benim oğlumda 6 aylık 4,5 ay emzirebildimçalıştığım içinde 4.aydan itibaren ek gıdaya başladık.
bizim öğünlerimiz şöyle;
sabah 6 yada 7 gibi 120cc aptamil süt içiyor tekrar uyuyor.
saat 10.00 gibi ekmek içi,pekmez,labne peynir,yarım yumurta sarısı,ceviz den oluşan kahvaltı veriyoruz.
saat 11 gibi uyuyor 13.00 yada 14.00 gibi sebze çorbası(patates,havuç,pırasa,brokoli,ıspanak,mercimek dönüşümlü değiştirerek yapıyoruz)
saat 17.00 gibi bir kase sade yoğurt yada 2 cici bebe koyuyoruz yoğurduna yada meyve rendeliyorum.
saat 19.00 yada 20.00 de arı mama çeşitlerinden birini veriyoruz(sebzeli,elmalı,muzlu dönüşümlü olarak) yada aptamil 150 cc süt veriyorum
saat 21.00 gibi gece uykusuna yatıyor.bazı geceler 24.00 de uyanırsa aptamil süt veriyorum uyanmazsa yedirmek için uyandırmıyorum dr.umuz acıkırsa o uyanır zaten diyor.
kızlar ayrıca demir ilacını yarım mandalina suyu ile karıştırıp içiriyorum.
bizim menümüz nasıl sizce
Sabah süt
Öğleden önce meyve püresi
Öğleden sonra sebze çorbası
İkindi yoğurt
Akşam bazen süt bazen muhallebi
Gece de iki sefer yine süt..
Oğlum 5,5 aylık oldu ama ben artık çeşitlendirmek istiyorum, sütü azaltmak istemiyorum anne sütünü ama bilemiyorum hep aynı şeyler yemesini de istemiyorum..
benim oğlumda 6 aylık 4,5 ay emzirebildimçalıştığım içinde 4.aydan itibaren ek gıdaya başladık.
bizim öğünlerimiz şöyle;
sabah 6 yada 7 gibi 120cc aptamil süt içiyor tekrar uyuyor.
saat 10.00 gibi ekmek içi,pekmez,labne peynir,yarım yumurta sarısı,ceviz den oluşan kahvaltı veriyoruz.
saat 11 gibi uyuyor 13.00 yada 14.00 gibi sebze çorbası(patates,havuç,pırasa,brokoli,ıspanak,mercimek dönüşümlü değiştirerek yapıyoruz)
saat 17.00 gibi bir kase sade yoğurt yada 2 cici bebe koyuyoruz yoğurduna yada meyve rendeliyorum.
saat 19.00 yada 20.00 de arı mama çeşitlerinden birini veriyoruz(sebzeli,elmalı,muzlu dönüşümlü olarak) yada aptamil 150 cc süt veriyorum
saat 21.00 gibi gece uykusuna yatıyor.bazı geceler 24.00 de uyanırsa aptamil süt veriyorum uyanmazsa yedirmek için uyandırmıyorum dr.umuz acıkırsa o uyanır zaten diyor.
kızlar ayrıca demir ilacını yarım mandalina suyu ile karıştırıp içiriyorum.
bizim menümüz nasıl sizce
cnm vegaferon sağlık ocağının verdiği c vitamini ile içirmemi önerdi doktorum demir emiliminin kolay olması içingunde 4sefer emziriyorsunuz degil mi bu listeye gore.
6ogun menunuz gayet guzel.
Bunlarin olculeri cok onemli iste sizde 3 4 saatte bir besliyosunuz doktorumun bana onerdigi gibi ayni.
3 4 saatte bir 130 enfazla oda enfazla 150 yemesi gerek yoksa kusabilir mideleri nekadarki zaten dedi.
Buarada demir damlanizin adi ne acaba?mandalinaya katiyorum demisiniz ya merak ettim adini.
tam da benim aradığım şey bu. buna bende uyabilir miyim acaba?? benim kız imkansız bu kadar yemez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?