullanırsın

ve belki seneye sınıf en azından 30 kişi olur.

Benim oglum bu yil 1. sinifi bitirdi
ve basladiginda 77 aylikti.
Bakanlik kucuklerle buyukler karma olacak dedi.
Sinifinda pek cok kucuk cocuk vardi bir cogu devam edemedi okula.
8 kisi kaldi kucuk grup olarak.
Ogretmenimiz hep dert yaniyordu kucukler yuzunden bu yil cok zorlu gecti diye .
Okumayi ogrenmeyen olmadi ama o kucukler ogretmeni cok ugrastirdi vs vs

Bakanligin bu yil ki planlamasi ise soyle :
Isteyen veliler gonderebilecek fakat karma yapilmayacak

Nacizane fikrim ise gondermeyin....

Kontes bizim ozele gonderecek durumumuz olmasina ragmen devleti tercih ettik .
Ben de bir ogretmen olarak asla ozeli tasvip etmiyorum.
Oglumu 16 aylikken krese verdim .
Bu surecte 3 yil farkli ozel kreslere gonderdim cunku yasi devleti tutmuyordu.
Son 2 yil da devlet anaokuluna gonderdim
Yanarim yanarim da ozellere verdigim paralara yanarim
Dusun ki bundan 3 yil once aylik 550 tl veriyorduk
ve devlet anaokuluna baslayinca aradaki farki bariz gorduk
O zaman dedim bir daha asla ozele gondermem.

Kizim da su an 2,5 yasinda onu da yasi gelince direkt devlet anaokuluna verecegim...

Hic oyle ozele gonderemiyorum diye uzulme
iyi bir okul dahasi iyi bir ogretmen yeter...

Ben olsam göndermezdim,zaten yeni kanun çıktı serbestlik var gönderip göndermeme konusunda
Herkes de bu hakkını kullanacaktır,sende kullan
Kızın daha çok küçük

benım kızımda 28 subat 2008 lı dun bu haberı duyunca nasıl havalara uctum bılemezsın ben ev hanımıyım tabi. kızım sımdıye kadar kresede gıtmedı yenı degısıklık cıkmasaydı bu sene raporla kızımı ana sınıfına gonderecektım ama cok sukur dılekce alacaz . bı cocugun erken gıdıp okul hayatını yarım yamalak bıtırmesındense gec gıdıp herseyı anlayarak kavrayarak bıtırmesı bence daha mantıklı bence bı sene daha dısınızı sıkın baslatmayın yazık cok kucuk cocugun

ben anaokulu öğretmeniyim.

çocuk 6 yaşında okula başlamadı, ya da 7 yaşında başlamalı diye bir genelleme yapamam. çünkü her çocuğun kapasitesi farklıdır. ben anaokulunda 6 yaş çocuklarıyla çalıştım. bazı çocuklar benden iyi resim yapıyordu :) bu çocuklar için gerçekten üzülüyordum. çünkü hayatlarının 1 senesini boşuna anaokulunda heba ediyorlardı.
ama bazı 6 yaş çocukları ise makası tutmayı bile beceremiyordu. işte anaokulu bu tür çocuklara hizmet ediyor.

çocuğunuzu en iyi tanıyan sizsiniz. okula mı yoksa anaokuluna mı ihtiyacı var, en iyi siz bilirsiniz.kalem tutma, makasla düzgün kesimler yapabilme, sayılarla işlem yapabilme yetenği gelişmişse bence okula başlayabilir. tuvalet konusunu da dert etmeyin. çocuğunuz becerikliyse onu da halleder. çocuğun üzerine fazla düşmemek lazım. düşmeden kalkmayı öğrenemezler. kendi başına bişeyler yapmayı öğrensin.

Ben sınıf öğretmeninin. Mart 2008 doğumlu kızım var. Geçen sene anasınıfına gitti. Bu sene de anasınıfına gidecek. Rapor alacaktım gerek kalmadı zaten. Okulumda 1. sınıflar 18 kişiydi ve ona rağmen küçük olanlar adapte olamadı sorun yaşadı. Bence kesinlikle yollama.

Kızını kesinlikle gönderme. Hem fiziksel hem de zihinsel olarak hazır olması imkansız. Çok çok nadir çok zeki çocuklar vardır onlar 5 yaşındayken gidebilir ama o da şimdiye kadar anlardınız yani o kadar zeki olsaydı. Zaten onu da üstün zekalılar okuluna gönderirdiniz.

