• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 yaşındaki kızımın düşük kilosu ve boyu

Iki kizimda minyon tipli ilkokul 3.sinifta ama gorsen 1.sinof dersin sinifin hep en kucuk boylusuydu cok minyon..ben bu durumlarda 1 sene daha anaokuluna gonderme taraftariyim biraz uzuldu ezildi birazda sessiz olunca bu sene ilkokulda 3.senesi artik alisti hele nobetci ogretmen 1.sinif saniyomus kizimda ben kucuk duruyorum ama aslinda buyugum ogretmenim diyomus basta bi ara sorguladi ama simdi gulup geciyor benim edindigim tecrube iki sene gonderirdim zamani geri alsam anaokuluna
Kucuk kizimi oyle yapicam insallah

Gelişimi hep mi geriden geldi yoksa bir yerlerde duraksadı mı
Doğduğunda gayet iyiymiş çünkü
Ben yinede bir endokrine götürürdüm
Tahlillerini yaptırmakta fayda var
Doğduktan sonra ilk ayda kilo aldı daha sonra doğru düzgün kilo almadı gram gram hep.
Kan tahlili yapıldı 1.5 yaşındayken kansızlık çıktı ilaç kullandık hormonlarında problem yoktu endokrinde ayni şeye mi bakar acaba bunu çocuk doktoru istemişti bizden.

boyunun kısa olmasından çok uzayıp uzamadıgı önemli sanırım düzenli ölçümlerini yapıyormusunuz benim bildigim bu yaşlarda bir çocugun ergenlige kadar enaz yılda 5 cm büyümesi gerektigi beş santimin altına düşüyorsa büyüme hormonunda sıkıntı olabilir diye biliyorum yinede doktor arkadaşlar varsa yardımcı olsalar keşke yanlış birşey söylemek istemem çok kafanıza takılıyorsa bir çocuk doktoruna götürüp endokrin servisine sevk isteyebilirsiniz

Oğlumda mayıs 2013 doğumlu
3 kilo 50 cm doğdu, doktorunuz nasıl minyon olacak diyebildi şaşırdım
Ortalama bu zaten :)

Boyu gayet iyi kilosu biraz az ama kız çocuklarda da normal sanırım
erkek çocuklara göre zaten kilo olarak daha az çıkıyorlar.

Bence okula zamanında başlasın.
İnan'ın ben de anlamadım doktorun söylediğine ki hamileliktede gelişimi hep normaldi.
Boyu da yaşıtlarına göre kısa ama sizin oğlunuz kaç cm?

Seneye anaokuluna gidecek bir sonraki sene ilkokula başlaması gerekiyor herhalde doğru hesaplıyorum.
2018 de anaokulu
2019 da 1.ci sınıf

evet öyle, ben seneye yani 2018 de ilkokula başlatmayı düşünüyorsunuz sandım,çok pardon.
bu arada benim kızım da boy olarak uzun olsa da kilo olarak çok zayıf,
düzenli doktor kontrolleri oluyor, her şey yolunda o yüzden hiç sorun etmiyorum.
şu an anaokulunda, bütün sınıfı 2012 nin ilk 6 ayı doğmuş çocuklar, ama görseniz aralarında 10 cm den fazla boy farkı olanlar var, her çocuk bir değil ki.

2013 doğumlu çocuklar 2018 de isteğe bağlı olarak ilk okula gidecekler.
Şahsi fikrim 2019 da ilk okula gönderin derim.
Bizde öyle yaptık, kızım 2012 Mart doğumlu bu sene isteğe bağlıydı ve biz göndermemeyi tercih ettik.
Bir çok öğretmen arkadaşımızın fikrini alarak, fiziken ve ruhsal olarak hazır olmasına rağmen 1 yıl daha ertelemek istedik.
Anlamadım normalde seneye ilkokula değil anaokuluna başlaması gerekmiyor mu ? Bunun için doktor raporu yada başka bişey istendi mi ?

İnan'ın ben de anlamadım doktorun söylediğine ki hamileliktede gelişimi hep normaldi.
Boyu da yaşıtlarına göre kısa ama sizin oğlunuz kaç cm?

boyu 107 cm sanırım yanlış hatırlamıyorsam 18,5 kilo.

98 cm bana normal geldi yaa zaten boy kilo endeksine göre 4,5 yaş civarı 94-115 arası olması gerekiyor.

