- 23 Haziran 2013
- 51
- 3
-
- Konu Sahibi siyaholanpembe
Merhaba, ben üniversite öğrencisiyim. 26.11.2013 günü diyet+spora başladım. Tartıda 79,5 kiloydum. Bu akşam tartılmış halim. Sabah kalkar kalkmaz tuvalete girip tartılan, kendini kandıranlardan değilim. Bugün tartıldığımda - yine akşam- 76 kiloydum. Tamamen hamur işini, ekmeği, abur cuburu kestim. Beyaz leblebi kilo aldırmaz derler onu bile yemedim. Her gün düzenli olarak 30 dk spor yaptım. 3 litre de su içtim. Yapacağınız sporu hangi bölgenizde aşırı yağlanma olduğunu göz önüne alarak çalışmalısınız. Ben kalça, basen ve göbek üzerine çalıştım. Göğüslerim avcumun içi kadar olduğundan üst bedenim yok altta kocaman bir şey var gibi duruyor bu yüzden altı inceltmem gerektiğine karar verdim. Hava yağışlı olmadığı sürece okul çıkışlarında yürüyordum. (Tempolu bir yürüyüş değildi ama hiç yoktan iyidir, kaslarınızı geliştirir.) Diyete başlamamla birlikte günde (en az) ısınma hareketleri, 100 step + 30 step (dambıllarla: bunu 1 litrelik su şişeleriyle de yapabilirsiniz.), 200 kere pedal çevirme (bisiklet imkanınız yoksa yatağa yatıp ayaklarınızı havaya dikerek havada çevirin, daha bile iyidir göbeği de çalıştırır.), 20 mekik (skolyoz hastası olduğum için ona da iyi geliyordu), 5 tur koşu ve 30-35 kg'a ayarlayarak bacak açma kapama aletinde 100 tane çalışıyorum. (google görsellerde "bacak açma kapama aleti yazarsanız 2.sıradaki soldan 2.alet) İlk 2 gün bunları yaptım daha sonra youtube'daki "Jillian Michaels 30 Day Shred: Level 1" adlı videoyu da ekledim bu egzersizlerime. (Videodaki dizleri zorlayan hareketleri yapamadım, genetik bir diz problemi var ailemizde zaten çok acıdığı için de yapamadım.) Videonun sonundaki son esneme hareketlerini yapmadan sporumu asla bitirmedim. Bir anda bitirmek vücuda çok zararlıymış. Mineral kaybından dolayı maden suyu önerdiler fakat onu henüz denemedim. Günde 2- lt su içmeye özen gösteriyorum. Bu sayede sivilcelerim de azaldı. Burada vajinal akıntıyla ilgili başlıkları okumuştum; orada da yazıyordu. Eğer öyle bir probleminiz varsa 2-3 lt su içmek gerçekten işe yarıyor. Lütfen sizden ricam hasta olmamak için spordan sonra duş alın ve saçlarınızı kurutun!!! Spor her şeyden önce sizi zinde tutmak için var, unutmayın.
Şimdi 5 gün içinden örnek 1 günlük yemek listemi yazacağım:
Sabah: 2 tane az yağlı beyaz peynir (kibrit kutusundan biraz daha küçük)
3 tane yeşil zeytin
2 dilim sucuk
1 bardak çay(ben zaten çay ve kahvede şeker kullanmam ama belirteyim şekersiz olacak)
EKMEK YOK!
Öğlen: 1 kase çorba
4 tane fırınlanmış köfte(küçük) 4 tane fırınlanmış patates (kare-küçük)
EKMEK YOK!
Akşam: 1 kase çorba
1 tane yağsız(göğüs kısmından) tavuk -fırınlanmış-
EKMEK YOK!
Yatana kadar da elma/mandalina/yoğurt üçlüsünden birini seçip yedim. Meyve+ yoğurt yapabilirsiniz.
5 gün içinde yaptığım kaçamaklara gelince: 19 tane badem yedim, 4 adet de Burçak büskivinin çikolatalı olanından(spordan sonra)
Badem yasak değilmiş ama günde 6 taneden fazla yemek zararlıymış.
Sizden ricam lütfen o harika cildinizi, vücudunuzu, kendinizi susuz bırakmayın. Şişelere doldurun, çay içer gibi yudum yudum için, önünüzde dursun hep. Yüzünüze bile renk gelmeye başlayacak bana inanın.
