Bebek Beslenmesi 6 aylık bebek beslenmesi lütfen yardım!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Sabah süt
Öğleden önce meyve püresi
Öğleden sonra sebze çorbası
İkindi yoğurt
Akşam bazen süt bazen muhallebi
Gece de iki sefer yine süt..

Oğlum 5,5 aylık oldu ama ben artık çeşitlendirmek istiyorum, sütü azaltmak istemiyorum anne sütünü ama bilemiyorum hep aynı şeyler yemesini de istemiyorum..

benim oğlumda 6 aylık 4,5 ay emzirebildim çalıştığım içinde 4.aydan itibaren ek gıdaya başladık.
bizim öğünlerimiz şöyle;

sabah 6 yada 7 gibi 120cc aptamil süt içiyor tekrar uyuyor.
saat 10.00 gibi ekmek içi,pekmez,labne peynir,yarım yumurta sarısı,ceviz den oluşan kahvaltı veriyoruz.
saat 11 gibi uyuyor 13.00 yada 14.00 gibi sebze çorbası(patates,havuç,pırasa,brokoli,ıspanak,mercimek dönüşümlü değiştirerek yapıyoruz)
saat 17.00 gibi bir kase sade yoğurt yada 2 cici bebe koyuyoruz yoğurduna yada meyve rendeliyorum.
saat 19.00 yada 20.00 de arı mama çeşitlerinden birini veriyoruz(sebzeli,elmalı,muzlu dönüşümlü olarak) yada aptamil 150 cc süt veriyorum
saat 21.00 gibi gece uykusuna yatıyor.bazı geceler 24.00 de uyanırsa aptamil süt veriyorum uyanmazsa yedirmek için uyandırmıyorum dr.umuz acıkırsa o uyanır zaten diyor.
kızlar ayrıca demir ilacını yarım mandalina suyu ile karıştırıp içiriyorum.

bizim menümüz nasıl sizce

tam da benim aradığım şey bu. buna bende uyabilir miyim acaba?? benim kız imkansız bu kadar yemez.

gunde 4sefer emziriyorsunuz degil mi bu listeye gore.

6ogun menunuz gayet guzel.
Bunlarin olculeri cok onemli iste sizde 3 4 saatte bir besliyosunuz doktorumun bana onerdigi gibi ayni.
3 4 saatte bir 130 enfazla oda enfazla 150 yemesi gerek yoksa kusabilir mideleri nekadarki zaten dedi.
Buarada demir damlanizin adi ne acaba?mandalinaya katiyorum demisiniz ya merak ettim adini.

dumadumadum,
canım emzirmek neden öğün olmasın?ben buna gerçekten inanamıyorum hatta kızıyorum.bebeğim aç duruyor sadece beni emiyor ya da sadece devam sütü içiyor diye dertlenen insanları nlayamıyorum.tamam elbet katı gıda yemeliler ama anneyi emen ya da devam sütü içen bir bebek neden aç olsun ki?ben bile 1 bardk süt içsem 2 saat dururum onunla.bazı şeyleri gerçekten abartmayı seviyoruz.
kızım bugün sdece 2 öğün yedi ve bunun biri 150 cc devam sütü.ne yaparsam yapayım o kendi bildiğinden öte gitmiyor,canı isterse yiyor istemezse yemiyor.ama bu konuda kendimi yıpratmaktan çok yoruldum artık.10 aylık olmak üzere ve uzun süreli açlıklar dayanabileceğini düşünüyorum.3 saatte bir caanı istemiyor artık.bunu ben değil kendi belirliyor.versem de yemiyor.
son zamanlarda hiç devm sütü içiremiyordum,bugünün bir öğününün devam sütü olmsı beni gerçekten mutlu etti.o yüzden bebeğin emiyorsa hiç üzülme,aç durmuyordur emin ol.

emzirmek tebiki de bir öğün üstelik en güzel öğün anne sütü gibisi var mı ???

eskiden kadınlar bebekleri emzirirlermiş taki dişleri çıkana kadar dişleri çıkıp da normal yemek yemeye başlayınca da evde pişirdiklerinden verirlermiş.

maalesef bizim emzirmek gibi bir şansımız yok mecbur bişiyler vermeye çalışıyoruz ama o da yemiyorlar zaten bakalım allah büyük hasta olmasınlarda benim kız hasta oldu öksürüyo balgamlı gibi dr a götürdük 3 şurup verdi iştah zaten yoktu olanda gitti

danino verdim bugün turuncu paketinden 1 küp yedi şaşırdım doğrusu. sonrada acaba vermese miydim dedim danino eriyor musunuz???

