5 yaş çocukta sınırda otizm 😔😔

Cocuk psikeatrist gormeli o sizi yonlendirir ve daha dogru tani koyar endiselenmeyin ama sizden ayrilamamasi bezi gec birakmasi komut almama dikkat daginikligi takintilar bunlar otizim belirtisi olarak geciyor

Eşinize uymayın çocuk iki gün sonra ilkokulda yaşıtlarıyla problem yaşar o zman daha da büyük sıkıntı çıkabilir

Cocuk psikeatrist gormeli o sizi yonlendirir ve daha dogru tani koyar endiselenmeyin ama sizden ayrilamamasi bezi gec birakmasi komut almama dikkat daginikligi takintilar bunlar otizim belirtisi olarak geciyor
Aslında bende ayrılmama şöyle dışarıya karşı yani okula gitmek istemediğini söylüyor. Babaannesi halasi abisi yada babası ile durur gezmeye çıkar. Sanırım dışarıdaki yabancılara karşı böyle. Psikiyatriste gotrdum . Gelişim uzmanı otizim yok dedi. Dikkat dağınıklığı var dedi. Aynı hastanenin psikiyatri doktoruda oda asistan doktor uzman değil önce sınırda dedi sonra var yada yok şuan bsiey diyemem dedi.

Eşinize uymayın çocuk iki gün sonra ilkokulda yaşıtlarıyla problem yaşar o zman daha da büyük sıkıntı çıkabilir
Keşke onu hiç dinlemeseydim ama bende kabullenemeedim sanirim ama dışarıdaki çocuklara bakınca oğlumda aynı onlar gibi farklı bı davranışı yok . Yani olmuş olsa ben yine durmaz götürürdum. Zaten benim doktora gotrme amacında dikkati dağınık bariz belli bunun icindi doktor da dün öyle söyleyince kafam allak bullak oldu

Ama söyleyen asistan doktormus hiç dedigine güvenmeyin çok karıştiriyor bazıları gerçek uzmanı bugüne kadar söylerdi belki sadece dikkat dağınıklığıdir. Bu dediğim doktor kadın gerektiğinde tedavi bitirilmeli diyor mesela . Bence siz işin uzmanına gidin

Evet asistan zaten gittiğim hastanede doktorlar hep asistan . Şimdi yeni arastiriyorum. Bu yaşımda bile benimde bazen dikkatim dağılıyor unutuyorum sık sık . Ama çocuğumu hiç tanımadan bir kaç defa görmeden böyle bişey söylemesi çok yanlış ve üzücü . İki sene önce gittiğimizde de aynı test yapıldı o zman böyle birşey söylenmedi .

Yani umarım düzgün bir doktor bulursunuz hiçbir şey yoktur .

E tamam da bezden üç yaşta kurtulsa 4-5 yaşta okula gitmedi mi bu çocuk?

Ben anlattiklariniza göre otizm olduğunu düşünmüyorum çünkü 5 yaşına kadar mutlaka anlardiniz bir kaç doktora daha gitmenizde fayda var

Tüh hep eğitimsiz kişilere denk gelmişsin. Bezli alan çok yer var. Kızımda 11 aylık başladı şu an 30 aylık hala bezli. Anasınıfında asla pes etme. Vazgeçme. Çocuk için en güzel eğitim yeri yaşıtlarıyla oyun oynadığı yerdir. Evde de siz ailece destekleyin çocuğu. Tanı bana da tuhaf geldi. Bence başla bir doktora da göstermelisin.

Otizmin teşhisi bu kadar geç olmaz. Benim oğlumun konuşması gecikince iki farklı çocuk psikiyatriye ve gelişimsel pediatri bölümüne goturmustuk. Otizm tanısı konulmadi. Ben bunları 20 aylikken yaptırdım. Bizde konusma gecikmesi cikti. Yani mutlaka fark ederdiniz bu yasa kadar. Üzülmeyin...

Günde ne kadar telefonla oynayıp çizgifilm izliyor? Beş yaş bir çocuğu evde tutmak bence çok zor. Üç ya da dört yaş dedi mi en iyisi kreşe vermek. Evde çok fazla tv ve telefona düşüyorlar. Ben evden tv'yi kaldırdım. Büyük kızım izledikçe hareketleniyordu tuhaf bir şekilde duvarlara tırmanıyordu resmen. Bir yıldır tamemen yok ettik tv'yi. Telefon zaten vermiyorum. Hamilelik, yeni bebek, psikolojik sıkıntılarım drken tartıyı kaçırmıştım tv konusunda. Çocuk tabiri caizse tv izledikçe aptallaşıyordu.

Telefona bakıyordu tamamen kestim bir ay kadar tvyede günde 40 dakika bakiyor
Sifir ekranla baslayin 40 dk kaldirin . 03 yas sifir ekran diyor onlar acayip dikkat daginikligi yapiyor etkisi de cikiyor .bu ara intg da bursa cocuk dr bi bakin dikkat daginikligi icin sitikolini cok oneriyor geri dönüşler olumlu

Beş yaş anasınıfı yaşı.seneye ilkokul. Okulda öğretmenleri bir şey demedi mi daha önce.
Kreşe verdim öğretmeni sinifta durmak istemediği için istemedi. Hayatinda böyle bir çocuk görmemiş oysa bı tane daha çocuk vardı o sürekli ağlardı. Bende etkinliklere gotrdum başta istemedi sonradan alıştı. Bu sene anasınifina başlatıcam bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…