• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

64. hükümet kuruldu. İşte yeni Bakanlar Kurulu

Başarısı medyaya bağlı. Bak az kaldı Sümeyye Erdoğan’ı her konuda bilir kişi yapmaya.

Bir sonraki seçimlere kızı da girerse şaşırmamak lazım.

Arkası olmasa Albayrak kim ki daha önce nerede gördük ki, hangi işte imzası var ki bakanlık verildi?
O yüzden dedim zaten,arkası olduğu çok belli.umarım hakkını verir,ülkenin faydasına olur.

Berat Albayrak kimdir diye biraz baktım da iş hayatı malumunuz Çalık grubunun çeşitli pozisyonlarından ibaret :) O olmasın da babam mı olsun bakan.Gerçi malum ülkede başarısız oldun istifa et gibi bir gurur olmadığı için bir 4 sene gidecek kendisi.Bakalım nelere gebe olacak ?

Berat Albayrak'in enerji Bakanlığı na getirilmesi Erdoğan'ın enerji konusunda ipleri elinde tutmak istediğinin göstergesi. Risk istemiyor bu konuda. Bakalım Rusya ile yasanalar neticesinde Erdoğan in hamleleri nasıl olacak.
Ayrıca Albayrak'in Bakanlığı süresince Erdoğan'ı temsil edeceği için fazlasıyla titiz davranması gerekiyor. En ufak bir yanlışın faturasını Erdoğan öder. Hem halk nezdinde hem muhalefet nezdinde

Belliydi bu zaten.Fazla sesi çıktı ve objektif olarak eleştirdi partiyi.C.başkanı da sen misin eleştiren dedi ve ayağını kaydırdı.Bana göre partinin en dolu adamıydı kendisi.Yazık oldu.
Aynen akp için ciddi bir kayıp oldu.
Bende çok beğeniyorum Babacan'ı...

Damat Berat Paşa enerji bakanı olmuş? Tüm ihaleler Çalık Holdinge:KK50:
Ekonomi bakanı olarak Reza Zarrab'ı bekliyordum Damat Berat'ın yanına ancak o yaren olurdu:KK70:

Son düzenleme:
Ali Babacan ve Taner Yıldızı soranlar olmuş , bu isimlerle beraber Bekir Bozdağ , Bülent Arınç 3 dönem kuralına takılanlar .

Kabinede 8 yeni isim var . Bazı bakanlıklardaki isimler beni tatmin etmedi , bir de iki kişi var onların yeri değişse iyi olurdu :KK51:

Dış işleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlunun geçmişini araştırmadayım şuan , benim için çok önemli bir bakanlık .

Aus,
3 dönem kuralı diyorsunda, Mehmet Şimşek 60, 61, 62. hükümetlerde, seçim hükümetinde var gülüm ve yine var, onun gibi kaç dönemdir kabinede olan birkaç kişi daha var.
Ki yanılıyorsam düzeltirsin, 63. hükümet seçim hükümeti olduğundan 3 döneme takılanların 1 Kasım seçimlerinde önünün açılacağı söyleniyordu. Ki Bekir Bozbağ kabine de, ismi tanıdık gelenlerden Fikri Işık kabine de.
Bülent Arınç bence birtakım eleştirileri yüzünden kabineye dahil edilmedi, Ali Babacan'ın kabine de olması gerekiyordu, o da şahsi gibi duruyor böyle bakınca.
Eğer öyleyse Ali Babacan şahsi sebeplerden başarılı olduğu vazifeden alıkonmamalıydı. Yiğidi öldür hakkını ver demişler, ekonomi politikaları çok başarılıydı, gerçi onun politikaları aynen uygulanacak mesajı verildi fakat işin başında olması kadar etki yaratır mı piyasalarda onu Zaman gösterecek.

