• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

66 aylık çocuğumla alakalı okul konusundaki sıkıntımız..Lütfen hanımlar el atın..

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
22.871
88.995
1.123
Görevlilerden konumu başka başlığa taşımamalarını rica ediyorum.Burada kalırsa daha fazla fikir alabilirim derdimiz bu çünkü..

Evet hatunlar başlıktan anlaşıldığı üzere kızım şubat 2008 doğumlu ve okul listesinde adı var..

Okul müdürüyle görüştüm geçen dönem çok sıkıntı yaşadık diye anlattı 45 çocugun 36'ini aileleri okuldan geri çekti ve kalan 8 çocugunda 2'si okumaya geçemedi dedi..

Okul mevcutları bu sene 55 kişi olacak dedi ve listede 2007 dogumlu bebeler haliyle fazlaydı..Toplam 239 çocuk 2008-2007 olarak listede

Buraya kadar herşey tamam şimdi kızımla alakalı sorun şu 2 yıldır kreşe gidiyor..Çalışan bir anneyim ben devlet okuluna gidecek bu konuda karar kıldık ama şimdi yeni çıkan kanuna göre 66-67-68 aylık çocuklar veli eğer isterse rapor almadan kayıt erteletme hakkına sahip 69 ay ve sanırım 71 aylık çocuklarda ise doktor raporu olarak erteletme imkanı var..

Eşim okula gönderelim diyor benim ise müdürden duyduklarımdan sonra canım sıkıldı isterseniz gönderin dedi çocugunuzun durumuna bakarak ama içim hiiiiiiiiiiiiiiç rahat değil :((( Yahu klozet haricinde diğer tuvalete oturmasını bilmeyen bir kızım var..

Tamam 2 yıldır kreşte ama n'apıcam ben şimdi...

Birdaka anaokuluna gitse çocuk iyice usanacak..Bakacak kimse olmadığından okula gitmese dahi yine anaokuluna gitmek zorunda...

Benim gibi derdli olanlar çözümleriniz neler gelin oturup tartışalım neler yapacağımız konusunda...

Evet göndereyim mi ? yoksa göndermeyeyim mi ?

çevremdeki arkadaşlardan biliyorum. hepsi dr raporu aldı çokta zor birşey değil bu. bence gönderme ben küçük oğlumu göndermeyi düşünmüyorum. büyük oğlumda zamanında gitti. benim oğlumda klozetten başka yere oturmaz zaten okuldada oturmuyo. nasıl tutuyor bilmiyorum akşama kadar bekletiyor.

sınıfın mevcudu mu 55,

yoksa tüm yeni başlayanlar 55 kişi olacak bunları 2-3 sınıfa mı bölecekler?

çevremde gözlediğim kadar 2 yıl aynı kreşe anaokuluna gidince çocuklar sıkılıyorlar..

okula başlamak için erken yada geç olduğunu ancak siz anlayabilirsiniz tabi.

her çocuk farklıdır.

ama başlatmama kararı alırsanız bence Anaokulunu değiştirin.

sanat ağırlıklı anaokulları var mesela onlara gönderebilirsiniz.

sınıfın mevcudu mu 55,

yoksa tüm yeni başlayanlar 55 kişi olacak bunları 2-3 sınıfa mı bölecekler?

çevremde gözlediğim kadar 2 yıl aynı kreşe anaokuluna gidince çocuklar sıkılıyorlar..

okula başlamak için erken yada geç olduğunu ancak siz anlayabilirsiniz tabi.

her çocuk farklıdır.

ama başlatmama kararı alırsanız bence Anaokulunu değiştirin.

sanat ağırlıklı anaokulları var mesela onlara gönderebilirsiniz.

toplam öğrenci sayısı 239 kişiydi...Sınıf mevcutları 55'er kişilik olacak dedi öyle işte...

