• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6.haftada bebegimin kalbi durdu

Kürtaj o kadar tehlikeli korkulu bişey değil..böyle pskljniz çok bozulur..bende kürtaj oldum aynı haftada hemen geçti iki ay sonra tekrar hamile kaldım..rabbim sabır versin bu acıyı yaşayan bilir..

Evet, degilmis gercekten de. Hastaneye gelene kadar ne cektim vir ben bir Allah bilir gercekten. O sancinin 3 gün sürecek olmasi ve kanamanın devam edecek olmasi cok cok daha yipratici bir surec. Kurtaj aninda rahim delinebiliyormus ve de tuplerde tikaniklik meydana gelebiliyormuş ama bu dusuk bir ihtimalmis. Rahmin delinmedi cok sukur insallah tuplerde de bir sikinti yasamam.

BEn de evde kendi kendime düşürdüm benim çok ağrılı oldu ve aşırı kanama oldu ben kürtaj olmanızı tavsiye ederim çok kısa bi işlemmiş ZAten

Herkese merhaba. Konunun yeri burasi degil biliyorum ama acil bilgi almam gerektigi icin buraya yazmak zorundayim. Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. senden ricam konumu en azindan bugunluk burada kalmasina izin ver.

Şuan hafif sancim oldugu icin uzatmadan anlatmak istiyorum. 5+5 Ken kanamalarim basladi. Once lekelenme seklinde olan kanamalarim sonra sonra agirlasmaya yogunlasmaya felan basladi. Ben ta en basindan beri bir seylerin normal gitmedigini anlamistim. Ama gottigim doktorlar kanama sebebini tam olarak bilemedikleri için progestan igne, fitil, kanama onleyici hap( endol) fln yazdilar. Kanamam hemen hemen 10 gundur vardi ama agrisiz sekilde seyir ediyodu. Bugun kontrole gittigimde doktorumu beklerken hafif hafif adet sancim basladi suan hala da o sekilde devam ediyo. Muane esnasinda bebegin kalp atisinin durdugunu ogrendik ve ilaclari biraktim. Suan 6+5 haftaligim doktorumun demesine gore igne hao vs vermeseymis simdiye kadar dusermis zaten bebek. Keske vermeseydiniz madem suana kadar dusurmustum 10 gundur cekiyorum bunu dedim. O da bilemezdik belki sikintisiz devam da edebilirdi fln dedi.

Doktorum bu asamada yogun bir kanama agri yasayabilirsin. Ben kürtaj oneriyorum daha kolay atlatirsin gibilerinden kürtajı bana daha sempatik goatermeye calisti. Ama ben istemedigimi evde kendiligimden dusurmek istedigimi soyledim. Simdi sizlere sorum: bu asamada (6 ile 7 haftalikken) aybi sorunu yasayip evde kendiliginden dusurebilenleriniz oldu mu? Kanama siddetiniz ve agriniz ne yogunluktaydi? Kac gunde dusurdunuz? Kendimi olacaklara hazirlayabilmek acisindan bunlari bilmem lazim.

Sizlerden ricam yalnizca bilenlerin yani bu konuda bilgi ve tecrube sahibi olanlarin yorum yapması.
Öncelikle çok geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun. Ben de ilk bebeğimi normal gelişiminde seyretseydi 8 haftalık ama gelişimi durdugu için 6 haftalıkken kaybetmiştim😔 doktorum kürtaj yapılması gerektiğini aksi takdirde yoğun kanamam olacağını anlattı tabiki burada tercih benimdi dayatmadı yani kürtaj diye. Ben kürtaj oldum ağrısız sancısız geçti( tabiki yürek ağrısından bahsetmiyorum) demem o ki düşük ile ilgili tecrübem yok ama kürtaj olmanız gerekirse de korkmayın. Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eylesin. Meleğiniz cennette sizi bekliyor olur inşallah 🙏🙏

