• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 yaşındaki kızımın düşük kilosu ve boyu

Benim kızımda aynı kiloda olur herehalde o zamana kadar :)
Yani belki de. Belki alır da bilemeyiz. Süt ve süt ürünleri ağırlıklı beslenmek kilo aldırıyor. Günlük süt, süt urunu miktarı en az yarim litre olsun. Sizin boyunuz uzun. Benim annem 155 civarı. Ben onun için boyum iyi diyebiliyorum. Uzar bence ergenlikte. Ben ergenlikte boy attım. Benden uzun olanları bir iki sene içinde geçtim.

klosu gercekten çok dusuk 19 aylık kızım 12 kg.. bence çocuk endokrinoloji uzmanına gotursenzı belkı farklı bır rahatsızlıgı falan vardır...
Hormonlarına bakıldı bir sorun yoktu başka birşeye baıkılır mı bilmiyorum biz o o aylarda 10 kilo olacak mı acaba diye düşünüyordum.
Endokrine götürücem bakalım ona göre hareket ederim artık içim rahat etsin am eşimi ikna etmek zor bu konuda :(

Ben de tatarım çok benzemem ama güzel oluyor farklı yani :)
Okuma yazmayı öğrenmesi iyi mi peki okula gitmeden ben o konuda kararsızım öğrenip öğrenmeme konusunda okula gidince arkadaşları öğrenirken sıkılır gibi geliyor ama bu güzel takip eden değil takip edilen olmak :)

Benim eşim de ozbek asıllı ama hic benzemiyor tipik ic Anadolulu tipi var ama genlerinde nasil kaldiysa orta asyali cocuk yaptik :)
Aslinda okuma yazma ogrenmesi hic tercih ettigim bir şey degildi ama tamamen kendi kendine ogrendi, ilk zamanlar üzüldüm endiselendim okulda sıkılacak diye ama simdi goruyorum ki onun gibi erken okuma ogrenen çok cocuk var, mesela arkadasimin kizi bu sene ilkokula basladi sinifta 7-8 cocuk okuma biliyormus, o yuzden dogal akisina birakmak gerek diye dusunuyorum artik :)

Erkek Kardeşim de normal aralıklarda doğmuş ama doktor minyon tipli olacak boyu en fazla 170 olur demiş

Annemde hep kalorili beslemiş ama ufak tefek bir sey olarak kaldı
Bazen arkadaslarını getırıyor eve bu adamlar kim diye bakıyorum
Hepsi iri koca koca adam olmuş benim ki minnoş :) onu sevimli yapanda bu özelliği

Kardesım uni hazırlık boyu da 1.71
Çok zorlamayın yapısal bazı şeyler değişmiyorlar
Bence okula zamanında verin çünkü 3 sene de bekleseniz arada fark yine olacak bu yuzden beklemek anlamlı değil
Herkes aynı ebatta olmak zorunda da değil
Demek ki doktorlar anlayabiliyorlar
Oğlumun da kendisnden 2 yaş büyük arkadaşı var oğlumdan epey bi kısa son zamanlarda kiloda aldı ama onun annesi kısa anneye çekmiş diyorum sizin anne ve babaya mı benzedi acaba boyu da iyiymiş gerçi benim eşimde aynı boyda sadece yanında topuklu giyemiyorum o biraz sorun oluyor :)

Hormonlarına bakıldı bir sorun yoktu başka birşeye baıkılır mı bilmiyorum biz o o aylarda 10 kilo olacak mı acaba diye düşünüyordum.
Endokrine götürücem bakalım ona göre hareket ederim artık içim rahat etsin am eşimi ikna etmek zor bu konuda :KK43:
boy konusuna da takılmayın ergenlikte birden boy atma olayı oluyor.. zaten bır kısının ortalama boyu tahmını anne+baba cm olarak hesabının ıkıye bolumu oluyor.. yanı anne baba uzunsa uzun, kısaysa kısa olması normal...
ama kılosu gercekten cok dusuk onu kontrol altında tutun kesınlıkle, troıdıne de baktırın..

