• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 yaşındaki kızımın düşük kilosu ve boyu

Bukrem_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2012
7.024
3.350
248
2013 mayıs doğumlu bir kızım var.
Doğduğunda 3.kilo 50 cmdi
Doğumdaki çocuk doktorumuz minyon bir çocuk olacak dedi açıkçası o zaman gayet iyiydi.
2 yaşına kadar anne sütü aldı hiç mama yemedi.
4 yaşımız bitti 5 yaşına girdik.
Şuan kilosu: 13
Boyu: 98 cm
Çok minyon bir çocuk Allah'a şükür şimdiye kadar bir sağlık problemimiz olmadı.
Herşeyin tadına bakar ama doyumluk yemez meyveyi çok sever.
Daha önce doktor tavsiyesi ile kalorili sütlerden kullandık bir fayadasını görmedik.
Böyle çocuğu olan yada bilgisi olan var mı?
Bu arada benim boyum 1.72 eşimle aynı boydayız.
Oğlum da yaşına göre ideal boy ve kiloda.
O kadar küçük ki yani 6 yaşında ilk okula gidecek ve arkadaşlarının yanında küçük kalacak zeka olarak Allaha şükürler olsun çok iyi ve öğrenmede sıkıntı yok ama kendini kötü hisseder mi okula 1 sene geç mi göndereyim lütfen fikirlerinizi paylaşın şimdiden teşekkürler.

Bazi cocuklar boyle.
Benim kizim da minyon bir cocuk.
%3 bile olsa buyume egrisini yakaliyorsa tamamdir.
Biz yasitlarimizla hep ayni boy ve kiloda miyiz, niye kendini kotu hissetsin?
Takmayin bunu.

Kızınız daha 4.5 yaşında. Benim kızım sizinkinden 1 yaş küçük ve aynı boyda. Yani evet, minyon ama garip bir durum yok. Seneye kızım hiç uzamasa da garip olmaz yani. Minyon kızlar güzeldir, sağlık ve zihin problemi olmasın; gerisi boş.

Multivitamin balik yağı tarzi seyler kullansaniz her gün süt iciyor mu her gun sut yogurt peynir yerse toparlanir diye düşünüyorum

siz kızınızı seneye ilkokula başlatmayı düşünüyorsunuz doğru mu anladım?
eğer öyleyse başlatmayın, 2019 da başlatın, benim kızım 2012 şubat doğumlu bu sene göndermedim çünkü sınıfında 2010 doğumlu çocuklar bile olacaktı.
zaten elülde 64 aylık olacak kaydı çıkmayacak, siz isterseniz kaydettirebileceksiniz,ki bence çok erken.

5 demeyelim 4bucuk yasinda:) Benim kizim da 2013 ocak dogumlu krese basladiktan sonra zayifladi arti surekli hasta. Yapacak birsey yok malesef belki Dr.a danisip balik yagi alabilir. Bir donem yemek yemiyordu doktoru Mollers onerdi toparlamisti. Okul icin de seneye degil sonraki sene gondermeyi dusunuyorum

Doğumdaki çocuk doktorumuz minyon bir çocuk olacak dedi açıkçası o zaman gayet iyiydi.
Daha önce doktor tavsiyesi ile kalorili sütlerden kullandık bir fayadasını görmedik.
O kadar küçük ki yani 6 yaşında ilk okula gidecek ve arkadaşlarının yanında küçük kalacak zeka olarak Allaha şükürler olsun çok iyi ve öğrenmede sıkıntı yok ama kendini kötü hisseder mi okula 1 sene geç mi göndereyim lütfen fikirlerinizi paylaşın şimdiden teşekkürler.
Gelişimi hep mi geriden geldi yoksa bir yerlerde duraksadı mı
Doğduğunda gayet iyiymiş çünkü
Ben yinede bir endokrine götürürdüm
Tahlillerini yaptırmakta fayda var

Resmen sallamış bence
Zayıf ya da kısa doğmamış ki çocuk :)
Ben de anlamadım hatta çok kızdım gayet normal kilosu diye daha sonra o doktora oğlumu götürünce sordum beni tanımadı bende kendimi tanıtmadan kızımı söyledim karşıdan bakar bakmaz minyon bir çocuk olacak yapısı öyle bişey olmaz iyi gayet dedi.

