Hayır doktor raporu değil, okula gidip dilekçe vererek ilk okula değil ana okuluna göndereceğim diye bildiriyorsunuz.Anlamadım normalde seneye ilkokula değil anaokuluna başlaması gerekmiyor mu ? Bunun için doktor raporu yada başka bişey istendi mi ?
Versem mi vermesem mi onuda bilmiyorum çünkü öğrenmeye çok açık bir çocuk o konuda sıkıntı yaşamaz.Hayır doktor raporu değil, okula gidip dilekçe vererek ilk okula değil ana okuluna göndereceğim diye bildiriyorsunuz.
ama 2019 da da göndermeyecekseniz işte o zamana doktor raporu gerekiyor.
hmmm.. ama her doktor yapmaz bu yorumu ileride minyon olacak iri olacak vs diye. baya donanımlı bir doktormuş demekki.Bacak boyuna bakilir, ordan anlasilir.
Dogum kilosuyla alakali degil kemik yapisiyla alakali.
Sağlığı yerindeyse dert etmeyin. Eşiniz en güzelini yapıyor.Ben de biliyorum ne yapmalıyız 1 kilo bile o kadar farkediyor ki
Henüz bebekken herkes çok küçük demesinden bıkmıştım bir gün bir kadın sordu ne kadarlık diye 5 aylık dedim aslında 9 aylıktı kadında maşallah erkenden düzmüş dişlerini deyince utandım :) hala yaşını söylerken gelecek tepkilerden çekiniyorum ama eşim iftiharla söylüyor hatta yaşını fazla söylüyor kilolu olmasından iyidir diyor
Allah bağışlasın.Benim kızda minyon, üstelik ilkokul 1 de sınıftakilere kafasını kaldırıp bakıyor :) ama kendinden minyonlarıda var. Şu an 15 kilo, max 105-110 cm (ölçmedim şu sıralar )
Ama çekik gözlü ufacık burun ufacık ağız kıvır kıvır saçlar aşkım benim ya o şirin hallerine nazar olacak diye korkuyorum biraz büyüsün istiyorum. Koreli, uzak doğulular durdurup seviyor ne kadar benziyor bize diye
2,5 yaşında bana jelibonun zararlarını anlatırdı, dedikodu yapardık :) zekası iyiyse minyon olsun nolacak ki. Bende uzun boyluyum ama kızımın orta boylarda olmasını isterim o böyle bu haliyle, hatta her haliyle muhteşem güzel
Maşallah.Versem mi vermesem mi onuda bilmiyorum çünkü öğrenmeye çok açık bir çocuk o konuda sıkıntı yaşamaz.
Epey yaşlı bir doktor aynı doktora bi kaç kez gittim hocam siz demiştiniz minyon olacak diye aynı oldu diyorum gayet iyi diyor ağzına tıkı tıkı ver arada diyor :)hmmm.. ama her doktor yapmaz bu yorumu ileride minyon olacak iri olacak vs diye. baya donanımlı bir doktormuş demekki.
kesin söylerdiEpey yaşlı bir doktor aynı doktora bi kaç kez gittim hocam siz demiştiniz minyon olacak diye aynı oldu diyorum gayet iyi diyor ağzına tıkı tıkı ver arada diyor :)
Yani uzman doktor problem görse söylemez miydi?
Babam 41 yılı geçti öğretmen başladığından beri 6 yaşa karşı çıktı şuan değil ama daha sonra belli olacak fark dedi.Maşallah.
Benim kızımda bu yıl 3. senesi anaokuluna gidiyor. 3,5 yaşındayken 4 yaş grubunda başladı.
Şu an 5,5 yaşında ve 6 yaş gurubunda yine anaokulu eğitimi alıyor.
Bilen veliler, komşular hatta aile büyüklerimiz neden çocuğu anaokuluna gönderiyorsun, maşallah okumaya öğrenmeye açık becerikli v.s. dediler.
Ama biz onları dinlemek yerine bilene danıştık.
Öğretmen kuzenlerim, ve öğretmen arkadaşlarım sağolsunlar kesinlikle 1 yıl ertelenmesi gerektiğini önerdiler.
İlk okul döneminde sorun olmasa da 4. - 5. sınfta soyut ve somut kavramlar arasında bocalıyormuş çocuklar.
Sıkılabiliyor, bunalabiliyorlarmış.
Evet o minyonluk onu daha sevimli yapıyor çokta tasarruflu hiç kıyafet masrafımız olmuyor :)bir de şöyle bir durum var minyon kız çocukları çok sevimli oluyor :)
Sanırım böyle bişeye başlayacağım en azından 2 kilo falan alsa iyi olacakBalık yağını öneririm
Görümcemin oğuluda sizin kızınız gibi cok zayıftı ve balık yağı kullandığından beri kilo aldı
Aynı zamanda boyda uzatıyor
Ben de tatarım çok benzemem ama güzel oluyor farklı yani :)bizim minyon kızlar hep çekik gözlü demek ki :)
ben de tipik sarışın renkli gözlüyüm benim kız tatar tipli esmer çekik gözlü, yuvarlak suratlı, ağzı burnu minicik :) boyu uzun benimkinin ama surat hala bebek suratı :)
bu arada dediğim gibi 2012 şubat doğumlu, yaklaşık 1 yıldır okuma yazma biliyor, matematikte çok ileri, 4 işlem yapıyor falan filan, buna rağmen danıştığım uzmanlar hep aman bu sene 2011 lilerle gönderme, takip eden değil edilen çocuk olsun, özgüvenini kaybetmesin, ilerde sorun yaşamasın dediler, hepsi, çocuk ne kadar bilişsel olarak yeterli olsa da duygusal olarak 6 yaşını doldurmadan ilkokula göndermnin çok yanlış olduğunu savunuyorlar.
Benim kızımda aynı kiloda olur herehalde o zamana kadar :)Her çocuk aynı olmaz ki. Ben de hep çok zayıf ve kısaydım. İlkokulda hep ön sırada otururdum. Beşinci sınıfta 20 kilo olduğumu hatırlıyorum. Şuan boyum iyi (165 civarı) kilo zaten olmasa da olur. İlerde vereceğiz diye uğraşıp duruyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?