Ev hanımıysan ana okuluna da gönderme bir sene dinlensin çocuğunla sen ilgilen, onunla oyunlar oyna senin yanında olsun, çalışansan yarım zamanlı iyi bir kreşe ver. Bazı kreşler 1. sınıftan beter. Utanmasalar matematik çalıştırackalar. Sen bol bol oyun oynatan çocukları kasmayan bi okula gönder.

konunuzun hepsini okuyamadım ama göndermeyin bence.erken okula başlamak hayata 1 sene önceden başlamak demek. ben üniversitedeyim 2 senem kaldı.hala düşünüyorum ilerde ne olacak diye. eğer sağlık raporu ile halledilebilecek bir şeyse çocuklugunu yaşasın anaokulunda ya da kreşte.

iki yıldır kreşe gidiyor bu yıl da anaokuluna giderse usanacak demişsiniz..ilkokula 55 kişiyle aynı sınıfta, kendisinden aylarca büyük ya da küçük çocuklarla başlarsa uyum sorunu yaşayacak ve okuldan sıkılacak,alışamayacaktır ..bence ilk okula gönderirseniz okuldan almak zorunda kalırsnız bakacak da kimse yokmuş,anaokulu en iyisi en azından yaşıtlarıyla ve oyunlar oynayarak renkleri, sayıları,kavramları vs oyunla öğrenerek geçicek zamanı,gecen yılki sistemle ilkokula gönderip de memnun kalanı duymadım henüz ..

Ben göndermeyeceğim bu dilekçe olayına da çok sevindim rapora gerek kalmadı.

Geçen sene yaşıtlarından geri kalmasın diyerek 66 aylık çocuklarını ilkokula başlatıp geri alanını biliyorum en büyük nedeni de tuvalet olayı. Ayrıca bu çocuğun yanında başaramayıp okuldan geri alındığı hep konuşuldu, psikolojisi ne oldu kimbilir. Oyun çocuğu onlar daha 5,5 yaşında okuma yazma, dersler, okula adapte ağır gelmesi normaldir.

Çocuğa kapasitesinden fazla yük yükleyip, olası başarısızlık durumunda da başaramamanın üzüntüsünü çocuğuma çektirmek istemem.

Kasım 2008 doğumlu kızım var,1,5 yaşından beri çalışıyorum ve annem bakıyordu,el bebek gül bebekti,hayat ona endeksliydi,fakat bu yıl anaokuluna gitmek zorundaydı,devletin anaokulu yarım gün 80 ,tam gün 160 tl,fakat ikiside bana uymuyor,ayrıca kapasite çok fazla ,sınıflar 40 kişilik,yarım günler sabah 8 öğlen 12 ,tam günler sabah 8 akşam 15.00,hiçbir şekilde bana uymadığından özel anaokuluna yazdırdım,sabah 8 akşam 18.00 .eylül ayında başlayacak sezonu biz erken açtık,alışma süreci olsun diye,en azından eylül de yeni öğrenciler geldiğinde zorluk çekmez diye,seneye tam 6 yaşında olacak ve okula gidecek mecburen ve bende kara kara düşünüyorum,çok nazlı büyüdü annemin elinde ,daha ona karşı ses yükselmedi,ne yapacak nasıl olacak bilmiyorum,vallahi canım bence gönderme .çok küçük daha

geçen yıl 1. sınıfları okutmuş bir öğretmen olarak fikrimi söyleyeyim kendi çocugumu göndermem
daha öncede 1. sınıf okuttum ama bu sene kadar zorlanmadım
çocuklar hazır değil çünkü herşeyiyle sadece fiziksel olarak değerlendirmemek lazım
kas gelişimi psikolojik gelişim......
okumaya geçti benim öğrencilerimin hepsi ama olay bu değil bence okuduğunu anlatamıyorsa yorumlayamıyorsa sorulara cevap bulamıyorsa boş ... sadece okur-yazar oldular malesef
heleki 55 kişilik sınıflar Allah kolaylık versin ne diyeyim
anasınıfı olayınca gelince varsa imkanınız okul yada öğretmen değiştirin sıkılmasını bir nebze azaltır

tamamen aynı durumdayız... kızım 2008 mayıs doğumlu ..iki sene anaokuluna gitti ve halen klozet dışında diğer tuvaletlere oturamıyor inanın 3 gün köye gideceğim tuvalet stresi sardı şimdiden ki okulda ne yapacak bilemiyorum..sizin ne iş yaptığınızı bilmiyorum ama ben sınıf öğretmeniyim .. iki sene tam gün gitti zaten .. üçüncü sene tam gün giderse acaba sıkılır mı diye düşünüyorum... ama diğer taraftan da 1. sınıfa göndermek istemiyorum... şimdiki çocuklar maşallah çok zeki.. inanın azcık uğraşsak hepsi okumayı öğrenir ama iş sadece okumayla bitmiyor ki.. yazma da daha çok sorun çıkıyor.. çocuklar henüz oyun çağında olduğu için yazma işi onları sıkıyor .. ayrıca okul sıraları kesinlikle çocuklar için uygun değil.. geç gitmeyle hiçbir kaybımız olmaz ama erken giderse ya kazanırız ya da kaybederiz .. yavrularımızı bu riske atmaya değer mi?

