5 yaşındaki kızımın düşük kilosu ve boyu

Anlamadım normalde seneye ilkokula değil anaokuluna başlaması gerekmiyor mu ? Bunun için doktor raporu yada başka bişey istendi mi ?
Hayır doktor raporu değil, okula gidip dilekçe vererek ilk okula değil ana okuluna göndereceğim diye bildiriyorsunuz.
ama 2019 da da göndermeyecekseniz işte o zamana doktor raporu gerekiyor.

Hayır doktor raporu değil, okula gidip dilekçe vererek ilk okula değil ana okuluna göndereceğim diye bildiriyorsunuz.
ama 2019 da da göndermeyecekseniz işte o zamana doktor raporu gerekiyor.
Versem mi vermesem mi onuda bilmiyorum çünkü öğrenmeye çok açık bir çocuk o konuda sıkıntı yaşamaz.

Sağlığı yerindeyse dert etmeyin. Eşiniz en güzelini yapıyor.
Siz sorun ederseniz ve o bunu fark ederse o da kendi içinde sorun etmeye başlayacaktır.

Allah bağışlasın.
Ben uzun boylu renkli gözlü düz saçlı beyaz tenliyim herkes sen güzelsin ama
İyi ki sana benzememiş diyorlar
kızım da gözler koyu buğday tenli saçlar bukle bukle minicik bişey :)
Çinliler gibi gözler yüz hatları
çok sevimli bir yüzü var herkes minyonluk çok yakışıyor diyor zekası sağlığı çok iyi ama bazen ileride kendisi üzülecek mi acaba diye düşünmeden edemiyorum.

Versem mi vermesem mi onuda bilmiyorum çünkü öğrenmeye çok açık bir çocuk o konuda sıkıntı yaşamaz.
Maşallah.
Benim kızımda bu yıl 3. senesi anaokuluna gidiyor. 3,5 yaşındayken 4 yaş grubunda başladı.
Şu an 5,5 yaşında ve 6 yaş gurubunda yine anaokulu eğitimi alıyor.
Bilen veliler, komşular hatta aile büyüklerimiz neden çocuğu anaokuluna gönderiyorsun, maşallah okumaya öğrenmeye açık becerikli v.s. dediler.
Ama biz onları dinlemek yerine bilene danıştık.
Öğretmen kuzenlerim, ve öğretmen arkadaşlarım sağolsunlar kesinlikle 1 yıl ertelenmesi gerektiğini önerdiler.
İlk okul döneminde sorun olmasa da 4. - 5. sınfta soyut ve somut kavramlar arasında bocalıyormuş çocuklar.
Sıkılabiliyor, bunalabiliyorlarmış.

hmmm.. ama her doktor yapmaz bu yorumu ileride minyon olacak iri olacak vs diye. baya donanımlı bir doktormuş demekki.
Epey yaşlı bir doktor aynı doktora bi kaç kez gittim hocam siz demiştiniz minyon olacak diye aynı oldu diyorum gayet iyi diyor ağzına tıkı tıkı ver arada diyor :)
Yani uzman doktor problem görse söylemez miydi?

Ne guzel minicik bir cocuk :) hic yaslanmayacak minyon oldugu icin. Sagligi da yerindeymis,hic dert etmeyin. Son gittigim doktor Cok yiyen cocuklarda zeka geriligi ve agir kanlilik olabildigini soyledi. 40 yillik doktorum, son yillarda asiri yiyen cocuklarda ortaya cikan hastaliklari meslek hayatim boyunca gormediydim dedi hatta. Cok yiyecegine az yesin daha iyi ben de oyle dusunuyorum. Cok yemek bir avantaj degil tam tersine dezavantaj. Saglikla buyutun. Cocugunuzun okula gidip gitmemesine de zaten siz karar verirsiniz, bedensel ve ruhsal acidan yeterli gordugunuz zaman baslasin okula

kesin söylerdi

Balık yağını öneririm
Görümcemin oğuluda sizin kızınız gibi cok zayıftı ve balık yağı kullandığından beri kilo aldı
Aynı zamanda boyda uzatıyor

