Bebek Beslenmesi 6 yaşındaki oğlum yemek yemiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

elian

~~2oğlan1kız annesi~~
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2008
545
12
38
slm arkadaşlar 6 yaşındaki oğlum yemek yemiyor ne yaptıysam olmadı aç bıraktım kendi haline bıraktım olmadı aynı gene ayın:KK14: kendi haline bırakıyorum yedikleri patates kızartması ekmek arası suscuk makarna gibi şeyler sulu yemekiş sebzeymiş meyve yemiyo ne yapıcamı şaşırdım ya yerdım edin lütfen:KK43:

balık yağı vitamin şurupları iştah açıyor dene istersen

Ufak tefek anne hileleriyle çözebilirsin belki.Mesela fırında patates yapıp arasına çaktırmadan az miktarda başka sebzeler katabilirsin.Kıymalı yaparsan bol maydanoz,yeşil biber ve kabak eklersin.Üzerine peynir serpersin,peynir tadı hepsini örter.Veya bol sebzeli mercimek çorbası yapıp blender dan geçirebilirsin.
Pişirme tekniklerini azıcık değiştirip kandırmaya çalışabilirsin.Ne bileyim kabak dolması yerine kabak yemeği yapılabilir.Sen kabak dolması sevmiyorsun ben de sana başka yemek yaptım ! Koskoca oğluma hala uyguladığım etkili bir yöntem var : Sen küçükken bu yemeği çok severdin diye reklamını yapıp,sofraya öyle getiriyorum :)

yemeyen çocuk yemiyor canım.
sen ne yaparsan yap yemiyor.
benim kızım da 8 yaşına geldi, hala yemiyor.
sucuk, sosis, patates kızartması, köfte, balık makarna, pilav.
bütün yedikleri bunlar. (diğerlerini yemiyor. tadını sevmiyor değil. belki denese sevecek de denemiyor bile. bebekken de ağzını kilitlerdi. şimdi de aynı. bzen yatırıp yere ağzını açıp içine tıkasım geliyor:KK47:. yaşamayan bilemez çok zor çok:KK43:)
hafta sonu her pazar kahvaltısından ya kızım ya ben ağlayarak eşim de sinir küpü olarak
kalkıyoruz.
tek yediği 1 yumurta ve nutellalı ekmek. hadi peynir-zeytin yemiyor. bal da yemez mi bir çocuk ya? :2:

aklına gelebilecek en iyi proflara götürdüm.
yapılmayan test kalmadı bebekliğinden beri. (parazit mi var diye bile bakıldı. yok işte yok..)
en son amerikan hastanesindeki dr hanım aynen şunu söyledi.
kızımın belli bir damak tadı varmış. onlarla mutlu olduğu için yeniliklere açık değilmiş.
biraz daha büyüyünce beeeellllkkkiii yemeği deneyebilirmiş.
sağlık ve gelişimi açısından hiç bir sorunu yokmuş. (allah takviye vitaminleri ve takviye sütleri bulandan bin kere razı olsun:KK9:)
üstüne düşmemize gerek yokmuş.
ancak anne yüreği işte. dayanmıyor.
8 yaşında
boyumuz 128 cm. kilomuz 22,5
:18:

Son düzenleme:
Bir de seçmeli karar vermesini sağlayabilirsin.
Mesela elma yer misin ? Gel elmanı ye...Demek yerine...
Şimdi meyva yiyeceğiz.Sen elma mı istersin,muz mu ?
Dersen,ister istemez bir tercih yapıyor.Denemeni tavsiye ederim,işe yarıyor.

iştah açıcı süper bi taktik biliorum..gözümün önünde denendi.sonuç mükemmel..ailece görüştüğümüz samimi bi komşumuzun oğluda çok iştahsızdı 3 yaşındaydı.bi bardak sütle günü geçiyordu.ona havuç tohumu aldı aktardan biyerden duyup..günde 3 defa kaynatıp 1 tatlı kaşığı veriyordu çocuğun 1 haftaya kalmadan iştahı bi açıldıki.yemek seçmek bi yana öğünleri bile arttı.bi deneyin derim..