Bu arada ben uygulamadım ama eniştem doktor ve meyveyi spordan önce yemenin çok daha faydalı olduğunu söylüyor. Üstüne basa basa da 3 litre su içmem gerektiğini söylüyor. Ayrıca eğer videoyu denerseniz ya da sizin benim yaptıklarım dışında yaptığınız hareketler varsa lütfen dizlerinize yüklenmeyin, canınız çok yanıyorsa bırakın. Kasların yanmasından bahsetmiyorum tabi, kendinizi de kandırmayın.. :) İlk spor yaptığım günün ertesinde dayak yemiş gibiydim, öyle hamlaşmışım ki.. Ama ben pes etmedim üzerine gittim. Pes etmeyin! Hazirana kadar 20-25 kilo vermek istiyorum. Çok uzun bir süreç, yeterli zamanım var tek gereken sabır ve azim.
Bir şey daha var 5-10 kiloyu verdikten sonra bir süre kilo vermemiz duruyormuş, eğer veremiyorum deyip bırakırsanız verdiğiniz kiloları da fazlasıyla alıyormuşuz. İlk başlarda kilo vermek daha kolaymış. Sabır ve azim gerekli. Zaten 10 kilo verdikten sonra insan bırakmak da istemez, vücudunun biçimlendiğini görür ve sağlıklı hissetmeye başlar diye düşünüyorum.. :)
Ha bu arada kızlar sabahları mutlaka kahvaltı edin yoksa metabolizmanız çalışmıyormuş! :)
Okuduğunuz için çok teşekkür ederim! Ben yarar gördüm, sizleri de bilgilendirmek istedim.
Benim sloganım: Sabır ve azim. + 3 lt su.
Hepinize her şeyden önce bol sağlıklı günler!!!!!! :))
Şimdi 5 gün içinden örnek 1 günlük yemek listemi yazacağım:
Sabah: 2 tane az yağlı beyaz peynir (kibrit kutusundan biraz daha küçük)
3 tane yeşil zeytin
2 dilim sucuk
1 bardak çay(ben zaten çay ve kahvede şeker kullanmam ama belirteyim şekersiz olacak)
EKMEK YOK!
Öğlen: 1 kase çorba
4 tane fırınlanmış köfte(küçük) 4 tane fırınlanmış patates (kare-küçük)
EKMEK YOK!
Akşam: 1 kase çorba
1 tane yağsız(göğüs kısmından) tavuk -fırınlanmış-
EKMEK YOK!
Yatana kadar da elma/mandalina/yoğurt üçlüsünden birini seçip yedim. Meyve+ yoğurt yapabilirsiniz.
5 gün içinde yaptığım kaçamaklara gelince: 19 tane badem yedim, 4 adet de Burçak büskivinin çikolatalı olanından(spordan sonra)
Badem yasak değilmiş ama günde 6 taneden fazla yemek zararlıymış.
Sizden ricam lütfen o harika cildinizi, vücudunuzu, kendinizi susuz bırakmayın. Şişelere doldurun, çay içer gibi yudum yudum için, önünüzde dursun hep. Yüzünüze bile renk gelmeye başlayacak bana inanın.
Bu arada ben uygulamadım ama eniştem doktor ve meyveyi spordan önce yemenin çok daha faydalı olduğunu söylüyor. Üstüne basa basa da 3 litre su içmem gerektiğini söylüyor. Ayrıca eğer videoyu denerseniz ya da sizin benim yaptıklarım dışında yaptığınız hareketler varsa lütfen dizlerinize yüklenmeyin, canınız çok yanıyorsa bırakın. Kasların yanmasından bahsetmiyorum tabi, kendinizi de kandırmayın.. :) İlk spor yaptığım günün ertesinde dayak yemiş gibiydim, öyle hamlaşmışım ki.. Ama ben pes etmedim üzerine gittim. Pes etmeyin! Hazirana kadar 20-25 kilo vermek istiyorum. Çok uzun bir süreç, yeterli zamanım var tek gereken sabır ve azim.
Bir şey daha var 5-10 kiloyu verdikten sonra bir süre kilo vermemiz duruyormuş, eğer veremiyorum deyip bırakırsanız verdiğiniz kiloları da fazlasıyla alıyormuşuz. İlk başlarda kilo vermek daha kolaymış. Sabır ve azim gerekli. Zaten 10 kilo verdikten sonra insan bırakmak da istemez, vücudunun biçimlendiğini görür ve sağlıklı hissetmeye başlar diye düşünüyorum.. :)
Ha bu arada kızlar sabahları mutlaka kahvaltı edin yoksa metabolizmanız çalışmıyormuş! :)
Okuduğunuz için çok teşekkür ederim! Ben yarar gördüm, sizleri de bilgilendirmek istedim.
Benim sloganım: Sabır ve azim. + 3 lt su.
Hepinize her şeyden önce bol sağlıklı günler!!!!!! :))