Bebek Beslenmesi 6 aylık bebişlere kahvaltı çeşitleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

domates,çilek,bal alerjen maddeler olarak bilinir.dikkatli ol istersen domates konusunda ben 1 yaşından önce düşünmüyorum...

slm canım senin bebek kaç aylık yada kaç yaşında ........çünki kahvaltı için çok geç bir saat 11 ben sabah 8.0 de veriyorum her sabah hiç aksatmadan zaten alıştımı hergün o saatlerde kendide kalkıyor 12 de ben öğlen yemeği veriyorum sende öyle yap çünki o saate kadar çok acıkmış olur onlar çok masumlar biz beslemesek aç kalırlar ondan dolayı kendimizden önce onları düşünmeliyiz fedakarlık göstermeliyiz tatlım

sağol cnm uyarın için evt bende bu vicdandan dolayı zaten kendımı kotu hıssedıorum kı zaten hıssetmem de normal dedigın gıbı bızsız ne yaparlar ama artık daha dıkkatlıyım eskıye nazaran:)) sen gece yada aksam ne verıorsun kaCTA VERIORSUN:) BENIM KIZIM 7,5 AYLIK

merhaba kizlar benim oglum dün 7 aylik oldu.fakat aylik oluncaya kadar anne sütüyle beslendi.bebek mamasida yemedi.biberon,emzik öyle seylerden igreniyor oglum.dün yemege basladik tarhana corbasiyla basladik.danone verdim ondanda yiyor:) cok sevindim:) masallah.

benim kahvaltı da 9buçuk 10u buluyor. ne zaman ek gıdaya geçtik sabah uykuya düştü oğlum. eskiden 7buçukta kalkardı ne güzel planlarım vardı hemen kahvaltıya geçeriz diye. şimdi uyandırmaya kıyamıyorum. gerçi bugün kahvaltının 4. günü. sizce ne yapayım uyandırayım mı ters tepki eder mi uyandırmam. böyle olunca birçok şeyi yetiştiremiyoruz. of of...

ben de kahvaltısını 10-11 gibi yaptırıyorum. Aslında sabah 6-7 gibi uyanıyor ama ben kahvaltı olarak emziriyorum. çünkü öğünlere geçtikçe emme isteği azalıyor, ben de uzun süre emzirmeyi planlıyorum, o yüzden günün en aç olduğu saatleri değerlendirmek için kahvaltı vermiyorum, süt daha önemli gibi geliyor. doktorumuzun verdiği neredeyse 6 yı bulan öğünler arasında emecek yer kalmıyor ki. 11 gibi kahvaltısını yaptırınca da diğer öğünleri tamamlayamıyorum genelde ya muhallebisini ya da sebze püresini dönüşümlü veriyorum.
kahvaltısında pekmez, cicibebe, labne, tereyağ karışımı veriyorum. her gün aynı kahvaltıyı yedirmekten ben bile sıkıldım. Bir de kabızlık başladı. yarın kayısı kurusu eklemeyi deneyeceğim.

yeni üye oldum hepinize selam. 6 aylık oğlum var ve kahvaltı benim içinde sorun.cicibebe pekmez yumurta sarısı ve peyniri dönüşümlü veriyorum. bende farklı kahvaltı ne verebilirim diye araştırıyordum.buarada cicibebe vermeyin kansorejen madde var dediler ama ne kadar doğru blmiyorum okuduğum kadarıyla çoğunuzda veriyor.bu kadar zormuymuş yaa :))

artık bende veriyorum krem peynir arada çikolata peynir yumurta pekmez :)) işin içinden çıkamıcam yoksa azar azar tatsın artık :))

Selam arkadaşlar, benim oğlumda 8 ayı bitirdi 9.aydan gün almaya başlayacak inş.6.ayını doldurduğunda doktorumuz kahvaltı olarak 5-6 adet cicibebe,bir kibrit kutusu büyüklüğünde tuzu alınmış peynir yada krem peynir,bir çay kaşığı pekmez ,çay kaşığı ucuyla tereyeğ birde bir yumurta sarısı önermişti.Ben hala bu şekilde besliyorum oğlumu.Artık farklı menüler denemek istiyorum ama herkes birşeyler söylüyor henüz karar veremedim.Bu konuda sizlerinde önerilerini bilmek isterim.Allah evlatlarımızı bizlere bağışlasın.Kolay gelsin güzel anneler.......

arkadaşlar yumurtayı nasıl veriyorsunuz çok katı mı yani ii haşlanmış mı sıvı mı rafadan mı

Son düzenleme:
katı başlanmış yumurtanın çeyreği biraz elma bazen muz 3 tane bebe bisküvisi 1tatlı kaşığı pekmez veriyorum beyaz peynirde koyuyordum ama pekmezin Demir vitaminini süt yok ediyorya peynirde böyle bir etkisi varmı acaba ceviz koymaya bende başlığım artık dımı oğlum 9 aylık oldu birde pekmez yerine bazen kuşburnu markaları koyuyorum

Nohut kadar tereyağı çeyrek yumurta biraz peynir ne kadar veriyorsanız ayına göre biraz ekmek içi bunları rendelenmiş domatesle ıslatıp blendırda geçirdiğinizde gayet besinli bir kahvaltı.Hem tatlıyı tuzluyu birbirine karıştırmamış oluyorsunuz.Ben yaklaşık bir buçuk yaşına kadar bu karışımı yedirmişdim tabi miktarları ayına göre çoğaltarak domataside yazdan buzluğa attığım domatesleri kullanmışdım kışın

Son düzenleme:
arkadaşlar yumurtayı nasıl veriyorsunuz çok katı mı yani ii haşlanmış mı sıvı mı rafadan mı

iyi pişmiş olacak yumurta..

bide arkadaslar CİCİBEBE BİSKÜVİSİ VERMEYİN bebişlerinize..cook zararlıymış..normal ekmek verin cok daha faydalı..

arkadaşa katılıyorum cici bebe vermeyin.çok zararlıymış.ben başta verdim sonra zararlı olduğunu duyunca hemen bıraktım.normal ekmek için koyuyorum.yumurtada en az 10 dak.kaynatılmalı ve pişer pişmez verilmeli.benim yeni bulduğum bir tarif var.bizimki sevdi.deneyebilirsiniz.ama çok sık vermiyorum.haftada bir en fazla iki defa.değişlik olsun diye.çünkü pekmezin fazlası yarardan çok zarar.

2 tane kuru kayısı yada incir,1 yemek kaşığı mısır unu,1tatlı kaşığı tahin,çok az terayağ,1 su barağı su ve bir tatlı kaşığı pekmez.Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp bir cezvede su ile pişirin. Tereyağını eritip mısır ununu hafif pembeleşene kadar kavurun. Kayısılı suyu mısır ununa dökün huzlı hızlı karıştırarak topak olmasını engelleyin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin. Mama muhallebi kıvamında olmalı, çok katılaşırsa sıcak su ilave edip biraz daha pişirin. Biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…