5000 iş günü..tüp bebek raporu için

D

dersim_78

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi dersim_78
:1shok:arkadaşlar gittiğim hoca rapor çıkarmanın artık değiştiğini zorlaştığını çıkarmak için uğraşmamam gerektiğini söyledi!e napacamm ben?dedi ki bünyesinde tüp bebek merkezi olan tıp fakültesi olmalıymış...bi de rapor kimin üzerinden çıkarılıyorsa onun 5000 iş günü çalışmışlığı bulunmalıymış..ama bu haksızlık ben 7 yılı bitirdim öğretmenlikte...bu kadar iş günüm olması için kırk yaşıma mı gelmem lazım o zaman çocuğum zaten olmaz kisenağlama:smiley-cool:

• Konu Sahibi dersim_78
öyle şey olur mu canım.vardır bir yanlışlığı.zaten 40 yaş üstüne rapor vermiyorlar bir de 5000 iş günü mü diyecekler bu çelişki olur.yok öyle şey ben inanmıyorum gönlünü ferah tut

• Konu Sahibi dersim_78

ewet canım ama öyle net söyledi ki ben de inandım...ama saçma da buldum...bu kişi de tıpta hoca..e ben kime inanam şaşırdımkafamçokkarıştı

• Konu Sahibi dersim_78
ben geçen hafta öğrendim ssklıların raporlarında yeni düzenlemeler yapılıyormuş o nedenle ululdağ tıp fakültesi memurlara da rapor vermeyi durdurmuş
zaten rapor verirken de oldukça zorluyorlardı ordan rapor almak oldukça zordu ama diğer şehirlerdeki fakülteler öyle değil canım moralini hiç bozma

• Konu Sahibi dersim_78

a.s.:1hug:sağol balım acaba ben nerden alsam....sen nerden alcan canım:1hug:

• Konu Sahibi dersim_78
ben sanırım istanbula yönlendirileceğim doktorum tarafından
fakat eskişehirden de alabilirim yani eskişehir daha küçük bir şehir ya istanbula göre daha kolay olabilir diye de düşünüyorum ama doktorum gönderirse belki istanbulda işlerimiz daha kolay da olabilir
biz mart sonunda deneyeceğiz okul açılıyor ya ben şimdi başlayamam yumurta takibi için sevk alıyoruz ya 2 günde bir, ardından 12 gün rapor vs işte o süreçte okul yeni açıldığında bu kadar çok ayrılmak istemiyorum okuldan
mart sonunda rapora baş vururuz nisan sonunda falan artık bilemem başlarız ki haziranda sonuçlanır tedavimiz inşallah tutarsa gebeliğimin 2 - 3 ayı evde olurum eğer tutmazsa da gider bi yerlerde tatil yapar unutmaya çalışırım diye planladım

• Konu Sahibi dersim_78
aynen katılıyom sana hoca o kadarrahat diyo ki hiç uğraşma çıkarmak için çok zorlaştı diyor..sanki onun parasını bana o verecek adam o kadar rahat konuşuyo ki...hiç insan psikolojısınden anlamıyolar...bizi keklik görüyolar...ya belki cebimde param yok napim anneliği tatmayayım mı...:CüvCüv:klava:

• Konu Sahibi dersim_78

iyi düşünmüşün canım...bakalım biz napacaz...ben de okul açılıyo diye yapamayız diyom ama bakalım nolacakkk:smiley-cool:

• Konu Sahibi dersim_78
hey allahım ya, bilmeden nasıl insanları yanlış yönlendiriyorlar. hayır canım yanlış bilgi vermiş sana emeklimi olacaksın ki 5000 gün olsun, öyle bir şey yok. Tüp bebek merkezi olan bir hastaneden rapor alman şart evet ama çalışma günü 900 iş gününü tamamlamış olmak yeterli. Sıkma canını internetten ararştırırsan bunun yazısı da var ayrıca ben onuda gönderiyorum sana, çok bilmiş hocanın yüzüne çarparsın

