How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

5 yaş altı çocuklarınıza domuz grıbı aşısı yaptırdınız mı?

adilemir

"Yaz gelsin tatile çıkalım"
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2009
34.325
39.775
1.123
oğlum 3 yasını 3 ay geçtı...domuz grıbı asısını yaptırıp yaptırmamak arasında kararsızım...bazen yaptırsamıydım dıye düşünmeden edemiyorum....fıkrı olan bılgısı olanyazabılırmı lütfen..
yada çocuklarına bu aşıyı yaptıran varmi... :sm_confused:

şimdi başka bir topic e yazdım dur kopyaliyim senin için canım a.s.

ailemde 3 tane doktor var, birde çocuklarımın doktoru olmak üzere 4-5 tane doktorla konuştuk bu konuyu. kesinlikle yaptırmayacağım. domuz gribinin mevsimsel gripten herhangi bir farkı yok. tek farkı risk grubundaki kişilerin(ki bunlar zatürre ve türevlerini daha önce geçirmiş olan kişiler veya geçmişinde bir rahatsızlığı olanlar) daha ağır seyretmesi. bu aşının ise yan etkileri kesin olarak bilinmiyor, elbetteki çocuklarımıza yaptırdığımız diğer aşıların da yan etkileri var ama o aşıların uzun vadedeki etkileri biliniyor. oysa bu çok yeni bir aşı ve birkaç sene sonra neyle karşı karşıya kalacağımız belli değil. ailemden hiçkimse olmayacağı gibi doktorum da kendi çocuklarına yaptırmayacağını söyledi.
allah korusun yavrularımızı...

bu arada bir oğlum 3 yaşında diğeri 3 aylık yerimseniben

tesekkur ederız arkadasım..bende sordum...dmuzz grıbı yaptırıncaya kadar ponomokok olsun dedi...

kızım 9 ayını sürüyor.
yaptırmayacağım aşı.sağlık ocağından aradılar geçende isterseniz gelin diye.
hayır dedim..
sürekli sokaklarda değiliz,sosyal ortamlara çok sokmuyorum.terine,sırtına sürekli bakıyorum.
Önce Allaha sonra kendime güveniyorum ben..

canım benim kızımda 3 yaşında ve ben kızıma domuz gribi aşısı yaptırmadım.daha önce zatürre geçirmiş olmasına rağmen yaptırmadım.pnomokok aşısını domuz gribi ortaya çıkmadan önce yaptırdım.

Benim oğlum da 20 aylık, ben de yaptırmadım. Pnömokok yaptırdığım için içim rahat. Ayrıca çok kalabalık ortamlara da sokmuyorum zaten. Sağlık bakanı da kendi çocuklarına yaptırmamış zaten, (grip oldukları için gerek kalmadığını söyledi) ben bunada inanmıyorum.

gamyoncuiremsugamyoncuiremsugamyoncuiremsu canıım bemim moralini bozma benimde 4 buçuk yaşşıında oğğlum var..bende yaptıırmadıım ..hemde kreşşe gidiyo..ne kadar çok özenirsek o kadar gelir bulur..onun için önce Allaha güven ..sonrada kendine..moralini yüksek tut canıım benim ..gamyoncuiremsugamyoncuiremsugamyoncuiremsu

ya kızlar ben doktora gıttım..ponomokok domuz grıbının neden oldugu zatureye karsı korumuyor dedı..
kafam çok karısık geçen haftadan berı..annem babam bayramda bendeydı..onlar oldu burda..kocamda onlardan cesaretle yaptırdı..bızde yaptırsak mı ne dıyorum oğlumla...2 arada 1 deredeyım...

pnomokok korumuyorki zaten zatüre aşısı diye biz kendimizi avutuyoruz.yoksa 5 yaş altı çocuklara domuz gribi değil pnomokok aşısı yaparlardı.benim büyük abimde domuz gribi oldu büyük ihtimalle.çok bitkin nefes almakta zorlanıyor ve sürekli yatıyor.çocuğumuda o halde görmek kesinlikle istemem her anne gibi.o yüzden kendi adıma yaptırmayı en başından beri düşünüyorum ama benimde eşim istemiyor.en azından kendime yaptırayım diyorum.hasta olsamda ben bişekilde atlatırım ama ben hastayken 16 aylık kızıma bakacak kimse yok ve benden başka kimsedede durmaz zaten o kadar uzun süre.
hastalıktan dolayı kızımı biyere çıkaramıyorum kimse yaklaşsın istemiyorum resmen paranoyak olduk.bu bir zincir gibi her geçen gün daha çok kişiyi etkiliyor ve bi gün bizide bulacağı kesin o yüzden eşimi ikna etmeye çalışıyorum.çocuğum hastalıkla kıvranırken keşke yaptırsaydık demek istemiyorum.sonuçta hasta olan ve hatta ölen çocuklarda anne kuzusu belki onlarında hiç aklına gelmemişti hastalığa yakalanmak.
allahım hepimizin yavrusunu korusun.