Babam 41 yılı geçti öğretmen başladığından beri 6 yaşa karşı çıktı şuan değil ama daha sonra belli olacak fark dedi.
Anaokulu öğretmeni bir arkadaşım ve akrabam yapar o gayet iyi dedi.
Şuan neredeyse tüm harfleri ve sayıları tanıyor bu sene evde iki sene gitsin istiyordum anaokuluna ondan mı bilmiyorum ilkokula 7 yaşında başlasın istiyorum.

bizim minyon kızlar hep çekik gözlü demek ki :)
ben de tipik sarışın renkli gözlüyüm benim kız tatar tipli esmer çekik gözlü, yuvarlak suratlı, ağzı burnu minicik :) boyu uzun benimkinin ama surat hala bebek suratı :)
bu arada dediğim gibi 2012 şubat doğumlu, yaklaşık 1 yıldır okuma yazma biliyor, matematikte çok ileri, 4 işlem yapıyor falan filan, buna rağmen danıştığım uzmanlar hep aman bu sene 2011 lilerle gönderme, takip eden değil edilen çocuk olsun, özgüvenini kaybetmesin, ilerde sorun yaşamasın dediler, hepsi, çocuk ne kadar bilişsel olarak yeterli olsa da duygusal olarak 6 yaşını doldurmadan ilkokula göndermnin çok yanlış olduğunu savunuyorlar.

Balık yağını öneririm
Görümcemin oğuluda sizin kızınız gibi cok zayıftı ve balık yağı kullandığından beri kilo aldı
Aynı zamanda boyda uzatıyor
Sanırım böyle bişeye başlayacağım en azından 2 kilo falan alsa iyi olacak

Her çocuk aynı olmaz ki. Ben de hep çok zayıf ve kısaydım. İlkokulda hep ön sırada otururdum. Beşinci sınıfta 20 kilo olduğumu hatırlıyorum. Şuan boyum iyi (165 civarı) kilo zaten olmasa da olur. İlerde vereceğiz diye uğraşıp duruyoruz.

Ben de tatarım çok benzemem ama güzel oluyor farklı yani :)
Okuma yazmayı öğrenmesi iyi mi peki okula gitmeden ben o konuda kararsızım öğrenip öğrenmeme konusunda okula gidince arkadaşları öğrenirken sıkılır gibi geliyor ama bu güzel takip eden değil takip edilen olmak :)

Benim kızımda aynı kiloda olur herehalde o zamana kadar :)

Benim büyük kızım 2010 Mayıs doğumlu 2700 gr ve 48 cm doğmuştu ve doğdu doğalı persentilin hep alt seviyelerinde. Vitaminli sütlerden tutun multivitamin şuruplarına iştah açıcı şuruplara balık yağlarına kadar ama hiç biri fayda etmedi. Şuan 7.5 yaşında 17 18 kilo arası ve 120 cm.Bence sıkıntı etme çok şükür sağlıklıysa bağışıklığı kuvvetliyse yapacağın çok birşey yok. Şuan ikinci sınıfta sınıfta kendisinden daha minyonlar küçükler var. Ve zihinsel açıdan okula hazırsa mutlaka ilkokula zamanında başlasın.
Sağlıkla büyüsün inşallah.

Erkek Kardeşim de normal aralıklarda doğmuş ama doktor minyon tipli olacak boyu en fazla 170 olur demiş

Annemde hep kalorili beslemiş ama ufak tefek bir sey olarak kaldı
Bazen arkadaslarını getırıyor eve bu adamlar kim diye bakıyorum
Hepsi iri koca koca adam olmuş benim ki minnoş :) onu sevimli yapanda bu özelliği

Kardesım uni hazırlık boyu da 1.71
Çok zorlamayın yapısal bazı şeyler değişmiyorlar
Bence okula zamanında verin çünkü 3 sene de bekleseniz arada fark yine olacak bu yuzden beklemek anlamlı değil
Herkes aynı ebatta olmak zorunda da değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…