• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 6.5 aylık bebeğim ek gıda yemiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yunap

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2024
9
0
1
34
ek gıdaya geçtik henüz mama sandalyesi de almadım ama bir oturağı var orada yemek yedirmeye çalışıyorum. Ek gıda yemiyor ilk gün havuç haşlayıp ezip yedirmeye çalıştım yemedi. Sonra aynı şekilde tatlı patates yaptım bi kaç kaşık kaşığın ucuyla yedi sonra ağzından çıkardı. Kaşığı itiyor yemekleri düşürüyor ne yapmalıyım bilmiyorum. Yemediği için sadece akşamları deniyorum bazı günler sadece süt veriyorum aynı sorunu yaşayan anneler lütfen cevap yazın

Ek gıda tadım dönemidir. Yeme yedirme olayından beklenti miktarinizi düşürün. Çocuklar her dönem yemek istememe red etme tükürme diliyle itme yada eline almak dokunmak oynamak isteme gibi durumlarla sık sık yaşar. Bi gıdaya başlarken ilk gün 1 çay kaşığı ardindaki günler tatlı ve yemek kaşığı miktarınca artirarak gidilmeli. Ayrıca akşamları vermenizi önermem hem günün yorgunluğu hem uykuya eğilim articaktik buda red etmeye sebebiyet verir. Ayrıca akşam yapılan yeni gıda denemelerinde olası alerji belirtilerini takip etmek zorlayıcı olur. Bir diğer parantez ise bazı gıdaların gaz yapma durumu ile çocuk mide ve bağırsak hazir olmadığı gıdaya maruz kaldığında gece gaz sancıları bağırsak ağrıları ile mücadele etmek durumunda kalacak. O yüzden öğlen saatlerinde beslenmeden 1 1bucuk saat sonrasında yarı aç tok uykusunu almış enerjik bi halde iken hem eline vereceginiz parmak besin ile gıdayı tanimasini sağlayın hemde tadım yaptırmaya çalışın. Bebeklerin ek gıda ile doyum beklentisi öğün düzeni için 9. Aya kadar vaktiniz var.

Back