benim kızım 2010 doğumlu ben bile düşünmeye başlayacam neredeyse bu konuyu. o kadar stres yapıyor insanda çocuk mevzuları.
benim de çevremde bir sürü tanıdığım raporlu ya da raporsuz göndermedi çocuğunu okula.
1 yıl insan hayatında hiç bir şey. sadece süreç sağlıklı ilerlesin yeter. yoksa oturmayan bir sistemde çocukların kapasitesinin üstüne çıkmak için zorlamanın bir anlamı yok.
kreşten sıkıldıysa etüt merkezi gibi yerler var. bir arkadaşım çocuğunu okula göndermedi de etüte verdi. sabahtan akşama kadar içinde her şey var. spor, matematik öğretiyorlar. yavaştan harfler...ingilizce var. okula hazırlık gibi.. hem de kaleme deftere aşina olur..

bu arada erkeklerin gözünde de bu çocuklar pek çabuk büyüyor.

benim eşim de böyle bir durumda gönderelim diyor.

ben ise vakti geldiğinde pedagog ile görüşeceğim eğer sistem değişmez ise.

çok zor işlermiş meğerse bunlar ya...

daha anaokulundan başlıyor dertler.

zaten artık sistem öyle değişti ki,

özel üniversitelerden daha pahalı oldu anaokulu ve ilk okullar.

senede 5000 liraya üniversite okuyabiliyorken, senelik 25000 lira anaokulları var.

hem bu yasa değişmedimi geçen haber okumuştum belli bi aylığa kadar olan çocuklar için dilekçe daha büyükler için rapor gerekli, seninki bi dilekçeye bakıyo başka bi anaokuluna ver

bu arada erkeklerin gözünde de bu çocuklar pek çabuk büyüyor.

benim eşim de böyle bir durumda gönderelim diyor.

ben ise vakti geldiğinde pedagog ile görüşeceğim eğer sistem değişmez ise.

çok zor işlermiş meğerse bunlar ya...

daha anaokulundan başlıyor dertler.

zaten artık sistem öyle değişti ki,

özel üniversitelerden daha pahalı oldu anaokulu ve ilk okullar.

senede 5000 liraya üniversite okuyabiliyorken, senelik 25000 lira anaokulları var.

biz anneler daha duygusal bakıyoruz olaya çünkü.erkeler daha düz mantık. rapor alma durumunda olan bir erkek arkadaşım almadı ve gönderdi çocuğunu okula. rapor ileriki hayatında başına bela olur diye.. ama kadınlar önce yavrusunu düşünüyor.
bu arada okul paraları olmuş ticarethanede kazılan paralar. doğa koleji yıllık 50 bin civarı.

evet "bir şey olmaz bir şey olmaz" boyutundalar.

ama öyle değil işte bir şey olur...

biz anneler daha duygusal bakıyoruz olaya çünkü.erkeler daha düz mantık. rapor alma durumunda olan bir erkek arkadaşım almadı ve gönderdi çocuğunu okula. rapor ileriki hayatında başına bela olur diye.. ama kadınlar önce yavrusunu düşünüyor.
bu arada okul paraları olmuş ticarethanede kazılan paralar. doğa koleji yıllık 50 bin civarı.

Hanımlar oturduğumuz yer İstanbul maalesef bütün okul mevcutları böyle :(( Kızımın kendi oturdugumuz yerdeki okulu yeni yapıldı neyse bunlar 2.planda kalıyor suan için..

Özel okula göndermem resmen ticarethane...Çoook pahalı ! Veremem o kadarını üzgünüm..Kocam 2500 ben ise 1250 alıyorum..O sebeble devlet okuluna gidecek...

Korkuyorum yaaa eşim ille gitsin diyor ben ise endişeliyim..Hem hazırlıklı bile değilim ya...Bu çocukla sürekli okul bazında ilgileneceksin..Yaşı küçük oldugu için bu konuda ilgi 2 katına çıkıyor ve birde çalışıyoruz biz daha zor olacak :(((

Sistem bence hâlâ oturmadı...Şöyle 4-5 senelik bir durum olsaydı belki diye düşünürdüm ama daha 2.senede sistem ve bir çok şey eksik ya da yanlış.

Bunun için uzmana gidecek...

en objektifi bu.

çünkü etrafında gönder diyenler de olacak gönderme diyenler de...

ben çocuk daha önce kreşe ve anaokuluna 2 sene gittiyse, ve zor bir çocuk değilse,

özel koleje başlayacak ise aşırı hem de aşırı karşı değilim. çünkü sınıf mevcutları maksimum 16-18 kişi oluyor.