Ben veriyorum danone hatta doktoruma danistim sakincasi olmadigini soyledi.napayim ev yogurdu sevmiyor benimki ne yerse onu veriyorum valla hazirmis neymis takmiyorum yeterki yesin

cnm vegaferon sağlık ocağının verdiği c vitamini ile içirmemi önerdi doktorum demir emiliminin kolay olması için
tam da benim aradığım şey bu. buna bende uyabilir miyim acaba?? benim kız imkansız bu kadar yemez.

cnm kızın bu kadar yemesede belli saatlerde öğün şeklinde beslersen 3 kaşık bile yese en azından beslenmeyi bir düzene oturtmuş olursun birinde aza yese eminimki diğerinde biraz daha fazla yer.böyle böyle alışır belki.

bende böyle saatli denedim ama yine olmadı belki yemesi düzelir diye mama sandalyesi bile aldım bana mısın demedi... Nasıl yapsam yaa çıldırcam gerçekten de....

bu gün yedirdiklerim

sabah 6 da 150 cc mama ( şok içindeyim nasıl içti anlamadım)
sabah 11 de kahvaltı karışımı 2 çay kaşığı
öğleden sonra 15 te 3- 4 kaşık sebze çorbası
az öncede 19 :30 gibi 90 cc mama

hepsi bu nasıl sizce???

canım yazdıklarının hepsini okudum ama cok az yiyor
acaba gec mi başladın ek gıdaya ?? benım oglumda 6 ay 1 haftalık
ben 4 bucuk aylıkken basladım ilk meyve püresi ve suyuyla istememişdi agzından püskürtü
delirtdi benı ama ben pes etmedim 2 gün sonra tekrar denedım yemedi sonra 2 gün sonra tekrar simdi yiyor alısdı aman pes etme ara ver tekrar dene..

mama sandalyesi aldıysan tv ye dogru cevır cizgi film kanallarından birini ac benım ki en cok luli tv yi sevıyor bebeklere yönelik cok renkli güzel bi kanal..
sarkı söyle yemek yedırırken ilgiyi kendi üstüne cek sana bakarken gülerken tık agzına.. bide ben kücük bi araba aldırdım sarkı söyluyo mama sandalyesının üstüne
koyuyorum araba haraket ettıdıyo sarkı söyluyo ona bakarken tıkıyorum agzına bazen yemiyo ben bagıra bagıra sarkı söyluyorum konusuyorum kızıyorum öle yiyo
ama cok aglayıp kirize girerse zorlama hepden yemek fobisi olmasın bebişde..

günlük menümüzü yazayım sana

sabah en gec 9.00 kadar kahvatlı vermeye calısıyorum bazen 10.00 u buluyor
hipp tahıllı kasık maması içine lapne peyiniri yarım yumursa sarısı 1 tane ceviz cay kasıgının ucuyla tereyagı azcık azcık recel koyabilirsin bir cay kasıgıda
pekmez.. kasık mamalarının üstünde ölcüleri yazıyor ama genellde ölculeri katı oluyo 3 kasık yazıyosa ben 2 kasık koyuyorum.. bebelacın ve ülkerheronunda kahvaltı mamaları var
hepsınden dene birini yemezse birini elbet yer...

saat 11... 12 gibi meyve püresi benım ki meyve suyu içmiyor sevmıyo biberonda hic almıyor zaten
2 tane meyveden hazırlıyorum ben genelde armut ve elma.. yada elma seftali.. degişiyo eger kabızsa armut iyi gelıyo
kabızlık varsa ögünlerin icine 1 cay kasıgı saf sızma zeytin yagı koy

öglen 14.00 gibi sebze corbası meysım sebzelerinden yapıyorum ama ben kemik suyuyla haslıyorum
kemik suyu nasıl yapıyorum anlatayım 4..5 parca kemik alıyorum kasapdan tencereye kouyorum ustunu gececk kadar su
1.. yada 1 bucuk saat kaynat kucuk agzı kapaklı kasalere koyup buzluga atıyorum her corba yaptıgımda bı tane cıkarıyorum cözulunce
sebzeleri dograyıp haslıyorum he bi parcada et atabilrsin kemigin icine.. bu arada senın bebek 8 aylık olmus
corbaların içine artık kıyma koy 1 tatlı kasıgıyla basla 9 aylık olunca balık da veerebilrisin..

saat 16.00 gibi yogurt verıyorum kendım yapıyorum kucuk kavanoz mamalarının yedırıyorum onun kaavanozuyla yapıyorum
hem cabuk tutuyo hem gunluk yapıyorum ama mesala bugün yapıyorum onu yarın yedıyorum dün yaptım bugün yedirdim öle diyim..
he bide içine 2.. 3 tane bebe bisküvisi koyuyorumm kasıgın ucuyla sekerde koyabılırsın yemzsse tatlı belki sever..

aksamda 19.00 gibi ben hipp in tahıllı gece mamasını verıyorum elmalı bazen arının yada gogly nın pirinc ununu yapıyorum
ama mutlaka icine saf sızma zeytın yagı koy 1 cay kasıgı kabız yapar yada armut püresi koy..

benım ki uyanıkken memede biberonda almıyor o yüzden öglen uyuyunca meme verıyorum bide gece emiyor..

ayy cok yazdım inşallah işine yarar

bu arada bebekler icin plastik kasıklar var ondan yedir eczanelerde var demir kasık dişine zararlıymış..

