65 kilodan 46 kiloya yolculuğum

portakalkadn

Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2024
147
267
33
Güncel kilom
13.07.2024 : 65 kg
30.07.2024 : 60.2 kg

Pazartesi 65 kg ile başladım yaptıklarımı yazayım şuraya .
Pazartesi akşamı baya bir fazla karpuz yedim
Salı sade maden suyu
Çarşamba akşamı yine karpuz yedim
Perşembe sade maden suyu
Cuma akşamı karpuz, muz , nektarı, üzüm , kayısı, incir ve 3-4 porsiyon balık yedim limonla.

Gelişmeleri yazıcam inşallah...
Bu arada spora başladım özellikle bugün proteini yiyince, terleyim diye yağmurluk vardı onu giydim spor yaptım sonra keseledim kendimi pamuk gibi oldum :) birde çok şükür cildim felan parlaktır okaliptüs yağına taktım bu ara yüzüme felan sürüyorum harika oluyor sacimada güzel bir karışım sprey hazırladım çok karışıkti ama dökülmeyi durdurdu ve ahenkle dans ediyorlar çok şükür kendimi çok iyi hissediyorum yani :)

Son düzenleme:
Ağırlık çalışmayada başladım ama yakın bir yerde spor salonu ayarlasam kendime harika olacak ama bakalım .... Bu arada sabah tartıldım kilom : 62.1 kg gelmiş yuppiii yani yaklaşık 3 kg gitmiş şimdi hedefim 60 küsur yada 59 küsürü görmek bakalım şu ande maden suyu içerek günüme devam ediyorum gelişmeleri yazacağım 🥰

Sade maden suyu ve vişne sapı çayı ile devam ediyorum. Güne , baya nefsim zorlanıyor ama güzellik ve sağlık için sabretmeye devam sürekli kendime bakım yapıyorum saçıma yüzüme vs öyle geçiyor günler miss gibi tabi ev ahalisine yemek yaparken ve kızıma yemek yedirirken baya ağzımın suları akıyor 😂

IMG_20240713_220955.jpg

satır arası

lYA8f2w0.jpg

Vişne sapı faydaları ile öne çıkan meyvenin önemli bir kısmıdır. Mayhoş lezzetiyle sevilen bir meyve olan vişne sap kısmıyla da vücuda birçok yarar sağlar. Vitamin ve mineral bakımından yüksek değerler içeren bu bölüm kilo verme, romatizma ağrılarını dindirme gibi çeşitli etkiler sunar. Vişne sapının daha birçok faydası olduğu için her birini ayrı ayrı ele alınmalıdır.

Vişne Sapı Faydala
visne-sapi-faydalari%20(2).jpg

Vişne sapının faydaları söz konusu olduğunda birçok unsurdan bahsetmek mümkündür. İçerdiği mineral ve mineraller ile birlikte antiseptik ve antienflamatuar özellikleriyle genel vücut sağlığına etkisi vardır.
Vişne sapı faydaları şu şekildedir:
  • Antienflamatuar ve antiseptik özellikleriyle ödem atmayı kolaylaştırır.
  • Vücuttan toksinlerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur ve hastalıklara karşı direnç sağlar.
  • Metabolizmayı hızlandırır, sindirim sistemini çalıştırır ve kilo vermeye yardımcı olur.
  • Bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlık sorununa çözümdür.
  • İçeriğinde bulunan polifenolik flavonoidler sayesinde kan şekerini dengeler.
  • Ödem atıcı özelliği ile birlikte idrar söktürücü özelliği de vardır.
  • İdrar söktürücü özelliğinin yanı sıra antienflamatuar yönüyle iltihapları daha hızlı sürede geçirir ve idrar enfeksiyonlarına iyi gelir.
  • Kan şekerini dengeleyen vişne sapı iştahsızlık ve aşırı iştah sorunlarına çözümdür.
  • İdrar yollarına iyi geldiği için böbreklerin daha sağlıklı çalışmasına destek olur.

60.9 görmedim ama 61.5 gördüm ...evet bu sabah yemek yedim çünkü enerjim çok düştü yemekten başka bir şey düşünemedim sabah 07:30 ne yedim dersiniz balık taktım balığa, sürekli balık canım istiyor, önce çeyrek karpuz yedim sonra bir nektarı ardından 2 domastes ve bir soğanı 3 dilim somon balığını biraz zeytinyağı ile pişirdim yedim. Elhamdülillah Rabbim kimseyi aç bırakmasın gazzedeki kardeslerimize daha güzel yemekler versin insAllah vişne sapı çayı içmeye devam ediyorum bugün gereken enerjimi fazlasıyla aldım tekrardan aralıklı oruca başlıyorum 14.07 sabah 09.00

Eklentiler

• IMG_20240714_082628.jpg
    IMG_20240714_082628.jpg
    128,6 KB · Görüntüleme: 32
Evet daha bir şeyler yedim onlarida söyleyim baya bir çiğ fındık ve çiğ baden yedim 4 tane kayısı ve 1 kase kirax saat 11 :20 geçiyor şimdi baslicam oruca hadi bakalım tartıda 58 küsürü görene kadar ağzıma bir şey sürmek yok sade su 😍

Evet daha bir şeyler yedim onlarida söyleyim baya bir çiğ fındık ve çiğ baden yedim 4 tane kayısı ve 1 kase kirax saat 11 :20 geçiyor şimdi baslicam oruca hadi bakalım tartıda 58 küsürü görene kadar ağzıma bir şey sürmek yok sade su 😍
Kaç saat aç kalıyorsun aralıklı da. Ben 16 saat kalıyorum...

