5 Günde 1 Kilo Aldıran Diyet Listem :)

canım liste güzelmiş ama çok fazla süt var... süt bir bardaktan fazla içilirse zararlıdır...kansızlık da yapar..her ne kadar pekmez yense bile, dengeleyeceğini sanmıyorum...
öğünlerde ne tür yemekler olduğunu da doktorun belirtseydi çok güzel olurdu, mesela öğlen ne yemeği, akşam ne tür bir yemek vs gibi.. ben şöyle detaylı yazılan bir liste çok aradım nette de ama pek detaylı liste yok..örneğin öğlen bakliyat, akşam et balık vs diye belirtilmiş bir lisate bulsak keşke...
çünkü bilhassa kilo yapıcı besinler neler onu tam bilmiyoruz...
bir doktordan duymuştum, sebze yemeklerini bol yiyin ama zeytinyağlı olursa kilo aldırmaz demişti...
çünkü zeytinyağında karbonhidrat hiç yokmuş... sadece doymuş olurmuşuz..
hani belirtilse ne güzel olur , mesela zeytinyağlı barbunya yerine, mısır yağlı pilaki gibi...
makarnalar mesela sossuz olursa kilo aldırmazmış hiç...
makarnayı tereyağlı ve soslu yiyecekmişiz... mesela domates biber soslu, veya kıymalı gibi....
zaten makarna aldırsa bana aldırırdı...bir makarna canavarı olarak her gün yerim nerdeyse...ama tartı da tık yok

Yok canım süt 2 bardaktan fazla olursa kansızlık yapıyor bu listede de 2 bardak var. Her öğünden sonra 2 kaşık pekmez yiyince( ben daha fazla yıyorum neredeyse günde 1 kase pekmez yapıyor )ben de sorun olmadı şimdiye kadar.
Doktor sebze yemeği yanında et diye vermişti listeyi öyle sebzeyi belirmedi ama zaten evde hangi yemek pişerse etsiz de olsa ben onu yiyorum.
yani ben de işe yarıyor kuzum bilmem ki senın aklına hangisi yatarsa onu uygularsın tiramusu da yarısmanın ılk sayfasına eklemıstı dıyetı ıstersen bır de ona bak.

haliyle evde her daim listeye uygun yemeği pişiremeyiz ama mesela öğlen şu akşam şu diye belirtilse çok güzel olur...
sen genelde yemeğin yanında et yiyormusun kuzum? yoksa sebzeleri etli mi yaparsınız?
birde ben ekmek fazla yemiyorum nedense, yemekleri kaşık kaşık götürüyorum ama ekmek bir kaç lokma...
ekmek yedirici yemekler yapmalıyım :)
mesela menemen yapıp ekmek bana bana yesem süper olur da, yok yaa mıymıntıyım ben.. midem mi ufak nedir anlayamadım ki...

Yok biz etı ayrı yemeği ayrı yapmıyoruz canım mesela annem patlıcanlı yemeğe et de koyuyor ben de doğal olarak listeye uymus oluyorum ya da hiç et olmadığı da oluyor tabi.
Ben de ekmekle yıyınce cabuk doyuyorum ama mesela yemeği bitirdikten sonra tv seyrederek yavas yavas kalan ekmeği yiyorum sırf bırakmamak ıcın.Bazen zorlanıyorum ama napim.
Sen süt içmek istemiyorsan her yemekte yoğurtta yıyebilirsin istersen. Bir de yemeklerin yanında meyve suyu da koyuyorum su yerine onu içiyorum.

bende onu düşündüm az önce senin listeye bakınca canım, sütle pek aram da yok zaten kokusu midemi bulandırıyor..
yoğurt severim ama bir kase yoğurt bir bardak süte tekamül eder sanırım dimi?
birde ben artık zeytinyağı almıyorum... kilo hiç aldırmazmış..mesela sabahları zeytinin üzerine zeytinyağı dökeriz ya, onu bile dökmeyecekmişiz eğer kilo almak istiyorsak... ben mısır yağı ve ayçiçek yağı döküyorum genelde...
meyve suyunu hazır meyvesuyunu eşim almıyor, zararlı sağlığa diye...içinde katkı madddesi çok fazla...
o yüzden hoşaf falan içeriz bazen, yada ayran genelde olur sofrada...
meyve suyu yerine ben ne içsem acaba?
mesela kahvaltıda falan?
sabah sabah da yoğurt yenmez ki yaa

