- 26 Şubat 2019
- 4.647
- 6.773
- 158
- Konu Sahibi Sade frappe
Arkadaşlar yazan yazmayan herkese teşekkürler. Burdaki bir kaç yorumu degerlendirerek kürtaj oldum. Az önce ameliyattan ciktim. 2 saat sonra taburcu olacağım.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Madem 10 gündür çekiyosunuz daha niye kürtaj olmak istemiyosunuz
Kürtaj o kadar tehlikeli korkulu bişey değil..böyle pskljniz çok bozulur..bende kürtaj oldum aynı haftada hemen geçti iki ay sonra tekrar hamile kaldım..rabbim sabır versin bu acıyı yaşayan bilir..
BEn de evde kendi kendime düşürdüm benim çok ağrılı oldu ve aşırı kanama oldu ben kürtaj olmanızı tavsiye ederim çok kısa bi işlemmiş ZAten
Öncelikle çok geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun. Ben de ilk bebeğimi normal gelişiminde seyretseydi 8 haftalık ama gelişimi durdugu için 6 haftalıkken kaybetmiştim doktorum kürtaj yapılması gerektiğini aksi takdirde yoğun kanamam olacağını anlattı tabiki burada tercih benimdi dayatmadı yani kürtaj diye. Ben kürtaj oldum ağrısız sancısız geçti( tabiki yürek ağrısından bahsetmiyorum) demem o ki düşük ile ilgili tecrübem yok ama kürtaj olmanız gerekirse de korkmayın. Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eylesin. Meleğiniz cennette sizi bekliyor olur inşallahHerkese merhaba. Konunun yeri burasi degil biliyorum ama acil bilgi almam gerektigi icin buraya yazmak zorundayim. Mune senden ricam konumu en azindan bugunluk burada kalmasina izin ver.
Şuan hafif sancim oldugu icin uzatmadan anlatmak istiyorum. 5+5 Ken kanamalarim basladi. Once lekelenme seklinde olan kanamalarim sonra sonra agirlasmaya yogunlasmaya felan basladi. Ben ta en basindan beri bir seylerin normal gitmedigini anlamistim. Ama gottigim doktorlar kanama sebebini tam olarak bilemedikleri için progestan igne, fitil, kanama onleyici hap( endol) fln yazdilar. Kanamam hemen hemen 10 gundur vardi ama agrisiz sekilde seyir ediyodu. Bugun kontrole gittigimde doktorumu beklerken hafif hafif adet sancim basladi suan hala da o sekilde devam ediyo. Muane esnasinda bebegin kalp atisinin durdugunu ogrendik ve ilaclari biraktim. Suan 6+5 haftaligim doktorumun demesine gore igne hao vs vermeseymis simdiye kadar dusermis zaten bebek. Keske vermeseydiniz madem suana kadar dusurmustum 10 gundur cekiyorum bunu dedim. O da bilemezdik belki sikintisiz devam da edebilirdi fln dedi.
Doktorum bu asamada yogun bir kanama agri yasayabilirsin. Ben kürtaj oneriyorum daha kolay atlatirsin gibilerinden kürtajı bana daha sempatik goatermeye calisti. Ama ben istemedigimi evde kendiligimden dusurmek istedigimi soyledim. Simdi sizlere sorum: bu asamada (6 ile 7 haftalikken) aybi sorunu yasayip evde kendiliginden dusurebilenleriniz oldu mu? Kanama siddetiniz ve agriniz ne yogunluktaydi? Kac gunde dusurdunuz? Kendimi olacaklara hazirlayabilmek acisindan bunlari bilmem lazim.
Sizlerden ricam yalnizca bilenlerin yani bu konuda bilgi ve tecrube sahibi olanlarin yorum yapması.
Çok geçmiş olsun. Bende 9 haftalık ikizlerime kalpleri atmadığı için kürtaj olmak zorunda kalmıştım. Sonrasında hiç sorun yaşamadım. Üç gün hafif kanamam oldu sadece. İki ay sonra tekrar hamile kaldım. Şükürler olsun meleğim benimle. Rabbim isteyen herkese versinKorktugum icin. Ama korkulcak bir yani yokmus resmen 5 dkka surdu ve agrimin ve kanamamin olmayacagi soylendi.
geçen sene6+2 de bende bebeğimin düştüpünü öğrendim.Herkese merhaba. Konunun yeri burasi degil biliyorum ama acil bilgi almam gerektigi icin buraya yazmak zorundayim. Mune senden ricam konumu en azindan bugunluk burada kalmasina izin ver.