Benim ablam da yiğenimden çoooooooooooook çekti..Ablam bir tabak hazırlardı inan kocaman insanlar imrenirdi =)) bende dahil olmak üzere =)) sebzelerden adamlar yapardı tabağı süslerdi yani öyle öyle aşdılar bu sorunu şükürler olsun..

omega 3 ıstah acıor dıe bılıorum canım dene ıstersen
hareketlıyse normal bızım gelınınde cocugu gun boyu bırsey yemıor
aklı kudurmaya calısıor :)

canını sıkma annesı yer o ınsallah

benim kızımda iştah şurupları işe yaraması bol enerji yaptı yediği 2 lokmayıda eritti bu sayede. kızım 2 yıldır 18 den 1 kilo çıkmıyor boy uzuyor kilo aynı. iskelet gibi. şimdi astımıda olunca kullandığı ilaçlarda inanılmaz enerji ve dikkat dağınıklığı yapıyor. ben tv de dinlemiştim hemen yazmıştım karışımı. Gülben Ergen'in prog. çıkan aktarlar birliği başkanı uzman iştah açmak için söylemişti.Gülben ergende bu adamında dediklerini yapıyormuş hep.. tarifi not almıştım

1 kilo bal
4 yemek kaşığı robotta un haline getirilmiş polen
1 küçük kavanoz arı sütü
asla metal kaşık kullanma
günde 1 tatlı kaşığı

diye yazmışım. inanılmaz iştah açıp gelişimine fayda ediyormuş. yalnız arı sütüne çok dikkat edilmesi geerekiyormuş inanılmaz etkiliymiş. zaten arı sütü küçücük badem yağı kavanozu kadar birşeyde satılıormuş. bende türkiyeye gidince alacağım bunları...

yorumlarınız için çok tşk ederim yalnız değilmişim bide şu iştah açıcı şurupları denesemmi :KK59:

bütün yedikleri bunlar. (diğerlerini yemiyor. tadını sevmiyor değil. belki denese sevecek de denemiyor bile. bebekken de ağzını kilitlerdi. şimdi de aynı. bzen yatırıp yere ağzını açıp içine tıkasım geliyor:KK47:. yaşamayan bilemez çok zor çok:KK43:)
hafta sonu her pazar kahvaltısından ya kızım ya ben ağlayarak eşim de sinir küpü olarak
kalkıyoruz.
tek yediği 1 yumurta ve nutellalı ekmek. hadi peynir-zeytin yemiyor. bal da yemez mi bir çocuk ya? :2:

yapılmayan test kalmadı bebekliğinden beri. (parazit mi var diye bile bakıldı. yok işte yok..)
kızımın belli bir damak tadı varmış. onlarla mutlu olduğu için yeniliklere açık değilmiş.
sağlık ve gelişimi açısından hiç bir sorunu yokmuş. (allah takviye vitaminleri ve takviye sütleri bulandan bin kere razı olsun:KK9:)
8 yaşında

aynen canım yaa :KK43:aynı durumdayız artıö tak dedi valla ya 6 yaşında 21 ile 22 kilo arasında değişiyo boyu iyi 8 yaşındaki çocuklarla aynı onda bisorunumuz yok da iskelet gibi işde aah ahh şöle iştahla yemek yediği günleri görürmüyümki:KK43:

iştah açıcı süper bi taktik biliorum..gözümün önünde denendi.sonuç mükemmel..ailece görüştüğümüz samimi bi komşumuzun oğluda çok iştahsızdı 3 yaşındaydı.bi bardak sütle günü geçiyordu.ona havuç tohumu aldı aktardan biyerden duyup..günde 3 defa kaynatıp 1 tatlı kaşığı veriyordu çocuğun 1 haftaya kalmadan iştahı bi açıldıki.yemek seçmek bi yana öğünleri bile arttı.bi deneyin derim..

ciddimisin ya ben bi araştırayım bakalım çok saol canım

kalkıyoruz.

8 yaşında

evet gerçekten çok zor canım ya yemeyince yemiyo ama sucuklu ekmeğe yumuluyo çikoltalı ekmeğe bayılıyo cipsti abur cubur desen arkasından atlı geliyo gibi yiyo ooff ooff naapcam bilmiyorum:KK59:

slm arkadaşlar 6 yaşındaki oğlum yemek yemiyor ne yaptıysam olmadı aç bıraktım kendi haline bıraktım olmadı aynı gene ayın:KK14: kendi haline bırakıyorum yedikleri patates kızartması ekmek arası suscuk makarna gibi şeyler sulu yemekiş sebzeymiş meyve yemiyo ne yapıcamı şaşırdım ya yerdım edin lütfen:KK43:

Ailenizde ya da eşinizin ailesinde çocukken iştahsızlık sorunu yaşayan var mı?
Doktora götürmüşsüzün o kadar test ve birşey yok.
Belki yapısı öyledir.
Ben de iştahsız bir çocuktum.21 yaşındayım hala da öyleyim.
Annem de benim gibiymiş,sonradan yemeye başlamış.O bakımdan anlayışlı davrandı zorlamadı beni.
Bir anne için çok zor ama yapılacak pek de birşey yok gibi.
Allah yardımcınız olsun..