Benim eşim de ozbek asıllı ama hic benzemiyor tipik ic Anadolulu tipi var ama genlerinde nasil kaldiysa orta asyali cocuk yaptik :)
Aslinda okuma yazma ogrenmesi hic tercih ettigim bir şey degildi ama tamamen kendi kendine ogrendi, ilk zamanlar üzüldüm endiselendim okulda sıkılacak diye ama simdi goruyorum ki onun gibi erken okuma ogrenen çok cocuk var, mesela arkadasimin kizi bu sene ilkokula basladi sinifta 7-8 cocuk okuma biliyormus, o yuzden dogal akisina birakmak gerek diye dusunuyorum artik :)
Yani evet bu istek meselesi. Çocuk istedikçe vermek lazim bence. Ben asıl okula erken başlatılıp zoraki birşeyler öğretilmek istenen çocuklara üzülüyorum. Çünkü her çocuğun hazır bunuslugu farklı. Öğrenme meselesinden değil özgüven meselesinden geç yollayacağım ben de.

Genler 7 kuşakta olsa geçiyormuş doğru demek ki :)
Maşallah fıstığa ne güzel kendi içinden geliyor demek ki
Oğlumun sınıfında bir çocuk vardı okuma yazma biliyordu annesi çok sıkılıyor diyordu 2006 -2007 olan sınıfta çocuk 2005 liydi ama ilkokul 5.ci sınıfta kütüğe adını çaktı dersleri süperdi demek ki çokta sorun olmayacak öğrenmesi

boy konusuna da takılmayın ergenlikte birden boy atma olayı oluyor.. zaten bır kısının ortalama boyu tahmını anne+baba cm olarak hesabının ıkıye bolumu oluyor.. yanı anne baba uzunsa uzun, kısaysa kısa olması normal...
ama kılosu gercekten cok dusuk onu kontrol altında tutun kesınlıkle, troıdıne de baktırın..
Troide bakılmıştı ama sonradan olabilen bişey mi hiç bilmiyorum bu hastalığı :/

Demek ki doktorlar anlayabiliyorlar
Oğlumun da kendisnden 2 yaş büyük arkadaşı var oğlumdan epey bi kısa son zamanlarda kiloda aldı ama onun annesi kısa anneye çekmiş diyorum sizin anne ve babaya mı benzedi acaba boyu da iyiymiş gerçi benim eşimde aynı boyda sadece yanında topuklu giyemiyorum o biraz sorun oluyor :)

Annem 1.69 babam 1.75 ben 1.71 diğer kardeşim 1.76 o kısa kalıyor ve bakıncada minyon yani ufak bedenli
Bir erkek için 171 bence uzun değil

Babam 41 yılı geçti öğretmen başladığından beri 6 yaşa karşı çıktı şuan değil ama daha sonra belli olacak fark dedi.
Anaokulu öğretmeni bir arkadaşım ve akrabam yapar o gayet iyi dedi.
Şuan neredeyse tüm harfleri ve sayıları tanıyor bu sene evde iki sene gitsin istiyordum anaokuluna ondan mı bilmiyorum ilkokula 7 yaşında başlasın istiyorum.
O biraz ilgiyle alakalı, böyle yazınca övüyormuş gibi oluyum ama aslında sadece örnek için yazıyorum.
Kızım geçen sene anne, baba ve kendi adını yazmayı öğrendi, kalem tutuşu gayet başarılı.
Babam emekli ve hep evde, kızım okuldan geldikten sonra sürekli alıyorlar ellerine kağıt kalemi resim yapıyorlar.
Alfabeyi ve sayıları yazıyorlar, yazarken öğreniyor.
Ama bunları yapabiliyor olması ilk okula gidebileceği hissini vermiyor bana.
Bunları yapabilmesi dedesinin ona vakit ayırması ve ilgilenmesi sayesinde oluyor.
Bana kalsa asla böyle ilgilenemezdim, babamın öğrettiklerini yapamazdım.
Kızınıza da maşallah.
Minyon oluşunu dert etmeyin, naçizane tavsiyem doktor doktor dolaştırmayın çocuğu.
Çocuk doktorunuza bir danışın ona güveniyorsanız zaten yeterlidir bence.
Eşimde çok minikmiş babanesi hala anlatır
Gelin - kaynana ,o doktora gittik bu doktora gittik beyin, dalak, böbrek ne bulursak yedirdik ama çare olmadı diye.
en sonunda bir doktordan sağlam bir fırça yemişler rahat bırakın çocuğu diye ondan sonra bırakmışlar.
Evlendiğimizde 57 kiloydu, hatta nişanlıyken bir ara 53'e düştü. Şimdi maşallahı var, göbek bağladı.
Ama bu kezde çok kilo aldın diye laf ediyorlar.
Ben yaptım... ben besledim siz kilo aldıramadınız nihhaaaaa diye kahkaha atasım geliyor bazen. :21::21:

