- Konu Sahibi gizemeceecrin
-
doktorunuzu degiştirin,7 bucuk kiloluk bebege zayıf diyorsa hele hele mamaya zorla diyorsa yarın bir gun ciddi bir rahatsızlıktaki fikirlerine nasıl guveneceksiniz,uzaklasın o doktordan cocugunuza garezi mi var ne
bebeklerin yogurda alışması zaman alır,hem yavrun daha cok kucuk biraz ara ver sonra yine denersin,bana sorsan 6. aydan once hic bir ek gida verme derim ama eminim bu fikir hoşuna gitmeyecektir :) bu arada yogurda ceşitli seyler koyuyorum demişsin,lutfen koyma,hele hele bal ile tadlandırmak cok tehlikeli sonuclar dogurabilir,saglıcakla
doktorunuzu degiştirin,7 bucuk kiloluk bebege zayıf diyorsa hele hele mamaya zorla diyorsa yarın bir gun ciddi bir rahatsızlıktaki fikirlerine nasıl guveneceksiniz,uzaklasın o doktordan cocugunuza garezi mi var ne
bebeklerin yogurda alışması zaman alır,hem yavrun daha cok kucuk biraz ara ver sonra yine denersin,bana sorsan 6. aydan once hic bir ek gida verme derim ama eminim bu fikir hoşuna gitmeyecektir :) bu arada yogurda ceşitli seyler koyuyorum demişsin,lutfen koyma,hele hele bal ile tadlandırmak cok tehlikeli sonuclar dogurabilir,saglıcakla
ek gidalara yeni basladiysan tokluk hissi vermiyor olabilir, zamanla alisacaktir... benim kizimda oyleydi..
.
su an iki yasinda ve hala sabahlari kahvalti falan kesinlikle istemiyor, yedirsem de yine sut içmeli o yuzden vermiyorum kahvalti...
yemeklerini de sebze + tahil tohumlari + et seklinde yaparsan (haftada bir kaç gun 20 gram et galiba) daha dengeli beslenmis olur. Hatta ben kizimin 1 yasina kadar sebzelerini hep buharda pisirdim vitaminleri kaybolmasin diye ve mumkunse bebegine organik sebzeler almani tavsiye ederim...
birde çorba seklinde degilde pure sklinde yaparsan daha doyurucu olur (sebze seçimine dikkat bagirsaklari çok çalistiran sebze var ise birde az çalistiran sebze ekle mesela)
benım kızımda ek gıda sabah ıstemıyo zaten ben herzaman gune sutle baslamasından yanayım ne kabızlık yapar nede onu ılk ogunde sıkmaz agır gelmez en azından evet sızın dedıgınız gıbı dıkkat etmeye calısıyorum fakat benım anlamadıgım benı aydınlatırsanız cok sevınırım et demışsınız kızım 5 aylık nasıl verıcem
benım kızımda ek gıda sabah ıstemıyo zaten ben herzaman gune sutle baslamasından yanayım ne kabızlık yapar nede onu ılk ogunde sıkmaz agır gelmez en azından evet sızın dedıgınız gıbı dıkkat etmeye calısıyorum fakat benım anlamadıgım benı aydınlatırsanız cok sevınırım et demışsınız kızım 5 aylık nasıl verıcem
bu ayda gıdıcem doktora bakalım nasıl yaklascak aynı kafada gıderse asla gıtmem bıdaha oraya herkese dedıgını soyluyom doktorun onlar dahı sook oluyolar
hayir tatlim yanlis biliyosun ! gelisim çaginda ozellikle 0-3 yas arasi dengesiz beslenmeden dolayi ani kilo alan bebeklerin ilerde obez olma ihtimali var... Ayine gore çok DUZENLI kilo alan bir bebegin ilerde obez olma ihtimali diger çocuklara gore kesinlikle daha fazla degil !