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü Adres : Ziyabey Cad.No:6 06520 Balgat/ANKARATel : (0 312) 207 80 00 Fax : (0 312) 207 81 45 Elektronik Ağ: www.sgk.gov.trSayı : B.13.1.SGK.00.00.01/GSS Konu : 5510 Sayılı Kanun GENELGE/ 59 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun “Yürürlük” başlıklı (108)numaralı maddesi birinci fıkrası (c) bendi uyarınca söz konusu Kanunun (60) numaralı maddesindesayılan; 1) 1/7/1976 tarihli ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine göre aylık alan kişiler, 2) 24/2/1968 tarihli ve 1005 sayılı İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani HizmetTertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine göre şeref aylığı alan kişiler, 3) 8/5/1986 tarihli ve 3292 sayılı Vatani Hizmet Tertibi Aylıklarının Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine göre aylık alan kişiler, 4) 3/11/1980 tarihli ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanunhükümlerine göre aylık alan kişiler, 5) 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunuhükümlerine göre korunma, bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinden ücretsiz faydalanan kişiler, 6) Harp malûllüğü aylığı alanlar ile Terörle Mücadele Kanunu kapsamında aylık alanlar, 7) 11/10/1983 tarihli ve 2913 sayılı Dünya Olimpiyat ve Avrupa Şampiyonluğu KazanmışSporculara ve Bunların Ailelerine Aylık Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine göre aylık alan kişiler, 8) 5510 sayılı Kanun veya 5510 sayılı Kanundan önce yürürlükte bulunan sosyal güvenlik kanunlarına göre gelir veya aylık alan kişiler, ile bu kişilerin sigortalı sayılmayan veya isteğe bağlı sigortalı olmayan, kendi sigortalılığınedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış olan; a) Eşi, b) 18 yaşını, lise ve dengi öğrenim veya 5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanununda belirtilen aday çıraklık ve çıraklık eğitimi ile işletmelerde meslekî eğitim görmesi halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim görmesi halinde 25 yaşını doldurmamış ve evli olmayan çocukları ile yaşına bakılmaksızın bu Kanuna göre malûl olduğu tespit edilen evli olmayan çocukları, c) Geçiminin sigortalı tarafından sağlandığı Kurumca belirlenen kriterlere göre tespit edilen ana ve babası, 01 Temmuz 2008 tarihi itibarı ile genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olduğu kişi kapsamına alınmakta olup bu tarih itibarı ile sağlık yardımları Kurumca karşılanmaya başlanacaktır. Bu itibarla sayılan bu kişilerin sağlık yardımlarının verilmesine ilişkin esas ve usuller ileverilen hizmetlerin bedelleri konusunda, aşağıda belirtilen istisnalar dışında 25 Mayıs 2007 tarih, 26532 mükerrer sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği (SUT)” hükümleri ve diğer Kurum düzenlemeleri uygulanacaktır. 1. Kurumla sözleşmesi/ protokolü bulunan sağlık kurum ve kuruluşlarına, eczanelere veoptisyenlik müesseselerine müracaatlarında, Kurum sağlık yardımlarından yararlanma haklarının olup
--------------------------------------------------------------------------------
Page 2
T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü Adres : Ziyabey Cad.No:6 06520 Balgat/ANKARATel : (0 312) 207 80 00 Fax : (0 312) 207 81 45 Elektronik Ağ: www.sgk.gov.trolmadığının tespiti için Kurum bilgi işlem sistemi (MEDULA, MEDULA-optik, eczane provizyon sistemi vb.) üzerinden, T.C. kimlik numarası ile hasta takip numarası/ provizyon alınması zorunludur. Ancak, T.C. kimlik numarası ile MEDULAsistemi üzerinden hasta takip numarası/ provizyon alınamaması durumunda, ilgili Kanunlara tabiolduklarını gösterir belge ile (MEDULA sisteminden müstahaklık sorgulamasının yapılmasısağlanıncaya kadar), müracaat ve diğer gerekli işlemler yürütülecek ve verilen hizmetlere ilişkinfaturalar her hasta için ayrı ayrı olmak üzere manuel olarak düzenlenecektir. Sayılan kişilerin Kurum bilgi işlem sistemine T.C. kimlik numarasının kaydının sağlanması amacı ile fatura ekinde ilgili Kanunlara tabi olduklarını gösterir belge fotokopisi gönderilecektir. 2. SUT’un (6.1) numaralı maddesinde sayılan poliklinik katılım payı, 2 (iki) YTL olarak uygulanacaktır. Poliklinik katılım payları, MEDULA sistemi üzerinden hasta takip numarası alınanlar için kişilerin gelir ve aylıklarından mahsup edilmek suretiyle tahsil edilecektir. Hasta takip numarasıalınamaması durumunda söz konusu katılım payları, müracaat edilen sağlık kurumu/ kuruluşu tarafından kişilerden tahsil edilecektir. Tahsil edilen katılım payları ilgili sağlık kurumunun/kuruluşunun alacağından mahsup edilir. Sağlık Bakanlığı tarafından aile hekimi olarak yetkilendirilen ve sözleşme yapmış aile hekimleri muayenelerinde, poliklinik katılım payı tahsil edilmez. 