Bence endişelenecek bir durum yok.

evet öyle, ben seneye yani 2018 de ilkokula başlatmayı düşünüyorsunuz sandım,çok pardon.
bu arada benim kızım da boy olarak uzun olsa da kilo olarak çok zayıf,
düzenli doktor kontrolleri oluyor, her şey yolunda o yüzden hiç sorun etmiyorum.
şu an anaokulunda, bütün sınıfı 2012 nin ilk 6 ayı doğmuş çocuklar, ama görseniz aralarında 10 cm den fazla boy farkı olanlar var, her çocuk bir değil ki.
Bizimki zayıflık değil sadece bazen zayıf çocuklar görüyorum evet zayıflar ama benimki farklı o kadar küçük ki eli yüzü burnu minicik :)

boyu 107 cm sanırım yanlış hatırlamıyorsam 18,5 kilo.

98 cm bana normal geldi yaa zaten boy kilo endeksine göre 4,5 yaş civarı 94-115 arası olması gerekiyor.

Bence endişelenecek bir durum yok.
Teşekkür ederim Allah bağışlasın yani tabi herkes farklı boy ve kiloda bazen diyorum keşke ben de minyon olsaydım bazen 2-3 kilo vermek bile zor oluyor.

2013 mayıs doğumlu bir kızım var.
Doğduğunda 3.kilo 50 cmdi
Doğumdaki çocuk doktorumuz minyon bir çocuk olacak dedi açıkçası o zaman gayet iyiydi.
2 yaşına kadar anne sütü aldı hiç mama yemedi.
4 yaşımız bitti 5 yaşına girdik.
Şuan kilosu: 13
Boyu: 98 cm
Çok minyon bir çocuk Allah'a şükür şimdiye kadar bir sağlık problemimiz olmadı.
Herşeyin tadına bakar ama doyumluk yemez meyveyi çok sever.
Daha önce doktor tavsiyesi ile kalorili sütlerden kullandık bir fayadasını görmedik.
Böyle çocuğu olan yada bilgisi olan var mı?
Bu arada benim boyum 1.72 eşimle aynı boydayız.
Oğlum da yaşına göre ideal boy ve kiloda.
O kadar küçük ki yani 6 yaşında ilk okula gidecek ve arkadaşlarının yanında küçük kalacak zeka olarak Allaha şükürler olsun çok iyi ve öğrenmede sıkıntı yok ama kendini kötü hisseder mi okula 1 sene geç mi göndereyim lütfen fikirlerinizi paylaşın şimdiden teşekkürler.
Benim kizimda 2kilo 750 gram dogdu ama doktor oyle bir sey demedi 3 kilo dogan cocuk bence gayet normal kiziniz istahsiz herhalde .Kilosu az ama ilerde kilo alabilir.Benim oglum da cok zayif bir bebekti 2 kilo dogmustu.10yasina kadar ellerimle yedirdim zayif diye ergenlik doneminde oyle bir kilo aldiki gorenler o zayif dogan cocuk bumu diyordu.Simdi boyu da uzadi kiloda aldi hatta spor yapip verdi.Ustelik sizin boyunuzda uzunmus.Evlilikte annenin boyu uzun olursa cocuklarin uzama ihtimali artarmis.

Ben bes yasindayken anaokul karnemde yaziyor boyum 97 cm kilom 15 kg :) Evet gayet de minyon birisi oldum ergenlige kadar ciddi kilo problemim vardi yemek yemeyi sevmezdim surekli eziyet gibi gelirdi gitmedigimiz doktor yaptırmadigimiz test kalmadi. Şükür saglikliydim ergenlikle beraber kilom normale döndü simdi de kisa boylu normal kiloda biriyim cocukken annem ile babam boyumu kilomu oyle takinti yapmislardi ki liseye gecince kendi boyumda bircok kiz oldugunun farkina vardim benden kisalarin da oldugunu görünce sasirdim. Saglikliyda dert etmeyin.

Anlamadım normalde seneye ilkokula değil anaokuluna başlaması gerekmiyor mu ? Bunun için doktor raporu yada başka bişey istendi mi ?

hayır hayır gerekmiyor,
yani benimki şubat doğumlu olduğu için biz dilekçe verdik ama sizinkinin kaydı 2019 da çıkacak,
ben isteğe bağlı ilkokula göndereceksiniz sandım. onun için çok erken.

boyunun kısa olmasından çok uzayıp uzamadıgı önemli sanırım düzenli ölçümlerini yapıyormusunuz benim bildigim bu yaşlarda bir çocugun ergenlige kadar enaz yılda 5 cm büyümesi gerektigi beş santimin altına düşüyorsa büyüme hormonunda sıkıntı olabilir diye biliyorum yinede doktor arkadaşlar varsa yardımcı olsalar keşke yanlış birşey söylemek istemem çok kafanıza takılıyorsa bir çocuk doktoruna götürüp endokrin servisine sevk isteyebilirsiniz
Sanırım en doğrusu endokrine gitmek içimin rahat etmesi için teşekkür ederim boyunu her sene ölçüyorum azda olsa uzuyor ama 5 cm değil sanki

