Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
KİZLAR MALUM BİZİM OGLAN 6 AYLİK OLDU HATTA 3 GUN GECTİ.. AMA ANNE SUTU VERİORUM HALA NE YEDİRİP NE İCİRCEM BİLMİYORUM. AİLE HEKİMİMİZEDE GİTMEYE DAHA VAR AŞİMİZ VAR CUNKU.. SİZLER NE YEDİRDİNİZ. BİRDE ESİM HERRO BEYBİNİN SİSE MAMALARİNDAN ALMİS DOKTORA DANİSMADAN YEDİRMELİMİYİM
Her dedigi cikan Nostradamus-more
Pro Üye
Ben olsam doktora danismadan vermem
Aile hekimlerini bilmiyorum ama rutin goturdugumuz doktor bir beslenme plani verecegini soylemisti, bizim daha vaktimiz var
♡♡♡
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Sebze püresi meyve püresi ev yapımı yoğurt yedirmeye başlayın küçük miktarlarda. Patates havuç brokoli kabak haslamasi yapıp pure haline getirin içine zeytinyağı ekleyip. Yoğurt çorbası verin. Elma armut püresi verin cam rendede rendeliyordum o dönem. Bal inek sütü yumurta beyazı çikolata kahve tuz patlican çay gibi yiyecekler verilmeyecek.kahvaltida küçük parça halinde yumurta sarisi peynir verip zamanla miktarı arttirin.
Tsk ederim arkadaşlar.. Kardeşim de benimle ayni gün doğum yapti o 4 aydan başladı geçirmeye banada kizio yedir herşeyi dio
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Ev yapımı yoğurt, mevsim sebzeleri,mevsim meyvelerini püre yapıp vermeye başlayabilirsiniz ama doktora danışın. Hepsinin sırası var,şıp diye karıştırıp vermeyin hepsini.
evet artık yavas yavas her yemekden taddırabılırsınız bır ıkı parça cok cok az olarak tabi.ayrıca ben o dönemde hergun bır yumurta haşlardım sarısından hergun artıtırarak mınıcık mınıcık yedırırdım çay kaşıgının ucuyla pekmez verıp artırırdım sımdı gunluk 1 tatlı kasıgı verıyorum gergun patetes kabak haşlayıp ıcıne bıraza zeytınyagı ıle verebılırsınız tuz şeker sakın koymayın sadece haslanmısını oda 3 yemek kasıgını geceyecek sekılde baslayıp 2 gun yedırıp 2 gun bekleyın bır alerjısı olabılırmı dıye bu arada bu yenı tadları almaya basladıkca ufacık pişiklerıde oluyor panık yapmayın kremını surun yeterlı.meyve olarakda elma ıle baslayabılırsınız ama kabızlık yapabılıyor bazen çeğrek elmanın yarısı ıle baslayın ıhlamurlada bıraz akışkan hale getırebılırsınız.damagına bıraz labne peynır surerdım ben tadını alsın dıye emerdı hosuna gıderdı
VALLA EMZİRMEK EN KOLAY İSMİS BU YEMEK İSLERİ COK ZORMUS BUGUN BASLİM UFAKTAN.. PEKİ HERRO BEBY VAR SİSE MAMA YEDİRSEM OLURMU
Takipteyim benimde kizim alti aylik biz basladik ufak ufak.
ARKADASLAR MEYVELER İCİN CAM RENDEMİ ALMAM GEREKİO
ben 4 aylıkken her şeyden tattırmaya başlamıştımki ek gıdaya geçince zorlanmasın diye o yüzden ek gıda alırken zorlanmadı siz hiç vermediğiniz için belki zorlanabilirsiniz ev yapımı yoğurtla başlayın meyve püresi verin cam rende olması daha iyi tabi ben normal rende kullanmıştım hiç bi zaman yiyecekleri rondodan geçirmeyin püreye alışmasın çünkü ilerde katı gıdaları yiyemez yemekleri falan çatalla ezerek verin yumurta sarısı az olarak kahvaltıda verin zamanla arttırırsınız kısacası ben yediğimiz herşeyden verdim az da olsa
Kuşkunun olduğu yerde, özgürlük vardır.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Yaklaşık 2. ayından bu yana 1er çay kaşığı her gün bir çorba tattırdım. 6. aya doğru yavaş yavaş artırdım. O yüzden ek gıdada sorun yaşamadım ya da bebeğim zaten yediği için sorun olmadı bilemiyorum. Ben evde ne pişiyorsa onu yediriyorum. Mama kıvamındaki yiyecekleri sevmiyor kızım. Ayrıca doktorlar damak gelişimi için tanecikli şeyler yedirilmesini tavsiye ediyor.
Tsk ederim kizlar bugün basliorum
4 aylikken baslayabilirsiniz kabak patlican patates yesil fasulye havuc vs vs her sebzeyi yedirebilirsiniz ben hasliyorum biraz tuz biraz sivi yag ile sonra robottan geciriyorul hatta icine tavuk gogsu falan katabilirsiniz hic birsey olmaz bebek yogurtlati verebilirsiniz meyve puresi ...
Simdiden alistirmazsaniz sonra hic yemek istemez
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
KİZLAR MALUM BİZİM OGLAN 6 AYLİK OLDU HATTA 3 GUN GECTİ.. AMA ANNE SUTU VERİORUM HALA NE YEDİRİP NE İCİRCEM BİLMİYORUM. AİLE HEKİMİMİZEDE GİTMEYE DAHA VAR AŞİMİZ VAR CUNKU.. SİZLER NE YEDİRDİNİZ. BİRDE ESİM HERRO BEYBİNİN SİSE MAMALARİNDAN ALMİS DOKTORA DANİSMADAN YEDİRMELİMİYİM
Balkabağı havuç patates ama herbirini tek tek tartir 3 gün ver balkabağıni 3 gün yedir mesela her yaptığında çok az yap öyle devam et herro tavsiye etmem..
Berilin Annesi <3
Kayıtlı Üye
Ben 4 aylikken sutumle tam doymadigi icin kaşık mamasina basladim sadece gece uyumadan kendi sutumu sagip yaptim hafif sulu kıvamda. Hipp diye bir markanin organik pirinc unlu tahilli 4 aylik kaşık mamasi. Ama evde yapilanlar daha guzel olabiliyor mesela sutunu sagip pirinc unuyla muhallebi yapabilirsin. Once sebze puresi ile basla meyve yedirirsen sebzeyi begenmeyebilir. Haslama sebzelerden sebze puresi. Sonra meyve puresi. Ev yapimi yogurt. Dilersen muhallebi. Sebze corbasi havuc patates ile yapılmış. Ben arada tattiriyorum meyve sebze falan hapur hupur yiyor masallah :)
Ev yapımı yoğurt, mevsim sebzeleri,mevsim meyvelerini püre yapıp vermeye başlayabilirsiniz ama doktora danışın. Hepsinin sırası var,şıp diye karıştırıp vermeyin hepsini.
Ek gıdaya başlarken en önemli şey alerjisi olup olmadığı mesala benim kızımın inek sutune alerjisi var ben havuc elma p uresiyle basladim