( fakat yine de tüm dünya 7 yaşı savunuyorsa vardır bir nedeni)

ama küçük yaş grubu için 55 kişi ne demek?

ama bence prosedürü bilmediğinden değil sadece vermekle vermemek arasında kalmış. doğru olanda karar kılamıyor.

Hanımlar oturduğumuz yer İstanbul maalesef bütün okul mevcutları böyle :(( Kızımın kendi oturdugumuz yerdeki okulu yeni yapıldı neyse bunlar 2.planda kalıyor suan için..

Özel okula göndermem resmen ticarethane...Çoook pahalı ! Veremem o kadarını üzgünüm..Kocam 2500 ben ise 1250 alıyorum..O sebeble devlet okuluna gidecek...

Korkuyorum yaaa eşim ille gitsin diyor ben ise endişeliyim..Hem hazırlıklı bile değilim ya...Bu çocukla sürekli okul bazında ilgileneceksin..Yaşı küçük oldugu için bu konuda ilgi 2 katına çıkıyor ve birde çalışıyoruz biz daha zor olacak :(((

Sistem bence hâlâ oturmadı...Şöyle 4-5 senelik bir durum olsaydı belki diye düşünürdüm ama daha 2.senede sistem ve bir çok şey eksik ya da yanlış.

presantalb aslında şöyle bir şey var. ilk okul öğretmeni insanın kaderini çizer. iyiyse temelin iyi olur. kötüyse hayatında izlerini hep taşırsın. iyi yere gelen insanların çoğu devlet okulunda okumuştur eskiden özel okullar böyle yaygın değildi. ama hem para verip hem de zeki olmak da gerekiyor bazı okullar için robert koleji gibi.bu başka bir konu da.. yani iyi bir öğretmeni nasıl seçebilirsin bilmiyorum çok iyi araştırmak lazım devlet okuluna gönderebilirsin. sen de desteklersin evde..eğlenceli hale gelse ders çalışmak çocuk için yeter.

gönderme derim ben göndermiycem kızımı araştırma yapmışlar tvde söylüyordu okumaya sökemeyenler ,altına kaçıranlar küçümsenmeyecek oranlardaymış.(şimdi aklımda deil oranlar)

Bunun için uzmana gidecek...

en objektifi bu.

çünkü etrafında gönder diyenler de olacak gönderme diyenler de...

ben çocuk daha önce kreşe ve anaokuluna 2 sene gittiyse, ve zor bir çocuk değilse,

özel koleje başlayacak ise aşırı hem de aşırı karşı değilim. çünkü sınıf mevcutları maksimum 16-18 kişi oluyor.

( fakat yine de tüm dünya 7 yaşı savunuyorsa vardır bir nedeni)

ama küçük yaş grubu için 55 kişi ne demek?

ben olsam böyle bir karar için uzmana gitmezdim. yani anlatmak istediğin uzman çocuğa bakp kapasitesine karar verecek yapar ya da yapamaz diyecekse eğer ben olsam gitmezdim...çocuğu 5 dk da bir kaç bilimsel teknikle sınamak tam karar vermek değildir.

presantalb aslında şöyle bir şey var. ilk okul öğretmeni insanın kaderini çizer. iyiyse temelin iyi olur. kötüyse hayatında izlerini hep taşırsın. iyi yere gelen insanların çoğu devlet okulunda okumuştur eskiden özel okullar böyle yaygın değildi. ama hem para verip hem de zeki olmak da gerekiyor bazı okullar için robert koleji gibi.bu başka bir konu da.. yani iyi bir öğretmeni nasıl seçebilirsin bilmiyorum çok iyi araştırmak lazım devlet okuluna gönderebilirsin. sen de desteklersin evde..eğlenceli hale gelse ders çalışmak çocuk için yeter.

Çok haklısın ama öğretmenlerin kimler olacağına dair bilgi vermiyorlar suan için..Düşün 4 ya da 5 sınıf olsa hangisi olacak ? Zor bir durumdayız..

Back