Benim kızda minyon, üstelik ilkokul 1 de sınıftakilere kafasını kaldırıp bakıyor :) ama kendinden minyonlarıda var. Şu an 15 kilo, max 105-110 cm (ölçmedim şu sıralar )

Ama çekik gözlü ufacık burun ufacık ağız kıvır kıvır saçlar aşkım benim ya o şirin hallerine nazar olacak diye korkuyorum biraz büyüsün istiyorum. Koreli, uzak doğulular durdurup seviyor ne kadar benziyor bize diye:D

2,5 yaşında bana jelibonun zararlarını anlatırdı, dedikodu yapardık :) zekası iyiyse minyon olsun nolacak ki. Bende uzun boyluyum ama kızımın orta boylarda olmasını isterim o böyle bu haliyle, hatta her haliyle muhteşem güzel :KK68:

Oğlumda mayıs 2013 doğumlu
3 kilo 50 cm doğdu, doktorunuz nasıl minyon olacak diyebildi şaşırdım
Ortalama bu zaten :)

Boyu gayet iyi kilosu biraz az ama kız çocuklarda da normal sanırım
erkek çocuklara göre zaten kilo olarak daha az çıkıyorlar.

Bence okula zamanında başlasın.

klosu gercekten çok dusuk 19 aylık kızım 12 kg.. bence çocuk endokrinoloji uzmanına gotursenzı belkı farklı bır rahatsızlıgı falan vardır...

Kızınız daha 4.5 yaşında. Benim kızım sizinkinden 1 yaş küçük ve aynı boyda. Yani evet, minyon ama garip bir durum yok. Seneye kızım hiç uzamasa da garip olmaz yani. Minyon kızlar güzeldir, sağlık ve zihin problemi olmasın; gerisi boş.
Evet boy olarak 1 yaş geriden geliyor minyon olsun onu sorun etmiyorum aslında ama çok mu ufak tefek bişey olacak kendini kötü hissedecek kadar olur mu ondan endişeliyim Allah'a şükür sağlık ve zihinsel olarak iyi

Multivitamin balik yağı tarzi seyler kullansaniz her gün süt iciyor mu her gun sut yogurt peynir yerse toparlanir diye düşünüyorum
Sütü seviyor günde 2 bardak içiyor evet vitamin falan hiç kullanmadık yoğurtta seviyor ekmekle falan yer hatta ama az yiyor öyle doyumluk değil.

siz kızınızı seneye ilkokula başlatmayı düşünüyorsunuz doğru mu anladım?
eğer öyleyse başlatmayın, 2019 da başlatın, benim kızım 2012 şubat doğumlu bu sene göndermedim çünkü sınıfında 2010 doğumlu çocuklar bile olacaktı.
zaten elülde 64 aylık olacak kaydı çıkmayacak, siz isterseniz kaydettirebileceksiniz,ki bence çok erken.
Seneye anaokuluna gidecek bir sonraki sene ilkokula başlaması gerekiyor herhalde doğru hesaplıyorum.
2018 de anaokulu
2019 da 1.ci sınıf

5 demeyelim 4bucuk yasinda:) Benim kizim da 2013 ocak dogumlu krese basladiktan sonra zayifladi arti surekli hasta. Yapacak birsey yok malesef belki Dr.a danisip balik yagi alabilir. Bir donem yemek yemiyordu doktoru Mollers onerdi toparlamisti. Okul icin de seneye degil sonraki sene gondermeyi dusunuyorum
Allah bağışlasın evet 4.5 henüz bu sene evde siz seneye anaokuluna vereceksiniz değil mi?

2013 doğumlu çocuklar 2018 de isteğe bağlı olarak ilk okula gidecekler.
Şahsi fikrim 2019 da ilk okula gönderin derim.
Bizde öyle yaptık, kızım 2012 Mart doğumlu bu sene isteğe bağlıydı ve biz göndermemeyi tercih ettik.
Bir çok öğretmen arkadaşımızın fikrini alarak, fiziken ve ruhsal olarak hazır olmasına rağmen 1 yıl daha ertelemek istedik.

Back
X