6. Sinema Günleri 1. Hafta Anketi "atlantis"

?

• Ankete Katılan
    9

atlantis

bab-ı esrar
Kayıtlı Üye
1 Mart 2010
1.433
9
Harold and Maude (1971)
Harold ve Maude

tür: Komedi, Romantik

yapım: ABD

süre: 1sa. 31dk.
imdb puanı: 8.1 (28,489 oy)
yönetmen: Hal Ashby
senarist: Colin Higgins

konusu:
Depresif karakterli ve ölüm takıntılı 20 yaşındaki Harold, hayata bir türlü tutunamamaktadır. Boş zamanlarını sürekli cenazelere katılarak geçirmekte ve defalarca intihar teşebbüsünde bulunmaktadır. Bu girişimlerin hiçbiri başarılı olmasa da, takıntısından bir türlü kurtulamaz.
Bir gün, yine gittiği bir cenaze sırasında tanıştığı 79 yaşındaki Maude ile çok sıradışı bir arkadaşlık geliştirirler. Harold'un aksine, son derece neşeli ve hayata bağlı bir karakter olan Maude, Harold'a hayatla ilgili bilmediği tatlar yaşatacaktır.

[video=youtube;hR-OojNoVDg]http://www.youtube.com/watch?v=hR-OojNoVDg[/video]

Neden izlemeli? Sinema tarihinin belki de en çarpıcı çiftiyle tanışmak için. İzlediğim en iyi kara-komedi türündeki filmlerden biri.

Sult (Hunger) (1966)
Açlık

tür: Dram

yapım: Danimarka, Norveç, İsveç

süre: 1sa. 52dk.
imdb puanı: 8.0 (753 oy)
yönetmen: Henning Carlsen
senaristler: Henning Carlsen, Knut Hamsun, Peter Seeberg
konusu:
1890 yılında açlıktan kırılan yazar Pontus, Christiania'nın sokaklarında aşkı ve yazılarının yayımlanma şansını aramaktadır. Sokaklarda tek karşılaştığı yenilgi ve acı olan Pontus'un gerçekle olan bağlantısı giderek kaybolmaktadır. Bir an neşeden kendinden geçerken bir an herkese lanetler yağdırmaya başlar. Ama her zaman insanlığın itibarını ve gururunu korumayı başarmaktadır.

Neden izlemeli? Açlığın fiziksel ve psikolojik etkilerinin, zihnin karmaşasının sinema diliyle müthiş anlatımına tanık olmak ve unutulmaz bir karakterle tanışmak için.

Heima (2007)

tür: Belgesel, Müzik

yapım: İzlanda

süre: 1sa. 37dk.
imdb puanı: 8.6 (3,496 oy)
yönetmen: Dean DeBlois
konusu:
2006'ın yazında, Sigur Rós, İzlanda'nın insanları için özgür, habersiz konserlerin bir dizisini oynaması için eve döndü. Onların şimdiden bu film dokümanları, yeni akustik performansların bant ve bir avuç dolusundan samimi yansımalarla efsanevi turdur.

Fragman
Neden izlemeli?[/COLOR] Müthiş İzlanda manzaraları eşliğinde, mütevazı grup Sigur Ros'un müzikleri ile esrimeyi andıran bir ruh haliyle huzurlu dakikalar geçirmek için.

3 filmi de farklı türden seçmeye özen gösterdim, seçmekte de epey zorlandım, umarım keyif alırsınız=))

Son düzenleme:
harikasın Atlantis ; ) Harold and Maude yi her halükarda izleyeceğim.

Heima da öyle.

ayrıca 3 film az geldi bana, 5 fazla olurdu,

Bana nasıl az geldi bir bilsen Nihil=)) Kaç tane film yazdım sildim, eledim. Evet 5 fazla, 3 az, ama 3 olsun dendi az kişiyiz diye:)

üç filmi de izlemedim konularına bakıncı en çok Harold ve Maude yi merak ettim.Tercihimi de ondan yana kullanıyorum o yüzden.

Bence de 4 film daha iyiydi. Bundan sonra öyle açılsa daha güzel olur.
Heima'yı izledim yine senin tavsiyenle harikaydı.
Diğer ikisi de kesinlikle izleyeceğim filmler ama önceliğim Harold and Maude oldu.. Gülmeye ihtiyacım var:)

Son düzenleme:
Bence de 4 film daha iyiydi. Bundan sonra öyle açılsa daha güzel olur.
Heima'yı izledim yine senin tavsiyenle harikaydı.
Diğer ikisi de kesinlikle izleyeceğim filmler ama önceliğim Harold and Maude oldu.. Gülmeye ihtiyacım var:)

4 film olsun dediğimde kimseden ses çıkmamıştı=)) neyse bir sonraki organizasyonda yine 4 filmle devam ederiz, bu sefer zaten az kişiyiz.