pnomokok korumuyorki zaten zatüre aşısı diye biz kendimizi avutuyoruz.yoksa 5 yaş altı çocuklara domuz gribi değil pnomokok aşısı yaparlardı.benim büyük abimde domuz gribi oldu büyük ihtimalle.çok bitkin nefes almakta zorlanıyor ve sürekli yatıyor.çocuğumuda o halde görmek kesinlikle istemem her anne gibi.o yüzden kendi adıma yaptırmayı en başından beri düşünüyorum ama benimde eşim istemiyor.en azından kendime yaptırayım diyorum.hasta olsamda ben bişekilde atlatırım ama ben hastayken 16 aylık kızıma bakacak kimse yok ve benden başka kimsedede durmaz zaten o kadar uzun süre.
hastalıktan dolayı kızımı biyere çıkaramıyorum kimse yaklaşsın istemiyorum resmen paranoyak olduk.bu bir zincir gibi her geçen gün daha çok kişiyi etkiliyor ve bi gün bizide bulacağı kesin o yüzden eşimi ikna etmeye çalışıyorum.çocuğum hastalıkla kıvranırken keşke yaptırsaydık demek istemiyorum.sonuçta hasta olan ve hatta ölen çocuklarda anne kuzusu belki onlarında hiç aklına gelmemişti hastalığa yakalanmak.
allahım hepimizin yavrusunu korusun.
gencıza bencede boyle..ama bız hafıf gırıbız oğlumlşa...atlatınca gıtcez saglık ocagına..bırde mutasyona ugradıgı ıçın yenı aşılar gelcekmıs dıye duydum.dogru olabılırmı..bekleyın dıyenler var..öfff kafam allak bullak.. kafamçokkarıştı

benim oğlum 3.5 yaşında ben ne ona ne de kendime yaptırmayı düşünmüyorum eğer bu başımıza gelecekse normal gripte öldürüyor hiçbir doktor çocuğuna yaptırmıyor bu aşıyı bence aşının yan etkilerini iyice araştırın sağlık ocaklarında bile yan etkileri yazılı okumadan karar vermeyin derim

gencıza bencede boyle..ama bız hafıf gırıbız oğlumlşa...atlatınca gıtcez saglık ocagına..bırde mutasyona ugradıgı ıçın yenı aşılar gelcekmıs dıye duydum.dogru olabılırmı..bekleyın dıyenler var..öfff kafam allak bullak.. kafamçokkarıştı

biz salı günü ailecek olduk.ateş falanda yapmadı.
hayır canım bu aşı mutasyona uğrayan virüse karşıda etkili.

10-15 gün aşının koruyuculuğunun başlamasını bekliyorum ondan sonra içim rahat bi şekilde kızımla heryere gidebilicem.

benimde 20 aylık oğlum var ama bi aşılanalım diyorum derkende bir yerlerde olumsuz yazıları okuyunca vaz geçiyorum. bazende zaten bir yere çıktığımız yok gelen gidende pek yok yaptırmanın ne alemi var o zaman diyorum ama bu seferde işe gidip gelen baba ve tabikii para geliyor aklıma yani biz çıkmasakta her ürlü evimize girebilir. oooff ooofff bende bilmiyorum?

biz salı günü ailecek olduk.ateş falanda yapmadı.
hayır canım bu aşı mutasyona uğrayan virüse karşıda etkili.

10-15 gün aşının koruyuculuğunun başlamasını bekliyorum ondan sonra içim rahat bi şekilde kızımla heryere gidebilicem.

Aşınız hayırlı olur inşallah...
Yalnız bu aşılar mutasyon riskinden önce üretildi, mutasyon tehlikesi devam ediyor.

Son düzenleme:
bizde ailecek yaptirmiyoruz.oglum 21 aylik onada kesinlikle yaptirmiycam.burdaki doktorlar riskli grupta degilse gerekli görmüyo.cocugun vücudu mikraoplarla savasmayi ögrenmeliymis görüsleri bu.gamyoncuiremsu

oğlum asının ılk dozunu oldu...bırdahakı doz 30 aralık...

Back