How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Tuvalet Eğitimi 5 yasina gircek ama hala bebek gibi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

KAPALI_BAYAN06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2009
5
0
86
Ankara
lütfen yardim edin derdim cok büyük.benim kizim nisanda bese gircek ve hala ayakda sallanmak istiyor ve hala inanmicaksiniz ama bez bagliyorum.cok denedim en azindan bezden kurtarmak icin ama maalesef.bu yüzden esimlede cok kavga ediyoruz ,kizin altini her yerde acma artik büydü diyor ama napa bilirim lütfen acil yardim

Ay seni çok iyi anlıyorum canım.Benim oğlumda haziranda 5 yaşına girecek.Benimkide 3 ay öncesine kadar kakasını altına yapıyordu.Bezde bağlatmıyordu.Bari onu bağlatsa.Yok asla illaki küloduna yapacak.Çişte problem yoktu.Ne yapacağımızı şaşırmıştık.Eşimle çıldıracaktık artık.Çocuğu psikiyatra götürdük.Dr.herşeyin farkında ama çok zor bi çocuk dedi.Sadece sizi kullanmak istediği için böyle yapıyor dedi.Dr.dayken bile dr.a birsürü emir yağdırdı.Kararlı olacaksınız.Kakanın üzerinde fazla durmayın dedi.Uygulasakta bişey farketmedi.Taaki kreşe başlayana kadar.ınanki başladıktan sonra 1 ay geçmeden kaka işi çözüldü.Daha ılımlı oldu.Ama biz de hala ayakta sallamaya devam ediyoruz.Peki siz bezi gece-gündüz sürekli mi kullanıyorsunuz?Bence tek çözüm kreş.Hemen başlatın mümkünse.Çok faydası oluyor.Sanki bi anda çocuk büyüyor gibi oluyor.Umarım sendede işe yarar.Allah kolaylık versin canım.:hulya:

5 yasında altı bağlama ilk defa duydum . gece alt ıslatması için belki bağlanabilir ama gündüz 5 yaşında alt bağlanır mı ya?

eşin haklı tabii kocaman kız her ortamda altını açma bence..

ne bileyim ilk defa duydum psikolojik olabilir mi? ilgi alaka için?

Peki neden kreşe eşiniz izin vermez ?? Artık büyümüş her şeyden anlayabilecek duruma gelmiş peki kızınıza hiç sormuyormusunuz ? neden annecim böyle yapıyorsun diye çünkü bu yaştaki çocuklarda utanma duygusu gelişmiştir altını başkalarının yanında açılmasına tepki göstermiyormu?

Zaten benim bildiğim yaşı küçük de olsa herkesin yanında altı açılmaz bebeklerin..
Kreş konusuna eşinizin neden izin vermediğini anlayamadım..
Herkes bas bas bağırıyor 7 Çok Geç Diye!

Benim arkadaşımın kızıda öyleydi..5 Yaşında hala annesi altını bezliyodu..Sonra çareyi bez artık satılmıyo bitti demekte buldu..Bim de satılıyo ben gördüm demiş:1shok:Sonra yaza denk getirip altını bağlamadı altına yapa yapa ıslaklıktan kendide rahatsız oldu tuvaletini söylemeye başladı..Ama evde halıları falan hep kaldırmıştı kadıncağız..:delphin:

zor bir durum. kendisi ile ilgilenilmesi için yapıyor olabilir.
3 yaşına kadar bağlayan var ama 5 duymadım hiç.
paramız yok bez alamıyoruz çok pahalı diyebilirsin. yada eski usul bezlerden bağla belki rahatsız olur istemez.
ayakta sallamak çok sakıncalı zaten. annenin ayakları ağrıyor canım çok yanıyor diyebilirsin.
psikoloğa götürmende fayda var. kreşte yararlı olacaktır.

Canım sen niye bu yaşına kadar bezledinki 2 yaşlarındayken bağlamayacaktın inatla...
Yapa yapa öğrenecekti elbet..
Bence bir çocuk doktoru yada çocuk psikiyatristi ile görüşmeli ve ayrıntılı muayene ettirmelisiniz

Daha fazla vakit kaybetmeden

Esim biraz tutucudur kiz cocunun ne isi var kresde diyor.maddi cok sükür bir sornumuz yok.Saten evde benim hic sözüm gecmez ,ben parayi eve getiriyorsam benim sözüm gecek diyor.saten kaynananmda bir dert herseye karisiyor,saten kizmin böyle olmasi onun yüzünden ,ben zamaninda ayakda sallamaya karisidim ,bizde böyle büyütük nolcak sanki diyor:umursamaz:

Esim biraz tutucudur kiz cocunun ne isi var kresde diyor.maddi cok sükür bir sornumuz yok.Saten evde benim hic sözüm gecmez ,ben parayi eve getiriyorsam benim sözüm gecek diyor.saten kaynananmda bir dert herseye karisiyor,saten kizmin böyle olmasi onun yüzünden ,ben zamaninda ayakda sallamaya karisidim ,bizde böyle büyütük nolcak sanki diyor:umursamaz:

İyi de hani neredeyse seneye okula gidecek bu çocuk?
Yoksa ona da mı izin vermiyecek eşiniz?
Ha kreş ha okul ne farkeder ki?
Bir baba evladının gelişimi ile ancak bu kadar oyanayabilir yav!:çok üzgünüm:

O zaman eşin psikolağa götürmenizi falan da kabul etmez... Kızınıza evlenirken de çeyiz niyetine koli koli bez alırsınız (pardon artık evlilik yaşında bebek bezi olmayacağı için hasta bezleri var onlardan alır koyarsınız çeyizine...