Harold and Maude beni çok eğlendirmişti, tüm kasvetli atmosferine rağmen, eğer seçilirse umarım keyif alarak izlersiniz siz de:)

sinema günlüğünde atlantis'ten sonra ben de Sult'ı izlemiştim ve bıraktıığı tat tartışmasız enfesti. her şekilde tavsiye ederim bu filmi.

seçimime gelecek olursak Heima'nın da oldukça ilgimi çekmiş olmasına rağmen benim oyum Harold and Maude'dan yana olacak.

4 film olsun dediğimde kimseden ses çıkmamıştı=)) neyse bir sonraki organizasyonda yine 4 filmle devam ederiz, bu sefer zaten az kişiyiz.

Harold and Maude beni çok eğlendirmişti, tüm kasvetli atmosferine rağmen, eğer seçilirse umarım keyif alarak izlersiniz siz de:)

:KK43:( aslında yazacaktım unuttum, neyse sağlık olsun:))
Harold and Maude yarım saatte indi ama Sult bi türlü inmedi:KK43:( çok az bulunuyo heralde. Aynı siteden indirdin di mi?

:KK43:( aslında yazacaktım unuttum, neyse sağlık olsun:))
Harold and Maude yarım saatte indi ama Sult bi türlü inmedi:KK43:( çok az bulunuyo heralde. Aynı siteden indirdin di mi?

Neyi aynı siteden mi indirdim? =)

Olur da Sult seçilir diye dün yine torrent linki aradım ve buldum eğer izlemek istersen göndereyim linki, altyazısı da var=) Bu arada evet geç iniyor, kaynak sayısı az diye, yavaş da olsa iniyorsa sabret biraz:KK70: yarına gelir=)

Filmler çok güzel görünüyor.
Heima belgeselini seninle daha önce konuşmuştuk Atlantis ozamandan beri aklımda :) bu yüzden oyumu ondan yana kullanıyorum. İyi seyirler herkese .

Kara komediyi çok severim. Tercihim Harold and Maude den yana oldu. Zaten günlükte görünce de aklımın bir köşesine yazmıştım :)

Ben de çoğunluğa uyup oyumu Harold and Maude'e verdim. Film belli de Liv'in görüşünü ve oyunu almadan izlemeye başlamayalım diye demiştim=))

Hmmm güzel seçimler altantis :KK71: 66 yapımı Hunger ilgimi çekmesine rağmen ,Harold and Maude 'ye oyum gidiyor.
Şimdiden herkese iyi seyirler =)

film belli olmuş.Bu gün yarın başlarım bende indirmeye hadi bakalım herkese iyi seyirler:)

İlk izleyen ben oldum ne güzel:) Mutheşem bir film sizi bekliyor arkadaşlar, çok teşekkürler atlantis...
İki zıt ve uç karakterin hayranlık bırakan ilişkisi.. Bakın size ders veriyorum şeklinde sırıtmayan kısa ve öz harika hayat dersleriyle dolu, mutheşem bir final... Herkes izlesin yine detaylı konuşuruz.

Son düzenleme:
filmi ben de izledim kızlar. bu kadar etkileneceğimi ummuyordum.bu kadar doğal ve özgür karakterleri bir araya bu kadar başarılı bir şekilde bir araya getirmek... :KK9::KK9::KK9::KK9:

Varoluşsal sinema diye bir şey varsa,kesinlikle yerinin orası olduğunu düşünürdüm.eğer böyle bir tür yoksa,kesinlikle artık olmalı.

Seçimin için teşekkürler atlantis :KK16: Maude u tanıma fırsatını yakalamış olmak çok güzeldi. Bazı bencil özellikleri olsa da, çok sevilesi bir karakterdi Maude. Özellikle ağaca olan yaklaşımına bayıldım. :)

Benim için filmin en büyük kusuru çiftin aşkının cinsel boyuta taşınmış olmasıydı. Çok az ima da olsa, bence gereği yoktu... Çünkü film boyunca gördüğüm aşka başka bir aşktı.

Buarada "savaş döneminde intihar oranı düşer" repliği bu filmdeki favorim :))

X