• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 6 aylık bebişlere kahvaltı çeşitleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

artesk85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2010
357
2
46
Diğer
kızlar bebeklerimize her gün aynı kahvaltımı vereceğiz yoksa ıkıgunde bır degısmesı mı gerekıor yani gün aşırı bide neler veriorsunuz kahvaltı içinde cicibebe veriyor musunuz
bide yağ yani tere yağ kullanıyormsunuz kahvaltı içinde

bir gün yumurta ve pekmezli bir karışım diğer gün peynir ve kuşburnu ile karışım tabiki ikisininde içine ceviz koyuyordum. yağ olarak tereyağ yanında da taze sıkılmış meyve suyu veya ıhlamur. ben cicibebe yerine ekmek koydum canım aksi halde çok tatlı oluyor.

unutmuşum canım yumurtayı bazen sadece sarısını omlet şeklinde içine peynir de koyarak pişirip yediriyordum. şimdi bizimki menemen yer oldu :34:

benım oglum 8 aylık 6.ayından ıtıbaren kahvaltı verıyorum.haftada 2 gun ben kahvaltısında yulaf ezmesı yedırıyorum cokta sevıyo.cıcı bebe bıskuvısını kendım yapıp bazen verıyorum.ekmek olarakta beledıye halk ekmeklereınden verıyrum hem cok saglıklı doktorumuz solemıştı.ıhlamur cayı ıle ıslatıp yedırıyorum.bırde her sabah 1 tane kuru kayısı ıce ınce dograyıp verıyorum.kahvaltısına cok yuklenmıyorum.hazır kahvaltı urunlerını kullanmıyorum.zaten oglumda cok sevmıyo.......

ceviz erken 6 ay için. ben kahvaltısında kaşık maması kullanıyorum. pek içime sinmiyor ama bebe bişküvisi hipp aldım yemedii bebek ekmeği aldım o da pütürlü geldi zaten içinde bi ton katkı maddesi var.. kutu bitince başka bi çare bakacağım.. belki ekmeği evde yapabilirim..
şimdilik devam sütüyle kaşık maması yapıyorum içine pekmez, zeytin yağı koyuyorum yanında da yumurta ya da peynir...

Bize dr.umuz söylemişti cevizi 6.aydan itibaren yavaş yavaş kahvaltılarında verebileceğimi.

Bize dr.umuz söylemişti cevizi 6.aydan itibaren yavaş yavaş kahvaltılarında verebileceğimi.

bizim doktorumuz da kabuklu yemişler için henüz erken olduğunu söylemişti.. doktordan doktora farkediyor.. :44:

bizim doktorumuz da kabuklu yemişler için henüz erken olduğunu söylemişti.. doktordan doktora farkediyor.. :44:

Evet, insan hangisine inanacağına şaşırıyor,
her biri aynı şeyler için , farklı şeyler söylüyorlar.:96:

Son düzenleme:
tesekkurler kızlar artık demekkı orta karar bırseylr yapacagız bize dogru gelenı:)) peynır kremmı beyaz mı kullnıorsunuz .. koyun peynırı ii dıorlr onuda tuzlu oldugu ıcın suda bekletılıormus nasıl yapıorsunuz

tesekkurler kızlar artık demekkı orta karar bırseylr yapacagız bize dogru gelenı:)) peynır kremmı beyaz mı kullnıorsunuz .. koyun peynırı ii dıorlr onuda tuzlu oldugu ıcın suda bekletılıormus nasıl yapıorsunuz

ben pınarın labnesini alıyorum oğluma,yarısını kahvaltıda yarısını da yoğurduna karıştırıp veriyorum.

kahvaltı olarak her sabah tarhana çorbası yapıyorum içinede bebek etimeksleri yani kızarmış ekmeklerden bir dilim eziyorum bayılıyor,yumurta sarısını ver beyaz peyniri karıştırıp ezerek veriyorum, oğlum 8 aylık,şimdilik bunları severek yiyior,

Ben bebek çayının içinde bir bebek bisküvisi, yumurta sarısı, krem peynir(keçi peyniri),pekmez karıştırıyorum. Bugün farklı bişey denedim. Bir tane kuru kayısıyı ince ince doğrayıp az suyla pişirdim, içine bebek bisküvisi koyup ezdim. Kayısının kendi tadıyla güzel bi karışım oldu, içine krem peynir koyup öyle de denedim. Bebeğim sevdi.

Ben bebek çayının içinde bir bebek bisküvisi, yumurta sarısı, krem peynir(keçi peyniri),pekmez karıştırıyorum. Bugün farklı bişey denedim. Bir tane kuru kayısıyı ince ince doğrayıp az suyla pişirdim, içine bebek bisküvisi koyup ezdim. Kayısının kendi tadıyla güzel bi karışım oldu, içine krem peynir koyup öyle de denedim. Bebeğim sevdi.
kayısı denerım bakalım ansıl olcak cıcıbebe herseyle guzel oluor ama ya:))

tekrar mrb kızlar :)) kahvaltıyı sızler kacta veıorsunuz ya ben erken veremıorum kendıme gelmedıgım ıcın 11 hatta 12de verıorum çok geç dimi sorun mudur acaba kendıme gelsem vercem sabah ama oda uyuyor zaten

tekrar mrb kızlar :)) kahvaltıyı sızler kacta veıorsunuz ya ben erken veremıorum kendıme gelmedıgım ıcın 11 hatta 12de verıorum çok geç dimi sorun mudur acaba kendıme gelsem vercem sabah ama oda uyuyor zaten[/QUOT

merhaba .bende nerdeyse aynı saatlerde veriorum.ama benim mecburiyetim var.sabah 9 gibi ilaç içiyoruz aç karnına olması lazım.yarıım saat sonrada emziriyorum öylece uyuyor.esas kahvaltı 11,30 12yi buluyor

kızlar doktorumuz artık sabah kalkınc doyucak kadar emzirmek yada formüla mama vermek yok dedi 7,30 veya en geç 8,00 gibi kahltısını yapacak kahvaltı günün en özel ve önemli öğünü olack buna bebeği şimdiden alıştırmak lazım biz 8de kahvaltı yapıyoruz o yüzden 12,30 a kadar 3 öğün yemiş oluyo kahvaltı peşinden meyve püresi ve yanında yoğurt onun peşinden çorbası arada isterse devam sütü veriyorum

ben de bebeğime 5 aydan sonra kahvaltı vermeye başladım. ben genelde bir kaseye bebe ekmeği ya da tam tahıllı ekmek ufalıyorum üzerine domates ve küçük salatalıklardan rendeliyorum, bir başka kaseyede labne peynir, yumurta sarısı ve ceviz koyuyorum. içecek olarak da ıhlamur veya portakal suyu.. severek yiyor

Back