6 yıl uzun bir süre ve bir şeyin alışkanlığa dönüşmesi için tam da uygun süre aslında. Yani ilişkiye başladığınız yaşların 17-18 olduğunu düşünürsek, resmen birlikte büyümüşsünüz, belki o zaman aşıktınız, çok heyecanlıydınız ve daha benzerdiniz. Zamanla birbirinize bağlandınız, alıştınız ama birey olarak farklılaşmaya başladınız. O baştaki heyecan da yerini sevgiye, alışkanlığa bıraktı muhtemelen, yani birbiriniz için çok alışkın olduğunuz, aileden biri gibi oldunuz. Dolayısıyla şu an ne senle ne sensiz noktasına gelmişsiniz. Ben açıkçası alışkanlığa bağlı bir sevgi dışında, nişanlına bir karşı cins olarak çok yoğun duygular hissettiğini düşünmüyorum çünkü bu saydığın farklılıkları görebilmek, hatta onlardan rahatsız olmak demek mantığının duygularından ağır basmaya başlaması demek bence. Mantık ağır basmaya başlamışsa da aşktan söz edilemez.
Ayrıl ya da devam et demek doğru değildir, sen içinden ne geliyorsa onu yapmalısın ama şunu unutma; insan çok da iyi olmayan ama alıştığı seçenekten zor vazgeçer, değişim her zaman korkutucudur ama bir ömür boyu da sorunlu, memnuniyetsiz bir insan ve eş olmak ister misin? Yoksa cesaret edip, bir adım atıp, belki bir süre üzülüp ama sonra yeniden aşık olup, bambaşka bir hayat mı yaşamak istersin? Hiçbir seçeneğin mutluluk garantisi yok ama bunları iyice bir düşün derim:)