3. SUT’un (6.2.2) numaralı maddesinde sayılan ilaç katılım payı oranı %10 olarakuygulanacaktır. İlaç katılım payları, provizyon alınanlar için Kurumca kişilerin gelir ve aylıklarındanmahsup edilmek suretiyle, provizyon alınamaması durumunda eczaneler tarafından kişilerden tahsil edilecektir. Tahsil edilen katılım payları ilgili eczanenin alacağından mahsup edilir. 4. Gözlük cam ve çervelerine ilişkin katılım payı oranı %10 olarak uygulanacaktır. Katılım payları MEDULA-optik sistemi üzerinden provizyon alınanlar için Kurumca kişilerin gelir veaylıklarından mahsup edilmek suretiyle, provizyon alınamaması durumunda optisyenlik müessesesi tarafından kişilerden tahsil edilecektir. 5. Ağız protezlerine ilişkin katılım payı oranı %10 olarak uygulanacaktır. Katılım payları; Kurumla sözleşmeli sağlık kurum veya kuruluşlarınca kişilerden, Kurumla sözleşmesiz serbest dişhekimlikleri, sağlık kurum veya kuruluşlarında yaptırılan ağız protezi katılım payları, sosyal güvenlik il müdürlüklerince/ sosyal güvenlik merkezlerince ödeme aşamasında kişilerden tahsil edilir. 6. Tahsil edilecek katılım payları sağlık hizmetinin alındığı tarihteki asgari ücretin %75’inigeçemez. Ancak üremeye yardımcı yöntemlere ilişkin tedavilerde katılım payı hesabında, belirtilen limit dikkate alınmaz. 7. Katılım payı tahsil edilmeyecek kişiler; a) 24/2/1968 tarihli ve 1005 sayılı İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara VataniHizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine göre şeref aylığı alankişiler, b) 8/5/1986 tarihli ve 3292 sayılı Vatani Hizmet Tertibi Aylıklarının BağlanmasıHakkında Kanun hükümlerine göre aylık alan kişiler, c) 3/11/1980 tarihli ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması HakkındaKanun hükümlerine göre aylık alan kişiler, d) 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme KurumuKanunu hükümlerine göre korunma, bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinden ücretsiz faydalanan kişiler, d) Harp malûllüğü aylığı alanlar ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında aylık alanlar, e) Vazife malulleri,
--------------------------------------------------------------------------------
Page 3
T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü Adres : Ziyabey Cad.No:6 06520 Balgat/ANKARATel : (0 312) 207 80 00 Fax : (0 312) 207 81 45 Elektronik Ağ: www.sgk.gov.tr8. 3713 sayılı Kanuna göre aylık bağlanmış malûller ile aynı Kanunkapsamına giren olaylar sebebiyle vazife malûllüğü aylığı alan er veerbaşların sağlık kurulu raporuyla ihtiyaç duydukları her türlü ortez/ protez ve diğer iyileştirici araç/gereçler herhangi bir katılım payı veya fark alınmaksızın ve kısıtlama getirilmeksizin karşılanır. 9. 1/7/1976 tarihli ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz TürkVatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine göre aylık alan kişilerin, ödemişoldukları katılım payları, talepleri halinde, 29/5/1986 tarihli ve 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma veDayanışmayı Teşvik Kanunu hükümlerine göre kendilerine geri ödenir. 10. Anılan Kanunun (63) numaralı maddesi birinci fıkrası (e) bendi gereği; evli olmakla birlikte çocuk sahibi olmayan kişilerin tüp bebek tedavilerine ilişkin bedelleri en fazla 2 (iki) deneme ile sınırlı olmak üzere Kurumca karşılanabilmesi için;a) Yapılan tıbbî tedavileri sonrasında normal tıbbî yöntemlerle çocuk sahibiolamadığının ve ancak yardımcı üreme yöntemi ile çocuk sahibi olabileceğinin, bünyesinde Sağlık Bakanlığınca Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi olarak ruhsatlandırılmış merkez bulunan, üçüncü basamak sağlık hizmet sunucuları sağlık kurulları tarafından tıbben mümkün görülmesi, b) 23 yaşından büyük, 39 yaşından küçük olması, c) Son üç yıl içinde 3 (üç) siklus boyunca yapılan klasik ovulasyon indüksiyonuve gerektiği hallerde IUI tedavisine rağmen hastanın gebe kalamadığının Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucuları sağlık kurulları tarafındanbelgelenmesi,d) Uygulamanın, Kurum ile sözleşmeli sağlık hizmeti sunucusunda yapılmışolması, e) En az beş yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması, şartlarının birlikte gerçekleşmesi gerekmektedir. 11. Bu Genelge 01 Temmuz 2008 tarihi itibarı ile yürürlüğe girer. Bilginizi ve gereğini rica ederim. Dağıtım:Gereği: Bilgi: Kurum merkez teşkilatına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine Sağlık Bakanlığına Maliye Bakanlığına

