5. Sinif ders calsima sorunu

Pamukpamuk44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2021
1.924
-163
68
41
Oğlum ders çalışmıyor ödevleri söylemiyor.matematik quizden 0 almış.ozel ders aldırdım bugün.kadin devam edemeyeceğini söyledi.cunku daha temel yok dedi.ki daha dikdörtgen alanını bile karıştırıyor çevre ile.bölme ve çarpma da eksik.olabilir.ama çaba fda sarf etmiyor.s8nav takvimini ödevleri takip eden benim.korkum şu ki ilerde de disiplinsiz sorumsuz bir insan olması.ne yapabilirim matematiği hiç yapamiyor diğer derslere de çalışmıyor.

Temelden anlatabilecek bir hoca bulamaz mısınız acaba 🤔 o yaşlarda zihin çok taze oluyor. Ben birkaç saat dinlediğim matematik dersiyle sınavı geçiyordum. Anlatabilecek biri lazım
Ya nasıl diyim problemleri anlamiyor.normal okuma kitabı alacagim şu sınav döneminden sonra okusun.baska hoca araştırsam mi temeli ben mi versem bilemedim.biz çarpım tablosundan başlayacağız.8 kere 8 i bilmiyor ki karenin alanını nasıl yapsin

Özel hoca bile bıraktıysa zor acaba dikkat eksikliği vs mi var hiç alışkanlığı oluşmadı mı küçükken bunu alıştırmanız lazımdı. Eskiden nasıldı

Özel hoca bile bıraktıysa zor acaba dikkat eksikliği vs mi var hiç alışkanlığı oluşmadı mı küçükken bunu alıştırmanız lazımdı. Eskiden nasıldı
Kadin söylüyor alan böyle bulunur diye.sonra soruyor bizimki düşünüyor hala.durum bu.cankm sıkkın.

O zaman çocuğunuzun derslerini beraber yapacaksınız. Temeli birlikte öğreneceksiniz. Başka çaresi yok. Babam bizi yıllarca matematik çalıştırdı. Bizimle ödev yaptı. Annem sözel derslerde bizimle birlikte çalıştı. Özellikle kardeşim çok ilgisizdi, saatlerce odasında sabırla ders çalıştırırlardı

Bunun başka çaresi yok ne yazık ki. Özel ders bir yere kadar. Ebeveynler olarak çocuğun üzerine eğileceksiniz.

O zaman çocuğunuzun derslerini beraber yapacaksınız. Temeli birlikte öğreneceksiniz. Başka çaresi yok. Babam bizi yıllarca matematik çalıştırdı. Bizimle ödev yaptı. Annem sözel derslerde bizimle birlikte çalıştı. Özellikle kardeşim çok ilgisizdi, saatlerce odasında sabırla ders çalıştırırlardı

Bunun başka çaresi yok ne yazık ki. Özel ders bir yere kadar. Ebeveynler olarak çocuğun üzerine eğileceksiniz.
Öyle ama akşama kadar çalışıyorum.ve yetemiyorum.

5. Sınıfın ortalaması alınmıyor.su an sorunum lise degil
Şuan sorun çok büyük görünüyor 5. Sınıf bi çocuğun sıfır almaması lazım. Başına oturacaksın. Okul çıkışı etütebgitsin orda ödev yaptırırlar. Sanmıyorum bi çocuk aaa ödevim vardı desin. Bunun takibini yapacaksın. Gerekiyorsa her gün ders aldır bir süre

Benim çocuğumda 5. Sınıf. Anlatımından çocuğun özel bir problemi olduğunu düşündüm. Çünkü diktörgenin alanını bu yaş çocuğu hemen anlar. Karmaşık bir şey yok. Özel ders öğretmeni normalde pes etmez bu sınıf grubu için. Ben öğretmen değilim ama zamanında kpss çalışan komşulara matematik dersi verirdim ücretsiz öyle pes ettirecek konular değildi. Biraz sakin sakin konuşsan hayallerini sorsan? Rehber öğretmenine durumu anlatsan. En azından sebebi öğrenirsen çözümü daha kolay olur. Tam da yazılı haftası.
Ama onun dışında. Aaa sınav haftam derslerime odaklanayım diyen çocuk artık yok. İte ite oluyor. Hadi oğlum yarın sosyal sınavın var kalk çalış diyorum. Oturuyor hala. Oplum kalksana diyorum tamam anne diyor oturuyor. Derinden sana diyorum çabuk derse otur! Diye yırtındığım an gidip çalışıyor

Şuan sorun çok büyük görünüyor 5. Sınıf bi çocuğun sıfır almaması lazım. Başına oturacaksın. Okul çıkışı etütebgitsin orda ödev yaptırırlar. Sanmıyorum bi çocuk aaa ödevim vardı desin. Bunun takibini yapacaksın. Gerekiyorsa her gün ders aldır bir süre
Du an dershaneye yazdırmak hiçbir şeyi değiştirmez önce temeli bu yaz halledeceğiz seneye dediğin gibi dershaneye gidecek

Du an dershaneye yazdırmak hiçbir şeyi değiştirmez önce temeli bu yaz halledeceğiz seneye dediğin gibi dershaneye gidecek
En azından ders çalışma ve ödev yapma alışkanlığı olur dershane değil etüt merkezi okul çıkışı alıyor ödev yaptırıp bırakıyor. Bu çocuğun öğretmeni hiç mi konuşmadı sizinle? Birden mi oldu böyle? Tablet vs alışkanlığı mı var? YouTube çok mu izliyo? Ödevlerini h,ç mi kontrol etmediniz bu zamana kadar

Oğlum ders çalışmıyor ödevleri söylemiyor.matematik quizden 0 almış.ozel ders aldırdım bugün.kadin devam edemeyeceğini söyledi.cunku daha temel yok dedi.ki daha dikdörtgen alanını bile karıştırıyor çevre ile.bölme ve çarpma da eksik.olabilir.ama çaba fda sarf etmiyor.s8nav takvimini ödevleri takip eden benim.korkum şu ki ilerde de disiplinsiz sorumsuz bir insan olması.ne yapabilirim matematiği hiç yapamiyor diğer derslere de çalışmıyor.
Çocuğunuzu ilgi alanına göre yönlendirin, tabiki temel dersleri çalışsın ama ne olmak istiyorsa ya da yetenekleri hangi yöndeyse ona göre yön vermesini sağlayın, diğer türlü çok yıpratıcı olur ...

Back
X