Merhaba, oğlumdan ilk 3 yaşa yakın bi zaman da “keşke kız olsaydım oje sürerdim” demesiyle bende başlayan bir süreç bu durum. Oğlum hiç bir zaman kız gibi davranmadı ne kız çocuk oyuncakları istedi ne de okulda kız çocuk oyuncaklarıyla oynadı, ne kız kıyafetleri istedi ne saçını kestirmeyi reddetme gibi ya da sürekli karşı cinsle oynama gibi bi durumla hiç karşılaşmadım. Karşı cinsle bile oynadığında erkek gibi oynar. Onlara araba oynatır koşalım dövüşelim falan der. Evcilik oynadığımızda baba yapar kendini. Ama sene de bi ve ya iki kere bana bu karmaşayı yaşıyor mu acaba diye düşünceğim cümleler söylüyor. Geçen sene de “ kız olmak çok güzel onlar daha güzel takla atıyor demişti” aradan geçen bu uzun zaman da başka hiç demedi. Taki iki gün önceye kadar şuan agustos da 5 yaşına girecek bana “ saçım kız gibi ben kız mıyım “ dedi halbuki saçı normal erkek saçı niye öyle söylediğini sörduğumda bir şey demedi bugünde babasına “ kız gibiyim “ demiş sonrada şaka yaptım demiş. Niye böyle söylüyor hiç bilmiyorum. Bundan bi kaç ay öncede yan sınıfında bi kızı çok beğndğini büyüyünce evlencem demişti hatta babasıyla onu dışarda görünce çok heyecanlanmış işte evlenceğim kız demiş. Daha öncede kendi sınıfından bi kız için onun yüzü çok güzel demişti. Ben şimdi ne düşünmeliyim niye böyle söylüyor bu çocuk ne yapmalıyım?
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
5 yaş erkek çocuk da cinsel kimlik karmaşası
- Konu Sahibi Kedimekim
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 14 Ekim 2023
- 1.847
- 1.449
- 53
- 12 Ekim 2008
- 6.651
- 2
- 15.051
- 773
- 6 Mart 2024
- 9.746
- 8.331
- 113
- 28
normal. benim kuzenim 3 yasindayken ben mercedesim diyordu. araba olan bana söyledikler çok anormal gelmedi. bu yaşlarda haklı olarak karşı cinsle kendi arasındaki farklar gözüne çarpıyor ve kıyaslıyor. yardımcı olun, keşfetmesine, öğrenmesine yardım edin. önünü kesmeyin destekleyin. kız ve erkekler arasındaki farkı (cinsiyetci olmadan) o sordukça veya konuyu açtıkça söyleyin ama öğretir gibi değils sohbet eder gibi. ama dediğim gibi bana yasina uygun bir merak gibi geldi
- 24 Ağustos 2020
- 2.977
- 7.443
- 108
Merhaba, oğlumdan ilk 3 yaşa yakın bi zaman da “keşke kız olsaydım oje sürerdim” demesiyle bende başlayan bir süreç bu durum. Oğlum hiç bir zaman kız gibi davranmadı ne kız çocuk oyuncakları istedi ne de okulda kız çocuk oyuncaklarıyla oynadı, ne kız kıyafetleri istedi ne saçını kestirmeyi reddetme gibi ya da sürekli karşı cinsle oynama gibi bi durumla hiç karşılaşmadım. Karşı cinsle bile oynadığında erkek gibi oynar. Onlara araba oynatır koşalım dövüşelim falan der. Evcilik oynadığımızda baba yapar kendini. Ama sene de bi ve ya iki kere bana bu karmaşayı yaşıyor mu acaba diye düşünceğim cümleler söylüyor. Geçen sene de “ kız olmak çok güzel onlar daha güzel takla atıyor demişti” aradan geçen bu uzun zaman da başka hiç demedi. Taki iki gün önceye kadar şuan agustos da 5 yaşına girecek bana “ saçım kız gibi ben kız mıyım “ dedi halbuki saçı normal erkek saçı niye öyle söylediğini sörduğumda bir şey demedi bugünde babasına “ kız gibiyim “ demiş sonrada şaka yaptım demiş. Niye böyle söylüyor hiç bilmiyorum. Bundan bi kaç ay öncede yan sınıfında bi kızı çok beğndğini büyüyünce evlencem demişti hatta babasıyla onu dışarda görünce çok heyecanlanmış işte evlenceğim kız demiş. Daha öncede kendi sınıfından bi kız için onun yüzü çok güzel demişti. Ben şimdi ne düşünmeliyim niye böyle söylüyor bu çocuk ne yapmalıyım?