Ve ben de acıkınca hep balık yeme modundayim 🤣🤣

Kaç saat aç kalıyorsun aralıklı da. Ben 16 saat kalıyorum...

Ve ben de acıkınca hep balık yeme modundayim 🤣🤣
Canım aşırı çekiyor balıga doyamadım gitti :) 30 saati aşmıştır bu sefer sabrıma göre ne kadar dayanirsam ama 24 saati assin istiyorum kesinlikle, bu seferde bakalım 59 yada 58 i görene kadar su orucu tutayım diyorum ama çok enteresan o kadar çok yedim şu anda kilom aynı biliyor musun WC de yediklerim gitti karnım düz görünüyor sanırım protein meyve ve kuruyemiş tükettiğim için demek ki güzel bir şey yakaladım böyle devam edeceğim yalnız benim iştahım çoktur bu yüzden koruma döneminide iyi yapmam lazım yani bir erkekten fazla yiyebilirim

Canım aşırı çekiyor balıga doyamadım gitti :) 30 saati aşmıştır bu sefer sabrıma göre ne kadar dayanirsam ama 24 saati assin istiyorum kesinlikle, bu seferde bakalım 59 yada 58 i görene kadar su orucu tutayım diyorum ama çok enteresan o kadar çok yedim şu anda kilom aynı biliyor musun WC de yediklerim gitti karnım düz görünüyor sanırım protein meyve ve kuruyemiş tükettiğim için demek ki güzel bir şey yakaladım böyle devam edeceğim yalnız benim iştahım çoktur bu yüzden koruma döneminide iyi yapmam lazım yani bir erkekten fazla yiyebilirim
30 saat dedin beynim uyuştu🤣 ben de çok yavaş veririm. Başağrısı olmuyor mu
Her gün yarım saat yürüyüş sabitledim. Bakalım Çarşamba olsun göreyim ne haldeyim🙏

30 saat dedin beynim uyuştu🤣 ben de çok yavaş veririm. Başağrısı olmuyor mu
Her gün yarım saat yürüyüş sabitledim. Bakalım Çarşamba olsun göreyim ne haldeyim🙏
Başağrısı değilde normalde az olan uykum iyice azaldı bunun sıcaklada ilgisi olabilir bilmiyorum ...su az tuketirsen baş ağrısı olur birde maden suyu içiyorum bitki çayı ılık tüketiyorum o yüzden başım agrimiyor olabilir.

Bu aralar başımda bir sorun var onu çözmeye uğraşıyorum bu yüzden bir şey yazasım gelmedi ama sağlıklı gıdalar tüketmeye gayret ediyorum günde tek öğün olacak şekilde besledim şimdiye kadar yediklerim balık, kebap, işkembe çorbası , meyveler ve kuruyemiş daha 59 kusurleri göremedim zaten ben 60 küsur kilolarda tıkanıyor um yavaş yavaş gidiyor yinede pes etmicem tabiki bu süreçte spor yapamıyorum şu derdimi halledeyim tekrar toparlanacagim insAllah, düşmez kalkmaz bir Allah ❤️

Bu aralar başımda bir sorun var onu çözmeye uğraşıyorum bu yüzden bir şey yazasım gelmedi ama sağlıklı gıdalar tüketmeye gayret ediyorum günde tek öğün olacak şekilde besledim şimdiye kadar yediklerim balık, kebap, işkembe çorbası , meyveler ve kuruyemiş daha 59 kusurleri göremedim zaten ben 60 küsur kilolarda tıkanıyor um yavaş yavaş gidiyor yinede pes etmicem tabiki bu süreçte spor yapamıyorum şu derdimi halledeyim tekrar toparlanacagim insAllah, düşmez kalkmaz bir Allah ❤️
Rabbim tez zamanda feraha erebilmeyi kolaylıkla hayırla nasip etsin canım
İnşirah ve fetih oku
Bi de ha fettah esmasını 489 adet zikredebilirsin Rabbim hayırlı kapılar açar inşallah

P portakalkadn en kısa sürede sorunları çözmek dilerim. Öyle dönemler de bazi seyler daha zor oluyor..
Benim de işle ilgili bir mevzum var kafamı yoruyor uzun zamandır... Bakalım sabır ve gayretle biraz da bekleyerek çözülür bazı şeyler...

Ben de diyetisyene gittim. 1450 Gr vermişim 12 günde. Hedefim öncelikle 59.9🙏

Hayata dair sıkıntılarımız olurken yinede elimden geleni yapıp toparlanmam gerek. Spor yapamıyorum şu anda ayağımı burktum ve çok acıyor lakin sağlıklı şeyler yemeye devam edeceğim ..bu sabah yediklerim 2 adet kabak 1 YK yoğurt ve çeşitli yeşilliklerle lezzetli doyurucu bir tabak ardından balık yedim. Artık ne zaman yemek yerim bilmiyorum bakacağım duruma göre

X