ufff allah yardımcınız olsun üzüldüm gerçekten
bizimde böyle bir miniğimiz vardı iyice asi şımarık bi çocuk olmuştu tahminim üzüntüsünü böyle bastırmaya çalışıyor çocuk diyoruz ama onlar herşeyden anlıyorlar
bence en güzeli psikoloğa gitmeniz en güzel aklı o verecektir
Öncelikle kızına kısa ve mantıklı bir açıklama yap,neden eve dönmediğinizi anlat.İnandırıcı,kısa ve net bir açıklama olmalı.Çocukları geçiştirmek doğru değil,mutlaka açıklama yapmak lazım.Ama onlar detaylarla ilgilenmezler,bu yüzden açıklama kısa ama ikna edici olmalı.
Anlatırken üzüntüsünü ve hasretini paylaş,ben de eve dönmek isterdim ama...şeklinde başlayan bir cümle kur.Annem istemiyor,umursamıyor veya engel oluyor diye düşünmesin.
Bilgisayar konusunda senin de fedakarlık yapman gerekecek.Kızın seni bilgisayar başında görmesin yoksa beni kaldırıp kendisi oturuyor diye düşünür.Bu dönem sıkıntılısındır mutlaka,keyfin yoktur ama kızına kaliteli zaman ayırmaya çalış.Sadece bakım ve yemek yetmez,mesela onunla evcilik oyna,gezmeye götür,oyuncakçıya gidip birlikte oynayacağınız bir oyun seçin.Kızınla neler konuştuğunuzu düşün,sohbet ediyor musunuz,yoksa sadece hadi uyku saati,yemeğini bitir gibi cümlelerden mi ibaret ? Anne kız el ele verip bugünlerin üstesinden gelirsiniz inşallah.
ben çocuk gelişini kitaplarını çok okurum o kitaplarda birinde yazıyodu, kız çocuklar için boşanmanın tehlikeli olduğu dönem 5-6 yaştır diye, çünkü bu dönem kız çocuklarının babalarına aşık olduğu dönem...
babasının tutumu çok çocukça ve çok yanlış, kızının ona ihtiyacı var, en azından telefondan ben seni çok seviyorum kızım mesajı vermeli, asla seni bırakmam mesajı vermeli, ne zaman istersen yanında olcam mesajı vermeli, haftasonu senle gezcez, yemek yicez falan diyebilir, tabii sözünü tutmalı
bence eşinle bu konuda konuşmalısın gerekirse beraber bi danışmana gidin , çocuğa nasıl davranacağınız konusunda
belkide babası tarafından terk edildiğini düşünüyo ifade edemesede, belkide böyle çıkıyo içindekiler
evet kesinlikle söylediklerinize katılıyorum. kızım babasını çok seviyor. geçen facebook hesabında eşimin fotoğrafını gördü. babam da ne kadar güzel yaaa falan dedi. ama malesef eşimle telefonda konuşulacak biri değil hemen tartışmaya giriyor kızı unutup beni suçlamaya başlıyor. çok cahil bir insan. annemler de çok şımartıyorlar. konuşmam lazım onlarlada. teşekkürler yorumunuz için chess. baştan beri destekleriniz için çok teşekkür ediyorum. ilk konularımda da yorumlarınızdan faydalanmıştım. bunu da denicem. ister eşim kızsın ister beni suçlayıp dursun onu ikna etmeliyim kızıma destek olmalı
rica ederim canım, babası ikna olmazsa ona bu konuyla alakalı videolar bulup mail atabilirsin, yada kitap verebilirsin, konun uzmanı doktorların yazılarını mail atabilirsin
madem kızını bu kadar çok seviyormuş, kayıtsız kalmayacaktır.