Ufak tefek anne hileleriyle çözebilirsin belki.Mesela fırında patates yapıp arasına çaktırmadan az miktarda başka sebzeler katabilirsin.Kıymalı yaparsan bol maydanoz,yeşil biber ve kabak eklersin.Üzerine peynir serpersin,peynir tadı hepsini örter.Veya bol sebzeli mercimek çorbası yapıp blender dan geçirebilirsin.
Pişirme tekniklerini azıcık değiştirip kandırmaya çalışabilirsin.Ne bileyim kabak dolması yerine kabak yemeği yapılabilir.Sen kabak dolması sevmiyorsun ben de sana başka yemek yaptım ! Koskoca oğluma hala uyguladığım etkili bir yöntem var : Sen küçükken bu yemeği çok severdin diye reklamını yapıp,sofraya öyle getiriyorum :)

canim aynen kendi yazimi okuyorum zannettim ,ayni hileleri bende mecburen yapiyorum kucuk oglum ne olursa yer hic secmez sebze meyve ama gel gor ki buyuk oglum herseyi secer sebze ve slu yemek bir kac corba disqinda pek sevmez daha hic domates ,salatalik yemedi tadini bilmez ,ama yapacak bisey yok bu yontemlerleidare ediyoruz ,helede sen kucukken cok severdin kuzeninle birlikte cok yerdininiz deyince bi parca yamaya calisiyor ,insan anne olunca boyle ufak yalanlarada bulasiyor:KK53:

balık yağlı minadex kullanıyorum hala. iştah açsın diye.
bir de pediasure var besin takviyesi. süt gibi oluyor. akşamları da onu veriyorum.
en azından vitamin mineral alsın takviye olsun diye...
gerçi bu sefer de enerji fazla geliyor...
:83::84:

kalkıyoruz.

8 yaşında

beni yazmissin sanki. bu sabah sadece 3 minik lokma peynirli yumurta pisirmistim onu yedi
misir gevregi koydum kasesine sutle tadina bile bakmadi. nutellali ekmek surdum yemedi
oyle ac ac gitti krese. dunde bir sinir krizi gecirdim ya ben acim aksam yemek yicem
onada koydum pilavla yarim karniyarik ama ne mumkun. bende kayis koptu tabi,
vurdum bacaklarina aglata aglata yedirdim biraz. hic et yemiyor cunku.
sonradanda vicdan azabi cektim. ne yapicami hic bilmiyorum cok caresizim
sebze kesinlikle sokmuyor agzina bir yedigi pilav ac kalmasin bari diye onu veriyorum tum gun ac
bilac geziyor ya. napicami bilemiyorum evde surekli bu yuzden huzursuluk cikiyor.
vitamin tableti kullanmaya basladim ama ne biliyim oda ise yarmadi galiba.

Son düzenleme:
aynen canım yaa :KK43:aynı durumdayız artıö tak dedi valla ya 6 yaşında 21 ile 22 kilo arasında değişiyo boyu iyi 8 yaşındaki çocuklarla aynı onda bisorunumuz yok da iskelet gibi işde aah ahh şöle iştahla yemek yediği günleri görürmüyümki:KK43:
6 yaşında ve 21 22 kilo ayyyyyy ye iç şükret haline bacım benimki 7nin içinde hala 19 yeni görmeye başladık bide seninkinin boyu uzun diye iskelet gibi duruyordun yani bence yaşıtlarına göre çok iyi oğlun ben bu kiloyu görmek için neler çektim bence sen çokta zorlama çocuğu

Canim benim oglumda cok istahsiz ben balik yagi kullanmaya basladim yemesi duzeldi.. Bi dene istersen..

6 yaşında ve 21 22 kilo ayyyyyy ye iç şükret haline bacım benimki 7nin içinde hala 19 yeni görmeye başladık bide seninkinin boyu uzun diye iskelet gibi duruyordun yani bence yaşıtlarına göre çok iyi oğlun ben bu kiloyu görmek için neler çektim bence sen çokta zorlama çocuğu

evet canım görenlerde öle diyo yaşına göre boy kilo iyi allaha şükür...ah birde söle ağız dolusu yemek yeseee:KK59:

X