5 yaş çocukta sınırda otizm 😔😔

Bence bukadar karaları bağlamayın.
Avukat olarak çalışıyorum ve otizmli iş arkadaşlarım var.
İlla her otizm olan çocuk hiçbirşey başaramaz sürekli bağımlı olur diye birşey yok.
Bence şöyle böyle demek yerine bir kaç uzmanın fikrini alın.
Bi problem varsa görmezden gelmek yerine bir an önce çözüme bakmak lazım. Böyle kendinizi yada uzman olmayanların fikrine göre kendinizi avutarak daha fazla büyümesine yol vermeyin problemin.

Haklısınız da yani böyle bı şeyi bı anda duymak açıkçası beklemiyordum ama varsa bile bu durumu kabullenip tedavisini yaptiricaz tabiki. Doktor arayisindayim şuanda.

Haklısınız da yani böyle bı şeyi bı anda duymak açıkçası beklemiyordum ama varsa bile bu durumu kabullenip tedavisini yaptiricaz tabiki. Doktor arayisindayim şuanda.

Anlıyorum sizi tabi anne olarak kolay değil ve bi tık daha duygusal yaklaşıyosunuz olaya.
Umarım herşey daha iyi olur ve çözülür şeylerdir.

24 yaşında asperger tanısı alan bir hastam olmuştu ve benim için çok belliydi asperger olduğu. Dil ve sosyal gelişim olarak çok iyiydi ama muhtemelen ailesi bu yüzden fark edemedi. Uzmanlardan kimse nasıl fark etmemiş anlamamıştım. Hatta çok alakasız bir şekilde öög tanısı almıştı uzun yıllar.

Hatta üniversitede de 18 yaşındayken (hazırlık okuyorduk) sınıf arkadaşım asperger tanısı almıştı. Onu da çok iyi bir İngilizce öğretmenimiz vardı, o fark edip yönlendirmişti. Sonra kız eğitimine ara verdi 2-3 yıl kadar tedavi oldu. Sonra okula döndü diye biliyorum ama sonrasına hakim değilim ne yazık ki. O yaşta tabii ki fark etmemiştim (kızı da zaten bir ya da iki kere gördüm, hocamız ilk görüşte anlayıp yönlendirmişti). Yani illa erken yaşta fark edilecek ve tanı alacak diye bir şey yok. Silik otizm ya da sınırda otizm öyle herkesin fark edebileceği düzeyde olmaz. Gene başka bir örnek hastaneye gelip silik otizm tanısı alan bir çocuk vardı. Aile tanıyı kabul etmedi. Çeşitli doktorlara götürdüler, bir kısmı otizm dedi bir kısmı sosyal iletişim bozukluğu. Tabii ki aile sosyal iletişim bozukluğuna inanmayı tercih etti. Sonrasında bu çocuk anaokulunda oğlumun sınıf arkadaşı oldu. Evet otizm belirtileri yok denecek kadar azalmıştı, ben fark edebiliyordum ama okul fark edemedi mesela.

Otizm çok geniş bir yelpaze ve her hastada farklı ilerler süreç. Mesela konu sahibi erkek evladı olduğu için daha şanslı, çünkü kızlarda otizm daha zor ilerliyor.

Peki gerekli tedavi yapıldığında tamamen iyileşir mi ??

Peki gerekli tedavi yapıldığında tamamen iyileşir mi ??

Otizmde tamamen iyileşme gibi bir şey mümkün değil ama burada önemli olan tanı değil tanının hastada nasıl seyrettiği. Zaten bu doktor da sınırda demiş, sonrasında da tekrar görüşelim demiş, bu da olumlu bir durum zaten. Temple grandin’in filmini izlemenizi öneririm. Çok güzel bir hayat hikayesi.

Tamam mutlaka bakicam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…