O biraz ilgiyle alakalı, böyle yazınca övüyormuş gibi oluyum ama aslında sadece örnek için yazıyorum.
Kızım geçen sene anne, baba ve kendi adını yazmayı öğrendi, kalem tutuşu gayet başarılı.
Babam emekli ve hep evde, kızım okuldan geldikten sonra sürekli alıyorlar ellerine kağıt kalemi resim yapıyorlar.
Alfabeyi ve sayıları yazıyorlar, yazarken öğreniyor.
Ama bunları yapabiliyor olması ilk okula gidebileceği hissini vermiyor bana.
Bunları yapabilmesi dedesinin ona vakit ayırması ve ilgilenmesi sayesinde oluyor.
Bana kalsa asla böyle ilgilenemezdim, babamın öğrettiklerini yapamazdım.
Kızınıza da maşallah.
Minyon oluşunu dert etmeyin, naçizane tavsiyem doktor doktor dolaştırmayın çocuğu.
Çocuk doktorunuza bir danışın ona güveniyorsanız zaten yeterlidir bence.
Eşimde çok minikmiş babanesi hala anlatır
Gelin - kaynana ,o doktora gittik bu doktora gittik beyin, dalak, böbrek ne bulursak yedirdik ama çare olmadı diye.
en sonunda bir doktordan sağlam bir fırça yemişler rahat bırakın çocuğu diye ondan sonra bırakmışlar.
Evlendiğimizde 57 kiloydu, hatta nişanlıyken bir ara 53'e düştü. Şimdi maşallahı var, göbek bağladı.
Ama bu kezde çok kilo aldın diye laf ediyorlar.
Ben yaptım... ben besledim siz kilo aldıramadınız nihhaaaaa diye kahkaha atasım geliyor bazen. :21::21:
Maşallah kızınıza da Allah bağışlasın
Eşimde çok küçükmüş bakıyorum fotoğraflarda o da bir erkeğe göre minyon duruyor hiç kilo problemi yaşamadı annemde sağlıkçı babasına benzemiş o iyi gayet diyor bulunduğum ilde iyi olarak anılan 2 doktora götürdüm onlarda bişey demedi inşallah sağlıklı olsun da böyle olsun.
Okul konusunda ben de 1 yıl geç vermeyi düşünüyorum.

Konum taşınmış ama benim de derdim bu dert olması için sorunun illa kv görümce koca mı olması lazım

Yani evet bu istek meselesi. Çocuk istedikçe vermek lazim bence. Ben asıl okula erken başlatılıp zoraki birşeyler öğretilmek istenen çocuklara üzülüyorum. Çünkü her çocuğun hazır bunuslugu farklı. Öğrenme meselesinden değil özgüven meselesinden geç yollayacağım ben de.

Genler 7 kuşakta olsa geçiyormuş doğru demek ki :)
Maşallah fıstığa ne güzel kendi içinden geliyor demek ki
Oğlumun sınıfında bir çocuk vardı okuma yazma biliyordu annesi çok sıkılıyor diyordu 2006 -2007 olan sınıfta çocuk 2005 liydi ama ilkokul 5.ci sınıfta kütüğe adını çaktı dersleri süperdi demek ki çokta sorun olmayacak öğrenmesi

Yani bu konuda iyi ornekler de var kotu ornekler de, ben de ilkokula basladigimda okuyup yazıyordum, erken de basladim okul başarısı anlaminda sorun yasamadim, ama hep kendini elestiren, sorgulayan bir tip oldum. Belki karakterle alakalidir bilmiyorum. Ama cocuklar ne kadar yaşında baslar ve her seyi ne kadar zamaninda ogrenirlerse o kadar iyidir diye dusunuyorum.