Canım sen kahvaltını yap bittikten sonra bır kase yavas yavas ye ben de sut olmadıgında öyle yapıyorum. 1kase yoğurt sütle aynı canım hemen hemen pek fark yok. kahvaltıdan sonra yemek ıstemezsen öğle ve aksam yemeklerınde yersın.
bizde de hep ayçiçek yağı kullanılır zeytinyağı olmaz hiç.
meyve suyu almazsanız sen de yemekten sonra bır buyuk meyve ye aslında sağlıklı olan ve doktorun önerdiği meyve ama suyu bana daha kolay gelıyor bitirmesi.

benim de buna benzer bi diyet listem var bu zamana kadar hiç uymadığım için kilo alamıyorum ara öğünlerde bisküvi, muz, kahvaltılık gevrek (tabi sütle birlikte) badem, ballı ceviz de iyi oluyor hem doğal yağlı yiyecekler olduğu için de katkı sağlıyormuş. benim de boyum 1.73 ve 52 kiloyum kitle boy endeksim 17 yani en zayıf olanı. off kilolu olmak da dert zayıf olmak da

Uğraşırsan alırsın gerçekten. Zorla da olsa 1 ay diyet listene uy iştahım yok deme zorla ye, ben de öyle yapıyorum. Zaten insan aldığını görünce daha cok yeme isteği geliyor. Bizim kilo alma yarısmamız var ona da katıl istersen motive olursun

evet ben de aynı senin gibi düşünüyorum uğraşmak lazım ve bu sefer kararlıyım bi kaç yıldır kilo almak istiyorum ama sadece istekte kalıyo uğraşmadığım halde kilo alamıyorum diye kendimi kandırıyorum yarışma çok mantıklı hem de eğlenceli olur. nasıl katılabilirim?

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kilo-alma-programi-ile-yarisma.656991/page-396 bu linke tıkla canım. konuya boyunu kilonu yaz senı listeye ekler arkadas. ilk sayfada da ne zaman tartılacagımız falan yazıyor okursun

Çok kolay uygulanabilecek bir şeymiş kuzucum ellerine sağlık faydalanacagım

arkadaşlar merhaba, kilo almak konusunda bende bildiğim şeyleri söylemek istiyorum.kilo almakta vermekte günlük aldığımız kaloriyle alakalı şeyler.önce günde kaç kaloriye ihtiyacımız var hesaplatmamız lazım.mesela benim günde 1200 kalori almam lazım,1200 den fazla aldığım her kalori kilo olarak geri dönecek demektir.ben şu yöntemi uyguluyorum.100 gr fındık ve badem 600 kalori.akşam bi küçük kaseyi dolduracak kadar fındık badem ceviz yiyorum.kuruyemiş hafife alınmayacak kadar kalorili.ara öğünlerdede azar azar yenilebilir toplamda yüz gr yediğimizde bu kaloriyi almış oluyoruz.
Birde diyetisyen tavsiyesi gün içinde veya akşam ,sütlü tatlının üzerine hindistan cevizi veya fındık serpiştirip yemek,buda yine ek kalori.yani yediğimiz şeyin kalorisi yüksek bişey olması lazım.benim kuzenimde bu yöntemle normal kilosuna ulaştı aşırı zayıftı.bende başladım tavsiye ederim,ağır şeyler yemekten daha kolay bence.)

Teşekkürler tavsiyeleriniz için.
Ben çok şükür bu listeme alıştım artık eksik yesem kendimi kötü hissediyorum :) Listem günde 2500 kalori ediyor ben de elimden geldiğince biraz daha fazla yemeye calısıyorum. 7bin kalori 1 kilo ediyor. Ona göre ayarlayıp yemek boşa uğraşmaktan iyidir tabi.

Bu listeyle şuan 52 kiloyum kızlar (maaşallah )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…