Son düzenleme:
Aus,
3 dönem kuralı diyorsunda, Mehmet Şimşek 60, 61, 62. hükümetlerde, seçim hükümetinde var gülüm ve yine var, onun gibi kaç dönemdir kabinede olan birkaç kişi daha var.
Ki yanılıyorsam düzeltirsin, 63. hükümet seçim hükümeti olduğundan 3 döneme takılanların 1 Kasım seçimlerinde önünün açılacağı söyleniyordu. Ki Bekir Bozbağ kabine de, ismi tanıdık gelenlerden Fikri Işık kabine de.
Bülent Arınç bence birtakım eleştirileri yüzünden kabineye dahil edilmedi, Ali Babacan'ın kabine de olması gerekiyordu, o da şahsi gibi duruyor böyle bakınca.
Eğer öyleyse Ali Babacan şahsi sebeplerden başarılı olduğu vazifeden alıkonmamalıydı. Yiğidi öldür hakkını ver demişler, çok ekonomi politikaları çok başarılıydı, gerçi onun politikaları aynen uygulanacak mesajı verildi fakat işin başında olması kadar etki yaratır mı piyasalarda onu Zaman gösterecek.

Evet munecim , üç dönem kuralından sıyrılmak için bir dönem aday olmamaları yeterliydi ve onu da bir önceki seçimde kullanmış oldular .
Bunu atlayarak cevap yazmışım .

Herhalde Ali Babacan gibi bir ismin kabinede yer almamasına error verdi kafam :KK12:

Kendisi vizyonu ile ve dediğin gibi pozitif mesajları ile görev adamıydı.Birinin tavuğuna kışt dedi diye artık görevde değilse de çok acı .

Kabinede olmayan isimler kadar olanlarda konuşulacak belli oldu , malum Albayrak gibi..

Evet munecim , üç dönem kuralından sıyrılmak için bir dönem aday olmamaları yeterliydi ve onu da bir önceki seçimde kullanmış oldular .
Bunu atlayarak cevap yazmışım .

Herhalde Ali Babacan gibi bir ismin kabinede yer almamasına error verdi kafam :KK12:

Kendisi vizyonu ile ve dediğin gibi pozitif mesajları ile görev adamıydı.Birinin tavuğuna kışt dedi diye artık görevde değilse de çok acı .

Kabinede olmayan isimler kadar olanlarda konuşulacak belli oldu , malum Albayrak gibi..
Ali Babacan'a gerçekten üzüldüm, dolu dolu bir adamdı ve bugün dış basını da takip edebildin mi bilmiyorum ama yanılmıyorsam Fitch'ti açıklama yapan Babacan'ın kabine de olmamasını eleştirdiler.
Şimdi bunu okuyunca onlara ne ki diyen olabilir fakat sende biliyorsun biz Dünyaya kapalı bir ülke değiliz, iç ve dış politikalarımız, ekonomi politikalarımız, istikrarda süreklilik arz edip etmediğimiz mühim meseleler, kredi notlarımız, ülke notumuz önemli ve Babacan döneminde gayette iyi gidiyorduk.

Berat Albayrak'a gelirsek valla ben kendisine önyargılı değilim fakat diğer bakanlardan çok daha fazlasını yapıp kendini ispat etmek zorunda ama şahsi düşüncemi sorarsan, duygusal bakıyorsun Mune demeyeceksen :-)

Bence vekil dahi olmamalıydı, çünkü sonuçta Cumhurbaşkanının damadı, eğitimi, tecrübesi, hükümete katacaklarının önüne geçecek damatlığı.

Ve ister istemez gayri ihtiyari kayınpederi istedi de bakan oldu söylentileri hep gündemde olacak, herkesten fazla eleştirilecek.
Ben olsam böyle birşeyi göğüslemezdim, bugün yaşanan Rusya gerginliği Albayrak'ın bakanlığını da ilgilendiriyor değil mi? Atıyorum yarın bu konuyla ilgili bir beyanat verse bu beyanatın içeriği kendine mi ait yoksa kayınpederine mi diye bile konuşulur.

Sonuçta genç bir iş adamı, kendiyle ilgili gelecek planlarında vekil, bakan olmak varsa bunu 3-5 sene sonra yapabilirdi.

