- 12 Kasım 2010
- 2.909
- 16.761
- 408
- 40
- Konu Sahibi Pamukpamuk44
Eskiden mis gibi sınıf tekrarı vardı. İlkokulda yazılı vardı. Yapamayan üst sınıfa geçmiyordu. Böylece çocuk bir şeyi öğrenene kadar tekrarliyordu. Şimdi yapsa da yapamasa da geciyor üst sınıfa orada konular daha zor. Onu temelde olmadığı için hiç anlamıyor. Böyle böyle ilkokul iki konusunu bilmeden çocuk kendini ortaokul lise de buluyor. Kardeşim ögretmen lisede lise de adam gibi dört işlem yapamayan öğrenciler var diyor Geçen dönem kızımın karne törenine gittim ortaokul 500 kişilik okulda 400 den fazla öğrenci belge almış. Sorsam çoğunun 30 yıl öncesinin ilkokul öğrencisi kadar donanımı bilgisi yok.Bizim zamanımızda o belgelerin bir değeri vardı. Bir sınıfta en fazla üçte biri belge alabilirdi. Şimdi notlar hep şişirme, çocuk yapsa da yapmasa da üst sınıfa geçiyor. Burada eğitim sisteminin kötüleşmesi kadar velilerin de suçu var, herkesin çocuğu dahi gözü ile bakıyor. Ögretmen çocuğa en ufak bir uyarıda bulunsa hemen okulda alıyor soluğu. Ögretmenler de kolayı buldu açıyor akıllı tahtadan eğitim videosunu geçiyor. Bu ülkede eğitim düzelsin isteniyorsa o akıllı tahtaların sınıflardan çıkması, sınıf tekrarı ve yazılı sisteminin ilkokuldan itibaren geri gelmesi ve velilerin de objektif olarak çocukları ile ilgilenmesi lazım.