2013 mayıs doğumlu bir kızım var.
Doğduğunda 3.kilo 50 cmdi
Doğumdaki çocuk doktorumuz minyon bir çocuk olacak dedi açıkçası o zaman gayet iyiydi.
2 yaşına kadar anne sütü aldı hiç mama yemedi.
4 yaşımız bitti 5 yaşına girdik.
Şuan kilosu: 13
Boyu: 98 cm
Çok minyon bir çocuk Allah'a şükür şimdiye kadar bir sağlık problemimiz olmadı.
Herşeyin tadına bakar ama doyumluk yemez meyveyi çok sever.
Daha önce doktor tavsiyesi ile kalorili sütlerden kullandık bir fayadasını görmedik.
Böyle çocuğu olan yada bilgisi olan var mı?
Bu arada benim boyum 1.72 eşimle aynı boydayız.
Oğlum da yaşına göre ideal boy ve kiloda.
O kadar küçük ki yani 6 yaşında ilk okula gidecek ve arkadaşlarının yanında küçük kalacak zeka olarak Allaha şükürler olsun çok iyi ve öğrenmede sıkıntı yok ama kendini kötü hisseder mi okula 1 sene geç mi göndereyim lütfen fikirlerinizi paylaşın şimdiden teşekkürler.

Şimdi tam adini hatırlayamadım ama kanında büyüme hormonu var ona baktırın. Igf1 gibi bir ismi olması lazım. Bunun için çocuk endokrin uzmanına gidin. Doktorun minyon çocuk olacak bu açıklamasına hiç güvenmeyin derim.

Doğduktan sonra ilk ayda kilo aldı daha sonra doğru düzgün kilo almadı gram gram hep.
Kan tahlili yapıldı 1.5 yaşındayken kansızlık çıktı ilaç kullandık hormonlarında problem yoktu endokrinde ayni şeye mi bakar acaba bunu çocuk doktoru istemişti bizden.
Uzun zaman olmuş
Siz yine de bir dra götürün
Kemik ölçümü yapıldı mı bilmiyorum ama ona da bakarlar büyük ihtimal
Hormonlar şeker troit kanda ölçülür
Babası kısa ama yinede gelişim geriliği varsa takibe alırlar endokrinde

Sütü seviyor günde 2 bardak içiyor evet vitamin falan hiç kullanmadık yoğurtta seviyor ekmekle falan yer hatta ama az yiyor öyle doyumluk değil.

Şimdi benim bir arkaşimin cocugunda gelişim geriliği riski vardı. Çocuk az yediği için kilosu düşük oluyorDu zaten ama doktoru huylandiran boyunun kısa olmasıydı. O zaman çok arastirmistik. Çocukların büyümesinde etkili olan şey büyüme hormonu. Onu da vücuda salgılatan şeyler evet yedikleri. Ama oyle proteindir vitamindir falan degil. şeker, dopamin, arginin diye bazı maddeler. Ve diğer büyüme hormonunun salgılanmasını tetikleyen şey hareket etmesi spor yapması aktif olması hoplayıp zıplamak vs.

Şimdi benim bir arkaşimin cocugunda gelişim geriliği riski vardı. Çocuk az yediği için kilosu düşük oluyorDu zaten ama doktoru huylandiran boyunun kısa olmasıydı. O zaman çok arastirmistik. Çocukların büyümesinde etkili olan şey büyüme hormonu. Onu da vücuda salgılatan şeyler evet yedikleri. Ama oyle proteindir vitamindir falan degil. şeker, dopamin, arginin diye bazı maddeler. Ve diğer büyüme hormonunun salgılanmasını tetikleyen şey hareket etmesi spor yapması aktif olması hoplayıp zıplamak vs.
Çok hareketli zaten oturmak nedir bilmiyor en iyisi araştırma hastanesine götürmek sanırım orada daha ayrıntılı bakılıyıor sanırım.

Gelişim geriliği farklı birşey sanki bizim kafamız falanda çok büyümüyor omlardan kafa vücuda göre daha büyük oluyor diye biliyorum yanlışta olabilir tabi

Back
X