Bence fazla üzerine durmayın. O yaşlarda olabilir merak veya öyle söylemler.
Yinede rahat etmek için bir uzmana danışabilirsiniz.
- 18 Nisan 2021
- 1.542
- 1
- 1.739
- 83
- 28
Kucukken bizim sınıfta bir cocuk vardı hep kızlarla oynar erkeklerle muhattap olmazdı cok fazla. Büyüyünce ortaokulda da kızlarla sohbet etmeyi arkadas olmayı severdi. Hoşlamdığı gorustuğu kızlar vardı. Hala takipleşiriz gayet kız arkadası var uzun süredir.motoru var adam gibi adam. Üstelik çok ama çok düzgün birisi empati yeteneği yüksek nazik ve hoşgörülü.
Bir çocuk açık açık erkekken kız gibi görünmek istemediği veya kızken erkek gibi görünmek istemediği sürece bence mudahale etmeye gerek yok.
Cinsiyet rollerini bu kadar önemsememek lazım.. Kızlar söyledir erkekler böyledir diye vurgulamak çok doğru değil bu sefer cocuklar 'bu çocuğun saçı uzun /saçı guzel o zaman bu cocuk kız' ya da ' bu cocuk kızlarla arkadaslık ediyorsa kızdır' gibi söylemlerde bulunuyorlar. Sizin cocuğunuza başka çocuklar muhtemelen bu tarz seyler söylüyor olabilirler.
Malesef ki çoğu aile ERKEK ADAM ŞÖYLE OLUR BÖYLE OLUR aman aslan oğlum tarzı söylemlerle cocukları bu ayrımı yapmaya itiyorlar. Çocuklar Kendilerinden daha hassas daha duygusal bir erkek cocuk görünce kız mısın vs gibi dalga geçiyorlar.. Psikolojik danısman veya pedagog ile konusun bu konuyu mutlaka. cocuğunuzun karakterine mudahale etmeden baska cocukların zorbalıklarına maruz kalmaması için neler yapabilirsiniz uzman birinden destek alın
Bir çocuk açık açık erkekken kız gibi görünmek istemediği veya kızken erkek gibi görünmek istemediği sürece bence mudahale etmeye gerek yok.
Cinsiyet rollerini bu kadar önemsememek lazım.. Kızlar söyledir erkekler böyledir diye vurgulamak çok doğru değil bu sefer cocuklar 'bu çocuğun saçı uzun /saçı guzel o zaman bu cocuk kız' ya da ' bu cocuk kızlarla arkadaslık ediyorsa kızdır' gibi söylemlerde bulunuyorlar. Sizin cocuğunuza başka çocuklar muhtemelen bu tarz seyler söylüyor olabilirler.
Malesef ki çoğu aile ERKEK ADAM ŞÖYLE OLUR BÖYLE OLUR aman aslan oğlum tarzı söylemlerle cocukları bu ayrımı yapmaya itiyorlar. Çocuklar Kendilerinden daha hassas daha duygusal bir erkek cocuk görünce kız mısın vs gibi dalga geçiyorlar.. Psikolojik danısman veya pedagog ile konusun bu konuyu mutlaka. cocuğunuzun karakterine mudahale etmeden baska cocukların zorbalıklarına maruz kalmaması için neler yapabilirsiniz uzman birinden destek alın
- 17 Ocak 2020
- 28.028
- 1
- 40.692
- 548
- 23 Kasım 2017
- 40
- -7
- 88
- 42
Arkadaşım acaba evde "şanslı olsam erkek doğardım" gibi bi tabir kullanıyor musunuz.şimdi tam da bunun üzerine bi seminerdeyim .dedikleri anne ve babayla bağ kurulmanın çok önemli olduğunu..izlediği yutuburara çok dikkat edilmesi gerektiği, ve yurdışından fonlandıklarıi için çocuklarımız üzerinde acaip bi saldırı olduğu ve küçükken yaşadığı taciz vsetkili konular.sizin vesilenizle bunları yazmak istedim.birde hamilelik te kız mı bekliyordunuz acaba bunlarda çok önemli gece konuşmasıyla bu sorunlar düzeliyor inşallahMerhaba, oğlumdan ilk 3 yaşa yakın bi zaman da “keşke kız olsaydım oje sürerdim” demesiyle bende başlayan bir süreç bu durum. Oğlum