5 bin tl maas türkiyeye geri dönmek icin ikna etmeye ne kadar yeterli?

Değil 5000 lira 15 bin lira verseler geri dönmezdim.
Sadece ekonomik nedenler bile dev bir sorunken burada ekstra güvende yaşayamama, trafik, eğitim, sağlık göçmen sorunlarıda yanında ekstra olarak geliyor.
Geçen haberlerde vardı
Gürültü yapan komşusunu uyardığı için adam bıçaklanmış üstüne ailesiyle yolda giderken arabayla ezilmeye çalışılmış sonuç ne saldırganlar gözaltından sonra evlerine gönderildi.
Nasıl gönül rahatlığıyla çocuk büyüteceksin burada?

gitmeyin turkiyeye. bana da herkes gel gel diyordu, esimi ikna etmeye calisiyorlardi. o gel diyenlerin simdi kendileri zorluk cekiyor. bence siz gideceginize anne babaniniz kardeslerinizi yurtdisina getirin. yurtdisinda aile de olunca turkiyeyi insan pek aramiyor.

5 bin TL dişinizin kovuguna yetmez. Gelecekseniz de burda bir arkadaş vardı aylık 1350 TL yi mutfak masrafı ve faturalara yetiren ondan ders alın

Bir şey soracağım merak ettim de acaba eşiniz çok mu yoruldu ya da ailesini özlemiş olabilir mi?
Kuzen başka şeyler söylemiş olmasın iş kurma vs geleceğe dönük hayaller çünkü Avrupa dan Türkiyeye dönmek ancak aile özlemi veya daha cazip rahat bir iş teklifi olur öyle olabilir.5000 tL çok az özel bir kurum için.Cunku özel eşinizin sandığı gibi masa başıyla bitmez kafanız rahat olmaz evim var eşin maaş 6_7 civarı iki çocukla a101 bim arası mekik dokuyoruz.

Hanimlar hepinize tesekkur ederim, mesajlari simdi telefondan okudum maalesef hepsini tek tek begenemedim.
ben piskolojik danismanlik gibi bisey okuyorum bunu soran biri olmustu.

ben ankaraya gittimde kafam allak bullak oluyor araba kullanamiyorum kac serit kestiremiyorum kavsaklardan gecme hele cok fena cunku bi bakiyosun dort araba yn yanadizilmis. normali nedir o an anlamiyorum kazaya sebep olsam suclu olurmuyumvs.

burda büyük sehir trafigide elbet var ama sakin ya korna sesi asla yok. bence trden gelenler bu yuzden burdaki insanlari mesafeli ve nesesiz buluyor çünkü memlekette cümbüse alisilmis,buraya gelince hele kucuk sehirse boşluğa düşüyorlar.

kararim kesin ben burda kaliyorum, kendisi ikna oldu ise ki oda olmamis olacak bunu simdi anladim, gidip denesin bakalim nasi yasaniyor.

5binmi aklınız varsa gelmeyin buraya derim

Biz bi şansımız olsa çocuklarımızın geleceği ve eğitimi için burdan gitmek istiyoru,siz bu şansı yakalamışken burayamı geleceksiniz şaka der geçerim üstelik Türkiye 5 bin tl ve iki çocukla çok büyük geçim sıkıntısı yaşarsınız.Gelmeyinnnnn

Sakın gelmeyın.İş yok para yok .İş olsada etin sütün her seyınden faydalanıolar.Para kazsncam dıye saglıgından oluosun.Para olmayıncada olmuyor .Her gun ıntehar haberlerı var .Ben şu an ucretsız ızındeyım .Allahtan aılemle yasıorum .Bellı bı yasa gelmıssın aıleyle yasamak ıstemıosun ona bıle para yok .Sakın gelmeyın .

Sakin soyleyeceklerimi Turkiyede yasayan arkadaslarim yanlis anlamasinlar.

Maddiyati gectim, manevi olarak yapamazsiniz. Sen Almanyadaki disipline kurala alismisin kalkip Turkiyede yasamak zor gelir.

Kurallar Turkiyedede var fakat uyulmadigi surece bu vatana saygisizlikdir. Sozde hepimiz Turkiye icin oluyoruz, ama trafic kurallari ihlali neden, saglik kurallari ihlali neden peki yani suan aklima gelmedigi icin sayamiyorum

Herseyi gectim Turkiyede egitim sistemi cok kotu. Biz liseden mezun olup minimum 1600 euro ise girerken Turkiyede universite mezunlari asgari ucretlz ise giriyolar. Oraya gir sinav buraya gir sinav. En basit ornek yahu, yaya gecidinden gecerken kosarak geciyoruz. Ne kadar utanc verici bise.

Pandemide bile gorduk. Turkiyede hala okullar kapali, hala kapat ac yapiliyo. Maske kurali var deniyo, maske agiz haric heryer de takili. Arabada kemer takilmasi mecburi ama isteyen takiyo istmeyen takmiyo.
Ben maddiyata girmiyorum, arkadaslarim yazacaklardir.
Gelin arabasina duyulan saygi kadar ambulansa duyulmuyo, burda oylemi. Ambulansin sesini duyar duymaz kenaea cekersiniz.
Yani bunun gibi bisur bisuru örnekler goz onunde olsun..

Ordaki sartlariniz ne kadar kotu ki 5 bin lira maas için donmeyi dusunuyorsunuz

Bende yurt dışında yaşıyorum..
Bunu özellikle belirtip öyle yorum yazmak istedim.. Tr ye dönmek çok çok önemli bir karar zaman.zaman bizde Eşim le dönsek mi acaba dediğimiz oluyor ama burdaki hayatı orda asla bulamam buna eminim..
Benim özellikle takıldığım konuda şu..
Avrupada devlet her şekilde yardım ediyor zengin fakir kimse ayırt edemez herkes aynı konumda ve bir gün işsiz kaldığında biliyorsun ki devlet bana yıllarca bakacak..
Bu çok önemli bir ayrıntı..

3 sene önce yurt dışına gelin geldim. Çocuğumuz yok. Deli gibi özlüyorum Türkiye’yi ailemi arkadaşlarımı. Hala tam alışamadım buraya ama ne yazık ki realist düşününce Türkiye’ye dönme fikri bana zor ve uzak geliyor. En az 3 dairem olsun isterim kendimi garantiye almak için. Ve yanlış anlaşılacak bsey yok. 5000 TL maaş Türkiye için çok çok az. Tek tek hesap yapmaya gerek yok. Herkes biliyor zaten. Direk hayır demek yerine erteliyormuş gibi yapın. Sonra bakarız falan diyin

5 bin lira iki çocuk ile olmezsiniz karnınızı doyurursunuz. Başka da ekstra birşey beklemeyin hayat çok pahalandi. Okul servisi lüks olur sizin için bırakın arabayı. Araba olsa benzin koymadan bitiyor litresi dünya kadar olmus. aklınız varsa dönmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…