Simdi bebegi tombul anneleri korkutmayalim yanlis bilgi veripte...
kilolu olan her bebek te çok yiyor anlamina gelmiyor onu da belirteyim 3 bebegin beraber buyudune sahit oldum ve ne tesaduf ki en zayifi en çok yiyeni en tombulu en az yiyeniydi !
bende kızımın ıdeal kıloda oldugunu dusunuyorumkı baktıgımda vucud yapısına kalem gıbı:18 bebegım cok hareketlı masallah ama zorlama konusuna gelınce dedıklerınız cok dogru ama bıseler yedırıyorumfakat ınatla sımdı sız dıceksınız vermeyın cok ac olunca zaten yer dıe ınanın onuda denedım aglıyo bende sevdıgı bır muzıkle bır kasenın yarısı kadar yedırıyorum buda onu 4 saat veya verdıgım seyın kuvvetıne baglı 2 3 saattede acıka bılıyo bıse sorcam benım kızıma öğün hazırladıgımda mınımum ne kadar tabakta veye kasede bıseler vermelıyım vede kac saat aralıkta ???kilo konusuna da deginmeden edemicem, bence bebeginizin kilosu ideal ! 5 aylik bebek minimum 5 maksimum 8,300 kg olmali (en azindan fransada), bu iki sInIrIn disina çikmadigi surece problem yok, dikkat etmeniz gereken tek nokta ayina gore duzenli kilo almasi..
zayiflayan bebek hasta olabilir, gereginden fazla kilo alan bebek ya yanlis besleniyordur (ya da yeterince hareket etmiyordur).. siz bebeginizi dinleyin o size dogru yolu gosterirkesinlikle zorlamayin ve kandiripta yedirmeyin çunku kapasitesini geçerse midesi buyur gereginden fazla kilo alir bu da ilerde obeziteye sebep olur..
Bir tanidigim bebeginin uzerine asiri dusuyordu yazin sicaginda usetecek diye hirka giydiriyordu çocugu zature oldu, ayni bayan hep ihtiyacindan fazla yemek yediriyordu, tv onunde çocugu kandiripta kasigi veriyordu agzina, çocuk simdi obez..
bende kızımın ıdeal kıloda oldugunu dusunuyorumkı baktıgımda vucud yapısına kalem gıbı:18 bebegım cok hareketlı masallah ama zorlama konusuna gelınce dedıklerınız cok dogru ama bıseler yedırıyorumfakat ınatla sımdı sız dıceksınız vermeyın cok ac olunca zaten yer dıe ınanın onuda denedım aglıyo bende sevdıgı bır muzıkle bır kasenın yarısı kadar yedırıyorum buda onu 4 saat veya verdıgım seyın kuvvetıne baglı 2 3 saattede acıka bılıyo bıse sorcam benım kızıma öğün hazırladıgımda mınımum ne kadar tabakta veye kasede bıseler vermelıyım vede kac saat aralıkta ???
hayır doğru biliyorum ben yağ hücrelerinin sayısı bebeklikte belirlendiği için bu dönemde yemesi için zorlanmamalı bu konuda dikkatli olmak gerek dedim arkadaşlarn sohbetine devamen tabiki dengeli beslenen tombiş bir bebek obez olmaz
sizin yazdiginiz "0-3 yas arasi kilolu bebeklerin ilerde obez olma riski çok yuksek" ben ise bunun yanlis oldugunun cunku ani kilo almadan (çok yedirildigi için) ani kilo alan bebegin (kilolu veya degil !!!) ilerde obez olma riski vardir dedim. Hatta diger yorumlarimda bunu açiklayip ornekler bile verdim.
2 bebek dusunun, ikiside 5 aylik, normal kilolari 5 ile 8.300 arasi olmali
bebek A : 5 aylik 5 kg
bebek B : 5 aylik 8.300 kg
1 ay sonra kontrole gittiklerinde, ikiside 6 aylik, normal kilo 5.400 ile 8.900 arasi olmali
bebek A : 6 aylik 7.5 kg
bebek B : 6 aylik 8.800 kilo
bebek A bir ayda 2.buçuk kilo almis
bebek B 500 gram almis
bebek A bebek B ye gore daha ince olmasina ragmen ilerde yanlis beslenmeden obez olma riski çok daha yuksek...
durum boyle olunca siz de cumlenizi o sekilde kurunca, ben de bunu belirtmek zorunda hissettim kendimi çunku anne olmanin bazen en ufak seyleri bile kafamiza nasil taktigimizi bildigim için, bebegi tombul olan anneler bosuna korkmasin diye yazdiginizi duzelttim veya açikladim... sevgiler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?