2013 mayıs doğumlu bir kızım var.
Doğduğunda 3.kilo 50 cmdi
Doğumdaki çocuk doktorumuz minyon bir çocuk olacak dedi açıkçası o zaman gayet iyiydi.
2 yaşına kadar anne sütü aldı hiç mama yemedi.
4 yaşımız bitti 5 yaşına girdik.
Şuan kilosu: 13
Boyu: 98 cm
Çok minyon bir çocuk Allah'a şükür şimdiye kadar bir sağlık problemimiz olmadı.
Herşeyin tadına bakar ama doyumluk yemez meyveyi çok sever.
Daha önce doktor tavsiyesi ile kalorili sütlerden kullandık bir fayadasını görmedik.
Böyle çocuğu olan yada bilgisi olan var mı?
Bu arada benim boyum 1.72 eşimle aynı boydayız.
Oğlum da yaşına göre ideal boy ve kiloda.
O kadar küçük ki yani 6 yaşında ilk okula gidecek ve arkadaşlarının yanında küçük kalacak zeka olarak Allaha şükürler olsun çok iyi ve öğrenmede sıkıntı yok ama kendini kötü hisseder mi okula 1 sene geç mi göndereyim lütfen fikirlerinizi paylaşın şimdiden teşekkürler.
var canım benim kızım.benim kızımla boyu yası aynı.kilo 15 sadece.boyu ve görünümü olarak herkez 3 yaşında sanıyor.ne yapacağız bilmiyorum.seninki gene herşeyin tadına bakıyor benimki onuda yapmıyor.tat bakma yok.şubat 2013 doğumlu benimkide.

Ben bes yasindayken anaokul karnemde yaziyor boyum 97 cm kilom 15 kg :) Evet gayet de minyon birisi oldum ergenlige kadar ciddi kilo problemim vardi yemek yemeyi sevmezdim surekli eziyet gibi gelirdi gitmedigimiz doktor yaptırmadigimiz test kalmadi. Şükür saglikliydim ergenlikle beraber kilom normale döndü simdi de kisa boylu normal kiloda biriyim cocukken annem ile babam boyumu kilomu oyle takinti yapmislardi ki liseye gecince kendi boyumda bircok kiz oldugunun farkina vardim benden kisalarin da oldugunu görünce sasirdim. Saglikliyda dert etmeyin.
Evet sizin gibi birini bekliyordum kendi yaşamış birini teşekkür ederim.
Sağlıklı olsun ben de zayıf bir çocuktum çok yemek seçerdim şimdi maşallahım var :)

hayır hayır gerekmiyor,
yani benimki şubat doğumlu olduğu için biz dilekçe verdik ama sizinkinin kaydı 2019 da çıkacak,
ben isteğe bağlı ilkokula göndereceksiniz sandım. onun için çok erken.
Dilekce isi nasil oluyor pelin? Seninki 2012 dimi? 2013 ocak dogumlu kizim icin seneye dilekce vermek gerekiyor sanirim

var canım benim kızım.benim kızımla boyu yası aynı.kilo 15 sadece.boyu ve görünümü olarak herkez 3 yaşında sanıyor.ne yapacağız bilmiyorum.seninki gene herşeyin tadına bakıyor benimki onuda yapmıyor.tat bakma yok.şubat 2013 doğumlu benimkide.
Ben de biliyorum ne yapmalıyız 1 kilo bile o kadar farkediyor ki
Henüz bebekken herkes çok küçük demesinden bıkmıştım bir gün bir kadın sordu ne kadarlık diye 5 aylık dedim aslında 9 aylıktı kadında maşallah erkenden düzmüş dişlerini deyince utandım :) hala yaşını söylerken gelecek tepkilerden çekiniyorum ama eşim iftiharla söylüyor hatta yaşını fazla söylüyor kilolu olmasından iyidir diyor

Dilekce isi nasil oluyor pelin? Seninki 2012 dimi? 2013 ocak dogumlu kizim icin seneye dilekce vermek gerekiyor sanirim

evet 2012 şubat doğumlu,
bu sene 2012 ocak, şubat, mart doğumlular dilekçeyle, 2011 ekim, kasım, aralık doğumlular raporla ertelettiler.
temmuz gibi e-okula çocukların kayıtları düşüyor, ordan bakıp hangi okula kaydı çıktıysa, o okula verilen dilekçeyle kayıt ertelemesi yapılıyor, mebin sitesinde hazır örnekleri vardı ordan çıkarıp doldurup verdim okuluna ben de, 5 dk lık iş yani :)

Back
X