mantıklı bir karar verip kürtaj olmuşsunuz. aynı durumu yaşayıp okuyan okur diye paylaşmak isterimki. 2 yıllık evliyim 1 yıl dönümümüzde hamile olduğumu öğrendik çok istiyorduk sevindik. uzatmayacağım 8. haftada rahim içi kanama göründü muayenede ve progestan iğne vs doktorum elinden geleni yaptı bana hergün iğne ve evde yatış verdi ancak nafile 9. haftada kalbi durdu çok üzüldük dr um küretaj önerdi ertesi gün sabah küretaj oldum. kürtajdan farkı vakumla alınması haftası küçük olduğundan daha sağlıklı bir operasyon ve bir zararıda yok. korkulacak bir yanıda yok çok kısa sürdü ve ardından bir kaç günlük hafif kanama ile son buldu. bir sonraki adet dönemimde sorunsuz geldi kontrole gittim gerekli hormon testleri ve muayenem herşey yolunda geçti ve dr um istiyorsanız denemeye devam dedi.

rabbim isteyen herkesin kucağını boş bırakmasın

Korktugum icin. Ama korkulcak bir yani yokmus resmen 5 dkka surdu ve agrimin ve kanamamin olmayacagi soylendi.
Çok geçmiş olsun. Bende 9 haftalık ikizlerime kalpleri atmadığı için kürtaj olmak zorunda kalmıştım. Sonrasında hiç sorun yaşamadım. Üç gün hafif kanamam oldu sadece. İki ay sonra tekrar hamile kaldım. Şükürler olsun meleğim benimle. Rabbim isteyen herkese versin

Herkese merhaba. Konunun yeri burasi degil biliyorum ama acil bilgi almam gerektigi icin buraya yazmak zorundayim. Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. senden ricam konumu en azindan bugunluk burada kalmasina izin ver.

Şuan hafif sancim oldugu icin uzatmadan anlatmak istiyorum. 5+5 Ken kanamalarim basladi. Once lekelenme seklinde olan kanamalarim sonra sonra agirlasmaya yogunlasmaya felan basladi. Ben ta en basindan beri bir seylerin normal gitmedigini anlamistim. Ama gottigim doktorlar kanama sebebini tam olarak bilemedikleri için progestan igne, fitil, kanama onleyici hap( endol) fln yazdilar. Kanamam hemen hemen 10 gundur vardi ama agrisiz sekilde seyir ediyodu. Bugun kontrole gittigimde doktorumu beklerken hafif hafif adet sancim basladi suan hala da o sekilde devam ediyo. Muane esnasinda bebegin kalp atisinin durdugunu ogrendik ve ilaclari biraktim. Suan 6+5 haftaligim doktorumun demesine gore igne hao vs vermeseymis simdiye kadar dusermis zaten bebek. Keske vermeseydiniz madem suana kadar dusurmustum 10 gundur cekiyorum bunu dedim. O da bilemezdik belki sikintisiz devam da edebilirdi fln dedi.

Doktorum bu asamada yogun bir kanama agri yasayabilirsin. Ben kürtaj oneriyorum daha kolay atlatirsin gibilerinden kürtajı bana daha sempatik goatermeye calisti. Ama ben istemedigimi evde kendiligimden dusurmek istedigimi soyledim. Simdi sizlere sorum: bu asamada (6 ile 7 haftalikken) aybi sorunu yasayip evde kendiliginden dusurebilenleriniz oldu mu? Kanama siddetiniz ve agriniz ne yogunluktaydi? Kac gunde dusurdunuz? Kendimi olacaklara hazirlayabilmek acisindan bunlari bilmem lazim.

Sizlerden ricam yalnizca bilenlerin yani bu konuda bilgi ve tecrube sahibi olanlarin yorum yapması.
geçen sene6+2 de bende bebeğimin düştüpünü öğrendim.
doktorm istersem hapla istersem kürtajla alabilceğini söyleid ama ben 2 hafta daha bekledim .
2 hafta sonra başka doktorlarada gittim ama sonuc değişmedi .
bende ağrılı bir süreç geçirmemel için kürtaı kabul ettim .
inan hiçbirşeyhissetmedim .
ve 2 ay sonra yeniden hamile kaldım .

