Tuvalet Eğitimi 5 yasina gircek ama hala bebek gibi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
5 yaşında bez mi? off off inş. bizim böyle olmaz benimkide 3 yaşında hala bezleniyor malesef, ben çok takıyorum bu konuya, bu durum yıllarca sürer diye endişeleniyorum, ama oğlum hiç oralı değil, kesinlikle bir çocuk psikoloğuna göstermelisiniz, üstelik genelde kız çocukları erkek çocuklara oranla daha çabuk olgunlaşırlar tuvalet alışkanlığını daha erken kazanırlar, yanılmıyorsam artık devlet okullarında bile 5 yaşında anaokulu şartı var...

Şimdi gördüm evinizin durumundan bahsetmişsiniz, kızınız şiddet ortamında büyüyor bunu tepki haline getirmiş olabilir, çocuklar annelerine babalarına karşı tuvalet ihtiyaçlarını tepki olarak kullanabiliyorlarmış, üzüldüm halinize Allah yardımcınız olsun, napıp edip çocuğunuzu psikoloğa göstermeye çalışın

arkadaşım çok üzüldüm durumuna biz burdan ne desek boş çeken sensin kimse senin o dört duvar arasında eşinle ne yaşadığını bilemez...
of senin adına çok üzüldüm nedir bu devirde bu erkek üstünlüğü..
bence kızınla tatlı tatlı konuş yarın bezini çıkar oyuncak doldur tuvaleti sifonu sen çek de sevdiği şeyleri sen bilirsin.. ödüllendir en sevdiği bebeği al barbi al mesela tv'de çıkanlardan alıcam de... yada defter kalem seti, yada süslü bir hatıra defteri gibi bişi al eğer çişini yaparsan tuvalete bunu sana veririm de.. ne biliyim güzelce konuş abla oldğunu söyle.. ama biran önce sevdir bu işi ama en mantıklısı sanırım elinde onun gözüyle baştan çıkarıcı şeylerle kandırmaktan başka şansın yok gibi gözüküyor.. kolay gelsin hem alıştırmada hem bu hayatta..

arkadasim yazdiklarinin tamamini okudum belliki cok zor durumdasin hem esin acisindan hem kizin acisindan.sana bisey anlatmak istiyorum bende siddet ortaminda buyudum kizinin nasil bir psikolojide oldugunu cok iii biliyorum annem calisan ve maasi olan biri olmasina ragmen yillarca bu duruma ses cikaramadi nedenmi?birincisi korktu cok korktu babam dedigi dedik cok sert biriydi asiri tutucu supheci ve kiskancti.ikincisi ise toplum baskisi ve cocuklarim babasiz kalmasin sendromu.yillrca cekti fakat sonunda kendini topladi hic ummadigi bi anda bosandi cunku hayatinin gozleri onunde gittigini cocuklarinin boyle bi ortamda hastalikli bi zihniyete sahip olacagini dusundu.demem o ki cocuk deyip gecme o herseyin farkinda senin yasadigin seylerin hepsini goruyor ve cok korkuyor tipki benim gibi.anladigim kadariyla esin tatli dilden anlayan biri degil senin ailende 1 tianede olsa destegin yokmu herseyde arkanda olacak biri mesela.sana git bosan diyemem bu elbette bana dusmez ama boylede hayat gecmez biraz cesaret sadece.... kizinin iyiligi icin sonucu nasil olursa olsun onu bi psikologa goturmen gerek ilerde bu sorun katlanip sana geri doner belki altina yapma sorunu biter ama bu seferde o korku farkli davranislarla tekrar ortaya cikar Rabbim yardimcin olsun

Son düzenleme:
Canım yaa işin çok zor ama bence iki yol ayrımındasın bu çocuğun böyle bir ortamda büyümesine izin veremezsin ne diyoruz gerekirse çocuklarımız için ölürüz irade koy lütfen kızının önünde koskoca tertemiz yıllar var bunlar için kendin için irade koy.Dışarıdan konuşmak kolay diye bilirsin ama inan insan iradesinin yıkamayacağı hiç bir şey yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…