üzülme canım benım halamın ogluda yemıyordu 3 yasında halada yemekle arası yok adı mertccan

mertcan corba de kendısı mertcan kaççççç corba diye bagırır

Canim öncelikle Allah kolaylik versi yemeyen cocuk cokk zor yasamadim insallahda yasamam bende 3 tane var ilk kizim kavanoz mamasi bebegi cahillik iste 19 yasimda aldim kucagima bilemedim hep hazir mama tuketti su toz mamalar varya sicak sula yapilan 2 yasina kadar löp löp onlari yuttu ee haliyle masrafli oldu ev yemeyi yediremedim hazir mazir yedi masallah simdide 180 boyunda daha 16 yasinda.Ogluma bunu yapmicam dedim 6 aylikken ev yemeklerine basladim masallah köfteleri löp löp yuttu elinde tavuk kanadi evde öyle gezdi et dedigimde bile azini saplatirdi sonuc 12 yasinda 52 kilo gödelek gibi tiknaz ki bu arada kizimi 1.5 sene oglumu 2 yasina kadar emzirdim.Simdi 3 bebisim oldu 6 aylik karisik besliyorum hem anne sutu hem ev yemeyi hem kavanoz mamasi hemde toz kasik mamalari.Masallah severek yiyor herseyi.Neler yaptigimi anlatayim

Sabah 5 de uyaniyor benimki 6 dada ben 1 saat karga gibi gaglar her sabah sabah 6 da ac karnina HARNUP yani keci boynuzu pekmezi veririm hemen arkasindanda multivitamin surup minadex portakalli iciriyorum arkasindan anne sutu

7 de haftada 3 gun yumurta sarini veriyorum eger yumurta vericegim gun ise standart lapne yumurta cici bebe cok az tereyagi eger yumurta gunu degilse cavdar ekmeginin icine sicak sicak aptamil 40-50cc azicik tereyagi beyaz peynir karisimi yediriyorum aklinizda olsun kizlar hepsi protegin oldugu icin arasina bitkisel birseyler koymak gerekmis yoksa degerleri azaliyormus

10 da mevsime gore meyve puresi

13 de sebze puresi mutlaka smon tavuk yada yagsiz kiyma koyuyorum bu gerun degisiyor ama bir ögünü mutlaka etli yediriyorum

16 da kendi aptamilden mayaladigim yogurt 150cc den mayaliyorum hepsini yiyor (150 ye 10 kasik aptamil bir tatli kasigi yogurt sabah ilk isim mayalamak oluyor dolaba girmeden aksam ustu yiyor)koyu olmasi icin cift olcek ki hic agir gelmiyor aylardir boyle yediriyorum

19 da hipp gece mamasi kasik olarak yiyor
aralardada emziriyorum

Pekmezin ve surubun istahina etkisi cok olduguna inaniyorum sende dene istersen canim allah kolaylik versin

çok sağolun arkadaşlar epey aydınlandım sayenizde bilgim oldu bunları deniyorum
mesela bu sabah ekmek içi ytumurta sarısı cici bebe labne pekmez karıştırdım yesin diye hep bıraktı
elma rendeledim yemedi bile
ardından uyutup uykuda biberon verdim
yoğurt denedim 2- 3 kaşık sonra sıkıldı ağlamaya başladı
akşam balık tattırayım dedim sonuç hüsran
bilmiyorum ben nerde hata yapıyorum neden olmuyor sorun ne bilmiyorum keşke imkan olsada şöyle bir 24 saatimi yayınlasam burda acaba soun ne??? artık ben beceremiyorum moduna girdim bakıcı aramaya başladım belki bende hata vardır ne bileyim....

hayatım valla sen annlerin en iyisisin en azından biri gelsin bişey desin diye
ugrasıyosun benım kayınvalidemin kiracısı var 7 aylık kızı var yaaa kadın kızına
hazır corbaa verıyomuss düşünebiliyomusun hazır corba yaa
kadını karsıma anlattım yazdım cizdim verdim eline bunları bunları yedir diye
hic yapmamıs bi kere corba yapmıs yememiş daha yapmam yemıyo diyo kutu kutu kahvaltı maması aldım verdım
durumu yok almaya diye karsıma gecmiş bunları yemez ki diyo naparsın sen böle anayı ana mı dersinn en son dediği
ben boş zamanlarımda elişi yapıcam demek istiyo ki bunlarla ugrasamam ...
böle insanlar varken sen bosuna depresyona giriyosun hic bosuna sıkma canını
sen bıkmadan ugras yiyecekdir belki dişi falan cıkıyosa o yüzdende iştahsız olabilir corbalarını et suyu kemık suyuyla yaparsan
daha lezzetlı oolur

valla şaşırdım ben bilemiyorum... sabah uyandı 7 buçukta biberon verdim 90 cc içti

kahvaltı denedim 11 de bebelac irmikli ballı içine yumurta sarısı attım labne attım pekmez attım yok yokk yemiyorrr

uyudu biberon verdim içmedi şimdi de uyuor acaba ben gün boyu ne yaptığımı yazsam saatli uykusundan yemesine kadar nerde yanlışlık yaptığımı söyleseniz olur mu

biraz önce yoğurt denedim gene yok yemedi ((

ben bilgili tecrübeli annelerin dediklerini yapmaya çalışıyorum ama olmuyo bi sorun var bir yerde ama nerde????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…