5 gün sonra sözüm var

hilal1108

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2013
1.493
10
iyi geceler.
Cuma günü sözüm var. Tanışma, isteme,söz birlikte olucak. Seneyede düğün hayırlısıyla. Fakat benim hiçbişeyim hazır değil. Ne yapmalıyız ikram hazırlamak gerekirmi? Pasta, magnet falan hazırlamalımıyız? Sonucta sözde olucak ama istemede aynı anda oluyor annemde dünden razılarmış vermeye demesinler diyor... Size sormak istedim yardımcı olurmusunz

Misafire şık ikramlar sunmak dünden razılık değildir ki. Siz gelen misafirlerinize hazırlık yapıyorsunuz sonuçta. Bence biraz yanlış düşünmüş anneniz. Canınızın istediği ne varsa yapın bence sonradan keşke dememek için.. Bu arada mutluluklar diliyorum Allah tamamına erdirsin.

biz isteme-söz-nişan üçü bir arada yaptık.
pasta yaptırdım ben, sonra sarma, börek salata filan ikramlık baya bişey vardı.
bi de magnet yaptırmıştım.
yüzükten sonra ikramları verdik, sonra da magnetleri dağıttım.

kapınıza gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlamak dünden razılık değil sizin görgünüzdür..kahveler yapılır,söz pastası kesilir,pasta yanında ufak kurabiye sarma gibi aperatif şeyler sunulur..ciddi bir karar alınmış ,söz kesiliyor,elbette razı olacaksınız dünü bu günü mü var

Bizim buralar da isteme sözdür zaten . İsteme de kahve ikram edilir bir de damat evinin getirdiği çikolata . Söz den bikaç gün sonra damat evi tatlı götürür kız evine yanlarında biraz kalabalık misafir ile ' işte bakın gelinimiz bu ' babında. Meyvesidir içeceğidir hepsini damat evi organize edip getirir. Yani kız evinin ayrıca kendini yormasına gerek kalmaz . O tatlı ikram edilir . Bence aksine eliniz den geleni yapmanız lazım ki desinler ' maşallah kiz evi de pek hamarat pek misafirperver '.

benimki de dışarıdan geldikleri için tanışma isteme söz nişan hepsi artık neyse bir arada olmuştu. eve ilk geldiklerinde taşınma peşine atıştırma faslı oldu. tabağa ikramlık yapmıştık dolu dolu, hem yemek hem ikramlık gibiydi, doyurucuydu. çok kalabalık olunduğundan yemek işine girişmedik. en azından sadece karşı taraf bir masaya sığacak kadar olsaydı yemek olabilirdi. yemekten sonra muhahbbet, sonra kahve, isteme, yüzükler, yüzükler takıldıktan sonra söz pastası kestik. magnet vs ıvır zıvır hediye dağıtmamıştım. hiç aklıma gelmemişti. çok üzerine düşünmemek gerek. akıyor gidiyor.

Öncelikle sonsuza kadar mutlu olun. Şu da içimde kaldı keşke yapsaydım diyeceğiniz hiçbir detayı atlamayın. Bu organizasyonu hayatınızda bir kez yaşayacaksınız:) sadece kahve de ikram etseniz de magnetine kadar düşünseniz de keyfini çıkarın. Ama annenizin düşüncesine katılmıyorum. Gelen misafiri en iyi şekilde ağırlayıp ilk ciddi adımınız için hazırlanmak oldukça tatlı birşey, dünden razılıkla ilgisi yok. ( kuzenimin nişanında önce tabaklara hazırladığımız ikramlar sunuldu(su böreği,sarma,patates salatası gibi) sonra kahve ve çikolata ikram edilip yüzükler takıldı, sonra pastası kesildi ve pastayı ikram ettik arzuya göre çay ve ya meşrubatla,hediye dağıtılmadı ve böyle sonlandı)

Misafire değer vermekle ilgilidir ikram. Dünden razılık değil. Magnet hediyelik falan gereksiz. Ama gğzel ikramlar gerekli. Zeytinyağlı dolma minik börekler minik poğaçalar gibi şeyler yapılabilir.

Nişan ne zaman peki?
Magnet, lavanta kesesi gibi bir seyi nisana yapabilirsin.
Sozde de kahve, ardindan cay veya mesrubatla bir tabak hazirlayin, dolma pasta vs.
Kizimizi vermeye merakli degiliz diye sözün sönük ve kuru kuru mu geçecek?
Bu annelerin bakis açisini anlamak zor.
En onemli gunlerinizden biri ve sizi ve ailenizi taniyacak dunurler, ilk intiba olusacak ve akillarda en cok kalabilecek gun o gun...

Dünyanın çeşidini yapmıstık sarmadan tut böregine kadar..
Kahve pasta ikramıda oldu.
Bende sipariş vermiştim küçük kurabiyeler üstünde ikimizin adı söz verdik yazıyodu tarihle birlikte..

Ben olsam tatlış tatlış şeyler hazırlardım..
Özellikle eşim olacak kişiden fikir alır anne babası ne severmiş öğrenirdim..
Eşimin en sevdiği tatlı, pasta, börek, sarma vs yapardım..
Eşim olacak kişiye özel fincan da süslerdim..
Fotoğrafımızdan pasta yaptırtırdım be
Canım istedikten sonra bir sürü şey var yeter ki senin içinden gelsin..
Başkası ne söyler diye bakmaya gerek yok söz nişan düğün vs bunlar bir kez oluyor hayatta en mutlu nasılsan öyle davran..
Hem bu misafirine verdiğin değeri gösterir, kendini meraklı gibi göstermeye değil annen haksız bence..

Hayırlı uğurlu olsun Allah tamamına erdirsin ..
Kahvenin yanı sıra çayla ikram etmek için pasta, kurabiyeler(tatlı ve tuzlu) birde poğaça börek gibi bir şey olursa yeter .
Magnet falan da istiyorsanız yaptirirsiniz tabi..

Nisan olmadigi icin magnete gerek yok bence ama pasta,borek falan hazirlayabilirsiniz yani razi degiliz diyede kuru kuru olmasin :)

Elbette ikramlar hazirlanacak , misafire hürmet göstermek ikramda buöunmak ne zamandan beri dünden razilik oluyor..
Asil hic bisey yapmasaniz ayiplanirsiniz
.

H hilal1108 Benim isteme-söz bir oldu. Börek, poğça, sarma, makarna salatası, Elmalı kek hazırlamıştık tabi birde Çay sonra isteme olduktan sonra kahveler ve getirilen çikolatalar ikram edildi. Ben nişanımda hediyelik dağıttım çünkü araları kısaydı hediye olarak kurabiye ve mendil dağıtmıştım sözde birşey dağıtmak istiyorsan küçük şişelere kahve doldurup dağıtıyorlar öyle birşey yapabilirsin

Ah bak tekrar sana sorayim o zaman isteme ve söz'ün arasinda ne fark var?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…