• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 aylık bebeğim çok mu tembel ?

yusufun_annesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2010
499
3
0
46
Kocaeli
selamlar....
oğlum önümüzdeki hafta 6 ayını dolduracak ve yattığı yerde çok keyifli bir paşa. en sevdiği oyuncakları sağına soluna serpiştiriyorum yok nafile sağa sola dönüyor sonra hoop sırt üstü geri.yüz üstü bıraktığımda biraz etrafı seyrediyor sonra pes.Doktoru motor hareketlerini yeterli görüyor ama bana göre sanki biraz tembel.zaten 24/15 uyuyor.
sizin bebeklerde bu dönme atraksiyonları nasıl paylaşırsanız sevinirim:emir_bebek:

bizimkide 5. ayın sonunda dönmeye başladı şimdi dönüyo ellerin üzerinde başını kaldırıp etrafı izliyo. kucaktaysa popoyu kaydırıp yere inmeye çalışıyo. emerken göğsüme vuruyo. birde nereyi bulsa vururyu bazen yüzüne vurduğuda oluyo:)) altını bağlarken yılan gibi kıvrılıyo bence hiç sıkıntı etme daha yeni başlar hareketler. zaten bebekten bebeğe değişiyormuş

benım kızımda dönuyo iki kez üst üsted döndüğü oluyo ama yegenim kızımdan 11 gün buyuk oda daha dönemıyo oda 6 aylık oldu.yanına oyuncaklar konunca dönmeye tenezzül etmıyo onunda çenesi gelişmiş vaziyette yattıgı yerden hiç susmaz:)
yani her bebeğin gelişimi farklı bu ay olmazda diğer ay döner sonucta doktorda iyi demiş

bebekten bebeğe değişir canım..8 aylıkken dönen bebekler biliyorum onun için sıkma canını...sen onu hareketlendirmeye çalış bişeyler uzat onunda uzatmasını bekle falan

ben bebeğime sağa sola dönmeyi öğretiyorum diye doktorum bana sitem etti. Bırak kendi haline zorlama dedi. Hakikaten şimdi kendi halinde sırtrüstünden yüzüstü dönüyor ama kolunu kurtaramıyorbazen

selamlar....
oğlum önümüzdeki hafta 6 ayını dolduracak ve yattığı yerde çok keyifli bir paşa. en sevdiği oyuncakları sağına soluna serpiştiriyorum yok nafile sağa sola dönüyor sonra hoop sırt üstü geri.yüz üstü bıraktığımda biraz etrafı seyrediyor sonra pes.Doktoru motor hareketlerini yeterli görüyor ama bana göre sanki biraz tembel.zaten 24/15 uyuyor.
sizin bebeklerde bu dönme atraksiyonları nasıl paylaşırsanız sevinirim:emir_bebek:

canım dorada aynı tembel teneke ben kilolu olmasına bağlıyorum yoksa ilgisi falanmn çok güzel benimkininde uykusu 24/12 günğn yarısı ama tamammını gece uyuyor gündüz hep uyanık her bebek farklı galiba bende o bebek bunu yaptı şu bunu yaptı diyodum dr a dru kıyaslamanın doğru olmadığını ve her bebeğin kendine göre özel yetenekleri olduğunu söledi

kaydirigubbakcemile5

benimkide yattigi yerde pek aktif degil saga sola filan cok döner popoyu kaldirir vurur ama yüzü koyun dönmüyor senin gibi oyuncaklar tutuyorum ama dönmesi gerektigini anlayinca geri sirt üstü dönüp bosveriyor sipa. yüzü koyun yatirincada basiyor feryadi. bide ellerinin üstüne durmayi birakip kollarini bacaklarinin yanina yani geri atiyor ve agliyor kurtarin beni der gibi. bende onu o sekilde almiyorum kolunu yukari kaldirip oldugu yerde sirt üstü dönmesi icin yardim ediyorum. sonrada alkisliyorum. Ama benimki otururken cok aktif canim. Doktorumuz yüzü koyun pek bisey göremiyor onun icin ilginc gelmiyor 6 hafta icinde dönmezse getir dedi.

Aslinda canim bszi bebekler emeklemeden yürüyor. her bebek dönmüyorki. bizimkide onlardan sanirim.
önceleri bende aok kiyasliyordum bebegimi ama dediginiz gibi her bebek kendine özel.

benim oğlanda 6. ayına 3 gün kala döndü.şimdide tutamıyoruz geçen gün yataktan uçarken havada yakaladım. düşseydi kesin bir yerine birşey olurdu çünkü yatağım yüksek.

benim kızım da cok hareketlı bı dakıka yerınde durmuyo, kucakta sureklı zıplar, yere koyunca yuwarlanır, yuzustu doner, bı de gerı gerı emeklıyo:))))
uyku desen gun ıcınde en fazla 1 saat, gece de 9 saat uyusa sukredıyorum..ben de uyku konusunda endıselıyım ya az uyudugu ıcın gelısımını tamamlayamayacagından korkuyorum..bu arada 6 ay 11 gunluk olduk bugun..

Her bebekte değişik bu evreler canım sıkma canını. benim yavrucum da maşallah yuzustunden sırtustune sırtustunden yuzustune dönüyor poposunu havaya kaldırıp kendini ileri itiyor bazen de geri geri gidiyor.

Benimkide hiç dönmüyor valla, ama benimkinin neredeyse 4 aydır altına 3 bez bağlıyoruz sürekli o hareketlerini kısıtlıyor olabilir diye düşünüyorum. Heralde popoyu agırlıktan kıpırdatamıyor ama çene çok düşük maaşallah susturabilene aşkolsun:))))

benim oglusumda donuyor bende niye emeklemeye baslamadi diyordum millet donmekten bahsediyormus burda :)) yavas git dedim kendime :)))))))))))))))

benim kızım da cok hareketlı bı dakıka yerınde durmuyo, kucakta sureklı zıplar, yere koyunca yuwarlanır, yuzustu doner, bı de gerı gerı emeklıyo:))))
uyku desen gun ıcınde en fazla 1 saat, gece de 9 saat uyusa sukredıyorum..ben de uyku konusunda endıselıyım ya az uyudugu ıcın gelısımını tamamlayamayacagından korkuyorum..bu arada 6 ay 11 gunluk olduk bugun..

bende onu merak ediyorum cocuklar uykuda beyin gelişimi olurmus bu uyumayan cocuklar ne olcak :)

selamlar....

ben de bu konuyu çok takıyodum...benimki de daha yeni yeni yana dönmeye başladı..çevresine ve seslere karşı çok meraklı ama yüz üstünden sırtüstüne veya tam tersine dönemiyo henüz..biraz daha beklemeye karar verdim bakalım..c.tesi doktorumuza bi soralım..

Back
X