5 kuruş 10 kuruş deme gel vatandaşşşş gellll:)

süper fikirler hesaplayınca dışarıda bir kahve bir çay birde su alsan en az günlük 5 lira tutuyor o parayı kumabraya atsak aylık 150 lira oluyor , tabi yemek masrafını katmadım bile

canim ben biriktirmeye basladiysam inan sende biriktirirsin kenarinda 1lirasi olmayan ben artik para biriktiriyorum ve acatip hirslandim agustos sonunda 1000tl biriktirmek istiorum :)

Kendine bir hedef koyarak güzel düşünmüşün canım,tuttum bunu :))

ayy bende kendime bir hedef düşüneyim bariiiiiii bende 1000 tl diyorum canımmm :))

hoşbulduk canım
bende oğlumun kumbarasını aldım içine dün 2 lira bugün 2 lira attım şimdiden 4 lira oldu

başlamak nemli olan canım
bende biriktiremem normalde ama
bu ara tıyorum topikteki kızlardan fırça yememek için gaza geldim yani
yoksa bende çok harcıyrum
inşallah güzel birikimler yaparsın canım

merhaba bende aranızdayım hergün bu sayfaya gelicegim kumparama ne attıgımı sizlere bildirecegim

ben aslında geçen yıllarda ciddi para biriktirdim kendime araqba alıcaktım fakat eşim yatırım için arsa almayı kafayı koymuştu gerçi bir kısmını kredi çektik ama yinede eksiklerimiz vardı bende eşime verdim bir süre daha erteleyebilirim dedim arabayı iyide ettim:)

bunca borcun arasında yeniden başladım küçük mebraların büyük paralara dönüşünü izliyorum ben paramı harcarım onun için kendimce çözüm geliştirdim paramı arkadaşıma veriyorum benim için o tutuyor hesaplarıma göre 795 lira olmuş bakıldıgı zaman ciddi para olmuş

şimdi burada s,izlerle devam edecegim inanıyorumki burada sizlerle daha çok biriktirecegim

bugün 15 lira atıyorum

Bende doğru düzgün harcama yapmamama ve gelirimizn giderden fazla olmasına rağmen hiç para biriktiremıyorum

Bugün itibariyle başlıyorum, 50 lira ile başladım, bereketi Allahtan, inşallah.

Yarın kumbaramıda alıp kilitlıyorum, inşallah ağustosa kadar 1000 lira biriktirebilirim.

en çok harcamayı marketlerde yapıyorum, birşeyler yapıp aza indiricem.

merhaba arkadaşlar bende para biriktirme konusunda sıkıntı yaşıyorum ben de bu topik sayesinde belki başarabilirim :)
masraflarımı da yazacağım gün gün bi arkadaşım 5 krş bile harcadıysa yazardı ve çok faydasını gördüğünü söyledi. bugünden itibaren bende başlıyorum :)

Hesap tutmak harcamaları görmek için önemlı, önlem almazsan bir işe yaramıyor canım şahsen benım için böyle oldu.

2 aydır hesap tutuyorum, en azından bütçemizi sarsan harcamaları görmüş oldum. ajandaya her harcamayı yazıyorum, sinema 24 tl market 50 tl+20tl+15tl vs.

Ay sonunda bir bakıyorum ki ıvır zıvır diyerek, 20 tlden bişey olmaz diyerek harcadıklarımız toplamda 300 400 olmuş, yani görüp kontrol etmek en iyisi.

Bir de ay başından şuraya bu kadar, buraya bu kadar ortalama hesap yapınca daha kolay oluyor. Hala iyileşme sağlayamadım ama bu ay arttırmak şart, yaz gelıyor, tatıle hiç para arttıramadık.

Kızlar size bir öneride bulunayım, ben personel finance adlı bir program kullnıyorum.

Her ayın harcamalarını bir önceki aydan çıkarıp, ona göre birikimlerimi planlıyorum.

Şiddetle tavsiye ederim.

kızlar topik canlanmış maşallah bende sayenizde acayip gaza geliyorum valla
bugün 5 tl atıyorum kumbarama

Kuruş zenginleriiii

Bugün Avon'dan bi müşteri ödemem geldi 20 tl olduğunu gibi kumbaraya gitti, bozukluklarım da 2.25 çıktı.

Günün birikimi 22.25 oldu

Kuruş zenginleriiii

Bugün Avon'dan bi müşteri ödemem geldi 20 tl olduğunu gibi kumbaraya gitti, bozukluklarım da 2.25 çıktı.

Günün birikimi 22.25 oldu

Allah bereket versın canım herkese bol bol birikimler diliyorum

Hu huu bırıkımcıler nerdesınz bırkaçgundur para atamıyorum yarın pazara gıdıcem para arttırıp getırıcem kumbarama

bunlar harika oneriler, bizim assagida bir minik bardak kahve 1 tl. ben 30 gunluk kahve parasina bi kettle aldim ofise, zaten su bedava. cayimi kahvemi goturdum. sadece sut biraz sorun oluyo her gun tasimak icin, bir kucuk kavanoz edindim. onunla goturuyorum. ustelik eskiden bir kucuk bardak kahveyle yetinen ben, gun boyu cay kahve iciyorum:)

ben diyette oldugum icin zaten her zaman disarda yiyemiyorum, mumkun oldugu kadar evden goturmeye calisiyorum. Ama assagida kiloyla yemekci var, orasi da cok pahaliya gelmiyor. tabi evden goturmek kadar ucuz olmasa da.

Benim nacızhane onerım olacak, belkı vardır ama goremedım.

Bırıkım ve para bıraz odul bıraz hırsla olur ancak bence, ben oo bu ay arttırmışım diye görürsem diğer ay daha heveslenırım mesela:)

İlk sayfada açılış metninde katılımcı listesi olsun yanına da mart nısan mayıs diye ay sıralaması, altına da birikimlerimiz, tablonun sonunda da toplam harcama, toplam birikim, böylelikle hem bırıktırdıgımızden harcadıgımızı, hem kalan elimizdekini görür, hem de daha heveslı biriktiririz.

Olmaz mı?

Ne yapacaksın 1000 lirayla

evlenicem diomusum:) bak canım simdi benim 5 senelik bi erkek arkadasım var ikimizde okuyoruz okul bitince işe girince iş iyice ciddiye binecek bende bazı seylerimi kendim almak isterim yük olmamak için o yüzden birikimim olsun istiorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…