hiç bir zaman kız gibi davranmadı ne kız çocuk oyuncakları istedi ne de okulda kız çocuk oyuncaklarıyla oynadı, ne kız kıyafetleri istedi ne saçını kestirmeyi reddetme gibi ya da sürekli karşı cinsle oynama gibi bi durumla hiç karşılaşmadım. Karşı cinsle bile oynadığında erkek gibi oynar. Onlara araba oynatır koşalım dövüşelim falan der. Evcilik oynadığımızda baba yapar kendini. Ama sene de bi ve ya iki kere bana bu karmaşayı yaşıyor mu acaba diye düşünceğim cümleler söylüyor. Geçen sene de “ kız olmak çok güzel onlar daha güzel takla atıyor demişti” aradan geçen bu uzun zaman da başka hiç demedi. Taki iki gün önceye kadar şuan agustos da 5 yaşına girecek bana “ saçım kız gibi ben kız mıyım “ dedi halbuki saçı normal erkek saçı niye öyle söylediğini sörduğumda bir şey demedi bugünde babasına “ kız gibiyim “ demiş sonrada şaka yaptım demiş. Niye böyle söylüyor hiç bilmiyorum. Bundan bi kaç ay öncede yan sınıfında bi kızı çok beğndğini büyüyünce evlencem demişti hatta babasıyla onu dışarda görünce çok heyecanlanmış işte evlenceğim kız demiş. Daha öncede kendi sınıfından bi kız için onun yüzü çok güzel demişti. Ben şimdi ne düşünmeliyim niye böyle söylüyor bu çocuk ne yapmalıyım?
- 28 Mart 2023
- 1.751
- 1.346
- 53
- 31
Bence bu konuyu fazla dillendirmeyin, duymazdan gelin. çok ısrarcı olursa açıklama yapın bu tarz söylemlerde bulunduğunda. Çocuklar bazen yapamadıkları şeylere özenebilirler. Bu karşı cinsin yaptığı bir şey de olabilir bir yetişkinin yapabileceği bir şey de olabilir. Kendimden örnek vereyim o yaşlarda hep ben erkeğim diyordum çünkü erkek oyuncaklarının daha eğlenceli olduğunu düşünüyordum. Babam ısrarla hayır sen kızsın derdi o zamanlar anlamazdım neden bu kadar tepki gösterdiğini. Oğlunuzun konuştuğu şeylerde bir sorun görmedim ben.Merhaba, oğlumdan ilk 3 yaşa yakın bi zaman da “keşke kız olsaydım oje sürerdim” demesiyle bende başlayan bir süreç bu durum. Oğlum hiç bir zaman kız gibi davranmadı ne kız çocuk oyuncakları istedi ne de okulda kız çocuk oyuncaklarıyla oynadı, ne kız kıyafetleri istedi ne saçını kestirmeyi reddetme gibi ya da sürekli karşı cinsle oynama gibi bi durumla hiç karşılaşmadım. Karşı cinsle bile oynadığında erkek gibi oynar. Onlara araba oynatır koşalım dövüşelim falan der. Evcilik oynadığımızda baba yapar kendini. Ama sene de bi ve ya iki kere bana bu karmaşayı yaşıyor mu acaba diye düşünceğim cümleler söylüyor. Geçen sene de “ kız olmak çok güzel onlar daha güzel takla atıyor demişti” aradan geçen bu uzun zaman da başka hiç demedi. Taki iki gün önceye kadar şuan agustos da 5 yaşına girecek bana “ saçım kız gibi ben kız mıyım “ dedi halbuki saçı normal erkek saçı niye öyle söylediğini sörduğumda bir şey demedi bugünde babasına “ kız gibiyim “ demiş sonrada şaka yaptım demiş. Niye böyle söylüyor hiç bilmiyorum. Bundan bi kaç ay öncede yan sınıfında bi kızı çok beğndğini büyüyünce evlencem demişti hatta babasıyla onu dışarda görünce çok heyecanlanmış işte evlenceğim kız demiş. Daha öncede kendi sınıfından bi kız için onun yüzü çok güzel demişti. Ben şimdi ne düşünmeliyim niye böyle söylüyor bu çocuk ne yapmalıyım?
- 25 Eylül 2015
- 602
- 575
- 103