hakkınızda hayırlısı... umarım yavrun en az hasarla atlatır bu dönemi
Bir pedagog ile görüşün en doğru yaklaşımı o verecektireşimle ayrı yaşıyoruz bir süredir. boşanma aşamasına girdik. ailemin yanındayım. eşim başka şehirde. kızım, geldiğimiz ilk günlerde bana çok iyi davranıyordu hatta sahiplenme görevini üstlenmişti sanki. ama 2 gündür, bana çok kötü davranıyor. bilgisayarda sürekli oyun oynamak istiyor bende fazla oynamasını istemiyorum. daha 5 yaşında. evimdeyken de limit koyardım sadece 1 saat gibi. şimdi beni hiç dinlemiyor. gece uyutmaya çalışırken bana bir sürü laf saydı. sırf bilgisayara müsaade etmiyorum diye. bana; anne sen yalancısın, hırsızsın, seni sevmiyorum, kötüsün, seninle yatmicam, gideceğim sen yalnız kalacaksın, annem değilsin gibilerindenbir sürü laf.hatta bana sen beni dövüyorsun bile dedi. asla kızıma bir kez vurmamış bir insanım. zaten o kadar akıllı, o kadar zeki ve anlayışlı bir çocuk ki. ama bu sözlerden sonra çok şaşırdım. ağlıcaktım. napıcam ben şimdi. ona kendimi anlatmaya çalıştım. bilgisayar çocuklar için iyi değil zaten müsade ediyordum bir süre girmesine, o da kapat artık kızım dediğinde lafımı ikiletmezdi. eşim şu ara beni ikna etme çabasında olduğu için mesaj gönderip duruyor cep telefonuma. kızım bu arada yanıma geldi ve babamla konuşcam dedi. hiç söylemezdi. bende tamam kızım babana msj göndereyim çalışmıyorsa arasın seni dedim. eşim ne yaptı mesajdan sonra konuşamazmış kızının sesini duyarsa kötü olurmuş bilmemne. neyse kızıma söyledim. baban çalışıyormuş işi bitince seni arıcakmış diye. adamla konuşmuyorum ama kızım için söyledim rica ettim hatta. beyefendi çocuktan beter kötüymüş sesini duyunca dayanamazmış. be adam o zaman bizi niye bu hale getirdin. neyse boşverelim onu ben kızıma nasıl davranacam ne diyeceğimi şaşırdım. çok asi oldu çook. bana 2 gün öncede eve gidelim senle birlikte dedi. bende tatildeyiz kızım falan dedim. nasıl bir yol izlemeliyim. özellikle şu bilgisayar konusunda ne yapmalıyım.
2011 'in konusuBir pedagog ile görüşün en doğru yaklaşımı o verecektir
Oyun terapistinden yardim alin muhakkak
Hassas bı dönemde olduğun için her şey daha ağır gelir. Benim de beş buçuk yaşında büyük oğlum. Nerden duyduysa bana sen benim annem değilsin dedi. İlkinde ağladım. İkinci kere söyledi kızdım ofkelendim. Üçüncü kere artk hadi ordan dedim. Çocuklar bu yaşta böyle değişik cümleler kurabilir. Çok takma kafaya. Yalnız online da olsa boşanma durumunu anlatabilmek için danışın uzman birine. Boşanmadan kesin emin olmadan soylemeyin bence. Allah yardımcınız olsun. Beş yaş çocuğu zordur. Kendini bilir artk. Anne evet dese hayır ben böyle istiyorum demeye başlar. Birde özel durumunuz var. Babadan ayrı kalması. Düzen değişmesi. Herşey güzel olur umarım sizin içineşimle ayrı yaşıyoruz bir süredir. boşanma aşamasına girdik. ailemin yanındayım. eşim başka şehirde. kızım, geldiğimiz ilk günlerde bana çok iyi davranıyordu hatta sahiplenme görevini üstlenmişti sanki. ama 2 gündür, bana çok kötü davranıyor. bilgisayarda sürekli oyun oynamak istiyor bende fazla oynamasını istemiyorum. daha 5 yaşında. evimdeyken de limit koyardım sadece 1 saat gibi. şimdi beni hiç dinlemiyor. gece uyutmaya çalışırken bana bir sürü laf saydı. sırf bilgisayara müsaade etmiyorum diye. bana; anne sen yalancısın, hırsızsın, seni sevmiyorum, kötüsün, seninle yatmicam, gideceğim sen yalnız kalacaksın, annem değilsin gibilerindenbir sürü laf.hatta bana sen beni dövüyorsun bile dedi. asla kızıma bir kez vurmamış bir insanım. zaten o kadar akıllı, o kadar zeki ve anlayışlı bir çocuk ki. ama bu sözlerden sonra çok şaşırdım. ağlıcaktım. napıcam ben şimdi. ona kendimi anlatmaya çalıştım. bilgisayar çocuklar için iyi değil zaten müsade ediyordum bir süre girmesine, o da kapat artık kızım dediğinde lafımı ikiletmezdi. eşim şu ara beni ikna etme çabasında olduğu için mesaj gönderip duruyor cep telefonuma. kızım bu arada yanıma geldi ve babamla konuşcam dedi. hiç söylemezdi. bende tamam kızım babana msj göndereyim çalışmıyorsa arasın seni dedim. eşim ne yaptı mesajdan sonra konuşamazmış kızının sesini duyarsa kötü olurmuş bilmemne. neyse kızıma söyledim. baban çalışıyormuş işi bitince seni arıcakmış diye. adamla konuşmuyorum ama kızım için söyledim rica ettim hatta. beyefendi çocuktan beter kötüymüş sesini duyunca dayanamazmış. be adam o zaman bizi niye bu hale getirdin. neyse boşverelim onu ben kızıma nasıl davranacam ne diyeceğimi şaşırdım. çok asi oldu çook. bana 2 gün öncede eve gidelim senle birlikte dedi. bende tatildeyiz kızım falan dedim. nasıl bir yol izlemeliyim. özellikle şu bilgisayar konusunda ne yapmalıyım.
Eski konu firtlamis :) tarihe hic dikkat etmedim.15 yaşına gelmiş:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?