He diyeceksin ki insanlar sırf böyle söylentiler çıkacak diye neden kendiyle ilgili planları ötelesinler, sen ben olsak evet neden erteleyelim derim fakat daha vekil adaylığında dahi bir sürü laflar dolanan Berat Albayrak bileğinin hakkıyla mı yoksa hatır gönül uğruna mı bakan oldu denerek çok yıpranır çünkü malum konumu belli.

Ali Babacan'a gerçekten üzüldüm, dolu dolu bir adamdı ve bugün dış basını da takip edebildin mi bilmiyorum ama yanılmıyorsam Fitch'ti açıklama yapan Babacan'ın kabine de olmamasını eleştirdiler.
Şimdi bunu okuyunca onlara ne ki diyen olabilir fakat sende biliyorsun biz Dünyaya kapalı bir ülke değiliz, iç ve dış politikalarımız, ekonomi politikalarımız, istikrarda süreklilik arz edip etmediğimiz mühim meseleler, kredi notlarımız, ülke notumuz önemli ve Babacan döneminde gayette iyi gidiyorduk.

Berat Albayrak'a gelirsek valla ben kendisine önyargılı değilim fakat diğer bakanlardan çok daha fazlasını yapıp kendini ispat etmek zorunda ama şahsi düşüncemi sorarsan, duygusal bakıyorsun Mune demeyeceksen :-)

Bence vekil dahi olmamalıydı, çünkü sonuçta Cumhurbaşkanının damadı, eğitimi, tecrübesi, hükümete katacaklarının önüne geçecek damatlığı.

Ve ister istemez gayri ihtiyari kayınpederi istedi de bakan oldu söylentileri hep gündemde olacak, herkesten fazla eleştirilecek.
Ben olsam böyle birşeyi göğüslemezdim, bugün yaşanan Rusya gerginliği Albayrak'ın bakanlığını da ilgilendiriyor değil mi? Atıyorum yarın bu konuyla ilgili bir beyanat verse bu beyanatın içeriği kendine mi ait yoksa kayınpederine mi diye bile konuşulur.

Sonuçta genç bir iş adamı, kendiyle ilgili gelecek planlarında vekil, bakan olmak varsa bunu 3-5 sene sonra yapabilirdi.

He diyeceksin ki insanlar sırf böyle söylentiler çıkacak diye neden kendiyle ilgili planları ötelesinler, sen ben olsak evet neden erteleyelim derim fakat daha vekil adaylığında dahi bir sürü laflar dolanan Berat Albayrak bileğinin hakkıyla mı yoksa hatır gönül uğruna mı bakan oldu denerek çok yıpranır çünkü malum konumu belli.

Mune , duygusal bakmaksa mesele ben son derece duygusal bakayım konuya :KK37: da duygusallık gör :-)

Berat Albayrak kesinlikle kabinede yer almamalıydı . Net .

Titri , eğitimi , iş hayatındaki mevkisi ne olursa olsun hem de . Ceo ceo devam etmeliydi . Üstelik enerji konusunda dahiyane fikirleri var ise ; kayınpederi ile aile sohbetlerinde bile bunu dile getirebilirdi , illa koltuğa geçmesi gerekmezdi .

Kaldı ki ; Erdoğan'ın hiç bir olası soruna mahal vermemek adına bu bakanlığı yakınlarında tuttuğunu düşünürsek bile Taner Yıldız gibi bir isimde zaten onun sözünden çıkmazdı .

Yanlış kere yanlış Albayrağın bakanlığı , evet hem de sırf Erdoğan'ın damadı olduğu için yanlış .

Ben Sümeyye Erdoğan'ın danışmalığını da son derece yanlış buluyorum , kaldı ki damadın bakanlığını doğru göreyim :KK12:

Albayrak ilk açıklamasını yaptı bu arada , Erdoğan mı yönlendirdi bilemem ama '' pesimist bakmıyormuş'' :KK69:
:KK69:

Back