• Konu Sahibi dersim_78
nil köksalcığım çok teşekkür ederim yaw ben de anladım bunda bi terslik var ama adam tıpta profesör e öyle de net söyledi ki inandım ben de....çok teşekkür ederim bilgi yolladığın için....çok öptümmm

• Konu Sahibi dersim_78

Rica ederim canım, yeni yasalarla ilgili çok bilgili değiller, bende sağlık sektöründe çalıştığım için yakından takip edebiliyorum, sıkıntı yaşarsan danışabilirsin. allah yolunu açık etsin inşallah, güzel haberlerini almak dileğiyle.

• Konu Sahibi dersim_78

a.s.sağol balıım çok teşekkür ederim,inşallah senin de her şey gönlünce olur:1hug::smiley-cool:

• Konu Sahibi dersim_78
adam seni değil de kendini uğraştırmak istememiş belli.para hırsı dolu aptal drlardan bunlar.hadi sen okumuşsun bunda bir yanlışlık olduğüundan şüphelendin ,araştırdın.Elin garibi napsın.olmuyor deyip gider oturur evinde .Allahım sen bize yardım et.

• Konu Sahibi dersim_78

ewet canım ayen sana katılıyorum...adam paracının teki...zaten ablama da hep söylüyom en sonunda o da anladı...2 gün evvel ablam aşerdiği için memleketten annem yöresel yiyeceklerden yolladı...hepberaber yedik ama ablam zehirlendi...8 aylık hamile..5-6 kere istifra etti...hemen bu doktoru aradık...telefona çıkma zahmeti bile göstermedi sekreterine söylemiş acile gitsinler diye...ama her ay 200 milyonu almayı çok iyi bilio...ablama dedim bak seni doğumda da böyle yapacak diye...yüzüstü bırakcak...ablama serum taktılar bebeğe baktılar bizi eve yolladılar...çok şükür iyi şimdi...ama ben de artık ona gitmek istemiyom...para ile aklını bozmuşşş.ay kızlar muayenehanesini bi görseniz darphane gibi para basıo...:1shok:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…