5 gün sonra sözüm var

Ah bak tekrar sana sorayim o zaman isteme ve söz'ün arasinda ne fark var?

Bana göre farkı yok hiç birşey yani :)) ama Aile Büyükleri için var :) bana göre erkek tarafının istemesi, kız tarafınında verdik tamam deyip söz vermesi "isteme ve sözün" aynı olması demek :)

Bana göre farkı yok hiç birşey yani :)) ama Aile Büyükleri için var :) bana göre erkek tarafının istemesi, kız tarafınında verdik tamam deyip söz vermesi "isteme ve sözün" aynı olması demek :)

Haa daha halen 2,3 sefer istemeye gelip ve hayir cevapi veren aileler mi var? Cok sacma yaa, konu sahibin annesin söyledikleri gibi. Kiz ile oglan yillaardir beraber oluyor. Ondan sonra "yok ben kizimi vermem, dünden razi degiliz havalari. Kac yildir beraberler. Kizin kim ile evlenecek yoksa? Bakkal amca mehmet'in oglu ile mi? :KK53:

Türk adetler koruncak diye insanlar cidden sacmaliyor.

Bizim de isteme ve söz bir arada oldu.
Kahve ve ikramlar hazırlandı
Magnet yoktu yani bizim burada adet değildir sözde böyle bir durum, nişanda yapılır.
Hazırlığınızı yapmazsanız yarın öbür gün bunun lafını dinler çekersiniz.

Bir de magnet mi var? :KK57: bildiğimiz magnet hani buzdolabına yapıştırılan? O niye ya? Daha neler okuyacağım bu kk da.:KK55:

Gelen misafire ne var ne yok ikram ederiz biz..:KK33:
Bunun dünden razılıkla alakası yok. .Hoppa
İstenir, Kahveler. .:KK50:
Söz takılır sana ..:rolleyes:
Gelsin çaylar börekler pastalar. .:kk77:
Beni de çağır .. :KK70:
Hayırlı uğurlu olsun şimdiden. .:KK36:

(Uzun yorumum :KK70: )

Şimdiden Hayırlı olsun:KK68:
Anneniz yanlış düşünüyor:KK66:Evinize gelen misafire elinizden gelen tüm ikramları yapmak sizin görgünüzü gösterir..
Öncelikle kahve ikramı yaparsınız daha sonra pasta,sarma,tuzlu simit,börek olabilir...Çay,meyve suyu ve cola gibi içecekler mutlaka olmalı:KK51:
Magnet uygun mu onu bilemedim siz aranızdaki ilşkiyi ve nasıl bir isteme olacak az çok bilirsiniz ona göre hazırlarsınız:KK39:
Kolay gelsin:KK36:

iyi geceler.
Cuma günü sözüm var. Tanışma, isteme,söz birlikte olucak. Seneyede düğün hayırlısıyla. Fakat benim hiçbişeyim hazır değil. Ne yapmalıyız ikram hazırlamak gerekirmi? Pasta, magnet falan hazırlamalımıyız? Sonucta sözde olucak ama istemede aynı anda oluyor annemde dünden razılarmış vermeye demesinler diyor... Size sormak istedim yardımcı olurmusunz
Söz yerine nisan neden yapılmıyor?

Hepinize tek tek teşekkürler... Dediğiniz gibi geldiklerinde ikramlıklar hazırlayıp çayla birlikte vereceğiz. Sonra kahvelere geçip çikolatamızı vereceğiz. Teşekkür ederim yardımınız için. :))

Haa daha halen 2,3 sefer istemeye gelip ve hayir cevapi veren aileler mi var? Cok sacma yaa, konu sahibin annesin söyledikleri gibi. Kiz ile oglan yillaardir beraber oluyor. Ondan sonra "yok ben kizimi vermem, dünden razi degiliz havalari. Kac yildir beraberler. Kizin kim ile evlenecek yoksa? Bakkal amca mehmet'in oglu ile mi? :KK53:

Türk adetler koruncak diye insanlar cidden sacmaliyor.

Ben saçma olduğunu düşünmüyorum. Zaten eve davet ediliyorsa hayır denmeyeceği aşikar. :) :KK66: Ki cevap hayır ise daha eve gelmeden tepkiler konuluyor. eee biraz kız tarafının ağırlığı olsun.. Ayrıca 2 3 kere istemeye gelmek olmuyor:) 1. tanışma 2. isteme oluyor belirtmek istedim :)

Valla biz isteme soz nisan bir arada yaptik. Baya da kalabaliktik. Onlar da cok kalabalik gelmişlerdi. Hepsine dolu dolu yemekler yapmistik. Bizde adettir eve geleni yemek yedirmeden gondermeyiz..

X