bu sene yarım gün göndermeyi düşünüyorum.. eğer şartlar uygunsa kendi çalışacağım okula kaydettirmeyi düşünüyorum.. siz de yarım gün gönderebilirsiniz... ama en kötü olasılıkta bile anaokuluna gönderin ama 1. sınıfa göndermeyin derim..

Kızlar benim oğlum 2006 lı ve bu yıl 2. Sınıfa gidiyor yani 3 yıldır oğlum okula gidiyor mecburi burda çok erken başlıyorlar bende ilk kızımda okula başlama kağıdı gelince şok olmuştum ufacık bebek daha dedim gittim görüştüm herhangi bir sağlık sorunu yoksa mecbursun dediler bizde mecbur verdik kızımıda oğlumuda hiç bir sorun yaşamadım çok şükür kızımın birkaç kez büyükler tarafından hırpalandı ondada dikkate alındı okul tarafından tuvalet konusunda dert etmeyin çoçuğun kaçırması hiç sorun değil yedek çamaşır istiyorlar inanın çok nazlıyorlar çok iyi koruma sağlıyorlar burdaki sisteme göre büyüklerle birlikte değil giriş çıkış teneffüs tamamen farklı saatler 1. Sınıfa geçeceklerine yakın aynı oluyor Türkiye'yi bilmiyorum ama eminim aynı özeni gösteriyorlardır bende anaokulu öğretmeni olacam acayip eğitiyorlar a dan z ye yinede en iyisine anneler karar verir çoçuklarımız en değerlilerimiz

Aynı sorunu geçen yıl biz yaşadık.

Oğlum 2007 doğumlu ve 2,5 sene kreşe gitti.

O dönem bizde pedagog desteği aldık ve ortak kararla 1. sınıfa başladık (özel okulda). Sınıf 15 kişiydi ve çocukların hepsi aynı 3 aylık dönemde doğmuşlardı. (yani 2007 ocak-şubat-mart dönemi)

Oğlum okulunu, arkadaşları çok sevdi okula başladığı ilk ay geri dönme şansımız vardı aslında ama oğlum anaokuluna dönmek istemedi.

Zor oldu bizim ve oğlum için ama herkesle aynı zamanda sınıfın tamamı okumaya geçti. Müfredat zaten ona göre hazırlanmış harflere geçmeden önce ilk aylar kasların alışması için çizimler yaptırılıyor uzun uzadıya :)

Aynı zorluk bu sene gitse bir şekilde yine yaşanacaktı çünkü bizim sıkıntı yaşamamızın asıl nedeni ders çalışma için zamansızlıktı.

Ödevlerimizi her gece saat 8:30-9:00 dan sonra yapabildik.

Sizde eğer doğru kararı alamamaktan korkuyorsanız destek almanızı öneririm.

bir sınıf öğretmeni olarak kesinlikle göndermeyin
gerçekten çocuklar psikolojik olarak kendini hazzır hissetmiyor,fiziksel olanı saymıyorum bile
hele ki 55 kişilik sınıf diyosunuz,ben ve eşimde 57 kşilik sınıflar okuttuk,gerçekten çok zor

Türkiyede durum şöyle giriş-çıkış saatleri aynı
8 tane 1. sınıf olan bir okulda kaç tanesini çıkışa yakın yapabilirler inanın bu bizim koşullarımızda imkansız.
55 kişilik sınıftan bahsediliyor öğretmen bunlardan kaç tanesini nazlayabilirler böyle bir durumda biz veliyi arayıp okula çağırıyoruz
tekrar söylüyorum önemli olan okuma-yazmaya geçmek değil
4 yaşında kuzenim okumaya yazmayı biliyordu bu koşullarda o yaşta okula göndermemiz gerekiyordu.
öğretmenlerin %90 ı çocuklarını erken okula göndermiyorsa sizce bir bildiğimiz yok mudur sizce???
kendimde erken okula başlamış bir öğrenci olarak kesinlikle kendi çocuğumu asla erken okula göndermem
son karar annelere ait tabiki ama çocugunuzun hayatına doğru karar verirken lütfen biraz daha düşünün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…