Zaten artık 5 yaşında anaokulu 6 yaşında ilkokul mecburi oldu..
Yoksa eşin kız çocuğun okulda ne işi var deyip okula da mı göndermeyecek....

Kızınızın psikolojik problemleri var. Bu yaşa kadar alt bağlatma ve ayakta sallanmak istemesi normal değil... Lütfen en yakın devlet hastanesine gidip tedavi olun....

Arkadasım hadi ayakta sallamayı es geçelim ama bir çocuğun 5 yaşındaki bir çocuğun altının bezlenmesi gerçektende kötü bir durum Bu çocuk seneye okula başlayacak artık malum ilkokul yaşı 6 seneye ne olacak peki eşin göndermeyecekmi ? o çocuk o bezle nasıl okula gidecek bütün gün eşiniz işte bir an önce çocuğunuzla konuşun Ayrıca çocuğunuzun konuşması nasıl ? kendini ifade edebiliyor mu ? bir anne olarak kızınızın geleceğini düşünün

Valla önceki mesajımda da birşeyler yazdım ama hata sen de..
1,5-2 yaşında bez olayı bitirme çabalarına başlanır..Bilemedin 3 yaş...
Bir şekilde de sonuç alınır...kimi çocuk hemen bırakır kimisinin ki 2-3 ay sürse de biter..

5 yaşına kadar nasıl alıştıramadın ? Doktorsa doktor neyse yani..
Neyse biran önce çare bul okula başlayacak nerdeyse..

Konunuz içerik nedeniyle;
Tuvalet Alışkanlığı ve Eğitimi - Kadınlar Kulübü / KADIN KADINCA KADINLAR KULUBU
bölümüne taşınacaktır...

ama şunlarıda söylemek istiyorum...
sizin kızınıza yaklaşımız çok çok önemli,
fazla üstüne gitmeyin,belli ki o da inat ediyor...
tabi başka sağlık sorunu yoksa...
çünkü 5 yaşındaki bir çocuk,sizi anlayabilecek yaşta,
ayrıca yaptığının en azından doğru olmadığını bileceği yaşta...
ayrıca aman aman bezini sakın kalabalık ortamlarda değiştirmeyin,
sadece siz ve kızınız olsun...başkalarının yanında ayıp
olduğunu mutlaka öğretin...

kayinvaldeni suçlamıssın ama suç sende arkadaşım
yoksa kayinvaldenmi dedi sana bu çocuğa tuvalat etiğimi verme boşver bez bağla diye?
eşinde ayrı suçlu tabii, ne demek kız çocuğu kreşde ne işi var? bunun anlamını sorsaydın eşine. Ozaman kız çocuğu okulada gitmesin ne gerek var canım.
Allah'ım ya bu devirde böyle zihniyet. Artık dağda yaşayanlar bile kızlarını okutmak için can atiyor...

ya siz benim hayatimi kolay mi saniyorsunuz esim bana karsi siddet kullaniyor kizimi disarda oynatmiyor el alem ne der diye cocun hic aradasi yok.tabi cocuk bebek gibi hala ya napcami bilmiyorum.kayinvaldem kizima pantolun bil giydirmiyorum.neriye gidecemi bilmiyorum bizde baba evine dönmek olmaz.napcam akil verin.artik kizimi düsüniyorum kendimi deyil

ya siz benim hayatimi kolay mi saniyorsunuz esim bana karsi siddet kullaniyor kizimi disarda oynatmiyor el alem ne der diye cocun hic aradasi yok.tabi cocuk bebek gibi hala ya napcami bilmiyorum.kayinvaldem kizima pantolun bil giydirmiyorum.neriye gidecemi bilmiyorum bizde baba evine dönmek olmaz.napcam akil verin.artik kizimi düsüniyorum kendimi deyil

Valla o zaman önce eşinizle olan problemleri çözün derim ben

çünkü belli ki çocukta bundan etkilenmiş ve farklı bir şekilde altına yaparak size mesaj veriyor.

eşin seninle aynı fikirleri paylaşmıyor diyorsun ayrıca kızınada kötü davranıyor .derdini
kayınvaldene izah edip anlatmaya çalışsan onlar oğullarının üzerinde daha etkili oluyorlar bazen
oğullarda analarının söyledikleriyle ikna oluyorlar

Back