Öncelikle çok geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun. Ben de ilk bebeğimi normal gelişiminde seyretseydi 8 haftalık ama gelişimi durdugu için 6 haftalıkken kaybetmiştim😔 doktorum kürtaj yapılması gerektiğini aksi takdirde yoğun kanamam olacağını anlattı tabiki burada tercih benimdi dayatmadı yani kürtaj diye. Ben kürtaj oldum ağrısız sancısız geçti( tabiki yürek ağrısından bahsetmiyorum) demem o ki düşük ile ilgili tecrübem yok ama kürtaj olmanız gerekirse de korkmayın. Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eylesin. Meleğiniz cennette sizi bekliyor olur inşallah 🙏🙏

Tesekkur ederim canim oldum kürtaj. 5 dk sürdü resmen birazdan taburcu olacağım. Size de cok gecmis olsun, en kısa zaman da saglikli sihatli bebekler nasip olur inşallah bize de.

Keske vermeseydinizi sert bir dille soylemedim. O, sagliksiz bir gebelikti demek ki, verdigimiz haplarla zoraki tutunuyodu vermeseydik simdiye dusurmustun coktan dedigi icin ben de uzgun bir sekilde keske vermeseydiniz daha kolay olurdu belki dedim. Neticede 10 gündur suren bir kanamam var benim ve bu kanama normal gorulebilecek turden bir kanama degildi inanin bana. Kurtajdan korkuyorum simdi 10 gun daha kanama yasamak zorundayim. Yapacak bir sey yok. Umarim icerde parca vs kalmaz.
Ben de aksine kendim düşük yapmaktan korkmuştum :) o yüzden kürtajı tercih ettim. Tabi siz nasıl rahat edecekseniz onu tercih edersiniz. Olur da mecbur kalırsanız inanın kürtajımda ne ağrım ne sızım oldu çok rahat geçti benim . Inşallah sağlıklı bir şekilde kolayca atlatırsınız bu süreci.

Ben de aksine kendim düşük yapmaktan korkmuştum :) o yüzden kürtajı tercih ettim. Tabi siz nasıl rahat edecekseniz onu tercih edersiniz. Olur da mecbur kalırsanız inanın kürtajımda ne ağrım ne sızım oldu çok rahat geçti benim . Inşallah sağlıklı bir şekilde kolayca atlatırsınız bu süreci.

Sağol iyi dileklerin icin 🌸 kürtaj oldum, konuda editlememi yaptim. Suan agrimda kanamam da yok cok sukur.

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. Konumu kapatabilirsiniz, tesekkur ederim kaldirmadiginiz icin 🌷

Bende o haftalarda kurtaj oldum cok gecmis olsun yeniden olur benim iki tane oldu allaha şükür yeterki kendine iyi bak

Tam hiç korkma kürtaj ol yazacaktım güncellemeyi okudum. Öncelikle geçmiş olsun hiç üzülme sağlıksız bir gebelikmiş ki erken son bulmuş.
Ben gecikmeli düşük yaşadım kürtaj oldum
Bebek 6 haftada kalmış ben bunu 9 haftada öğrendim beni zehirlememiş olmasına şükür ettik.
Kürtajdan sonra iki gün biraz ağrı sancı oluyor . İlaçlarını düzenli iç hiç korkma öyle aman aman bir kanama görmedim ben umarım sende görmezsin. Kendine iyi bak dikkat et .
Sağlıklı gebeliklere inşallah

bir yakinimizin bebek dusurdukten 7 yil sonra rahminden kavun kadar bir kitle cikarttilar. dusen ancak parcalari kalan bebegin etrafinda baska kalintilar biriktirerek buyumesi sebebiyle olmus.

benim bebegim 11 haftalikti, kurtaj oldum. tavsiye ederim

Doktor doğrusunu yapmış.
Benimde 8haftalıktı kalbi durmuştu.
6.haftada kanama başlayınca tutunması için ilaç veriyorlar.
Kalbi durunca doktorum enfeksiyon riski olur kürtaj yapalım dedi.
Kürtaj oldum.
İçerde küçük parça kalmış , bi ilaç verdi rahim kasılması için.öylece düştü.

Back