Şuan hafif sancim oldugu icin uzatmadan anlatmak istiyorum. 5+5 Ken kanamalarim basladi. Once lekelenme seklinde olan kanamalarim sonra sonra agirlasmaya yogunlasmaya felan basladi. Ben ta en basindan beri bir seylerin normal gitmedigini anlamistim. Ama gottigim doktorlar kanama sebebini tam olarak bilemedikleri için progestan igne, fitil, kanama onleyici hap( endol) fln yazdilar. Kanamam hemen hemen 10 gundur vardi ama agrisiz sekilde seyir ediyodu. Bugun kontrole gittigimde doktorumu beklerken hafif hafif adet sancim basladi suan hala da o sekilde devam ediyo. Muane esnasinda bebegin kalp atisinin durdugunu ogrendik ve ilaclari biraktim. Suan 6+5 haftaligim doktorumun demesine gore igne hao vs vermeseymis simdiye kadar dusermis zaten bebek. Keske vermeseydiniz madem suana kadar dusurmustum 10 gundur cekiyorum bunu dedim. O da bilemezdik belki sikintisiz devam da edebilirdi fln dedi.
Doktorum bu asamada yogun bir kanama agri yasayabilirsin. Ben kürtaj oneriyorum daha kolay atlatirsin gibilerinden kürtajı bana daha sempatik goatermeye calisti. Ama ben istemedigimi evde kendiligimden dusurmek istedigimi soyledim. Simdi sizlere sorum: bu asamada (6 ile 7 haftalikken) aybi sorunu yasayip evde kendiliginden dusurebilenleriniz oldu mu? Kanama siddetiniz ve agriniz ne yogunluktaydi? Kac gunde dusurdunuz? Kendimi olacaklara hazirlayabilmek acisindan bunlari bilmem lazim.
Sizlerden ricam yalnizca bilenlerin yani bu konuda bilgi ve tecrube sahibi olanlarin yorum yapması.
Öncelikle çok geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun. Ben de ilk bebeğimi normal gelişiminde seyretseydi 8 haftalık ama gelişimi durdugu için 6 haftalıkken kaybetmiştim doktorum kürtaj yapılması gerektiğini aksi takdirde yoğun kanamam olacağını anlattı tabiki burada tercih benimdi dayatmadı yani kürtaj diye. Ben kürtaj oldum ağrısız sancısız geçti( tabiki yürek ağrısından bahsetmiyorum) demem o ki düşük ile ilgili tecrübem yok ama kürtaj olmanız gerekirse de korkmayın. Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eylesin. Meleğiniz cennette sizi bekliyor olur inşallah
Ben de aksine kendim düşük yapmaktan korkmuştum :) o yüzden kürtajı tercih ettim. Tabi siz nasıl rahat edecekseniz onu tercih edersiniz. Olur da mecbur kalırsanız inanın kürtajımda ne ağrım ne sızım oldu çok rahat geçti benim . Inşallah sağlıklı bir şekilde kolayca atlatırsınız bu süreci.Keske vermeseydinizi sert bir dille soylemedim. O, sagliksiz bir gebelikti demek ki, verdigimiz haplarla zoraki tutunuyodu vermeseydik simdiye dusurmustun coktan dedigi icin ben de uzgun bir sekilde keske vermeseydiniz daha kolay olurdu belki dedim. Neticede 10 gündur suren bir kanamam var benim ve bu kanama normal gorulebilecek turden bir kanama degildi inanin bana. Kurtajdan korkuyorum simdi 10 gun daha kanama yasamak zorundayim. Yapacak bir sey yok. Umarim icerde parca vs kalmaz.
Ben de aksine kendim düşük yapmaktan korkmuştum :) o yüzden kürtajı tercih ettim. Tabi siz nasıl rahat edecekseniz onu tercih edersiniz. Olur da mecbur kalırsanız inanın kürtajımda ne ağrım ne sızım oldu çok rahat geçti benim . Inşallah sağlıklı bir şekilde kolayca atlatırsınız bu süreci.
Eğer küçük bir parça kalmış ise usg de gorunmeyebilir demişti doktorum o yüzden film çekildimRahim filmi neden peki?
Geçmiş olsun Allah tez zamanda sağlıklı gebelik nasip etsinTesekkur ederim, biraz once oldum. Cektigim yrm saatlik sanci bile ne demek istediginizi anlamama yardimci oldu.